(Био)зеленчукова градина - тема 25

• 68 543
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бързам да се похваля Simple Smile
днес мъжО получи подарък по случай първи април  Laughing вилата на Вълчо  Laughing

както и предполагах веднага отрече да е за него, но няма къде да избяга - утре ще копае лехи

Hug Вълчо, жив да си. такава физиономия още не бях виждала, а сме заедно от доста време  Mr. Green

# 436
Някой от гостите в темата ме бе изпреварил, бе купил две вили и останала една. Тия дни ще получат стока и ще ми се обадят.

# 437
Моите 4 есенни салатки, всички останали голите охлюви ги опасаха още при поникването:
http://new1.snimka.bg/other/2014.809549.32907104

Дребните са семенца, които наръсих преди месец някъде, вчера ги разсадих.

# 438
http://new1.snimka.bg/other/2013.738846.32820001
нова какво е това ? сляпо куче ?

# 439
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

на къртичка ми прилича  Hug

# 440
  • Варна-София
Според мен отвсякъде погледнато си е сляпо куче - неиздължена муцунка, малки лапички ...

# 441
Сляпо куче е, със зъби като на бобър. Къртичето е почти черно, по-късо и набито, козината му е по-гъста и по-къса, като скъпо кадифе. Предните лапки на къртичето са с дланите навън, утъпква почвата встрани с тях.

# 442
И ние си имаме къртица ли е куче ли е не се знае но надига пръста, какво да правя питат ме в аптеката какво е  newsm78 ами незнам какво е не съм го виждала , но ще имам проблеми  ooooh! някъкви идеи  Rolling Eyes

# 443
Нова , мн лошо за салатката, те охлювите мн си я обичат , от тях няма спасение  ooooh!

# 444
  • Варна
Здравейте!
Не мога да се нарека градинарка, обаче ми е приятно да ви следя. Миналата година за първи път правих опити в градинарството.
Тази година за пръв път пробвах да си направя разсад краставици и домати, вече се показаха Simple Smile
Иначе имам много приготвени семена и идеи, обаче времето все не достига. Добре че не се налага да се изхранвам с продукцията си  Laughing

# 445
Здравейте градинари, най-накрая да се престраша да се запиша и аз в темата, макар че я следя редовно от самото начало. Много ме вдъхновявате и ме зареждате с идеи, енергия и желание за работа в градината. Продължавайте да сте така позитивни и грижовни стопани. Радвам ви се много и благодарение на вас си мисля, че има надежда за нас, за нашето селско стопанство, за страната ни, за децата ни.
Сега да дам отчет. Лукът и чесънът си растат, грахът и той. Магданоз сея всяка година и той не никне, затова тази година го оставих да се самонасади и естествено стана. Морковите и празът не са ми поникнали, но чакам. Доматите ги насадихме навън в неделя. Само под покрив са. Решихме повече да нямаме оранжерия и я развалихме, че имаше проблеми с опаршването. Посях и краставички - семките направо в земята, пък ще видим дали ще изникнат. Хубав и ползотворен ден.
ПП Да споделя нашия опит с къртиците, понеже и при нас ги имаше - ползвали сме такива машинки, които се продават - никакъв ефект. Садила съм едно растение, май беше рицин пак против къртици - няма полза. Тунелите сме ги пълнили с вода, със дим - мъжа ми запалваше карбамид, доколкото помня - пак няма ефект. При нас решението беше котки. Имаме 3-4 котки винаги и нямаме къртици.

# 446
Рилата ми -  
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-/988 … _2044405465_n.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1531604_ … 7_964990095_n.jpg
Вече второ лято наблюдавам огромни за нашия край температурни разлики между дневни и нощни. лятос бяха 20 градуса, сега видях и повече 23 градуса в 15 часа и -2 в 3 часа през нощтта. Е как да си държа разсада на остъклена тераса, и как да го оставя на неостъклена?
Репичките ми "френска закуска" се показаха.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 09:53 от Вълкът с дълъг ник

# 447
  • Пазете Гор
ikr_mi, kеit , чудесно е че се записахте. Включването ви е важно за всички, защото смятам, че всеки опит е полезен и всеки градинар е просто длъжен да споделя. И показва.  Wink

А градинар с намигане може да се нарече всеки, който знае, че трябва да лови мотиката откъм дървеното. Че напоследък и това знание определено се губи.

Да. Това е Вредителят в градините. Не е къртица. Къртицата е хищник, и по отношения на градината е по-скоро своенравен съсед, отколкото напаст, амакар че прави понякога и бели. И най-едрата къртица е  по-малка от мъжка длан и има едно от най-плътните "кожухчета" в животинския свят - от гледна точка на косми на кв.см.

Разсадите ти са доста напреднали, Вълк. След две седмици може да садиш, че и по-рано. Коя е най-късната слана във вашия край, която си спомняш? При мене помня на 10 май, както и рехав сняг на 1, а баща ми помни силна слана на 24 май - загубили страшно много, по него време се хранели от градината.

Девесилът ми се е изгубил. Ще се наложи да си придърпвам от храстчето на комшията.

# 448
  • Някъде Там
Здравейте, да се включа и аз и ние имаме сляпо куче, ще се радвам да споделите как се справяте с него Simple Smile

# 449
Най-късната слана, която помня е на 7.05, по-старите газди помнят 11.05, мама помни една педя сняг на 24.05. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт