БАРСЕЛОНА 4

• 80 102
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • София
здравейте, идва с един глупав въпрос ... купих онлайн билети за Саграда Фамилия и Каза Батло и искам да попитам трябва ли да взимам билетите от някъде или само разпечатките са достатъчни  newsm78
Ние сме в Барселона от събота вечер. За неделя имахме купени онлайн билети за Саграда Фамилия. Показваш разпечатан билета, скенират го и влизаш. За съжаление времето беше отвратително, валеше и не успяхме да се качим на някоя от кулите, бяха затворени. Казаха, че ще ни върнат парите /от разликата в цената/ на банковата сметка.
От вчера тук отново е слънчево и приятно, следобяд дори топло. Има хора по джапанки и други с ботуши.
Хубави преживявания на всички, които ще посетят този прекрасен град! Simple Smile

# 136
Здравейте! Предстои ми отиване до Барселона за 2 дни. Изчетох цчлата тема, но не разбрах дали някой е ползвал  бас турискик? И ако е ползвал дали синята линия отива до Кам Ноу? Мисля че за такова кратко време най - удобно ще бъде използването на този вид транспорт. Преимам всякакви предложения!

# 137
Здравейте! Предстои ми отиване до Барселона за 2 дни. Изчетох цчлата тема, но не разбрах дали някой е ползвал  бас турискик? И ако е ползвал дали синята линия отива до Кам Ноу? Мисля че за такова кратко време най - удобно ще бъде използването на този вид транспорт. Преимам всякакви предложения!

Ето ги линиите:
https://bcnshop.barcelonaturisme.com/imgfiles/ecv/bbt/planol2014.JPG

Няма по-бърза връзка от метрото. На линка с бас туристик-а са показани и станциите на метрото.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 14:49 от Zaharinka

# 138
Вижте аз какво намерих и много се успокоих, понеже ще мога да използвам навигацията си Simple Smile))  Heart Eyes Hug Joy http://www.bcn.cat/barcelonawifi/en/que-es.html

# 139
Някой, който да е пътувал с Руал и тяхната екскурзия Италия- Испания,10- дневна?
Много е пътят, цената е повече от изгодна, но все пак ме интересуват мнения и впечатления от вече преживели я туристи.

# 140
Някой, който да е пътувал с Руал и тяхната екскурзия Италия- Испания,10- дневна?
Много е пътят, цената е повече от изгодна, но все пак ме интересуват мнения и впечатления от вече преживели я туристи.

За мен това е убийствено. Дъщерите ми пътуваха преди 5-6години с автобус до Валенсия. Никога не си помислят да повторят.
По-добре си организирайте сами пътуването, за да е приятно и да видите повече. Иначе е едно препускане.  Peace

# 141
Цитат на: nyoni link=topic=769248.msg27813154#msg27813154 date=1395941825

-[b
Защо всички ходят пеша до парк Гюел, [/b]като има бус до самия входа:
https://www.google.com/maps/place/Larrard-Olot/@41.4099502,2.1543847,16z/data=!4m2!3m1!1s0x12a4a2afb213ab6d:0x2c993bd056f195a
Или аз греша?

Кои са тези всички? Laughing

Ако прочетеш темите назад ще видиш, че доста хора са ходили до парка с автобус, аз включително преди 2 месеца.

Уж ги четох  Embarassed, но започнах от темата от 2011  и чак днес дочетох и Барселона 3. Може би понеже основно се коментира "втората спирка" и "ескалаторите" и чак в последната тема попаднах на мнения за рейсовете.  Надявам се, че не съм обидила никого  Laughing

Искам да споделя, че си отмених резервацията от gobcn и резервирах нов апартамент през букинга. За 100 евро, не си заслужава да си развалям първата среща с Барселона / и с Испания/.

След като се разрових из нета и разни чужди форуми установих, че можа да си имам ГОЛЕМИ ядове с тази фирма! Има споделени шокиращи неща! Може би това не важи за всичките им апартаменти /все пак са посредник/, но оплакванията са масови, включително за това, че не си вдигат телефона и офиса е заключен след възникнал проблем.

Сега се опитвам да стъкмя програмата  според работно време, почивни дни и прогнозата за времето. С това последното условие, обаче ми е най-трудно.  hahaha

Относно Монсерат- мисля да се самоорганизираме и да вземем най-скъпите билети с всичко включено в цената. Много малко е коментирано в темите и би било чудесно някой да даде съвети и да сподели впечатления.   bouquet

А в кабинките/автоматите/ за билети за входове/за транспорт/ може ли да се плаща и с банкноти или е само с карти?

# 142
  • София
nyoni, преди около месец посетих Монсерат. До там ходи едно влакче, което взехме от площад Испания. Взехме комбиниран билет за лифт (аери - вози 5 минутки, едни смешни жълти кабинки) + влака (има и вариант за влакче вместо лифта, но не го предпочечтохме) за 20 евро, там на място се продават билетите за финикюларите към върха и към църквата с черната дева за по 3 евра в двете посоки (или нещо подобно:) ). Решихме, че за нас това е оптималният вариант Simple Smile

# 143
Вампи , благодаря ти  bouquet ,

На мен ми харесаха тези билети, но са само за възрастни и не съм сигурна как да комбинирам и  детето / на 6 год./ :

-TRANS MONTSERRAT - FROM Pl.ESPANYA STATION
Price   27,50
Includes train + underground + rack train + funiculars + audiovisual show

-TOT MONTSERRAT - FROM Pl.ESPANYA STATION
Price   43,70
Includes train + underground + rack train + funiculars + museum + lunch + audiovisual show

Доколкото разбрах предварително избираш дали с Аери или с теснолинейката.

Имам 2 въпроса:
1, На Лифта страшно ли е много?  На качване ще го преглътна, но на слизане.... пък и ако ми го спрат някъде по средата за да се любувам на гледката  #Crazy

2, Как седи въпроса с храненето в Манастира? Още не съм разгледала съвсем подробно сайта, че това ми е планирано за пред-последния ден , но не ми се мъкне раница с храна по влакове, лифтове и т.н, пък 3-ма мъже с бисквитки няма да ги нахраня  Laughing

# 144

НИЕ ХОДИХМЕ С ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА С АВТОБУС ТАКА ,ЧЕ ТУК НЕ МОГА ДА ПОМОГНА.
ИНАЧЕ ПЪТЯТ БЕШЕ ОКОЛО 40 МИНУТКИ ОТ БАРСЕЛОНА,НО СА ЕДНИ СКАЛИ И ПРОПАСТИ....ГЛЕДКАТА ОТ ГОРЕ Е НЕВЕРОЯТНА....САМИЯТ ХРАМ Е ДОСТА СТАР ,ИМА ИНТЕРЕСНА ЛЕГЕНДА И АРХИТЕКТУРА ,УСПЯЛ ДА СЕ СЪХРАНИ ТАКА НЕПОКЪТНАТ.
НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО НЕЩО ВЪТРЕ Е ЧЕРНАТА МАДОНА ,КОЯТО Е ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА БАРСЕЛОНА-НЕ СЛУЧАЙНО ИМА НЕЙНИ КОПИЯ  И В ПОВЕЧЕТО ДРУГИ КАТЕДРАЛИ НА ГРАДА.СЧИТА СЕ ,ЧЕ ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯ НАЙ-ВЕЧЕ НА БЕЗДЕТНИ МАЙКИ И ПОМАГА НА БОЛНИ-МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЛЕГЕНДАТА.ЧАКАНЕТО Е ГОЛЯМО,ЗА ДА Я ПИПНЕТЕ-НА НАС НИ ОТНЕ ПОНЕ ЧАС.КАТЕДРАЛАТА Е МНОГО КРАСИВА-АКО ИМАТЕ ШАНС ДА ЧУЕТЕ И ХОРА ОТ МАЛКИ МОМЧЕНЦА-НЕЩО НЕВЕРОЯТНО!
КОЛКОТО ДО ИЗХРАНВАНЕТО-СПОМНЯМ СИ ,ЧЕ ИМАШЕ ЕДНО ЗАВЕДЕНИЕ ГОЛЯМО,НО НИЕ ХОДИХМЕ ИЗ МАГАЗИНИТЕ ЗА СУВЕНИРИ-ТАМ ИМАШЕ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА,ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕРИЙНИТЕ КИТАЙСКИ СТОКИ ИЗ БАРСЕЛОНА.ПО-ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ОТ ГРАДА НЯКОЙ И ДРУГ САНДВИЧ.

НА МЕН ЛИЧНО МНОГО МИ ХАРЕСА ГОРЕ,НО МОИ БЛИЗКИ ХОДИХА С МАЛКО ДЕТЕ С ВЛАКЧЕ ДО ГОРЕ И СПОДЕЛИХА ,ЧЕ БИЛО ПРЕТЪПКАНО ....МОЕТО МНЕНИЕ Е,ЧЕ АКО ВРЕМЕТО Е ЛОШО ,А И СТЕ С МАЛКО ДЕТЕ-МОЖЕ СПОКОЙНО ДА ПРОПУСНЕТЕ  ТАЗИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ-ЗА ТАМ СА НУЖНИ МИН.3 ЧАСА С ПЪТУВАНЕТО.ДАЙТЕ МЕЙЛ-ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ МАЛКО СНИМКИ ДА ДОБИЕТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 09:16 от macapisa

# 145
  bouquet Благодаря,  macapisa,
детето е на 6, не е чак толкова малко. На мен 3 часа ми се виждат не достатъчни  newsm78. Аз съм предвидила на 22,04 /вторник/ да сме там и не съм планирала нищо друго за деня. 2 часа път + 2-3-4 часа разглеждане (във вторник се надявам да няма много хора) и когато се върнем - тогава!
Явно ядене ще се носи  Grinning.
Големият ми син много се напъва за Аери. Гледах клипове в ЮТюб - страшничко е, но не отнема много време и мисля, че ще се справя.
Обаче ако много духа тези кабинки няма ли много да се клатят?  newsm78

# 146
  • София
nyoni, избираш единия вариант предварително, да - теснолинейката или лифта. С теснолинейката се обикаля малко повече, но може да се разгледа околността, на мен аерито ми беше по-интересно, затова с него; кратичко вози, хубаво е, не е чак толкова високо, за страшно да не говорим. 5 минутки вози, ако ви е страх, ще гледате нагоре.  Flutter Иначе там духа постоянно, не се клатят кабинките, но го предвидете cold Хапване носихме и ние. До около 14ч. бяхме приключили с разглеждането на всичко, с включено много моткане, хапване и снимки Simple Smile Остана ни време за парка с лабиринта и някоя-друга разходка. И паеляяяя  cook 

# 147
Вампи, благодаря  bouquet

За сега програмата е следната с Barcelona card:

16 сряда - късно пристигане в апартамент на 500 м. от Пл.Испания
17 четвъртък -  Casa Batllo, La Pedrera, Park Guel
18 петък - Sagrada Familia - с предварително купени билети, от там с L2+L1+Bus 150 дo  Castell de Montjuïc ,  после :Poble Espanyol, MNAC и вечерта - Фонтаните
19 събота - От Триумфалната арка през парка в Зологическата градина и после в Бари Готик - музей на Шоколада+Музей на Мамута+ Базиликата Санта Мария дел Мар+ разходка из квартала
20 неделя- easter - La Rambla + Plaza Nova+ музея на Пикасо /безплатен/ +музея на Восъчните фигури
21 понеделник - Tibidabo /барабар с Атракциона/ + Паметника на Колумб, Порт Вейл и Аквариума
22 вторник - Монсерат
23 сряда - La Rambla + La Bouqeria + ако е останало нещо пропуснато + нещо от дъъъъъълъгия списък с неща "ако остане време" +  в 20:55 отлитане.

Малко е разбъркана  програмата, но ние сме от тези 'дето всичко искат да видят, пък и с дете ще се съобразяваме!

Само се надявам на хубаво времето!

# 148
Ще се убиете от умора с тази програма, а дете според мен никога няма да издържи.
Обикалям нон стоп по 10-12 часа на ден с дете, но такава програма не съм виждала досега.

# 149
  • срещу двата комина :)))
за мен програмата е ОК, не съм я пробвала в Барселона, но подобна съм правила много пъти за други места  Joy въпрос на нагласа и тренинг е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт