Сухо четкане / Dry Skin Brushing - 2

• 90 279
  • 652
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Мисля, че си разбрала правилно, само че се прави преди душ.   bouquet

# 91
  • най-шареното място
Най-достъпния ексфолиянат /освен кафе/ е захар и захтин.
Четкаш се в банята преди водата. Мъртвата кожа пада и се отмива.
Ако четкаш всеки ден, няма д аимаш нужда от ексфолианти, най-вероятно.

# 92
  • Където си поискам:)
Малко ми е странно, ако съм се потила примерно цял ден( не, че се потя де) и така на мръсно ли да се четкам. Не ме разбирайте погрешно, не съм някоя миризливка Mr. Green

# 93
Принципно и на мен ми е малко странно, след тренировка да се четкам, но пък и 2 пъти да се къпя ще ми дойде в повече Laughing Но е хубаво след четкането да се изкъпе човек, за да измие останалите мъртви клетки, така поне аз ги разбирам нещата за себе си. После усещането е много приятно Sunglasses

Онлайн магазин за кокосово масло, бих препоръчала iherb.com
А за четка за лице и аз се оглеждам за някой изгоден вариант newsm78

# 94
  • Варна
Момичета направих си крема, малко почти без един пръст останах....но който няма глава...така е.
Стана много хубава консистенция, мисля, че е доста мазничко и за по-топлите дни ще трябва нещо друго, но тогава ще измисля. Сложих Какаово масло, масло от Ший, Масло то гроздови семена, от пшеничен зародиш, Масло от Куки и Шипково масло. Ще дам отзиви, като го намажа:)))

# 95
Смайл, много правилно е обяснила арт мама:

1. Сухо четкане (суха кожа, суха четка/луфа/кърпа)
2. Къпане (с мек сапун, който не оставя отлагания и не изсушава кожата)
3. Мазане (с макс. естествен продукт)
4. Четката се пере веднъж седмично и се изчаква напълно да изсъхне преди следващо ползване.

Ако си потна, изчакваш да изсъхнеш преди да четкаш.

При редовно сухо четкане нямаш нужда от допълнителен ексфолиант.

Захарта е с много остри ръбове ище ти издере кожата.

Ако се четкаш след къпане, кожата е все още размекната от водата.

Илиянчето, супер звучи!

# 96
Дами, можете ли да ми препоръчате откъде да си поръчам изгодно Какаово масло/олио? Възможно най-чистото и хубаво.
Гледах тук, но не знам дали няма по-добри:

# 97
Шанс, ако вземеш от втория вид какаово масло (не в буркан) ще ти е много по-лесно да го ползваш. Дори можеш просто да го допреш до кожата си, да изчакаш 5-10 сек. да се позатопли и да се мажеш.

# 98
Здравейте, четкам редовно от месец и половина, засега съм ОК с посоките, но най голямото ми чудене е гърба. Питала съм веднъж и тогава Фея беше така любезна да ми обясни, че гърба е разделен на секции, но въпреки клипчетата, които изгледах не разбрах частта от плешките до тила как се четка?
Ще ми се да правя нещата правилно, за да има положителен ефект върху целия организъм  Hug

# 99
Здравейте дами, четкам от 2 дни и представяте ли си днес сутринта след поредното такова ЛМ ми каза, че  ми била мека кожата  Grinning Възможно ли е толкова бързо да има ефект?
Очарована съм и много се радвам, че ви открих.
Може ли да ми препоръчате мек сапун, естествен, който не изсушава кожата, и някакъв естествен продукт за мазане след банята(бях се насочила към кокосовото или какаовото масло) и ръкавичка за лицето. Може онлайн магазин, може и магазин във Варна. Глицериновите  сапуни на рефан стават ли?
Благодаря Ви много Hug Връщам се да чета старите теми, за да не задавам глупави въпроси.
Фея Кръстница , арт мама , благодаря за вниманието Hug  bouquet

# 100
Шанс, ако вземеш от втория вид какаово масло (не в буркан) ще ти е много по-лесно да го ползваш. Дори можеш просто да го допреш до кожата си, да изчакаш 5-10 сек. да се позатопли и да се мажеш.

Благодаря, Феичка! за съжаление, от Зоя в момента е изчерпан и ще трябва да изчакам. А какаовото по-твърдо ли е от кокосовото?

Случайно знаеш ли някой чужд сайт, откъдето мога да поръчам такъв, не в буркан?

# 101
На тази страница дори е постът, в който пиша къде може да се направи изгодна он лайн поръчка с подобни продукти  Thinking

# 102
Шанс, какаовото е много по-твърдо от кокосовото. Второто при стайна Т можеш спокойно да гребнеш с пръсти и да се мажеш. Първото - абсурд.

Смайл, смъкнала си най-грубия пласт мъртва кожа. Ако мажеш с натурално масло след къпане, ефектът е още по-осезателен.

Не знам какви сапуни има на българския пазар, но препоръчвам такива с козе мляко. Много са меки.

Ако предпочиташ течен сапун, вземи кастилски (има ли в БГ?)

Минана, четкаш от кръста нагоре, като делителната линия ти е гръбнака. Значи тегелите тръгват от кръста нагоре и ги правиш от гръбнака навън.

# 103
Фея Кръстница ,djiniv , благодаря ви   bouquet
Може би като за първи път ще поръчам от бг сайт и по-точно от zoya.
Намерих и кастилски сапун пак в Zoya. Много интересен реде, до сега не бях чувала за него, определено ще го пробвам Heart Eyes Благодаря ви много.  bouquet

# 104
Феичка,   bouquet

djiniv, гледах в iherb, само че там не видях такова, което не е в буркан, затова попитах Wink може и аз да не съм довидяла просто..ако си попаднала на нещо подобно като във втория ми линк, ще съм ти благодарна да споделиш Peace

Общи условия

Активация на акаунт