Добре дошли в света на настолните игри!

• 211 660
  • 724
  •   1
Отговори
# 555

В другата тема беше спомената играта Катан. Намерих я в Озон, но в инструкциите пише, че е за 3 и повече играчи. Да разбирам ли, че не може да се играе от двама?
. Доколкото си спомням има екстеншън, който я прави пригодна за игра от двама души. Купува се отделно.

# 556
разгледай за двама игри 7 Wonders Duel и Codenames Duet, както и Takenoko и Kanagawa.

# 557
  • София
Takenoko на Катан ли наподобява?

# 558
Не съм играла Катан. Много е сладурска Такеноко, кеф ти е и да я гледаш. Има си и стратегия, макар като цяло да не е много трудна. Има едно разширение.

# 559
Преди няколко дни купих Сплендор.
Потвърждавам, че е доста забавна и приятна. Най-много ми харесва, че не се проточва като Монополи примерно.

В Озон.бг в момента има доста добри намаления на настолни игри.

# 560
за тези които искат да играят на асоциации, но не им допада Диксит, ще препоръчам Една дума, с нея зарибихме приятели, които не искаха да пипнат настолна игра.
Катан е една от първите създадени игри, но за мен тя е готина и не толкова зависеща от зара с допълнението градове и рицари, тогава зависиш повечко от собствената ти стратегия. Катан е за 3-4 човека има си самостоятелна игра Катан двубой.
Лукави лисици е лошо копие на играта Експлодиращи котета.
Сплендор, Азул са леки стратегически игри с много преиграемост.
7 чудеса е чудесна, но когато сте повече от 3-4 човека, но пък си има самостоятелна игра 7 чудеса дуел- тя е само за двама.
Такеноко е красива, лека стратегическа игра с чудесна пандичка за която трябва да се погрижим, освен по полетата, по друго не прилича на Катан.

# 561
Здравейте има група "Добре дошли в света на настолните игри"
иначе аз мога да предложа, Мистериум, Криминални хроники, Шерифът на Нотингам, Mystery of the Abbly - но май я няма никъде за продажба.

# 562
Такеноко е много приятна игра!

# 563
Децата (на 23 и 15) получиха за празниците Азул и 7-те чудеса.
Играем ги всяка вечер от Коледа до сега 4 човека. Благодаря за споделеното тук , от него се ръководих при избора. Много сме доволни. Миналата година взехмеТикет То Райд, хареса се много... мислим за екстеншън Япония.
Видях в ориндж че има екстеншън на Азул, някой може ли да сподели в какво се изразява?

# 564
  • Deutschland/HE
Ние за празниците бяхме две семейства и играхме много на Telestrations, като играят смесено деца и възрастни се получават много смешни асоциации. На децата им хареса Timeline и Ubongo, както и Tantrix.

Сега търся препоръка за игра подходяща за момчета на 12г и 17г., дъщеря ми предлага Forbidden Island, а аз се чудя за Azul (но дали не е малко момичешка?).

# 565

Сега търся препоръка за игра подходяща за момчета на 12г и 17г., дъщеря ми предлага Forbidden Island, а аз се чудя за Azul (но дали не е малко момичешка?).

Азул не е момичешка въобще. Играта е строго логическа, подредена, с мисъл за бъдещи ходове, бих казала математическа. Единственото, което изглежда момичешки е визуалността.
Днес разбрах какъв е екстеншъна на Азул- 4 карти за свободна игра. А ние имаме на гърба на нашите карти карти за свободна игра. Явно на старите версии е нямало.

Да споделя за Седемте чудеса. Докато не почнат да се броят точките е много трудно да се каже кой ще бъде победителя. Това малко ме смущава защото сме свикнали като играем и падаме, да пречим на очевадния водещ да  победи бързо. Тук, да кажем преча на този дето е вдясно, защото според мен е силен, а той  като се пресметнат точките е много назад за сметка на този дето ми е седял отляво. Някак, до сега съм свикнала на игри на които  да е видима подредбата на точките в края на играта. Мъжът ми се опитва на два пъти да прави прогноза обаче не позна, а той е добър с логиката и математиката. Греши се особено когато точките са близки. Т. Е играта не само свършва ами трябва да има и етап на преброяване на точки. Едва тогава става ясна класацията.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 23:07 от _re_ge

# 566
Здравейте отново, Simple Smile
С моят мъж решихме да си вземем някоя криминална настолна игра за Коледа и се спряхме на Escape Room Due Horror.
Това в първата такава игра, която сме пробвали и останахме ужасно разочаровани. Правилата бяха обяснени много зле, а самата игра е хаотична и недобре структуеирана. На моменти от нас се искаше да имаме маркер, с който ние не разполагахме. В друг момент беше намесена една типично американска игра, чийто правила ако не знаеш, няма как да се справиш, а ние не ги знаехме. Абе изобщо се разочаровахме.
Решихме да пробваме все пак още веднъж с някоя друга игра, за да видим дали всички са като Escape Room, или просто сме имали лош късмет с нея.
Аз се спрях на Криминални досиета.
Може ли някакъв коментар за нея? Simple Smile

# 567
Здравейте. Търся помощ за "7те чудеса". По приложените инструкции в кутията изобщо не можем да се ориентираме. Всичко изглежда много сложно. Някакви клипове да препоръчате или други разяснения?

# 568
В ютуб има канал 'как се играе' и там има клипче за чудесата . По принцип е лесна играта, но първите един-два пъти докато се схване си има нужда от помощ. Ако имаш някакви конкретни въпроси може да ми пишеш на лично.

# 569
Здравейте. Търся помощ за "7те чудеса". По приложените инструкции в кутията изобщо не можем да се ориентираме. Всичко изглежда много сложно. Някакви клипове да препоръчате или други разяснения?

Моля ви, обсъждайте играта тук, за да може и на другите да е полезно. Ние, първите три-четири пъти имахме затруднения, затова играехме пробно... но полека лека нещата се изясняват. Простоима повече подробности за следене.

Общи условия

Активация на акаунт