БАРСЕЛОНА 4

• 80 100
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Все още очаквам някой да предложи апартамент за 5 нощувки в Барселона за втората половина на юли. Или добър сайт за апартамент, различен от  booking.

Бях препоръчвала и преди този, в който бяхме миналата година.

Angla Boutique apartment LUX! WiFi
Apartment - Entire home/apt · Carrer Comte d'Urgell, Barcelona, Catalonia 08011, Spain

# 256
  • срещу двата комина :)))
ние бяхме в 10 и половина сутринта и също влизаше много светлина и беше прекрасно  Peace

# 257
Ние бяхме към обяд в Саграда Фамилия и беше ок светлината, доста светло и снимките станаха хубави. Не сме взимали билети предварително. Имаше много голяма опашка, но много бързо се източи, защото работеха много каси Peace

# 258
  • Барселона
Аз ще добавя относно литургиите: От страната на улица Sardenya има един вход, който води до малка (според размерите на Саграда Фамилия, но иначе доста голяма) крипта. Там всеки ден се провеждат католическите литургии, на които си ходят местните. Влиза се без вход и опашки, но е заградено и от там не можеш да прескочиш в самата катедрала да разгледаш. Била съм вътре и също е внушително. Всъщност веднъж се скрихме от силния дъжд и приятелят ми, който знаеше за криптата, ми я показа. На тази страница http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/docs_serveis/spiritPregar.php?lang=0 като натискеш върху MASS AT THE PARISH CHURCH OF THE SAGRADA FAMНLIA излизат часовете на литургиите.  Само в тези часове пускат хора. През останалото време е забранено. Peace

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 13:38 от LedaBCN

# 259
  • SF
Queen L - мерси много. Разкошен е апартаментът, но за датите, които ми трябва е зает.
Цлете - и на тебе ти благодаря. Ти си от друг сайт и няма страшно, нали?
Свикнала съм с booking, но знам, че и през други сайтове може да се намери нещо прилично и в центъра. И не е нужно да струва 2000+ лева за 5 дни.
Благодаря ви! И ако имате още идеи - споделяйте!

# 260
Сайта , през който го наех е www.airbnb.com , но мога да дам и личен мейл на сабственика за избягване на комисионната. Много добро място.

# 261
Здравейте отново!
Много ви благодаря за споделената информация!
LedaBGN, вероятно ще се опитаме да влезем по време на литургия. Ако не ни спрат още на входа, от там директно във въпросната капела ли влизаме, или как да стигнем до нея?

# 262
Здравейте,още си търся хотел. Намерих един сайт който дава по-ниски цени от други в които ровя, но пише че е без туристическата такса която се плаща на място. Това го пише и в букинг,на място се плаща този данък,това ми е ясно. Но пише и друго , ето :
Los clientes que se alojen en cataluña deberán abonar una tasa de estancia entre 0.50 € y 2.50 € (según las estrellas del hotel) por persona y noche en el establecimiento (tasa no incluida en su reserva)

Преведено :
Гостите, които отсядат в Каталуния трябва да плащат туристическа такса от 0,50 € и 2,50 € (като звездите на хотела) на нощ и лице имущество (данък не е включен в резервацията)
Ей това "лице имущество" какво е? Кой е този данък който не е включен в резервацията?

Понеже в букинг пише това :Цените са на стая за 3 нощувки
Включва: 10 % ДДС
Не се включва: 1.21 EUR местен данък на човек за нощувка.

да не би да става въпрос за този данък 10% ?

Това е сайта
https://www.quehoteles.com/reservahabitacion.php?obj=0d1177740e0 … 5110c7a5a0903be8f

# 263
  • SF
mandy, разгледах сайта, който показваш, но ми се струват скъпи предложенията им.
Горе бяха показани по-приемливи цени на подобни оферти. Най-евтиният апартамент за мен за исканият период е 1365 Е. В другите сайтове намирам същите цени, но в лева.

# 264
Здравейте, можели да ми кажете как се казват пеещите фонтани и как се стига до тях, в смисъл тези 500 метра от площат Испания какъв път са? Благодаря!

# 265
  • София
Здравейте, можели да ми кажете как се казват пеещите фонтани и как се стига до тях, в смисъл тези 500 метра от площат Испания какъв път са? Благодаря!

Това са точно пет минутки ходене, стига се пеш.

# 266

Благодаря!
А някой имали представа дали тези карти за транспорт Хола  http://www.tmb.cat/en/barcelona-travel-card включват всички видове транспорт и тези въжени линии и лифт и т.н.?

# 267
  • Milano
Здравейте,още си търся хотел. Намерих един сайт който дава по-ниски цени от други в които ровя, но пише че е без туристическата такса която се плаща на място. Това го пише и в букинг,на място се плаща този данък,това ми е ясно. Но пише и друго , ето :
Los clientes que se alojen en cataluña deberán abonar una tasa de estancia entre 0.50 € y 2.50 € (según las estrellas del hotel) por persona y noche en el establecimiento (tasa no incluida en su reserva)

Преведено :
Гостите, които отсядат в Каталуния трябва да плащат туристическа такса от 0,50 € и 2,50 € (като звездите на хотела) на нощ и лице имущество (данък не е включен в резервацията)
Ей това "лице имущество" какво е? Кой е този данък който не е включен в резервацията?

Понеже в букинг пише това :Цените са на стая за 3 нощувки
Включва: 10 % ДДС
Не се включва: 1.21 EUR местен данък на човек за нощувка.

да не би да става въпрос за този данък 10%

Laughing

Това Гугъл ли ти го преведе? Laughing

Става въпрос за градската такса, в твоя случай 1,21 евро на ден, на човек, която заплащаш на място (в структурата...не лице имущество Laughing).

# 268
  • срещу двата комина :)))

Благодаря!
А някой имали представа дали тези карти за транспорт Хола  http://www.tmb.cat/en/barcelona-travel-card включват всички видове транспорт и тези въжени линии и лифт и т.н.?

включват само метро, автобус и трамвай и два вида регионални влакове

# 269
regina di cuori, отново ти благодаря! И аз така предполагах , за градската такса, но тоя преводач... че взех да си мисля и някакъв друг данък да не би да има.

Общи условия

Активация на акаунт