Предложение за темата полезно и разни други размисли

• 3 890
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Лали съгласна съм с теб.....много си права, макар че аз съм от старите потребители, това не ме дразни изобщо.

# 16
Много мислих, преди да напиша този отговор, защото предполагам, че ми донесе няколко неприятни емоции, а бог знае, точно от такива в момента нямам нужда.
Ще ви кажа защо аз почти не пиша вече в този форум. Искам още веднъж дебело да подчертая АЗ. Далеч съм от мисълта да пиша от името на други момичета.
Когато открих този форум, малко сред създаването му, той се казваше "Проблемно забременяване" и беше точно това, от което имах нужда. Много полезна информация и преди всичко 15-тина или повече жени в моето положение. Това ми даде чувството, че съм у дома, че не съм сама. Че има и други като мен, които от години опитват и са минали през същия кошмар. Те ми помогнаха да не се отчая и ми дадоха смелост и надежда.
Един хубав ден сменихме името на "Искам да забременея"- защото "проблем" не звучи положително и се случи, което трябваше да се очаква- всеки, който има желание за дете, почнал е до опитва (смята да почне да опитва) намери, къде да споделя тревогите и радостите си. Само дето проблема като такъв отстъпи на много задно място.
И срам не се срам, ще си призная. Искрено и от сърце се радвам за всяка жена, която чака бебе, но и ми става мъчно за мен Embarassed  и ми се и плаче Cry

# 17
Лали,трябва да ти кажа,че ужасно бъркаш по отношение на старите потребители.Ние си контактуваме редовно и нищо от това,което си написала,не е вярно.

Какво означава "уморени,отчаяни и невярващи"?Аз така ли ти звуча?
Повярвай ми аз знам причината поради,която Ва,Тия,Зъхи,МОФ,Таня79 и т.н вече не пишат или пишат все по-рядко.Това се отнася и за мен.
И трябва да ти кажа,че не старите са отчаяни,ами напротив,това се забелязва при новите момичета.
Не става въпрос да не се пита.Но кажи,защо да се пита по сто пъти нещо дето вече е дискутирано милион пъти?
Не разбирам такава стратегия честно!!!

Искате ли да ви кажа защо беше измислена седмичната тема?
Ами,за да си говорим в нея неща дето нямат нищо общо с бебеправенето.Защото сме хора и имаме и други радости и проблеми.Вълнуват ни и други неща.Тази тема беше затова.За да се опознаем,да си говорим за интересите и амбициите си и за най-обикновенните ежедневни случки.А вижте я сега!
На мен лично ми е мъчно,че така се промениха нещата.

Искам да ви кажа на всички,че тези които не пишат не са отчаяни.Много е гадно да кажеш това за някой без да си наясно дали наистина е така.Едва ли е удачно да търсим оправдания защо не пишат старите.По-добре е да погледнем себе си и да видим дали не можем да направим това място любимо за всички.

И дано.........надявам се да ме разберете!

# 18
  • Враца
Цитат на: Lali

Просто старите потребители са УМОРЕНИ... Отчаяни от неуспеха...ТЪЖНИ...НЕВЯРВАЩИ в ДОБРОТО...ВЕЧЕ...

P.S. Съгласна съм, че трябва да има ред, а за това са модераторите, нали?

1. това пак ли за провокация да го приема или искаш наистина да знаеш защо не пишат повечето потребители?
След като така и така се повдигна темата и за престанат всякакви спекулации ще си призная и аз като НАТ, чието мнение подкрепям с две ръце и мога и аз да се подпиша под него. само искам да кажа, че това също е мое мнение и ако някой реши да го преразкава свободно си е за негова сметка.
Наистина форума в началото беше проблемно забременяване, но след гласуване вече името му е искам да забременя, което звучи по-свежо.
Никога не е налагано никакво ограничение за това колко месеца опитва някой, за да пише тук.
Ако някой се върне назад ще види колко полезни теми има, интересни дискусии, въобще стараехме се това място да стане много приятно и задушевно, защото борбата, за да се сбъдне мечтата ни е достатъчно трудна и тъжна и разочароваща.
наистина всяка една от по-старите пишещи тук е помогнала на много от новите момичета със съвет или просто една мила дума, която да те накара да разбереш, че не си сама и колко много хора има такива като теб.
Но в един момент нещата коренно се промениха, защото никой или почти никой не се опитва да зачита чувствата на другите,а  това супер елементарно, но и мен сега няма да ме разберете както в миналия постинг. Помислете как ще се чувствате вие и тогава питайте или коментирайте.
Ако съм отчаяна, защото не искам да чета"бременна съм боли ме тук или там", значи съм отчаяна. Но не мога да отговоря нищо за това, защото не съм била бременна, бременните могат да ви отговорят в съседния форум. Представям си сега как веднага някой ще каже, че съм против да пишат бременни тук- е не съм, но защо някои от бременните не се замисли на кого го казва това и как  се чувства всяка една от нас. да радвам се, че за някои този кошмар с свършил, за мен не е и ми е достатъчен, че да чета по 20 постинга на ден за това. ако искам да чета това, отивам в бъдещи майки и чета и се радвам.
ако ме разберете- добре, ако не и без това виждам как не съм за тук, защото развалям розовата картинка.
Колкото да сички тези епитети относно как се чувстват тези със стаж, ами не мога да съглася да ми се лепват ей така, без да ме познават, а тези които ме познават знаят, че това не е вярно.

# 19
Възхищавам се на nat, че си призна...
Честно и достойно...
Заставам на колене...
Друга?

Възхищавам се на Ва-ва...
Заставам на колене...

Това  по долу съм го писала на на 6  октомври:

Пуснато на: Сряда 06 Октомври , 2004 17:16    Заглавие:    

--------------------------------------------------------------------------------

"Ако аз съм си сложила лентичка с целия ми личен свят на нея, значи аз съм се съгласила да се коментира!!!
Понякога питам от колко време, защо и как пробвате не от перверзност, не и да гледам сеир, а за да науча нещо за себе си, да потърся сходност на твоя проблем с моя, да си помогна.
В реалния свят НИКОГА не бих попитала каквото и да било в тази връзка!!!
Анонимността тук предполага близост, разбиране...
Никой извън този форум не знае, че се опитвам да забременея.
Имам голямо дете.
Много искам бебе, но..
Когато някое момиче каже за двете чертички изпитвам завист...
Ако Господ рече да се наредим на редица и ще раздава подред бих отстъпила ред с чисто сърце на тези от вас, които нямат нито едно дете."

Това беше началото....
Аз не искам бременни да пишат тук  - защото е грехота да ви карат да съпреживявате бремеността им... Ненормално е, первезно е...

Исках да ви провокирам, да се научите да казване НЕ...
Защото не искам да ви боли, мен да ме боли...
Щастлива съм, че успях да ви разчупя...
НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАЗВАТЕ НЕ и ще видите, че е по-лесно...

# 20
напълно съм съгласна да я има темата ПОЛЕЗНО. аз лично съм пускала теми, за да ви питам за разни неща, но щеше да ми е по-лесно, ако има една такава тема и аз да мога сама да намеря това, което ме интересува. а после ако има нещо неясно, пак ще питам  Wink  при мен проблемът е, че i-net връзката ми е много скапана и докато стигна до последната страница от темите, минава цял ден Embarassed затова мисля, че темата полезно ще ми е полезна Simple Smile

# 21
[/quote]
Ако съм отчаяна, защото не искам да чета"бременна съм боли ме тук или там", значи съм отчаяна. Но не мога да отговоря нищо за това, защото не съм била бременна, бременните могат да ви отговорят в съседния форум. Представям си сега как веднага някой ще каже, че съм против да пишат бременни тук- е не съм, но защо някои от бременните не се замисли на кого го казва това и как  се чувства всяка една от нас. да радвам се, че за някои този кошмар с свършил, за мен не е и ми е достатъчен, че да чета по 20 постинга на ден за това. ако искам да чета това, отивам в бъдещи майки и чета и се радвам.
ако ме разберете- добре, ако не и без това виждам как не съм за тук, защото развалям розовата картинка.
[/quote]

Абсолютно заставам зад това което е казала Ва_ва в тази Част на постинга си. Как нито една бъдеща майка не се замисли как се Чувстваме ние тук които Четем за всиЧките и страдания, мъки и болежки???!!! Абе момиЧета, някои от вас са забременели на втория-третия месец, знаете ли вие каква е болката да опитвате с години??? Сега някои ще ми каже Че завиждам или Че лентиЧката му ме дразни. Нито завиждам, нито съм дотам дете Че да се впеЧатлявам от лентиЧки. А просто се Чудя как можете да оЧаквате Че аз с всиЧки мои болки и проблеми съм в състовние да разбера вашите. Ами извинявайте но това е неЧовешко което искате от нас. Малко ли ни е нашата болка, Че трябва да се натоварим и с вашите? В същото време вие също не сте в състояние да разберете моите проблеми и болки. Затова са създадени и разлиЧните форуми, за да си казва всеки болката там където ще го разберат и ще му помогнат.

И като съм на тая тема трябва да ви кажа Че съм дълбоко уЧудена (много меко казано) на идеите бъдещи майки да модерират този форум. НиЩо лиЧно към кандидатурите, просто жъпрос на принцип. Дали модераторката на форума 'майки бъдещи и настоящи' е без деца?! Как мислите?

Отново искам да подЧертая много дебело, няма нищо лошо бъдещи и настоящи майки да ни посещават и да помагат с каквото могат, да отговарят на въпроси, но в един момент тоя форум прилиЧаше повеЧе на 'Бъдещи майки' отколкото на 'Искам да забременея' и аз много искренно се заЧудих какво ли правя тук. В този момент спрях да пиша тук, пък макар и да не съм от 'старите' потребители.

# 22
Трикси,темата Полезно я има от половин година вече.
Най-отгоре при важните теми е.

# 23
[/quote] Това беше началото....
Аз не искам бременни да пишат тук  - защото е грехота да ви карат да съпреживявате бремеността им... Ненормално е, первезно е...

Исках да ви провокирам, да се научите да казване НЕ...
Защото не искам да ви боли, мен да ме боли...
Щастлива съм, че успях да ви разчупя...
НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАЗВАТЕ НЕ и ще видите, че е по-лесно...[/quote]

Лали,

аз отдавна казах НЕ, макар и доста по-любезно отколкото го направих тоя път. Но ако знаеш с каква грубост ми отговори една от бъдещите майки пишещи тук... Просто предпоЧетох да замълЧа и да се отегля, защото разбрах Че съм попаднала на грешното място. Въпрос на разбирания и на възпитание е как да водим спор, моите не ми позволяват да падна на такова ниво.

# 24
Аз,като сравнително нов потребител,не знам дали имам право да се меся.Все пак да си кажа.
след като положението е стигнало дотук-вече с разправии и караници,защо не се направи пак такъв форум-за проблемно забременяване.
Честно казано става ми доста неприятно като чета тази тема в момента.

# 25
  • Враца
lЛали, опитах се още в предишния си постинг миналата седмица да обесня мило и любезно какво става тук, но след това прочетох такива свободни съчинения и размишления върху моите думи, че започнах да се чудя какво става тук Rolling Eyes . днес същата работа, явно е много лесно да разсъждаваш вместо другия.
сега отново ще ни разберат кривата- че сме против бъдещите майки, че им завиждаме и още и още, или че сме против новите потребители, на които едва ли не забраняваме поле за изява.
Вяра, радвам се, че мислим еднакво, Ренци благодаря за седмичиницата, нападнаха ме мили спомени.
Защо не разберете, че държим на това място по един или друг начин, но не и в този му вид сега и че след като толкова огорчени от тук момичета има, значи   има някакъв проблем, който трябва да се разреши, а не като щрауса

# 26
  • Враца
Теди, не се обиждай, но не си я прочела както трябва явно. Никой не говори за смяна на името на форума, говорим за една тактичност и зачитане на чувствата на всеки един потребител тук, а аз мога смело да заявя, че много малко са хората, които са зачели моите чувства!!!

# 27
Не се обиждам.Всъщност какво ли се меся където не ми е работата Simple Smile
Аз за себе си не смятам че някога съм била нетактична и съм засегнала някого,нито пък някои мен.Просто споделям.
Трябва да се зачитат чувствата на всички тук,иначе този форум ще се разпадне.

# 28
E сега вече аз се вбесих...

Адиос, амигос![/b]

# 29
Първо мисля, че "старите" потребители не са нищо повече от новите! Те също имат право да се чувстват у дома си. Просто този форум има два вида потребители:

1. Желаещи да забременеят, които НЯМАТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ
2. Желаещи да забременеят, които ИМАТ СТЕРИЛИТЕТ

/Съжалявам за тази грозната дума, защото аз я мразя от дъното на душата си, но това е медицинското й название!/

Първият вид потребители забременяват бързо и щастливи, щастливи си отиват от този форум /пожелавам им много щастие все пак/. Те НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ  проблемите на втората група, защото никога не са ги имали.
Аз обаче ви призовавам да не позволявате на отчаянието да взима връх. И аз не съм можела да забременея толкова много години, но НИКОГА  не съм завиждала на никоя бременна.
Даже съм говорила за моя стерилитет без притеснения, не съм позволявала да ме съжаляват, защото аз не съм изпитвала съжаление към себе си!
Дано да сте ме разбрали, аз до края на живота си ще нося спомените от моите проблеми, които са започнали в пубертета, и колкото и деца да имам винаги ще ми седи един камък в гърлото.
Малко повече вяра!

Общи условия

Активация на акаунт