Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 260
  • 652
  •   1
Отговори
# 30
Аз мисля, че гладенето с гореща ютия също ще дезинфекцира кърпата.

# 31
  • най-шареното място
За кърпите - най-лесно е да имаш повечеко и да ги переш.
Не бих използвала една два пъти макар да са достатъчно големи моите.
Няма нужда да гладиш или изваряваш защото не гониш стерилност - наранена кожа не че четка, или вслучая търка.

# 32
Съгласна съм: най-лесно е да имаш няколко кърпи за лицето и да ги переш.

И да, гладенето също е вариант. Просто не се бях сетила...

# 33
Здравейте!

Не съм чела темата назад и имам много въпроси.
Имам проблем с краката- косъмчетата ми растат навътре (доста голяма част от тях) и в резултат на това от години вече имам петънца по краката- от коляното на долу.
Искам да пробвам със сухото четкане да ги залича постепенно, макар че не съм голям оптимист, защото тези петна са ми около 14 години вече  Confused
Би ли бил ефикасен този метод (да заличи петната поне малко), ще спре ли обратния разтеж и още нещо много важно- може ли да се прилага при бременност?
Честота на четкане? И след колко време може да се забележи някакъв резултат?

# 34
При всекидневно четкане броят на врастващите косми ще намалее драстично.

Петънцата може да поизбледнеят вследствие на подобрената циркулация: кожата ще се храни по-добре и ще диша по-лесно.

Стига да нямаш разширени вени, можеш да се четкаш по време на бременност. Консултирай се със следящия те лекар за всеки случай.

Моля те, прегледай филмчето на първа страница - важно е да се спазва правилната посока на четкане, защото е свързана с лимфопотока.

# 35
Мерси   bouquet

Разширени вени нямам, но имам повърхностни малки видими венички, май са капилярчета на някои места по краката.
Ще поразпитам и ще следя темата.

# 36
Капилярчета и аз имам по подбедриците.
По този повод ползвам масло от пшеничен зародиш.
В указанието пише, че помага тъкмо при такъв проблем.
На практика ползвам 3 вида масла за след баня - подбедриците мажа с посоченото вече масло, бедрата, корема и ханша - с маслото на Икаров против целулит, а останалите места с едно готово масажно масло (в него има и масло от чаено дърво - обожавам този аромат Grinning).
Голямо плескане пада  Joy Joy Joy

П.П. Забравих маслото от гроздови семки - за лице, тъй като имам мазна кожа, а то помага за увлажняване, регулиране на мастната секреция и стягане на порите.
Станаха 4 броя  ooooh!

# 37
Ха, не знаех за маслото от пшеничен зародиш! Благодаря, ще издиря такова тук.

# 38
  • най-шареното място
И против стрии действа.
За капилярчетата, трябва да стане пак топло, че и това влияе, но ми се струва, че четкането има положителен ефект.

# 39
  • Пловдив
Дами,според вас добра ли е идеята да съчетая четкането с масаж против целулит при масажист? Наскоро родих и искам да си върна старата форма.Някъде бях чела че,не се препоръчва антицелулитния масаж по време на кърмене,вярно ле е спаред вас?

# 40
Не масажът, а антицелулитните кремове не са препоръчителни по време на кърмене. Затова кажи на масажиста да ползва натурални масла.

# 41
  • Пловдив
Фея,сърдечно ти благодаря! Hug

# 42
Ако някой си търси качествени четки, днес Бодекеър имат безплатна доставка. От Австралия доставката обикновено ми излиза повече от стойността на продуктите, така че определено си струва.

http://www.bodecare.com/

# 43
  • Пловдив
Фея,това е страхотна оферта! Аз бих искала да си поръчам-би ли ми препоръчала някоя по твърда Hug Praynig

# 44
Фея,това е страхотна оферта! Аз бих искала да си поръчам-би ли ми препоръчала някоя по твърда Hug Praynig

Аз имам тази за тяло - тя е от най-твърдите. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт