БАРСЕЛОНА 4

• 80 118
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Леда, сърдечно благодаря. Много ценна информация ни предоставяш.Всъщност благодаря на всички, които се включват в темата. Simple Smile

# 121
  • София
Ще си позволя да публикувам линк към блог, който ми изпрати приятелка днес, с много прекрасни снимки. Съжалявам наистина, че не попаднах на темата , когато имах нужда, както и на страничката на Леда, винаги е много полезен споделеният опит Wink)))
http://luluto.blogspot.com/2011/01/1.html

# 122
Radost_vn  Hug

Както казва tyntyrymyntyry, винаги е полезен споделеният опит  bouquet

Мога ли да се доверя на работното време, което е публикувано на сайтовете на забележителностите? На атракциона на Тибидабо пише, че ще работи на 21,04, а в зологическата ще има представления на делфини и на 19 и на 20, а тогава е Великден  newsm78

Има ли някой, който на Великден easter ще е в Барселона?
Аз съм планувала да сме на Ла Рамбла и в Бари Готик на 20,04. Предполагам, че ще е интересно и по-различно от останалите дни.

# 123
  • Milano
Цитат на: nyoni link=topic=769248.msg27813154#msg27813154 date=1395941825

-[b
Защо всички ходят пеша до парк Гюел, [/b]като има бус до самия входа:
https://www.google.com/maps/place/Larrard-Olot/@41.4099502,2.1543847,16z/data=!4m2!3m1!1s0x12a4a2afb213ab6d:0x2c993bd056f195a
Или аз греша?

Кои са тези всички? Laughing

Ако прочетеш темите назад ще видиш, че доста хора са ходили до парка с автобус, аз включително преди 2 месеца.

Номер 24 спира и на пл. Каталуня и на Passeig de Gracia (какво по-централно от това)?
После те оставя пред касите на парка.

На мен много ми хареса пътуването с него, защото си дзяпах прекрасната архитектура на града.

Иначе спирката на метрото е Лесепс, но после се върви доста и по нанагорнище.

# 124
  • Пловдив
Здравейте, ние се върнахме онзи ден. Барселона наистина е уникална - определено остави страхотни впечатления! Времето беше чудесно (даже изгоряхме) и всичко беше направо като в приказка. Гауди е УНИКАЛЕН! Само да кажа за тези, които искат да посетят шоуто на делфините в зоо-то - отидете рано и се наредете на опашката, защото беше обявено за 11:30, а още в 10:30 казаха че всичко е запълнено и да се ориентират хората за следващото представление. И в парламента не успяхме да влезем - нямаше никой до 9:30 Sad Освен тези два пропуска успяхме да обиколим и видим всичко по мойта програма, която беше умопомрачителна Grinning Уникално е и пътуването до Тибидабо с влак - син трамвай - железница Simple Smile Ла Педрера за съжаление е яко опакована отвън и нищо не се вижда от истинската фасада. Ако мога да помогна на някой с прясна информация - на среща съм Simple Smile

# 125
patipa, знаех си, че ще ви хареса!:-) Когато човек подхожда с доверие и положителна нагласа към каквото и да е, рядко се разочарова. Ще чакаме да споделиш още впечатления.
Поздрави!

# 126
  • Варна
Здравейте, ние се върнахме онзи ден. Времето беше чудесно (даже изгоряхме) и всичко беше направо като в приказка.
Аз пък щях да давам съвет за плътно яке тези дни. Времето си изглежда добре, но си духа като във Варна, особено на пристанището. На разходката с лодка умряхме от студ - духаше мноого. Детето си сложи качулката и трепереше.
Много съм нещастна за Ла Педрера - беше опакована здраво и мъжа ми каза, че не плаща за нещо, което не вижда. За сметка на това в Каза Бальо много ми хареса и препоръчвам. Този Гауди е уникален. Не че не се знае, но друго е да го видиш.
Оглеждайте се за брошурки за намаления. Аз от Аквариума си взех за отстъпка 2 евро на човек за Испанското село. На улицата пък ни дадоха за 10 % намаление за фламенко, но не успяхме да отидем.
И относно BUFET LIBRE - огледахме повечето, но нямаше какво да се яде и не включваше напитки. Спряхме се на LACTUKA до пл. Каталуня. Там са включени неограничени безалкохолни и вода, както и една чаша вино или бира. Имаше октоподи, месо, приготвят ти всичко на грил или спагети с избрани от теб продукти на wok. Не е нищо особено, но се нахранвам предостатъчно за 12.5 евро вечер. Накрая и кафе с плодове и се довършвам.

# 127
Винаги духа в Барселона.

# 128
Здравейте, ние с майка ми се записахме за екскурзия в Коста Брава - Санта Сузана за периода 19.04-26.04, отиваме за първи път, като цяло нямаме никаква идея как ще се справяме с транспорта до Барселона и местата, които искаме да видим. Интересувам се някой от вас бил ли е в Санта Сузана и на каква цена е билетчето до Барселона, понеже основната ни цел е да разгледаме града! Искаме да посетим Саграда Фамилия, Ла Падрера, Каза Батийо, Зоогическата градина, Тибидаго също ми изглежда интересно и мн други места... Simple Smile какви карти за градския транспорт трябва да си купим??  Thinking

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 16:35 от Jeny Argirova

# 129
  • срещу двата комина :)))
здравейте, идва с един глупав въпрос ... купих онлайн билети за Саграда Фамилия и Каза Батло и искам да попитам трябва ли да взимам билетите от някъде или само разпечатките са достатъчни  newsm78

# 130
Здравейте, ние с майка ми се записахме за екскурзия в Коста Брава - Санта Сузана за периода 19.04-26.04, отиваме за първи път, като цяло нямаме никаква идея как ще се справяме с транспорта до Барселона и местата, които искаме да видим. Интересувам се някой от вас бил ли е в Санта Сузана и на каква цена е билетчето до Барселона, понеже основната ни цел е да разгледаме града! Искаме да посетим Саграда Фамилия, Ла Падрера, Каза Батийо, Зоогическата градина, Тибидаго също ми изглежда интересно и мн други места... Simple Smile какви карти за градския транспорт трябва да си купим??  Thinking
С влака до Барселона от Санта Сузана/страхотно е там/ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. 10 билета за 30.50 евро. На бройка е по-скъпо. Трябва да ходите много дни за да посетите изброените от теб места. За едни ден или за два не става. Peace

# 131
Благодаря за отговора, ще имаме реално 4 дни сами да си разгледаме, като най далечно като точка ми е парка Гюел, до там с автобус, с който после се стига и до площад Каталуния, от там можем пеша да стигнем до Саграда Фамилия, Гауди къщите, Цитадела парка и зоогическата градина. Ще имаме един ден целодневна екскурзия из Барселона, но най-вече с цел да сме се ориентирали, както  и със свободно време да се разходим по Ла Рамбла Simple Smile. Също ще си платим един ден до Монсерат и вълшебните фонтани. Надявам се за 4 дни да си обиколим добре. Поне като гледам гугъл картата се успокоявам, че няма да се изпозагубим Simple Smile)) близо до площад Каталуния е и катедралата на Барселона, ще видим и триумфалната акра, тя пък е точно до парка Цитадела.. Simple Smile)

Тези билети от Санта Сузана 30 евро 10 билета, предполагам са 2 билета за отиване и връщане нали? Къде спира автобуса от Санта Сузана?  Crazy

# 132

СТРАХОТНО!Но това е доста смела и амбициозна програма-трябва да сте в самият град и то поне 5-6 дни за да видите всичко това в Барселона.

# 133
Благодаря за отговора, ще имаме реално 4 дни сами да си разгледаме, като най далечно като точка ми е парка Гюел, до там с автобус, с който после се стига и до площад Каталуния, от там можем пеша да стигнем до Саграда Фамилия, Гауди къщите, Цитадела парка и зоогическата градина. Ще имаме един ден целодневна екскурзия из Барселона, но най-вече с цел да сме се ориентирали, както  и със свободно време да се разходим по Ла Рамбла Simple Smile. Също ще си платим един ден до Монсерат и вълшебните фонтани. Надявам се за 4 дни да си обиколим добре. Поне като гледам гугъл картата се успокоявам, че няма да се изпозагубим Simple Smile)) близо до площад Каталуния е и катедралата на Барселона, ще видим и триумфалната акра, тя пък е точно до парка Цитадела.. Simple Smile)

Тези билети от Санта Сузана 30 евро 10 билета, предполагам са 2 билета за отиване и връщане нали? Къде спира автобуса от Санта Сузана?  Crazy
Да за отиване и връщане са билетите. Hug
Не е автобус, влак е. Спира директно на площад Каталуня пред Ел Корте Инглез! Пътуването е между 40 и 50 минути и е супер удобно.
Рицарския турнир в Екскурзията на Санта Сузана също е много хубав, както и екскурзията да Хирона.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Тя не е за пропускане според мен.

# 134
Благодаря за отговора, ще имаме реално 4 дни сами да си разгледаме, като най далечно като точка ми е парка Гюел, до там с автобус, с който после се стига и до площад Каталуния, от там можем пеша да стигнем до Саграда Фамилия, Гауди къщите, Цитадела парка и зоогическата градина. Ще имаме един ден целодневна екскурзия из Барселона, но най-вече с цел да сме се ориентирали, както  и със свободно време да се разходим по Ла Рамбла Simple Smile. Също ще си платим един ден до Монсерат и вълшебните фонтани. Надявам се за 4 дни да си обиколим добре. Поне като гледам гугъл картата се успокоявам, че няма да се изпозагубим Simple Smile)) близо до площад Каталуния е и катедралата на Барселона, ще видим и триумфалната акра, тя пък е точно до парка Цитадела.. Simple Smile)

Тези билети от Санта Сузана 30 евро 10 билета, предполагам са 2 билета за отиване и връщане нали? Къде спира автобуса от Санта Сузана?  Crazy
Да за отиване и връщане са билетите. Hug
Не е автобус, влак е. Спира директно на площад Каталуня пред Ел Корте Инглез! Пътуването е между 40 и 50 минути и е супер удобно.
Рицарския турнир в Екскурзията на Санта Сузана също е много хубав, както и екскурзията да Хирона.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Тя не е за пропускане според мен.

Суперр, наистина искам да разгледаме всичко, но няма как... а тези допълнителните екскурзийки са доста скъпички и решихме само на Монсерат да отидем, а през останалото време из Барселона, каквото успеем... Simple Smile Надявам се скоро пак да имам възможност да посетя и тогава ще попълня пропуските! Simple Smile  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт