Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 386
  • 652
  •   1
Отговори
# 465
Беиза, четкай се сутрин или вечер. Естествено лицето ти тряба да е без грим и сухо.

Ако си четкала само лицето, само него миеш. Ако си четкала и тялото или ако просто ти е време за къпане - влизаш под дУша.

Продължителността на четкането зависи от това доколко си свикнала с последователността и посоката на движенията, като всяко от тях се повтаря 7-12 пъти.

# 466
  • София
записвам се да ви следя с интерес
имам 10г девойка, с връхлитащ пубертет, и довчерашната бебешка кожа се изпълва с акне
та много сте ми полезни Hug

# 467
Галя, хубаво е, че си решила отрано да създаваш добри навици у дъщеря ти. Имай предвид, че сухито четкане е в огромна степен и личен пример. Моите Фръцли проявиха интерес и упорстват, защото ме виждат аз да го правя.

# 468
Мерси много за отговора много си мила ☺️☺️ Утре отивам за четка и почвам дано до лятото имам някакво подобрение Simple Smile

# 469
какви кремове за лице ползвате след четкане?

# 470
Нивеа, ползвам различни растителни масла: слънчогледово олио, зехтин, какаово и кокосово масло... Така или иначе съм ги купувала (по времето, когато бях на високомазно гурме суровоядство), барем да не отиват зян.

# 471
Фея, ама те не заличават финните бръчици, които не са вече много фини около очите. искам хубав крем, ама да е ок от към състав. кремове от рода на клиник или кристиан диор правят чудеса с кожата.

# 472
  • София
Здравейте, записвам се и аз, много ме зарибихте. Утре отивам за четки! Grinning  Изчетох почти всичко, но все пак имам 2 въпроса. Ходя на фотоепилация 1 път месечно мога ли да четкам преди сеанса и колко време трябва да изчакам след процедурата - ден, два, повече? ...
Правя лазерна епилация, което не е много по - различно. Изчаквам кожата 1 ден да се успокои и на следващия вече четкам. Пристрастена съм...

# 473
Записвам се и аз. Simple Smile Много хубава тема. Чакам да пристигнат четките и започвам.

# 474
Четкам от около седмица, чувствам кожата си прекрасно.

Обаче чета че на Фея и отнема няколко минути...а на мен ми отнема поне 15-20 мин. Аз ли не правя нещо както трябва? по 10-20 бързи четкания правя, но на всяка страна. Примерно на крак се падат до коляното 4-5 дължини и всяко от тях по 10тина пъти...и така на всяка част от тялото.

30 мин ми е къпане и четкане и крем след това. много ми се вижда. просто нямам толкова.

# 475
Nivea и аз това се чудя - как така по 5-10 минутки  newsm78 И на мен ми отнема поне 20-тина мин. Ама сигурно е до навик и рутина ...

# 476
20мин  Shocked Не съм засичала, но не ми отнема повече от 5-7 минути. Ако прекаля с четкането се получава обратния ефект при мен- груба, раздразнена кожа.

# 477
Аз не съм много сериозна в четкането (не го правя всекидневно) и това според мен е една от причините. Освен това, лично в моя случай, повечето време, което ми е необходимо, го отдавам на наличието на доста релефни бенки, които са разположени основно на кръста и гърба ми. Тези зони ги четкам пред огледалото и много внимавам, тъй като ми се е случвало да си разранявам бенка (не при четкане, при други ситуации) и боли и кърви неистово. Пък е и опасно. За това предпочитам да отделя някоя и друга минутка повече, но да проявя предпазливост и бенките ми да си останат "необезпокоявани"  Crazy Peace

# 478
Нивеа, аз правя по 7 "тегела" на зона. Затова ми отнема по-малко време. Ако започна да правя по 20, със сигурност и на мен ще са ми нужни 15-20 мин.

# 479
  • Germany
И аз правя по 7, а на някои зони, като дупе и бедра - по 14 повтрения. Отнема ми 10-тина минутки.

Общи условия

Активация на акаунт