БАРСЕЛОНА 4

• 80 094
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Вампи, благодаря  bouquet

За сега програмата е следната с Barcelona card:

16 сряда - късно пристигане в апартамент на 500 м. от Пл.Испания
17 четвъртък -  Casa Batllo, La Pedrera, Park Guel
18 петък - Sagrada Familia - с предварително купени билети, от там с L2+L1+Bus 150 дo  Castell de Montjuïc ,  после :Poble Espanyol, MNAC и вечерта - Фонтаните
19 събота - От Триумфалната арка през парка в Зологическата градина и после в Бари Готик - музей на Шоколада+Музей на Мамута+ Базиликата Санта Мария дел Мар+ разходка из квартала
20 неделя- easter - La Rambla + Plaza Nova+ музея на Пикасо /безплатен/ +музея на Восъчните фигури
21 понеделник - Tibidabo /барабар с Атракциона/ + Паметника на Колумб, Порт Вейл и Аквариума
22 вторник - Монсерат
23 сряда - La Rambla + La Bouqeria + ако е останало нещо пропуснато + нещо от дъъъъъълъгия списък с неща "ако остане време" +  в 20:55 отлитане.

Малко е разбъркана  програмата, но ние сме от тези 'дето всичко искат да видят, пък и с дете ще се съобразяваме!

Само се надявам на хубаво времето!

И за мен програмата е осъществима.
Само незнам колко е голямо детенце...Ние бяхме без деца и вечерта след кацането и оставяне на багажа в хотела(също на 2 крачки от пл.Каталуня) отидохме да видим отвън къщите Батло, Аматлер и Ла Морера(много близо до пл.Каталуня и великолепно осветени, дори по-добре изглеждащи отвън, отколкото през деня. После по Ла Рамбла стигнахме до колоната на Колумб и по дървеното мостче също се разходихме. Прибрахме се в хотела към 1 часа през нощта, но беше толкова оживено, че дори не ни се връщаше в хотела.

За програмата в неделя само да кажа, че за музея на Пикасо са големи опашки и ние чакахме час и половина, за да влезем. В музея на восъчните фигури не сме влизали.

И съвет(щом ще сте близо до пл.Каталуня)- всяка вечер се отбивайте на Ла Бокуерия да пийвате различни фрешчета и да хапвате екзотични плодови салатки.

Пожелавам хубаво време!

# 151
Програмата е доста натоварена, но не и невъзможна. Аз бих препоръчала промяна на програмата в четвъртък - двете къщи ги разгледайте в различни дни  Peace  На 23 април /ако датите са за април/ имат нещо като национален празник на книгата/влюбените. Рамбла е лудница /по-лудница от другите дни/. На улиците са сложени масички, където писатели и поети раздават автографи, а пред тях се вият дълги опашки. Навсякъде продават цветя и книги. Любопитно е да се види, но рискувате да изгубите в тълпата детенцето...

# 152
Благодаря за всички мнения и препоръки, включително и за критичните  Hug
Безценни сте, момичета!   bouquet

Детенце е на 6 и съм предвидила всичкото това обикаляне от място до място да е с метро или бус /дори за по 1 спирка/ и ходенето пеша да е сведено до минимум. 

За 23 април става въпрос и ще обмисля как само да се мернем, за да видим лудницата и ще разменя може би нещо по програмата. До сега винаги сме си изпълнявали плановете, но кой знае  Grinning. Пък и те винаги са препоръчителни, а не задължителни. 

# 153
На 23-и са отворени някои административни сгради, които в другите дни не са достъпни за гражданите. При това безплатно  Grinning  Друг въпрос е какви тълпи има от желаещи да разгледат...

# 154
Здравейте,
Срещам различни указания за достъп с градски транспорт до обектите, разположени на хълма Монжуик. Като гледам разстоянията на картата, си мисля, че напълно удачен вариант е да се разгледа максимално, като се обиколи пеша. Идеята ми е от пл. Испания, през Националния дворец,  Музея на испанското село, Олимпийската арена, Фундасио Жуан Миро, разни паркове и градини /Зная, че има вход за ботаническата градина. Достъпът до другите заплаща ли се и дали си заслужава парите?/,Замъка Монжуик и на връщане, евентуално някий от лифтовете /с надеждата, че горе опашките ще са по-малки, от колкото на пристанището, че 2 часа чакане ми звучи напълно неприемливо/. Моля  за съвети по така планирания маршрут. Колко време да предвидя, евентуално за една спокойна разходка, с посещение на Испанското село? А то нещо подобно на "Етъра" ли е? Има ли опашки на входа? Заслужава ли си човек да му отдели време и средства?
Благодаря предварително за всеки съвет!

# 155
Назад в темата бях чела, че за влака от летището до центъра важат билетите Т-10. Днес попаднах на друга информация: че това предвижване е на цена 4,10Е. Знае ли някой със сигурност какви са условията за ползване на този транспорт? Дали до преди известно време не е бил на цената на пътуване за 1-ва зона, а от скоро правилата са се променили или просто съм разбрала погрешно?...

# 156
Ли, дано се включи някоя мама, която е била.
Аз мога да помогна само с информацията, която съм събрала за предстоящото ми пътуване:
От пл.Испания до Крепостта Монджук може с бус 150.  Спира пред всички изброени от теб места. Може да видиш карта в сайта на ТМБ. Ние така мислим да направим - отгоре надолу и да завършим с фонтаните.
Планувала съм след крепостта  да посетим Жуан Миро, Олимпийското село, Побле Еспаньол и MNAK.
Само в Олимпийското село мисля, че няма вход. За другите неща входовете са между 3,5 и 12 евро. Някой са безплатни или имат отстъпка с Барселона кард. Ако не можеш да намериш информация за някой от обектите мога да ти пусна линк.

# 157
Големи сте сладури!Убихте рибата с тази програма Winkако позволиш да изразя мнение-доста хаотично-щом ще ходите до Саграда фамилия ,направете си в същият ден и Парк Гюел-все е в тази посока ....ами това дете - разстоянията са големи ще капнете-на колко познати разправям- те не вярват!като се върнат почти нищо не видели от програмата Party тези музеи на восъчните  и на шоколада за мен са безсмислени ,но всеки сам си преценява.Катедралата в Бари Готик с гъските-прекрасна!може да се шляете с часове по тесните улички напомнящи на Италия...ами Камп Ноу-това е невероятно съоражение-музеят е страхотен!съветвам вечер край морето  задължително седнете някъде- има безброй  евтини ресторантчета в Барселонета с комбинирано меню-първо ,второ ,трето с много морски дарове . Монсерат-при добра организация-в смисъл ранно отпътуване -мисля до 15 часа най-късно трябва да сте свършили т.е да сте в града....Страхотна е Барселона  3 пъти ходя и пак  ми се връща!

# 158
Назад в темата бях чела, че за влака от летището до центъра важат билетите Т-10. Днес попаднах на друга информация: че това предвижване е на цена 4,10Е. Знае ли някой със сигурност какви са условията за ползване на този транспорт? Дали до преди известно време не е бил на цената на пътуване за 1-ва зона, а от скоро правилата са се променили или просто съм разбрала погрешно?...

не категорично с Т10 не можете -ще намерясайта и ще ви го пратя мисля ,че около 4 eur е ,но да не ви подведа

# 159
Renfeto e от 2 зона и ти трябват отделни билети за него, ако нямаш карта за транспорта. Само с  Т10, не става.

# 160
  • след Околовръстното
Renfeto e от 2 зона и ти трябват отделни билети за него, ако нямаш карта за транспорта. Само с  Т10, не става.

Глупости!
Ренфето покрива и 1-ва зона , а летището е точно в нея.
С Т-10 се пътува без проблем, от опит го казвам.
Ето ги зоните
http://www.mapametrobarcelona.net/mapas-metro/mapa-zonas-transporte-barcelona.jpg

П.П. Със същото билетче може да се прехвърлите и на метро от гарата, в рамките на 75 минути!

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 09:17 от Иренкa

# 161
macapisa, ако забележката е за мен, точно за този ден имам предвид, че е хаотична програмата. Искам да влезем е Саградата с предварително купени билети, и да не е още първия ден /да имаме време да се ориентираме в обстановката, а всичко друго е съобразено с работното време на местата за посещение.
За това след Тибидабо и Монтжуик /зависи от времето/ не съм предвидила нищо  - може да видим нещо пропуснато или просто да се разходим.
И до всяка точка има директен транспорт /дори по целия Монтджуик/, така че ще се възползваме максимално  Laughing. И както писах : програмата е само за ориентир,  нямам намерение да препускам като кон. Колкото успеем да видим - толкова. Важното е да ни е приятно. То още първия ден ще си покаже  Laughing
Мъжът ми е футболен запалянко, но не е фен на Барса, пък и големи стадиони сме виждали доста.

Благодаря за мнението ти   bouquet Всеки съвет е от полза!

# 162
  • Варна
Renfeto e от 2 зона и ти трябват отделни билети за него, ако нямаш карта за транспорта. Само с  Т10, не става.

Глупости!
Ето ги зоните
http://www.mapametrobarcelona.net/mapas-metro/mapa-zonas-transporte-barcelona.jpg

П.П. Със същото билетче може да се прехвърлите и на метро от гарата, в рамките на 75 минути!

Така е, ползвах го преди седмица от Pasage de Gracia до летището с Т10. Правих и смяна с метро - никакъв проблем.

# 163
  • София

Глупости!
Ето ги зоните

Така е, ползвах го преди седмица от Pasage de Gracia до летището с Т10. Правих и смяна с метро - никакъв проблем.

Потвърждавам! Аз също пътувах с Т 10 от летището и направих смяна с метрото, таксува ми 1 билетче.

# 164
  • Milano
Eстествено. Аз също ползвам винаги ренфе-то с Т10, включително наскоро.

Ел Прат де Йобрегат е в  първа зона.

Ако си купиш билет само за Ренфе-то е на цена ок. 4 евро, но после за да влезеш в метрото ще трябва да си купиш друг билет, а с Т10 минаваш и на двете места.

За мен Испанското село не си заслужава, ама никак.
Оттам взехме автобуса до Монтжуик - доста е пътя догоре за пеш.

Общи условия

Активация на акаунт