Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 001
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • Телиш/Плевен
Каква анкета искате казваш и пускам този месец нали се разбрахме че няма да има за заглавие на темата така че ...........

Питам се, дали ще е интересно да си направим анкета за това кой кога ще купува за бебето
/предварително към 7-8 месец, вече купувам,  след раждането, близките ми ще ми купуват нещата докато съм в болница и т.н.../

Peace

# 181
  • София
Привет Пупета!
От една седмица и нещо като ставам нощно време да пишкам и после не мога да заспя.

mur_2 от няколко ден и аз всяка вечер имам този проблем. Понеже заспивам на дивана и към 4-5 часа се местим в спалнята и после будувам до сутринта. Заспивам към 7 без 15, а часовника за работа ми звъни в 7. Не знам на какво се дължи това. Има ли и други с подобен проблем?
И аз почти от началото на бременността съм така. Будя се даже през 2 - 3 часа. Не мога да заспя по час два и така. Много е неприятно. Сега съм болнични и спя до по-късно, но преди като бях на работа беше много изморително с това недоспиване.

# 182
  • София
Малък отчет от днешната лекция за кърменето на 9 месеца: Половин час убеждаваха майките със страшни снимки на разни болести защо е толкова хубаво да си имунизираме бебетата, после беше самата лекция. Схемата, която препоръчаха на тази лекция е кърмене на 3 часа, от всяка гърда по 10 минути докато не се регулира млякото, т.е. първите месец-месец и нещо. Това е основното. Другото бяха само успокоителни думи, че каквото и да стане все ще се оправите и вие и бебето. И накрая още 40 минути някаква мацка рекламираше съхраняването на стволови клетки, но горката беше толкова неубедителна и такива глупости ръсеше от време на време, че половината мами бяха готови да задремуцат, а някой се кискаха когато чуваха някоя глупост "вие и три дена да раждате ние ще сме до вас" .. кажи го това на някоя първескиня и си представя тридневни нон-стоп контракции и някакви непознати лелки и чичковци стоящи до нея и чакащи да й вземат плацентата за стволови клетки.. и подобни.. Общо взето е това.

# 183
Здравейте майчета За запека- аз лично преди всяко ядене ям по половин ябълка и ми помага а в началото неможех изобщо да ходя Също ми помага топло прясно мляко сутрин Бързо оздравяване на всички болни и лека бременост  smile3503 newsm51 smile3525
Аз също съм за анкетата  newsm10 newsm74

# 184
  • София
плежър, къде мога да намеря повече инфо за лекциите на 9 месеца? Едно време бяха със записване по телефона и после се плащаше някаква такса, която покрива консумация в заведението. Още ли е така?

Аз вече официално съм в болнични до края. Намерението ми беше да си работя до 45 дневния, но не издържах.  Confused Та мога вече да се впусна в лекции и отворени врати  Mr. Green

Не съм чела толкова много за запека, откакто в предната отчетна бебетата се запекоха като почнахме да ги захранваме  hahaha Аз от известно време нямам проблеми. Може ли да е от магнезия  newsm78

Спрях да пия витамините за бременни. Страшен апетит ми отваряха, а на мен и без това не ми липсва такъв  Embarassed Има ли друга мама, която не пие витамини?

# 185
ToHu също не пия витамини повече от месец ,но се храня добре и бебчето расте добре .Така че не виждам и смисъл повече от тях , доктора и той така прецени .Качила съм 7 кг ,като си се тегля в къщи ,да видя обаче в понеделник и на ЖК какво ще покаже кантара Wink

# 186
  • Телиш/Плевен
Има ли друга мама, която не пие витамини?
Аз не съм пила нищо освен фолиевата киселина до към 5-тия месец. Докторката каза, че се храня добре и бебето се развива нормално и не ми е изписвала друго. А на своя глава не пия никакви хапчета, защото ги ненавиждам. Peace

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 17:04 от Лале в дъжда

# 187

Спрях да пия витамините за бременни. Страшен апетит ми отваряха, а на мен и без това не ми липсва такъв  Embarassed Има ли друга мама, която не пие витамини?

Аз не пия витамини - досега, ако не броим фолиевата, не съм пила. Каня се да почвам Огестан. Да видим как ще съм с апетита, че и сега не ми липсва такъв  Laughing
А да, когато бяха грипните истории пиех по 2 капсули Коластра на Аквасорс + 1 зелена енергия на ден. От това ли не знам, но наистина грип не ме ловна, дано съм здрава и занапред.

# 188
  • Варна
Сега се връщам и аз от 4Д. Девойката е потвърдена още веднъж.  Praynig Всичко й е наред и е само с 3 дни напред, колкото всъщност ми е овулацията - 3 дни по-рано. Много шава, едвам я видяхме. Heart Eyes Клипчетата не са ми толкова хубави, колкото бяха със сина ми. На неговото 4Д ни позволи малко да му се порадваме. След 3 седмици ме викат за кръв и урина.

И аз ставам задължително по веднъж на нощ за тоалетна. Но ми е по-добре, когато това стане към 1-2 часа, тъй като после заспивам. Ако се събудя към 5, край със съня.

Витамини - не пия никакви, освен фолиевата до скоро.

# 189
Аз влизам да се похваля: Отидохме с малчо до Джъмбо за скейборд и си купихме още: Боди с къс ръкав-1 бр.; ръкавички - 2бр.; чорапки- 6 бр.; буйки (розови с панделки  Heart Eyes )-1 бр.; шапка тънка - 1бр.; плюшено гащеризонче -1 бр.;чорапогащниче -1бр. и термос..., а сега като се прибрахме ми се обадиха че утре ще получа и това http://www.hvarchilo.bg/bg/product/1297-krasivo-komplekte-/ ще видя колко е голямо и ако може ще си го ползваме за изписването  Heart Eyes
Лелееее ooooh! дано само няма някоя изненада,че ше умра  Sad ще ви ги раздавам  Laughing
После ще снимам и ще кача в Фейса  Hug
Огестан и аз си пия и апетита си ми е нормален Wink

# 190
VeryMe ама това ми е резервния план за количка другия е на Mima Xari 9нея я нямат налична, не тази  Grinning

Мимето 14 , тази количка я има и в Пловдив, в магазина за бебешки стоки до Метро, срещу ресторант Каручката. Ако тук ти е по-близо Simple Smile

Има я и в Бургас, в магазина на Бебемакс на Христо Ботев 50 .
Дано съм помогнала малко Simple Smile

# 191
  • Сандански
Здравейте тумбачета Hug
Аз пия Огестан, биозин мама и желязо. АГ-то каза, че още ми е рано за магнезий, пък така като чета вие повечето пиете магнезий. Относно витамините не мисля, че влияят на апетита или поне не и на  моя.
Момичета, аз се справям със запека с плодове (най-вече круши и киви), с прясно мляко, и всяка вечер си правя по-малко кисело мляко с ленено семе.
Браво на мамите направили по някоя покупка, аз се надявам скоро и аз да се похваля с нещо, но все не ми остава време да ходя по магазините.
Пожелавам ви хубава вечер и весело посрещане на утрешния празник  bouquet

# 192
Аз също не пия никакви витамини освен фолиевата киселина допреди 2 седмици. Мислех да си взема Hipp mama ама ми се струва че доста скъпо ще ми легне пък не е нужно. като храним разнообразно би трябвало да получаваме достатъчно витамини. те изследванията нали уж си показват какво ни е липсва. Друго исках да ви запитам някой има ли мнение за количка Camarelo carera   http://www.bebe-best.com/camarelo-bebeshka-kolitchka-ili-carera- … ljak-p-58011.html
Струва ми се добра ама кой знае  Rolling Eyes

# 193
Леле, с тоя голям избор на колички изобщо не знам каква да взема  Rolling Eyes още не съм и мислила по тоя въпрос. От слингове също не разбирам, струват ми се по-сложни от квантова физика  Laughing Дъщеря ми изкара с една проста количка за 200 лева, без никакви допълнителни приставки, макар че хич не я обичаше и все се носехме на ръце, и отделно една лятна за седене. И едно кенгуру имах и това е. Все си викам - има време да го мисля...

# 194
Здравейте момичета, мина и нашето ФМ, ще помоля за  stork-boy , термин 25.07.
Обаче съм много притеснена , моля за съвет, понеже тук на ехограф гледат техници и нямаха право да кажат,  при измерването се оказа, че фемурната кост (бедрената) е 29мм, а за тази седмица се предполага да е 33мм, освен това на листа с резултата има отсечка, на която нашия резултат се пада много под средния, ММ е над 1.80,аз съм 1.61, нищо др не искаха да ни кажат, но ни записаха час за извънреден скан след 4сед.освен това на листа с резултата пише освен за ниска с-тост на ФЛ, над средната на обиколката на главата 171.2 (при 170 средна) и коремна обиколка 150.8мм (не намирам средната стойност с която те работят). За жалост нямат практика в 20сед да мерят теглото.
Знам, че всяко дете е индивидуално за себе си и че е вероятно да няма нищо за притеснение,но моля ако някой има подобен проблем да сподели какво се е случило и как е протекло. Освен това не знам дали и двете бедрени кости мерят или само на едното краче. Мога ли да взема мерки (витамини, храна)за да навакса изоставаната на бедрената кост. Много съм притеснена  no Sad

Общи условия

Активация на акаунт