Добре дошли в света на настолните игри!

 • 201 927
 • 724
 •   1
Отговори
# 15
 • Русе
 • Мнения: 680
Да, освен подразбиращите се като домино, монополи (макар че на него по ми харесваше българският вариант „Тони бизнесмен“), „Не се сърди човече“ и пр., в приятелската компания сме играли Андор, Descent, Игра на тронове... всъщност последната направо я купих и следя какви допълнения излизат за нея. Сега ме учат на MTG, отделно оглеждам магазините какви заглавия се предлагат на нашия пазар с идеята нещо да ме грабне и да го взема за следващото събиране Rolling Eyes . Към момента са ми привлекли окото „Battlestar Galactica" (хубаво сериалче беше) и Игра на тронове - вариантът с карти. Има и някаква Mansions of Madness, но хем е по-скъпа, хем не мога да реша дали е добра, хем по описание много ми изглежда точно като Descent.

# 16
 • Мнения: 702
моя син гледал тук клипчета и после си поръчва "тази да ми я купите, че мога да я играя даже само с един приятел, тази че и на вас ще хареса, а тази мамо за теб е ... и тн Joy"
http://geekandsundry.com/shows/tabletop

# 17
 • Мнения: 702
Moже ли накратко още в началото на темата да представите различните игри като вид и горе долу като начин на игра и др инфо ?

аз мога да пробвам само за тези които имаме и съм играла, за другите ще повикаме помощ от приятел  Laughing

# 18
 • Мнения: 5 462
Moже ли накратко още в началото на темата да представите различните игри като вид и горе долу като начин на игра и др инфо ?

аз мога да пробвам само за тези които имаме и съм играла, за другите ще повикаме помощ от приятел  Laughing
Peace

# 19
 • Мнения: 702
лично аз харесвам стратегически игри за строеж:
Ticket to Ride: има с карти на Европа, Америка, Азия, Африка сега и някакви нови видях. В нея пътуваш и си "проправяш" път из Европа с едни вагончета и там където ти си заел "пътя" не могат да те изместят, могат да ти ползват маршрута само с гара. Има къси и дълги билети- маршрути и е хубаво да си направиш всичките които си си взел за да не губиш точки. Според мен играта е по дамска и за малки девойки, макар че ... знае ли човек.
7 Wonders е игра където всеки си стои едно от тези чудеса и се развива- икономически, културно или военно, но може и да се комбинира. Страхотна е - препоръчвам я горещо.
The Pillars of the Earth: тя е по книгата, казват запознати, по сложна е но тук си има ходове в които се развиваш и помагаш в строежа на катедрала. има различни карти които ти помагат, изпращаш работници да ти секат дървета, копаят вар или пък ги пращаш за камъни Simple Smile
Mystery of the Abbey: криминална, нещо като "в името на розата", в абатството е станало убийство и ние търсим кой е убиеца, пак има карта с различните - килии и части на абатството, когато се срещнеш с "брат или сестра" може да им зададеш въпрос свързан с "разследването ти", например "колко братя францисканси си отбелязал" или колко дебели или колко ..., това си го отбелязваш на едни картончета които има всеки играч и крие от другите, междувременно в ръцете си имаме карти с тези "братя- всеки си има име и отличителни белези", има карти крипта - дават допълнително възможност за предвижване из манастира, има скрипториум и още някакви които помагат, когато си почти сигурен че е дебел или слаб, с качулка или без, от коя фракция ... ходиш в изповедалнята и правиш разкритие, колкото повече са верните, на края се вземат точки и дори да не си му казал името пак може ти да си победител - май не ми е много добро обяснението.
толкова засега, довечера пак или ако ми остане време през деня  Mr. Green

# 20
 • Мнения: 5 462
Напишете или дайте линк на бг фирми/магазини където се предлагат игрите.
Ще бъде полезно инфо като за първа страница , може линкове с ревюта на различните видове игри и т.н.
Аз изобщо не съм запозната , но благодарение на темата може би ще се зарибя.
Би ми било интересно различните видове игри , какъв тип игри са - стратегически, образователни , логически или какъвто друг тип игри съществуват и се предлагат в бг .
Тоест след заглавието на дадена игра е добре да се поясни какъв тип игра е .
Знам , че това си е голям труд , но как иначе щяхме да разберем за тези игри .

# 21
 • София
 • Мнения: 2 515
ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА НАСТОЛНИТЕ ИГРИ

СЪБИТИЯ:

Sofia Tabletop Day 2014 – 5 април, Hilton Sofia Hotel
На 5 април ще се включим в Международния ден за настолни игри (Tabletop Day 2014) с още един амбициозен проект на OpenProTours под шапката на BoardGames.BG – Sofia Tabletop Day 2014!

Магазини:
http://boardgames-bg.com/
http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/nastolni-igri
http://www.pikko-games.com/
https://www.ozone.bg/nastolni-igri
https://www.orangecenter.bg/igri-i-igrachki/nastolni-igri.html
http://bigbag.bg/category/12/nastolni-igri.html
http://www.fantasmagoria.bg/
http://bigboxgamers.com/
http://www.paladium-games.com/
http://www.cardpile.com/
https://www.facebook.com/BigBoxGamers/info


Клубове за настолни игри в София:

https://www.facebook.com/boardgameclub73 -
Клуб „Каркасон“ - Каркасон е клуб, който ти предоставя възможността да играеш на около 50 настолни игри, а съдейки по кутиите им изборът ти ще бъде труден. Особено ако не можеш да взимаш решения лесно.
Каркасон работи от понеделник до неделя от 15:00 до 22:00.
ул. Хан Крум 16

Клуб "Фантасмагория"
- www.bigbag.bg - вход 5 лв

Клуб "Паладиум"
- 3лв. вход, еднократно. Намира се на ул. Оборище 80, зад Мол Сердика.


ИГРИ:
„Game of thrones“ – игра с карти за двама, налична и на български
[/b]
ЗА ИГРАТА:
С тази игра светът на  Дж. Р.Р. Мартин, става реалност както никога досега.
В земи, където лятото продължава десетилетия, а зимата може да бъде по-дълга от един човешки живот, великите домове на Вестерос плетат заговори и се борят за надмощие в седемте кралства. Много благородници и престъпници се превръщат в живи легенди, а други без време срещат своя мъчителен край.

Игра на тронове е картова игра, базирана на популярния сериал на НВО, в която двама играчи поемат управлението над домовете Старк и Ланистър. Те водят епични битки в земите на Вестерос и забъркват интриги, за да съкрушат своя опонент в двора на Кралски чертог. Всеки играч се опитва да наклони везните в своя полза със стратегически избор на карта-сценарий, а след това, посредством други карти, събира доходи, строява редиците си и се изправя в различни предизвикателства срещу своя изконен враг. Заиграеш ли играта на тронове, или печелиш, или загиваш. Средно няма.
Играта е изцяло на български,отличава се с голяма динамичност и е прекрасна основа за навлизане в по-сложната игра "A Game Of Trones: The Card Game LCG".
 


ИГРА НА ТРОНОВЕ - настолната игра
[/color]
 
НАСТОЛНА ИГРА ( AGOT - A GAME OF THRONES )
ВТОРО ИЗЦЯЛО ПРЕРАБОТЕНО ИЗДАНИЕ
ПЪРВО БЪЛГАРСКО ИЗДАНИЕ © 2011
 
Щом знамена се сбират и гарвани летят, необратим тогаз е този Сблъсък на Крале!"
 
Защитете правото си над Железния Трон и земите на Вестерос!
 
Крал Робърт Баратеон е мъртъв и седемте кралства на Вестерос пак се готвят за неизбежно стълкновение. Домът Ланистър, в лицето на Церсей, кралицата на покойния Робърт, предявява претенциите си за трона, в полза на своя млад син Джофри. От седалището си на остров Драконов Камък, Станис, по-младият брат на мъртвия крал, с право изисква титлата за себе си. На Железните острови Домът Грейджой готви страховития си черен флот за втори бунт, но този път с велика крайна цел... На север Домът Старк събира знамената, за да защити туй, що е право. На юг заможните Тирели прикриват отколешни амбиции да седнат на Железния Трон, но уви, не са сами и не бива да забравят за Дома Мартел и техния древен завет - вечната жажда за мъст. И всичко това се случва, докато далеч на север, отвъд Вала, заплахата от Диваците на “Свободния народ” расте и непрестанно събира сили.

Базирана на световната бестселър-поредица “Песен за Огън и Лед” на Джордж Р.Р. Мартин, Игра на Тронове - настолната игра - пренася играчите във Вестерос, където всеки от тях оглавява по един от Великите Домове и се впуска в епична схватка за завладяването на Железния Трон. Потопете се в една игра на мъдро планиране, внимателно придвижване на силите и деликатни дипломатически интриги и всичко това, вълнуващо поднесено в стила на неповторимата „Песен за Огън и Лед“.
Това преработено второ издание (първо на български език) на популярната игра ще ви донесе множество нови преживявания. То включва елементи от стари разширения като гарнизони, пристанища, карти на Диваци и обсадни машини. В добавка към това, разбира се, и абсолютните новости: игровите паравани предпазват вашите тайни ходове от любопитни очи, а най-новите карти „ Обрати в Двубоя“ гарантират непредсказуемостта на битките с врага.


„Легендите на Андор“ – налична и на български
[/color]
 


АТЛАНТИДА – с превод на български
ТИП: НАСТОЛНА ИГРА
ИГРАЧИ: 2-4
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30 мин.

Сега или никога - изживейте това вълнуващо приключение!
 
Атлантида потъва! Легендарният остров е обхванат от гигантски катаклизъм и Вие с вашата свита трябва възможно най-бързо да потърсите безопасността на континента. По пътя си събирате ценни предмети, но само най-стойностните от тях си струва да бъдат отнесени, в опита да съхраните частица от вашата култура. Трябва внимателно да планирате всеки ход, защото пътеката в провлака, по която се движите, се руши и с времето става все по-трудно да напредвате към сушата. Играчът, успял да събере по пътя си най-ценното "богатство", печели тази необикновена надпревара.КРАЛСТВА – с превод и на български
[/color]
ТИП: СЕМЕЙНА СТРАТЕГИЯ
ИГРАЧИ: 2-4
ВЪЗРАСТ: 12+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 60-90мин.

Сред тучни и плодородни земи, четири кралства се съревновават за богатства и ценни ресурси, но опасности дебнат отвсякъде...Злото се спотайва сред мрачни блата и обитавани от духове гробници - коварни клопки, отбягвани от мъдрите владетели.
 
Кралства е стратегическа игра на бързи ходове, където играчите поемат ролята на крале-съперници, които се опитват да увеличат богатствата си, изграждайки нови замъци навред по картата. Строейки замъци в най-богатите региони, всеки от тях очаква да получи най-добрите добиви, но трябва да бъде предпазлив, защото тези области често биват спохождани от дракони, тролове и други опасни създания, които ограбват ресурсите на всяко кралство. Ще успееш ли да изведеш своето до величие, богатство и слава?ЛОВЦИ И СЪБИРАЧИ – с превод на български   
[/color]
ТИП: НАСТОЛНА ИГРА
ИГРАЧИ: 2-4
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 45 мин.

По следите на първобитните хора в каменната ера!
 
Потопи се в отдавна отминали времена и почувствай, как са преживявали дните си хората преди 10 000 години в епохата на Мезолита. В играта племето ти ще кръстосва близки и далечни земи в търсене на ядливи плодове и грудки, или пък на целебни билки за лечение. Ще откриваш оръжия за лов на мамути, глинени гърнета за съхранение на безценната вода, или ще събираш костени огърлици и пищни черепи с рога като дарове за съседни племена - в един отчаян опит да съхраните мира. Използвай лятото, за да натрупаш колкото се може по-големи запаси от храна и сечива, защото скоро след това зимата иде и първият сняг няма да закъснее...
Само този, който е натрупал достатъчно провизии в зимните си убежища, няма да изпита лишения през дългия и суров сезон и ще има големи шансове да спечели игрово предимство при това удивително пътуване във времето.
 
Играта се базира на кратки ходове, при които всеки се опитва да надиграе тактически съперника, като подбира внимателно пътя на членовете на своето племе, ловувайки и събирайки храни и ценни предмети. Мъдрото използване на пещерните ръкави скъсява разстоянията и позволява умело изпреварване, блокиране и отрязване на противника от земите с богат улов и добив на плодове и билки.СЕЛИЩЕ – с превод на български
[/color]
ТИП: ПОЗИЦИОННА СТРАТЕГИЯ
ИГРАЧИ: 2-4
ВЪЗРАСТ: 12+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 60-90мин.

Играта  продължава  няколко  рунда,  през  които  вие  контролирате  съдбата на  вашата  фамилия  с  мъдро  позициониране  на  фигурките  в  селището. Поставени във фермата, членовете на вашата фамилия осигуряват добив на жито, в църквата ви носят точки на престижа, а в кметството - както точки на престижа, така и някои важни привилегии. Тези, които се отправят на път, може да донесат престиж, нови умения или пари, в зависимост от тяхната дестинация. Занаятчиите произвеждат търговски стоки, а стоките и житото от своя страна, може да бъдат изтъргувани после на пазара за точки на престижа.
 
Отделните зони в селището предоставят различни възможности за развитите. Всяка зона има свое прилежащо акционно поле, от което се добиват различни типове символи на уменията (кубчета) и се активират различни действия. Това означава, че при планиране на хода си често ще сте поставени пред сериозен избор, защото видът умение и конкретното действие не винаги съвпадат....
 
В допълнение, много от тези действия костват време. И както в истинския живот, най-възрастните членове на фамилията остаряват и в даден момент си отиват. Когато член на фамилията почине, делата и изборът му на поприще приживе определят дали ще бъде записан в хрониките на селището, или не.
 
Играта приключва, когато или хрониките, или анонимното гробище бъдат запълнени  изцяло.  В  този  момент  вие  ще  имате  последна  възможност  да получите  допълнителни точки  от различните  зони на селището.  Играчът, събрал най-много точки, печели играта.МОНДО – с превод на български
[/color]

ТИП:  СЕМЕЙНА ИГРА
ИГРАЧИ: 1-4
ВЪЗРАСТ: 8+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 20-30мин.


Всеки играч сътворява свой свят, изпълнен с екзотични животни и различни ландшафти, с помощта на плочки и игрално поле.
Плочките се поставят в средата на масата и всички играчи едновременно се борят за най-ценните от тях, докато таймерът неуморно отброява оставащото време.
Всеки, който успее да излезе от рунда навреме, може да грабне още няколко бонус точки.
Играта продължава три рунд. В края на третия рунд, играчът, събрал най-много точки, печели играта.
Играта за напреднали става още по-забавна с променящите се допълнителни задания.
В играта за експерти играчите се изправят пред нови предизвикателства с по-сложни индивидуални задания.МАГОВЕ – с превод на български
[/color]
ТИП: [/b]ИГРА С КАРТИ
ИГРАЧИ: 3-6
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 45мин.


При тази вълшебна игра, всеки маг-чирак трябва да предскаже БРОЯ НА РЪЦЕТЕ, които смята, че ще направи (спечели) в дадено раздаване.
За всяко правилно предсказание чиракът печели точки на познанието. Играчът, събрал най-много точки в края на играта, става победител и изкачва още едно мъчно стъпало по стръмната стълба на магическото изкуство.


КАРКАСОН - Базова игра
[/color][/color]
КАРТОРЕДНА СТРАТЕГИЯ
ТИП: СЕМЕЙНА ИГРА
ОТЛИЧИЯ: ИГРА НА ГОДИНАТА 2001
ИГРАЧИ: 2-5
ВЪЗРАСТ: 8+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 45 мин
УВЛЕКАТЕЛНА И САМО ЗА ДВАМА ИГРАЧИ!
КАРКАСОН спокойно може да бъде наречена "Играта на последното десетилетие". След като става игра на 2001 година в Германия и получава признанието на най-строгото жури в света на настолните игри, съпоставимо само с получаването на Оскар във филмовата индустрия, Каркасон започва победния си поход по целия свят и намира последователи във всички възрастови групи и множество игрови категории. До ден днешен са продадени над 6 милиона копия от играта, преведена е на безброй езици по света и има 8 издадени разширения - безспорно доказателство за качествата на забавната семейна стратегия.

Преведени на български език можете да намерите също:
1-во разширение "Странноприемници и катедрали"
2-ро разширение "Търговци и строители"
3-то разширение "Девицата и драконът"
4-то разширение "Кулата"
5-то разширение "Абатството и кметът"
6-то разширение "Кралят, графът и сподвижници"
8-мо разширение "Мостове, замъци, пазари"

Подходяща както за будни малчугани над 8 години, за запалени тинейджъри, заклети геймъри, така и за техните родители, баби и дядовци, за всички непорастващи деца... Независимо на колко години си, Каркасон може да те спечели завинаги. Развива наблюдателност, стратегическо мислене, оптимиране, логика и комбинативност и всичко това потопено в невероятна средновековна атмосфера - рицари, разбойници, монаси...

В играта:
От красиви картинни плочки се подрежда пейзаж от пътища и крепости, манастири и поляни, който с всеки ход расте и става все по-завършен. Играчите се стремят посредством свитата си от рицари и разбойници, монаси и селяни да разширят сферата си на влияние и да завладеят все повече територии, за да спечелят възможно най-много точки в играта. Добре ще са тези, които по време на горещите фази на играта, все още имат последователи в запас, защото изненади дебнат отвсякъде ...
 
КАРКАСОН (в оригинал: CARCASSONNE) е името на един град-крепост в южна Франция, който с годините се е превърнал в символ на борбата на средновековните еретици срещу политиката на католическата църква. Уникалното и до днес укрепление, се простира могъщо на върха на хълма. Стените на Каркасон - са изключителен образец на военна архитектура. Това са най-дългите стени в Европа (близо 3 км), приказна смесица от кули, наблюдателници, назъбени парапети, бойници и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век. Изминават 13 века на изменения, допълнения и разкрасявания от римляни, гали, визиготи, араби, франки и френски благородници, преди този двоен крепостен вал, най-големият в Европа, да бъде завършен. Осветлението нощно време му придава много драматичен вид, въпреки че вече не се използват факли.
Надяваме се играейки нашата игра, да успеете да се потопите поне в късче от тази атмосфера!


МАГОВЕ ХЛАПЕТА – и на български
[/color]
ТИП: ИГРА С КАРТИ
ИГРАЧИ: 3-6
ВЪЗРАСТ: 8+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 20мин.

Някога, много отдавна...
...в очарователния свят на приказните създания дори и най-малките магове развивали още като хлапета своите отчасти неразкрити вълшебни способности. В тази игра ще направиш своите първи крачки като ученик в магическото училище, за да развиеш дарбата на предсказанието. Приказни пеперуди и цветя, мишки и охлюви, вълшебни създания от цялата гора се трупат, за да ти помагат в това начинание. Хайде скачай, гмурни се и изживей тази магична игра!


МАГОВЕ ЕКСПЕРТИ – и на български
[/color]
ТИП: ИГРА С КАРТИ
ИГРАЧИ: 3-5
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 45мин.

Завръщайки се в магическата академия, в курсовете за напреднали, учащите се били поставяни пред нови изпитания от висшата школа, за да придобият титлата МАГОВЕ-ЕК СПЕРТИ . Сега всеки от тях трябвало да предскаже не само колко ръце ще направи, но и от кои раси (бои) ще бъдат те. За да документират предсказанието си, маговете взимали и поставяли пред себе си цветни клейма, от които трябвало да се отърват по-късно в хода на играта. Оказало се, че освен цветни, имало и бели и черни магически клейма. И сякаш предсказването на точния брой ръце не било достатъчно трудно, та се появила и фигурата на черния маг. Той имал за задача да обърква плановете на останалите играчи. Играчът, който успее след множество рундове да напусне играта с най-малко наказателни точки, ставал победител и получавал титлата експерт от първи ранг.
ЗАСЕЛНИЦИТЕ НА КАТАН – и на български
[/color]
ТИП: СТРАТЕГИЯ
ИГРАЧИ: 3-4
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: над 90 мин.

Безстрашни мореплаватели са акостирали по крайбрежието на неизвестен остров, наречен Катан. Жени и мъже от различни племена са първите заселници. Те основават селища, добиват ресурси, строят улици. Селищата прерастват в градове. Разменната търговия на Катан играе важна роля: понякога тухлата е в изобилие, а друг път желязото. Тогава може да разменяте желязо за вълна или тухла за дърво, изцяло според нуждите за строителство. Градовете се разрастват. По-големите племена имат по-голямо влияние. Избухва борба за надмощие!

Разширения към базовата игра:
VILLAGE INN - EXPANSION
ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА 5 И 6 ЧОВЕКА
МОРЕПЛАВАТЕЛИ - РАЗШИРЕНИЕ

КРАЛЕ И ВЛАДЕТЕЛИ НА КАТАН - КАРТОВА ИГРА
[/color]
ТИП: КАРТОВА СТРАТЕГИЯ
ИГРАЧИ: 2
ВЪЗРАСТ: 10+
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 30-75 мин.

Злато, тухла, жито и дърво, за мен те всички са едно! С ресурсите подбрани никнат нови местности и сгради. Търговски кораби, леярна, тухларна, мелници, търговия или сиромашия, зависи смо от теб самия! Манастир, голям търговски кораб или университет, ще се реши от селския съвет. Селище или град, ще определиш с решителен похват. Личности, предателство с обир, бунт за преселение и чума, ще сринат твоя град на дума. С аптека, лекар, бойни кораби или късмет, ще си върнеш благополучието със завет. Че всеки, който за владение мечтае, то отговорност тежка е, да знае!

DIXIT
[/color]
Брой играчи: 3-6
Средна продължителност на игрална сесия: 30 минути

Dixit е чудесна, илюстрирана игра на креативност и познаване, в която основното ти оръжие е въображението. В хода на тази вече доста популярна игра, играчите използват разнообразието на своите разнообразни на детайли карти, за да завоалират връзката между историята си и картата, която са играли. Съперниците им трябва да отгатнат тази карта -  познаването обаче е само половината от играта! За да успееш в Dixit, трябва от своя страна да играеш карта, която е свързана с историята, за да заблудиш останалите играчи че всъщност твоята карта е вярната. Как протича всяка отделна игра зависи напълно от това в каква компания сте се събрали да играете и никоя игра не е една и съща с предишната.

Как всъщност се играе Dixit?

Всеки ход, разказвачът (играчът, чиито ред е да свали първи карта) изрича кратък израз или единична дума, която според него е свързана с образа на картата му, и я играе с гърба нагоре. Всеки друг играч избира карта от ръката си, която смята за най-добре отговаряща на фразата, изречена от разказвача и също я сваля скрита. Всички свалени карти се разбъркват и разкриват – сега всички освен разказвача трябва да познаят коя е била оригиналната карта – но точки печелят не само играчите, които са я познали, а и тези, чиито карти са получили предположенията!

Dixit e гениално проста игра, която можеш да играеш почти с всеки, с когото знаете поне един общ език. Прекрасната комбинация между красивите илюстрации от френската художничка Мари Кардo и съвсем простите правила се възприема от всякакви видове играчи. Играта е наградена със Spiel de Jahres за дизайн през 2010.

Допълнения:
DIXIT 2
DIXIT 3 – Разширение от 84 нови карти.

Dixit Odyssey - самостоятелно игра, част от хитовия Dixit, което включва още приключения за въображението ти в тесте от 84 уникални нови карти. Играта може да се играе самостоятелно или заедно с картите от Dixit и Dixit 2. Илюстрации на картите са от Пиер Лешевалие (известен и като Piérô), оцветени от любимата на почитателите на Dixit Мари Кардо. Кутията е устроена така, че може да събере всички карти от Dixit и Dixit 2 за улеснено съхранение или транспорт. Комплектът включва компоненти за до 12 играчи, което е чудесна възможност цялата компания да пробва играта.
При игра с повече от 6 играча могат да бъдат използвани предложените алтернативни правила.


DOWNFALL
[/color]
Брой играчи: 2
Средна продължителност на една игра - 15 минути.
Спуснете всички цветни кръгове през въртящите се колела и използвайте ключа, за да блокирате тези на своя опонент или да придвижите своите. Изберете смяна на колело, ако съперникът ви успява да блокира всеки ваш ход, и увеличете предизвикателството, като поставите условие за подреждане по номера и дори цветове.


Valdora
[/color]
Скрита много далеч от нашето време, лежи долина на невъобразими богатства. Привлечени от блясъка на скъпоценни камъни, злато и сребро, авантюристи от цял свят пристигат, за да търсят късмета си тук. Докато някои от тях внимателно подбират екипировка и провизии, други бързо се впускат в доставянето на съкровищата до поръчителите си.
Но тези, които бленуват за слава и богатства трябва да бъдат по-находчиви, комбинативни и стратегически обиграни от опонентите си!
 
"Valdora" е една вълнуваща игра, базирана на бързи ходове. Играта се намира някъде по средата на скалата между семейна и експертна игра, което я прави уникално забавление, както за цялото семейство, така и за компания запалени играчи. Когато е на ред, всеки играч може да извърши по едно действие, но трябва внимателно да претегли възможностите си, защото до следващия ход могат да настъпят много и неочаквани обрати... Играта е отпечатана в Германия и съдържа изключително красиви илюстрации и висококачествени игрови компоненти.
Келти по пътя на руините
Целта на играта е играчите да стигнат възможно най-далече със своите фигури по петте пътеки със символи. Колкото по-напред е една фигура, толкова повече точки получава за нея играчът в края на играта. Фигурите се придвижват по пътеките с помощта на Руни-карти. Сред талисманите в играта има 9 скъпоценни камъка, които Ви носят или отнемат точки. На края печели този играч, който е събрал най-много точки.
 
Pirate's Cove
[/color]
Брой играчи: 3-5
Средна продължителност на игра: 60-90 минути

Ела на борда и отплувай за Пиратския залив... легендарното скривалище на крадливите пирати и морските разбойници-главорези. Приказките за тези легендарни авантюристи, които са се били и оцелявали из тези мистериозни води все още навестяват сънищата на онези, мечтаещи за морски приключения. Въоръжен с тайна карта и започващ приключението си със скромен едномачтов платноход измъкнат от последната зимна буря ти вдигаш платна към Пиратския залив – споходен от видения за слава и богатства, дробовете ти са пълни със соления въздух на моретата.

Твоята цел: да се сражаваш за правото да плячкосваш и да се превърнеш в най-известния и страховит пират, който света някога е виждал. За да го постигнеш ще трябва да проницателно да навигираш, безстрашно да се сражаваш и безмислостно да грабиш. Ще печелиш слава като печелиш битки; ще заравяш злато и други съкровища; ще се хвалиш с подвизите си в кръчмата. В края на дванадестте месеца, пиратът с най-много слава ще бъде провъзгласен за най-страховития пират на моретата.


Risk 2210 AD Board Game
[/color]
Брой играчи: 2-5
Средна продължителност на една сесия: 3-4 часа при пълен брой играчи

Годината е 2210 и светът е във война

Като лидер на непримирима фракция, ти контролираш съдбата на хората си. На земята, във великите подводни градове дълбоко в недрата на океаните, в околоземна орбита и дори на Луната ти водиш своите сили, изпращаш в битка войниците си и наемаш правилните командири за да сразиш противниците си. Създавай съюзи ако не те е страх, но внимавай на кого ще се довериш. Енергията е валутата на 23-ти век - използвай я разумно и ще можеш да покориш света... и отвъд него.

SMALLWORLD
[/color]
Брой играчи: 2 - 5
Средна продължителност на игра: 40-80 минути

Светът е станал доста тесен в SmallWorld. Има прекалено много раси, населяващи вашите земи – земи, завещани ви от предците с надеждата да построите империя, която да властва над целия свят. Трябва да си изберете комбинация от Раса и Специално Умение и възползвайки се от уникалните особености на расата и уменията си да завладеете околните региони и да натрупате Победни Монети. Както се досещате, това най-често ще става за сметка на съседите ви. Разполагайки войски (плочки на расата ви) в различните региони, и завладявайки околните земи, в края на всеки ход вие трупате Победни Монети за всеки регион, който владеете. С течение на играта, вашата раса ще се окаже прекалено „разпръсната” из света (подобно на онези, които вече сте покорили) и ще трябва да изоставите вашата цивилизация и да потърсите друга. Ключът към победата в SmallWorld е да знаете кога да вкарате вашата цивилизация в Упадък и да се понесете към победата на крилете на друга цивилизация.

РАЗШИРЕНИЯ:
Be Not Afraid expansion pack
Cursed expansion pack

Small World Realms
Small World: Tales & Legends


SmallWorld Underground Board Game - самостоятелен гейм сет, който ще ви изпрати в земните недра. Разработен от автора на l SmallWorld - Philippe Keyaerts, Underground ще ви срещне с нови раси и специални умения, както и ужасни чудовища, които пазярт реликви и места с огромна сила. Без значение дали сте играли SmallWorld и искате да разнообразите играта си с нов борд и правила или това е първият ви досег с популярната настолна игра - ще останете очаровани. SmallWorld Underground може да се играе самостоятелно или да се комбинира с други Small World гейм елементи.


7 Wonders Board Game
[/color]
Брой играчи: 3-7
Средна продължителност на игрална сесия: 30 минути

Seven Wonders (“7-те Чудеса”) е стратегическа игра за от 3 до 7 играча, позволяваща и специален режим на игра за 2-ма играчи. Поведете един от седемте велики града на Древния свят. Възползвайте се от природните дадености на земите ви, развийте търговски взаимоотношения със съседите си, укрепете военната си мощ, овладейте предимствата на прогреса и технологиите. Оставете своята следа в историята като построите архитектурно чудо, което ще пребъде във вековете.

Играта съчетава леки и лесни за помнене правила със стратегическа дълбочина – освен това, всяка следваща игра е различна заради различните ти съседски градове и различните възможности, които картите ти предоставят.

Как протича играта:
Една игра на 7-те Чудеса преминава през 3 епохи, като за всяка една от тях се използва отделна колода с карти (първата с карти с гръбчета Age I, следващата с Age II и най-накрая Age III) .  Тези Епохи протичат по сходен начин, като всеки играч избира и изиграва общо 6 карти по време на всяка от тях – така развива града си и се опитва да построи своето Чудо. В края на всяка Епоха, всеки играч съпоставя военната си мощ с тази на съседните нему играчи (разположени от ляво и от дясно на него), а в края на третата Епоха, играчите сравняват точките си за победа; играчът с най-много точки е победител.


Cargo Noir
[/color]
Брой играчи: 2-5
Възраст: 8+ години
Продължителност: 30-90 минути

Малкият Хонконг: Часът на тигъра – натоварен с нелегални стоки, един сампан* (*китайска плоскодънна лодка) се носи през тъмните води на пристанище Абърдийн. Той се промъква незабелязан от британска патрулна лодка, чийто екипаж изглежда предпочита спането пред бдителността.

Cargo Noir е игра за контрабандната търговия, в която играчите управляват „фамилии”, който търгуват с контрабандни стоки. Създадена от Serge Laget, действието в играта се развива във вълнуващите временна на 50-те години на двадесети век, подобно на истински “film noir”.

Геймплеят се върти около променяща се поредица от известни контрабандистки пристанищя из целия свят, всяко от тях – препълнено с контрабандни стоки. Играчите изпращат товарни кораби, натоварени със злато към тези пристанища, надявайки се да се сдобият със стоки, които след това да изтъргуват за специални Трофеи.

Cargo Noir е игра, която се усвоява бързо, но предлага множество пътища към победата и е от малкото игри, които работят еднакво добре кактос двама, така и с повече играчи.


Пандемия – и на български
[/color]
Брой играчи: 2-4
Препоръчителна възраст: над 14
Средна продължителност на играта: 45 минути

Големите световни центрове са парализирани. Неизвестни вируси се разпространяват светкавично между градовете. Пандемия завладява света и само от теб зависи дали човечеството ще оцелее.
В Пандемия играчите не играят един срещу друг - те заедно трябва да победят самата игра. Всеки участник изпълнява определена роля за лекуването на обществото и намирането на ваксини срещу 4 коварни зарази. Например, Специалиста по карантина предотвратява разпространяването на болести в неговия град и свързаните градове, а Медикът премахва всички кубчета на дадена болест. Всички професионалсити трябва да обединят силите си. Ако успеят да намерят лек за заразите, печелят играта. Ако обаче болестите се разпространят твърде далеч, ще загубят.

Разширения:

Pandemic In The Lab - Трябва да притежавате Pandemic и Pandemic: On The Brink за да може да играте с това допълнение.
Pandemic On The Brink (2013)


Ticket to Ride - The Card Game
[/color]
Брой играчи: 2-4
Препоръчителна възраст: над 8
Средна продължителност на играта: 30 минути

С Ticket to Ride Card Game ще се насладиш на цялото вълнение и напрежение на оригиналната настолна игра Ticket to Ride, но с няколко уникални особености, характерни само за този тип игри с карти.

Играчите събират илюстрирани Train-карти, които след това използват за да завършат своите Destination Tickets – маршрути между два града, представени на всеки билет. Но преди да могат да ползват своите Train-карти, играчите трябва да се сблъскат с риска от т.нар. "train-robbing", при който друг играч може да ги принуди да изгубят спечелените с пот на чело карти.

Разширения:
Ticket to Ride Europa 1912 expansion
Ticket to Ride - Alvin & Dexter Expansion Pack
Ticket to Ride - The Dice Expansion Pack

Ticket To Ride India: Map Collection

СКРАБЪЛ
[/color]
Играчи: 2-4

Класическата игра на думи Scrabble (Скрабъл), с която хората се забавляват по цял свят – има я на български и на английски език.
Като правите думи върху игралната дъска вие трупате точки и лесно можете да станете победители. Една изключително забавна и развлекателна игра за малки и големи!

РУМИКУБ
[/color]
Играчи: 2-4
Независимо дали играете със семейството или приятелите си, "Румикуб" винаги ще ви осигури приятно и динамично забавление.
Надхитрете противниците си с добра стратегия и бързи ходове.
Всяка игра е различна според думите, които свалите.
Цел на играта: да съставите възможно най-дългите думи. Резултатът ви зависи от дължината на думата.
Разчистете всичките си плочки и ще удвоите резултата си.
Когато банката от плочки свърши, играчът с най-много плочки печели.
Комплектът включва 112 плочки (кирилица), 4 поставки, инструкции на български език.


BATTLESHIP – Кораби
[/color]
Играчи: 2
Открийте и потопете военните кораби на противника ви.


Where's My Water - Игра "Къде е водата?" – любима на големи и малки
[/color]

Случвало ли ви се е докато се къпете да ви спрат 'кранчето' от ВиК? На Суомпи му се случва доста често, сигурно квартала му е с режим на водата.
Влезте в ролята на водопроводчик и оправете тръбите на крокодилчето. Помогнете му да се изкъпе, спасете гумените му патенца и избегнете тръбите с токсични отпадъци от близката пречиствателна станция.
Симпатична и забавна настолна игра, вдъхновена от едноименното приложение. Целта ви ще е да съберете възможно повече 'водни' и 'парешки' точки във вашата вана.
С всяко теглене на карта, условията на играта ще се променят. Бъдете първите да си спечелят 3 супер бани.
 

Jungle Speed
[/color]
Брой играчи: 2-8
Средна продължителност на игрална сесия: 10 минути
Jungle Speed е игра с прости правила, която може да се играе минути след като отвориш кутията. Започнеш ли я обаче веднъж, хаотичното действие ще подложи на страхотно изпитание концентрацията ти. 15 минути по-късно, играта ще свърши и всички могат да отпочинат - преди следващата!

Обърни картата, открий съвпадащите символи и сграбчи тотема - по бързо от приятелите си, или ще получиш и техните карти. Ако успееш да се отървеш от всички карти в купчинката си - печелиш! Jungle Speed е лесна за научаване, пълна с вълнение и смях забава за цялото семейство или компания.

Намирането на еднаквите символи е достатъчно трудно, но в играта има още едно предизвикателство - картите със специални изображения. Ако се появи една от тези карти например, всички играчи търсят съвпадащи цветове, вместо символи - учудващо лесно е да се объркаш кога тотемът е за теб!

UNO
[/color]

Целта на играта е да изхвърлиш (изиграеш) всички своите карти преди другите играчи. След което получаваш точки от противниковите играчи. Точките от кръговете се събират и победител става първият играч който успее да събере 200 точки (или 500)
Започване на играта :
1.Всеки играч изтегля карта и този със най голямата изтеглена раздава първи.
2.Раздавачът разбърква и раздава на всеки играч по 7 карти
3.Поставя се останалата част от тестето с лицето надолу за да направим КУП ЗА ТЕГЛЕНЕ!
4.Най-горната карта от купа за теглене се обръща, за да се създаде куп за ИЗХВЪРЛЯНЕ

Човекът от ляво на раздавача започва играта. Когато сте наред трябва да откриете съвпадение на карта от ръката с карта от върха на купа за ИЗХВЪРЛЯНЕ, или като брой, цвят или символ (символите представляват ЕКШЪН КАРТИ).
Пример: когато картата на купа за изхвърляне е жълта 5, играчът трябва да остави една жълта карта или 5 от които и да е било цвят 5. Играчът също може да остави една екшън карта.
В случай че не разполагате с карта съвпадаща с тази в купа за ИЗХВЪРЛЯНЕ, трябва да вземете карта от купа за ТЕГЛЕНЕ. Когато картата може да се играе, можете да я поставите в същия ред. В противен случай, играта ще се продължи от следващият по ред играч.
Думата UNO се казва преди да дадеш последната карта (когато си останал с една карта).

Dice Town
[/color]
възраст:   8+ години       
време за игра:   30-45 минути       
играчи:   2-5      

Всеки играч има чашка за зарчета, 5 покер зарчета и 8 долара. На всеки ход играчите събират покер ръка и според хвърлените зарчета поемат контрола над едно от ключовите места в Dice Town, които му позволяват да изпълни съответното действие на това място. В хода си всеки играч хвърля зарчетата с чашката си, след което избира едно да запази и събира другите обратно в чашката. Това се повтаря докато и петте зарчета не се фиксират. Ако искат да запазват по повече зарчета трябва да доплащат по 1 долар на зарче.
Играта свършва когато всички златни късчета в мината свършат или когато се раздадат всички парцели. Тогава играчите преброяват точките си и този с най-многото печели!

Once upon a Time
[/color]
възраст:   8+ години       
време за игра:   30 минути       
играчи:   2-6      

Once upon a Time е игра, в която играчите заедно създават една история, използвайки карти, които съдържат типичните елементи на приказките. Един играч е разказвачът, който създава история, използвайки съставните части на картите си. Той се опитва да насочва историята към собствения си край. Другите играчи се опитват да използват карти, за да прекъснат историята и да станат новия разказвач. Победител е първият играч, който успее да си изиграе всичките карти и завърши със собствената си "и заживели щастливо" карта. Играта съдържа 110 карти за разказване на историите и 55 "и заживели щастливо" карти за край.

Разширения:

Once upon a Time: Seafaring Tales
Writers Handbook: Once Upon a TimeTimeline (2012 Edition)
[/color]
възраст:]   8+ години       
време за игра:   15 минути       
играчи:   2-8      
Съдържа 220 карти с изобретения, събития и открития, които трябва да бъдат подредени в правилен хронологичен ред.


Ugg-Tect
[/color]
възраст:   8+ години       
време за игра:   45 мин минути       
играчи:   4-8   
   
В Ugg-Tect, играчите работят по отбори, за да построят изтънчени ... е нека ги наречем „функционални“ ... постройки от материали, които са разхвърляни около тях. Всички играчи са пещерняци обаче, което значи, че имат само груби блокчета около себе си и могат да общуват само посредством примитивни жестове и звуци. Угунгу!
Най-бързият (и най-точен) архитект/строителен отбор ще стане победител!Света на Диска - Анк-Морпорк
[/color]
Играчи: 2-4
Времетраене: над 60 минути

Прекрасна игра за всеки истински фен на Тери Пратчет.
 
Пренесете се в невероятния Свят на Диска и се впуснете в битка за власт над Анк-Морпорк. Въплътете се в един от седмината претендента да заместят Лорд Ветинари. Преборете се с магьосници, крадци и убийци.

КОНКИСТАДОР
[/color]
Играчи: 2-4

Една от най-хубавите български игри.
Има и онлайн версия.
Тествайте познанията си и завоювайте територии с тях.
Станете господар на целия свят.

EVO
[/color]
възраст:   14+ години       
време за игра:   60+ минути       
играчи:   2-5   
   
Един остров, 5 вида динозаври и безброй пътища на тяхната еволюция. Развий своя вид по най-добрия начин, за да бъде доминиращ вид. Нека има много малки или да бъде най-свирепия, най-издръжливия или най-умния. Завладяваща игра, където генният инженер си ти.


Love Letter
[/color]
възраст:   10+ години       
време за игра:   20 мин минути       
играчи:   2-4      

Всички млади ергени (и доста не чак толкова млади) искат да омаят принцесата на Буря. За нещастие тя се е заключила в кулата си и трябва да разчитате на други хора да носят романтичните ви писма до нея. Ще успеете ли да стигнете до нея пръв?
Love Letter е игра на риск, дедукция и късмет за 2-4 играчи. Целта ви е да докарате собственото си писмо до принцеса Анет докато междувременно отбивате опитите на другите ухажори. От едно тесте с 16 карти, всеки играч започва играта само с 1. Една карта се маха от играта. На хода си, всеки играч трябва да изтегли една карта и да изиграе една карта като се опитва да уличи другите и да ги изхвърли от играта. Силните карти водят до ранно предимство, но ви превръщат и в мишена за околните. Ако разчитате само на слаби карти обаче, писмото ви може да бъде хвърлено в камината!


Relic Runners
[/color]
възраст:   10+ години       
време за игра:   60 мин минути       
играчи:   2-5   
   
В Relic Runners всеки играч влиза в ролята на приключенец, който иска да се сдобие с и да използва реликви, открити в една отдавна изгубена част на джунглата. Всеки от любителите-археолози има доста пъстро минало – от пенсиониран университетски преподавател, до бивш капитан в армията – и иска да е първият, който ще намери ценните съкровища и ще направи най-много точки.
Играчите трябва да се ориентират из разни пътеки, за да достигнат храмовете. Археолозите са ограничени в движенията си от наличността на провизии, но за щастие, могат да поставят маркери по пътя, които да им дават свободни движения в бъдеще. Играчите имат и инструменти, които могат да подобряват по 3 различни начина, за да чупят правилата на играта или да получават предимство в обикалянето си.


Caverna: the Cave Farmers
[/color]
възраст:   12+ години       
време за игра:   30-210 минути       
играчи:   1-7   
   
In this game, you are the bearded leader of a small dwarf family which lives in a little cave in the mountains. Together, you cultivate the forest in front of your cave and dig deeper into the mountain. You furnish the caves as dwellings for your offspring as well as working spaces for small enterprises. It’s up to you how much ore you want to mine. You will need it to forge weapons , that allow you to go on expeditions to gain bonus items and actions. While digging through the mountain, you may come across water sources and find ore and ruby mines that help you increase your wealth. Right in front of your cave, you can increase your wealth even further with agriculture: you can cut down the forest to sow fields and fence in pastures to hold your animals. In the end, the player with the most efficiently developed home board will win the game. Play the solo variant of this game to make yourself familiar with the 48 different furnishing tiles for your cave.


Clash of Cultures
[/color]
възраст:   14+ години       
време за игра:   2-4 часа минути       
играчи:   2-4      

Clash of Cultures е цивилизационна игра, в която всеки играч повежда една цивилизация от едничко селище към могъща империя. Играчите трябва да изследват заобикалящите ги земи, да строят големи градове, да правят научни открития и да побеждават хората, които стоят на пътя им. Играта е съставена от модулна карта, която играчите изследват, 48 различни научни открития, седем могъщи чудеса и много фигурки и карти. Победителят ще създаде кутлурно наследство, което ще се помни и тачи с хилядолетия!


Genesis
[/color]
възраст:   10+ години       
време за игра:   60 минути       
играчи:   2-6   
   
В началото Бог създаде рая и земята. Отне Му 6 дни за да завърши своето дело, като Му помагаха група небесни ангели изпълняващи Неговия божествен призив. На седмия ден Бог седна да почине и погледне направеното. Виждайки, че то е добро, Той възнагради ангела, който беше допринесъл най-много.

Genesis - In the Beginning ти дава шанса ти да бъдеш този ангел. Събирайки есенциите на сътворението – хаос,материя и живот – и преобразувайки ги в морета и планини, птици и зверове, ти се надяваш да спечелиш одобрението на Бог и играта! Но пътя към победата е изпълнен с трудни решения. Ти ще трябва да трупаш есенции, когато е най-изгодно, да местиш и да вършиш своята дневна работа, когато е това значи най-много. И внимай за тъмния ангел, който се опитва да измести всички вас.


Eldritch Horror
[/color]
възраст:   14+ години       
време за игра:   120-240 минути       
играчи:   1-8   
   
Eldritch Horror е кооперативна игра, изпълнена с разследване на заплетени случаи и ужаси, вдъхновена от произведенията на H. P. Lovecraft. Във всяка игра се събужда един от Древните, същество с невъобразима мощ, което предхожда самото време. Играчите влизат в ролите на изследователи, които опитват да разгадаят мистерии, да защитават човечеството от невъобразими ужаси и завинаги да прогонят Древния от този свят. Ако изследователите се провалят, Древният се събужда и човешкият род е обречен.


Heroes of Might and Magic
[/color]
възраст:   12+ години       
време за игра:   180 минути       
играчи:   2-4      

Might&Magic Heroes: The Boardgame is a game for 2 to 4 players. Each player becomes a leader of one of four different factions hoping to conquer and govern the realms of Ashan. In the beginning players control just one hero, a small army and a city. However, with every passing round their heroes gain experience and grow in power, armies become more numerous and small towns turn into enormous capitals. Players recruit new characters, take control of mines producing resources and gold for their factions, defeat monsters prowling the game board, and search for magical artefacts. As time passes they inevitably approach the final confrontation of great, magical kingdoms. The winner will have to prove that his faction is the best developed, boasting many heroes, multiple armies and a large capital. The player who manages to acquire the most power will become the new heir and the supreme ruler of the realm of Ashan!

London Boardgame
[/color]
възраст:   13+ години       
време за игра:   90 минути       
играчи:   2-4      

Вдъхновена от историята на града между Големия пожар (1666) и 1900 г., играта покрива почти 250 години прогрес. Играчите избират карти с различни умения за правене на пари, точки или наказания за бедност и се състезават кой ще управлява картите си най-добре. Играчите управляват ръцете си от карти, като избират кои сгради да построят на таблото пред тях. Ще дойде време когато някой играч ще реши, че иска да активира града си и тогава той активира всички карти пред себе си в какъвто ред иска. Действията, които тези сгради дават варират от генериране на пари и точки, до намаляване на бедност, а има и такива с други специални ефекти, но има и карти, които за да бъдат активирани, трябва да им се плати някаква цена.


Mage Knight The Lost Legion
[/color]
възраст:   14+ години       
време за игра:   60-240 минути       
играчи:   1-4      

Тази игра е продължение на Mage Knight, което съдържа нов герой, нови карти, нови сценарии и един могъщ генерал, който е нещо като подвижен град, който броди из картата и може да напада героите.


Runewars Revised Edition
[/color]
възраст:   13+ години       
време за игра:   180-240 минути       
играчи:   2-4      

Runewars е епична настолна игра на завладяване на територии, приключение и фантастични империи. Играта хвърля играчите в стратегическа битка на сражения и контрол над картата, в която те трябва да събират ресурси, набират армии и обсаждат тежко фортифицирани градове.

Runewars е част от същатавселена като Runebound, Descent: Journeys in the Dark и Rune Аge, като ако сте играли някои от тези игри ще срещнете много познати единици и герои.


Myrmes
[/color]
възраст:   13+ години       
време за игра:   90 минути       
играчи:   2-4      

В Myrmes играчите контролират колонии мравки и използват насекомите си, за да изледват земята около тях (и оставят феромони по пътя си). Играчите събират ресурси като камъни, пръст и афиди, бият се с други мравки, изпълняват желания на Кралицата, раждат нови мравки и по всякакви други начини се опитват да доминират малкото си зарство от пръст с цел да направят най-много точки и да докажат, че принадлежат на върха на мравуняка! След 3 сезона труд и събиране на ресурси, всяка колония е изправена пред тежка зима, която ще постави на изпитание силата на тази колония.


Spartacus
[/color]
възраст:   17+ години       
време за игра:   150 минути       
играчи:   3-4   
   
Всеки играч представлява господар, на дом за гладиатори, който се бори за благоразположението на Рим. Играта се състои от три фази:
1) Интрига - в която всеки играч развива своите тайни планове и интриги, често подкупвайки някой друг играч.
2) Пазар - търговия с гладиатори, роби, екипировка и пазачи
3) Арена - битка за слава и влияние, чрез миниатюри върху игрално табло - арена. Залози за победител.


War of the Ring 2nd Edition
[/color]
възраст:   12+ години       
време за игра:   150 минути       
играчи:   2-4   
   
В War of the Ring единият играч поема контрола над свободните нации на Средната Земя, а другият поема контрола над армиите на сянката. Играта може да се спечели посредством военна победа, когато сянката завземе определен брой градове и крепости от свободните нации (или обратното). Истинската надежда на свободните нации обаче е в приключението на Задругата на пръстена, която проправя своя път към Мордор и унищожаването на пръстена.

Играта се върти около хвърлянето на зарове, които определят наличните действия за всеки ход, както и карти, които играчите могат да играят с определени ефекти. Ще успее ли Задругата да завърши своето приключение или преди да е успяла Средна Земя ще падне под вечната сянка и Фродо ще се поддаде на съблазнителното влияние на пръстена?


The Lord of the Rings: The Card Game
[/color]
възраст:    13+ години         
време за игра:    30-90 минути         
играчи:    1-2

Lord of the Rings LCG е кооперативна игра с карти, в която играчите могат да си изберат някои от най-могъщите герои на Средна Земя и да построят около тях тесте карти, с което да преминат през различните приключения, които играта предоставя.
Играта е подходяща и за по-нови играчи, които могат да играят с готовите тестета, и за по-закоравели геймъри, които да се посветят и в изкуството на строене на добро тесте.

Форматът LCG означава, че периодично излиза ново продължение за тази игра, което я разширява с нови приключения, герои и карти.

Разширения:

Assault on Osgiliath
Encounter at Amon Din
The Druadan Forest
The Hobbit: On the Doorstep
The Hobbit: Over Hill and Under Hill
The Lord of the Rings: Heirs of Numenor Expansion


Android: Netrunner
[/color]
възраст:    14+ години         
време за игра:    30-60 минути         
играчи:    2

Android: Netrunner е асиметрична игра за 2ма играчи, която поставя единия в ролята на мегакорпорация, а другия в ролята на хакер, който се опитва да хакне сървърите на корпорацията и да покаже на бял свят мръсните ѝ тайни. Геймплеят от двете страни е коренно различен, като мегакорпорацията се опитва да създава нови сървъри, на които да инсталира и изпълнява планове, като междувременно ги защитава с ЛЕД (анти-хакващи програми). Междувременно Хакерът се опитва да достъпи тези сървъри и да открадне плановете на корпорацията, като за тази цел инсталира програми, които му дават възможност да се справя с ЛЕДа.

В играта е силно застъпено строенето на спобствено тесте, като всеки играч се очаква да има 2 такива - една мегакорпорация и един хакер и мачовете обикновено са по един от всяка страна.

Форматът LCG означава, че периодично излизат продължения за играта, които я обогатяват с нови самоличности и карти и за двете страни.

Разширения:
Trace Amount
What Lies Ahead
Cyber Exodus Data Pack
Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 17:44 от Po3u

# 22
 • София
 • Мнения: 2 515
Темата е инспирирана от : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=769232.0

Сега ще я дооправя и ще сложа повече инфо Simple Smile

# 23
 • София
 • Мнения: 2 515
Понеже съм голяма фенка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=769380.new#new

=)
Сега я дооправям =)

# 24
 • Мнения: 702
вели,
мерси, но той е на 8 Simple Smile
сега се сетих за Jungle Speed и Dobble, първата е страхотна парти игра, може да се играе от 2-10 човека мисля
http://www.cardpile.com/index.php/bg/nastolni-igri/jungle-speed-detail
и за другата:
http://www.cardpile.com/index.php/bg/nastolni-igri/dobble-detail
уникални за наблюдателност и бързина Simple Smile

# 25
 • Мнения: 702
Напишете или дайте линк на бг фирми/магазини където се предлагат игрите.
Ще бъде полезно инфо като за първа страница , може линкове с ревюта на различните видове игри и т.н.
Аз изобщо не съм запозната , но благодарение на темата може би ще се зарибя.
Би ми било интересно различните видове игри , какъв тип игри са - стратегически, образователни , логически или какъвто друг тип игри съществуват и се предлагат в бг .
Тоест след заглавието на дадена игра е добре да се поясни какъв тип игра е .
Знам , че това си е голям труд , но как иначе щяхме да разберем за тези игри .
сложих една част, ще качвам в последствие още, сега разпитвам кои от къде купува и добавям Simple Smile
двете фирми, най-големи вносители имат клубове: едната в кв. "Изток", ул. "Юрий Гагарин"30, а другата в "Манастирски ливади- запад" /близо до бул. България/

# 26
 • София
 • Мнения: 2 515
Момичета, отворих цяла тема =)

# 27
 • Mediterraneo
 • Мнения: 38 804
Вече успях да се зарибя по една игра. Ще я купувам, няма начин Simple Smile

# 28
 • Мнения: 702
Момичета, отворих цяла тема =)
може да си добавиш магазините които аз съм качила на 1 страница, както и че Пандемия, Диксит, Диксит Одисей, Хвани тотема или Jungle Speed, 7 Wonders, Билет за пътуване или Ticket to Ride, Small World също са на БГ, както и новата игра с която ни зарибяват от петък Доминион, а защо просто не влезе при нас и тук да добавим цялата тази информация?

# 29
 • София
 • Мнения: 2 515
Радвам се! Коя игра хареса?

=) Хайде фенки, къде сте?

Общи условия

Активация на акаунт