БАРСЕЛОНА 4

• 80 087
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

За мен Испанското село не си заслужава, ама никак.
Оттам взехме автобуса до Монтжуик - доста е пътя догоре за пеш.

Не е толкова лошо де. Ама на мен може да ми е харесало повече, понеже се възползвахме от промоцията 1 литър сангрия на цената на половин Joy Joy Joy

# 166
  • Пловдив
Ха, и ние намазахме сангрия - на заведението на камбанарията Simple Smile нали?
Колкото за Монтжуик - Ние пък бяхме с метрото до Paral-lel - от там има влакче точно до началото на лифта (всичко това с един билет) - от там лифта срещу скромната сума от по 5 евро в посока и слизаш директно на замъка. От там пеша до фонтаните е около 20-30 минути - зависи от темпото Simple Smile Ние уж не ползвахме много метро, но за 6 дни изхабихме 3 Т10 двама човека.

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 18:48 от patipa

# 167
macapisa, ако забележката е за мен, точно за този ден имам предвид, че е хаотична програмата. Искам да влезем е Саградата с предварително купени билети, и да не е още първия ден /да имаме време да се ориентираме в обстановката, а всичко друго е съобразено с работното време на местата за посещение.
За това след Тибидабо и Монтжуик /зависи от времето/ не съм предвидила нищо  - може да видим нещо пропуснато или просто да се разходим.
И до всяка точка има директен транспорт /дори по целия Монтджуик/, така че ще се възползваме максимално  Laughing. И както писах : програмата е само за ориентир,  нямам намерение да препускам като кон. Колкото успеем да видим - толкова. Важното е да ни е приятно. То още първия ден ще си покаже  Laughing
Мъжът ми е футболен запалянко, но не е фен на Барса, пък и големи стадиони сме виждали доста.

newsm10 newsm10 newsm10Ще видите как ще ви хареса да вървите по тези прекрасни улици.Съвет-внимавайте в метрото-много се краде!И то за моя изненада хванаха пред нас един костюмар- интелигентно изглеждащ мъж! Simple Smile Само да вмъкна в музеят на Камп Ноу има много ценни вещи да които може гордо да позирате-Златната обувка и топки на Меси ,Стоичков-въобще струва си парите  Cry

Благодаря за мнението ти   bouquet Всеки съвет е от полза!

# 168
Eстествено. Аз също ползвам винаги ренфе-то с Т10, включително наскоро.

Ел Прат де Йобрегат е в  първа зона.

Ако си купиш билет само за Ренфе-то е на цена ок. 4 евро, но после за да влезеш в метрото ще трябва да си купиш друг билет, а с Т10 минаваш и на двете места.

За мен Испанското село не си заслужава, ама никак.
Оттам взехме автобуса до Монтжуик - доста е пътя догоре за пеш.

newsm10 ПОДКРЕПЯМ ТЕ-И ЗА МЕН ИСПАНСКОТО СЕЛО НЕ СИ  ЗАСЛУЖАВА.

# 169
Това с краденето е много неприятно и леко ме притеснява. Парите ще се в единя преден джоб на дънките на мъжа ми и няма да ги вади никъде. В другия- малка сума за плащания и в моя и в на баткото - пак малка сума за плащания 20-30 евро. (не ходим с широки дънки)
Обаче ще трябва да носим раница с резервни дрехи и хапване. Най-отзад /плътно на гърба/ има скрито отделение , в което мога да сложа документите. Естествено с уговорката, че раницата не се сваля от гърба . Мисля да сложа и катинарче с код на ципа.
Или не е добра идея?  newsm78

И остана  големия фотоапарат. Заради това крадене чак се чудя дали да го взема, но като знам колко ще ме е яд, ако съм без него….ще го държа през рамо и това е!

PraynigМоля за инфо, че ми е важно:
в автоматите за билети Т10 и в туристическите кабинки само с карта ли се плаща или може и с банкноти?

# 170
От раница на гърба се краде най-лесно, там само храна и дрехи слагай. Не е чак толкова страшно, като не даваш поводи, няма да имаш проблеми, крадците все пак си избират жертвите, не скачат на всеки. Както каза, пари в преди джобове, апарата нямам как да ти го вземат без да разбереш.

# 171
Момичета, много ви благодаря за информацията!
Значи, РЕНФЕ-то е най-изгодният начин за пътуване от летището. Надявам се, че пътят от Т2 до него е добре обозначен, както и че лесно ще си намерим Т-10 още на летището. Всъщност, автомати ли да търсим или гишета?
До замъка Монжуик, явно ще се качим с автобус 55 от пл. Каталония, а надолу ще слезем пеша, за да разгледаме обектите по хълма. Испанското село, което ми се струваше много привлекателен обект, след отзивите,които давате, отпада от програмата. Дали да не го заменя с манастира "Педраблес"? Някой разглеждал ли го е? Гледам, че е доста отдалечен от станцията на метрото, а с автобусите нещо не успявам да се ориентирам достатъчно добре...

# 172
 Simple SmileЗдравейте,
Дайте съвет как е най-удобно  придвижването до Монтжуик и фонтаните.Планирам го за първата вечер след като се настаним.Идеята ми е дали пеша от пл.Испания или да вземем автобус 150? Какво ще ме посъветвате?

# 173
Simple SmileЗдравейте,
Дайте съвет как е най-удобно  придвижването до Монтжуик и фонтаните.

Ми то от Пл.Испания до фонтаните са 500 м., но до крепостта за 2-3 км. като гледам на картата.

От раница на гърба се краде най-лесно, там само храна и дрехи слагай.

bouquet,
да де,  ама ми стига якето на детето да откраднат  Laughing. За това си мисля, че ако сложа катинарче с код и дрехи няма да могат да вземат, но пък това катинарче да не вземе да им повдигне интереса на крадците  Thinking

# 174
  • sofia
Билети и с банкноти могат да се купят и монети.

Ние се завърнахме от круиза, а Барса бе провал. Цял ден порой. Видяхме Камп Ноу и Саграда. Резултат - от миналата неделя съм болна

# 175
Simple SmileЗдравейте,
Дайте съвет как е най-удобно  придвижването до Монтжуик и фонтаните.

Ми то от Пл.Испания до фонтаните са 500 м., но до крепостта за 2-3 км. като гледам на картата.

От раница на гърба се краде най-лесно, там само храна и дрехи слагай.

bouquet,
да де,  ама ми стига якето на детето да откраднат  Laughing. За това си мисля, че ако сложа катинарче с код и дрехи няма да могат да вземат, но пък това катинарче да не вземе да им повдигне интереса на крадците  Thinking
Точно това ще стане!

# 176
  • София
Simple SmileЗдравейте,
Дайте съвет как е най-удобно  придвижването до Монтжуик и фонтаните.Планирам го за първата вечер след като се настаним.Идеята ми е дали пеша от пл.Испания или да вземем автобус 150? Какво ще ме посъветвате?

Пеша от пл. Испания, това ти е 5 минути ходене Wink

# 177
  • Milano
Значи, РЕНФЕ-то е най-изгодният начин за пътуване от летището. Надявам се, че пътят от Т2 до него е добре обозначен, както и че лесно ще си намерим Т-10 още на летището. Всъщност, автомати ли да търсим или гишета?

Със същия билет  (Т10) можеш да хванеш и автобус н.46 от летището, който спира на пл. Испания.
Всичко зависи от кое ти е най-удобно/близо до хотела/апартамента, в който ще отседнеш.

Т10 обаче се продават само на спирката на Ренфето. Има 2 гишета, а има и машинки.
Служители ти помагат, ако имаш нужда.

За мой късмет не съм била свидетелка на кражби.

Знаех си аз, че ще има причина за нехаресването на испанското село Laughing - сангрията. Joy

Когато бяхме почти всички магазинчета бяха затворени, но беше януари.

Камп Ноу си заслужава отвсякъде.

# 178
lyuba84, благодаря за информацията и дано когато оздравееш само хубавите работи да помниш от круиза !

Относно Баселона Кард - те с имена ли са?
Искам да поръчам предварително от сайта, но с картата на майка ми, а тя няма да пътува с нас. Стигнах в сайта до там където ми иска да въведа данни и ако въведа моите , предполагам, че няма да ми позволи да платя с чужда карта, пък ако въведа нейните , после как ще си получа картите?

Пише, че за да я получиш трябва да се идентифицираш:
Purchase Online: You can purchase your Barcelona Card online which is the easiest and simplest way.
When you pay for your discount card online you can pick it up from Barcelona airport tourist information and then obtain free travel on the RENFE train to the city centre. You will need both the voucher you purchased online and photographic identification to be able to pick up you card.

# 179
До замъка Монжуик, явно ще се качим с автобус 55 от пл. Каталония, а надолу ще слезем пеша, за да разгледаме обектите по хълма. Испанското село, което ми се струваше много привлекателен обект, след отзивите,които давате, отпада от програмата. Дали да не го заменя с манастира "Педраблес"? Някой разглеждал ли го е? Гледам, че е доста отдалечен от станцията на метрото, а с автобусите нещо не успявам да се ориентирам достатъчно добре...

Аз съм ходила в Педралбес-хареса ни ,но не чак толкова ,че да ви го препоръчам....Испанското село не е лошо-идеята на създателя е била  е  да се покаже стила на къщите от всяка една част от Испания-  те са с различна фасада ,но нещо не  ни грабна абе все едно нашият Етър Simple Smileама нашето е по-хубаво -барселонският вариант е много малък-има  някое и друго заведение-ние седнахме, но не си струваше цената Simple Smile и малки магазинчета за сувенири.... знаете ли щом се качвате до Монджуик -вижте Олимпийския стадион и точно зад него  има прекрасна панорама-струва си да се види!

Общи условия

Активация на акаунт