Добре дошли в света на настолните игри!

• 211 644
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Когато свършат картите. Колкото повече карти - по-бавно свършва.
Иначе за точките просто 2 път като минете през  старта вече сте на 100 +, после 150+ и т.н., аз честно казано на един лист си отбелязвам кой колко пъти минава, че особено ако сме повече от двама тотално забравям кой е на 50, 100 или 200...

# 166
  • София
Благодаря, Angel_Dust! И ние така практикуваме, но все се чудех дали постъпваме правилно.

# 167
  • София
Кога приключва играта? Когато някой стигне 50 точки или когато свършат картите?

Играта приключва, когато се постави и последната плочка. В този момент се изчисляват точките за всички играчи в зависимост от разположението на човечетата върху плочките на масата. Играчът с най-много точки печели играта.

# 168
  • Berlin
Има карти за 50 и 100 точки.
Ние пък вчера купихме Диксит и една част Dungeons and dragons. 😄

# 169
  • София
abc - сподели  впечатления от  Dungeons and dragons, коя точно сте взели как е, харесват ли я, децата... за колко играчи и за колко големи е подходяща според теб...на бъргарски ли е?
Те нали си се играят  отделно една от друга?

# 170
  • Berlin
На английски е, взехме 1вата, с дракона. По принцип я дават за над 12г., но ние я взехме, за да играе големият с баща си срещу чудовищата. Simple Smile Мисля, че отделно се играят отделните части, но май може и да се комбинират, то в голям филм се вкарваш с тая игра. Аз не съм запозната, но мъжът ми е чел за нея и за света. Засега нищо повече не мога да кажа, то не се и знае кога ще имаме време за игра.

# 171
Ние сме големи почитатели на настолните игри от скоро, но вече стабилно гледаме да увеличим колекцията си. Започнахме със Скрабъл, който се превръща в истинско и сериозно състезание между мен и милият, като играта може да отнеме и часове! Grinning От лятото имаме Диксит и е супер приятна игричка, с която доста сме се забавлявали с гости, НО малко омръзва, ако се играе с едни и същи хора, за картите да не говоря. Играли сме и Game of Thrones, но тя може да се яви като сериозен тест за отношенията ви Grinning Иначе доста интересна и добър начин да прекараш някой дъждовен съботен или неделен следобед. Имам и Уно, но вече ми е малко детска - няма много предизвикателство.

За сега любимата ми е Ticket To Ride и горещо я препоръчвам на всички любители на жанра:)

Не сме пробвали Катан, Каркасон, Доминион и тн. но бих искала. Следващата игра, която бих купила ще е със сигурност кооперативна като Pandemia. Там всички 2-4 играчи, играят срещу играта. С приятеля ми обичаме да играем кооперативни компютърни игри и се получава страхотен team building. Надявам се и тази да има такъв ефект. Ако някой я има бих желала да чуя отзиви Simple Smile Simple Smile

# 172
Здравейте, март месец ще има дни на игрите в НДК и тогава всички ще можем да се насладим на хобито си.
surprisedbyjoy, купи си Пандемия и играйте, страхотна кооперативна игра е, а и имаш стимул - тази година пак ще има национално първенство по играта, миналата година го спечелиха 2 девойки и заминаха на разноски на фирмите вносител и производител в Есен на световно, там се класираха на 2 -ро място.
Диксит ... ми то затова има и допълнителни карти, за да си я разнообразиш, иначе картите са уникални и могат да служат както за асоциации, така и да караш детето да разкаже история на някакъв език / да научим например английски по приятно/.
D&D или Dungeons and Dragons, това по принцип е ролева игра, единия е "разказвач", а останалите са някакви "герои", супер забавно е даже се смята че тя е основоположник на всичко - board and card games,
та по тези игри направиха и настолни Castle Ravenloft, Conquest of Nerath, Legend of Drizz, Lords of Waterdeep /май била най-интересна/, Wrath of Ashardalon ....  Grinning

# 173
  • София
Имате ли представа къде мога да намеря разширения за Каркасон? Оказва се че са изчерпани навсякъде където се сетих да проверя. Единственото изключение е трето разширение "Девицата и дракона" което все още е налично в Ориндж

# 174
  • София
още от  преди коледа е така, явно чакаме внос, ако дочакаме...

# 175
  • София
Да споделя, че успях да открия и "Абатството и кметът". Направих поръчката, потвърдиха ми, така че се надявам, че наистина го имат, а не е изчерпано

# 176
Тука май има едно налично http://www.bigbag.bg/search.html?phrase=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BA … D1%81%D0%BE%D0%BD
Ето това http://www.bigbag.bg/product/361/karkason-mostove-zamatsi-pazari.html
Както и девицата де

Иначе ако някой продава изгодно Диксит, склонна съм да я купя да пробваме. Или да я разменя за неотваряна Кралства.  Peace

# 177
  • София
Току що ми се обадиха от мястото където си поръчах "Абатството и кметът" и човекът много учтиво ме попита сигурна ли съм, че го искам, защото това било разширение за Каркасон 1. За втория Каркасон се очаквало да дойдат разширенията след около месец.
Пиша го в случай, че има и други като мен, които не са били наясно с това.
Сега ще трябва спешно да измисля друг подарък за синът ни, защото бяхме планирали да минем с 3-4 разширения, но какво да се прави. Може пък да го огрее друга настолна игра направо Wink

# 178
Доколкото знам разликата е само леко в цветовете,  но не съм експерт

# 179
  • София
Не е само в цветовете. На първото издание е нарисувано по-грубо и без много детайли. Втората част е доста по-"пипната" и красива. По принцип не е болка за умиране, но ако ня кой не е наясно( особено дете) може да е разочарован Peace

Общи условия

Активация на акаунт