Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 29 960
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Rali4etoooo, не се притеснявай за пръста на крака. Наистина нищо не може да се направи, дори и да е счупен. Ще мине.

Lokosff, този проблем със шийката защото ти е 3-то детенце ли е? С предната бременност имала ли си някакви грижи със шийката? 4д работи. Аз минах онзи ден.

Pival, честит ти рожденник. Да е здраво и щастливо детенце.

Sisi_28, честито ти возило. Безаварийно и приятно шофиране.

# 376
по принцип не е хубаво да те "бъркат" в началото на бремеността - дори е забранено! Някои доктори обаче се правят, че не го знаят. Иначе май вече не е толкова опасно. В деветия месец така проверяват разкритие, но сега в почти шестия ... незнам. Аз поне няма да дам до началото на 9-ия, дори за микробиология и цитонамазка, ако нямам оплаквания Peace

Имам доста лоши спомени с това "бъркане" с първото бебче, та сега не Naughty, ако не е на живот и смърт Peace

От тогава мина седмица. Може би ако щеше да става беля щеше да е станала вече, а? Изплаших се вече не знам на кой да вярвам, тея лекари всичките са добър ден.

# 377
Rali4etoooo, не се притеснявай за пръста на крака. Наистина нищо не може да се направи, дори и да е счупен. Ще мине.

Lokosff, този проблем със шийката защото ти е 3-то детенце ли е? С предната бременност имала ли си някакви грижи със шийката? 4д работи. Аз минах онзи ден.

Заради конизация преди 2 год. Иначе с другите 2 деца нямах никакви пробл. Дано не се счупи до утре 4д

# 378
  • Пловдив
Avencis, спокойно, знаят си работата. С ръка също проверяват и състоянието на шийката, дали е мека, дали държи или пропуска пръст. Аз съм патологична бременност и също са ме преглеждали с ръка.

1905vv, аз също го усещам ниско долу. При мен е седалищно. Може и вие да сте така. На следващия преглед разпитай за всичко, да си спокойна.

petya_petya, аз го слагам до шийката утрогестана, усещам я.

Момичета, много ви благодаря за пожеланията  Hug  Hug

# 379
Аз да споделя за киселините. От самото начало имам. Какви ли не доктори посетих,какви ли не изследвания, какъв ли не режим на хранене спазвах. Опитах всичко, наистина всичко. Хапчетата не помогнаха, сумати Гавискон изпих, какви ли не лишения търпях от към храна - само и само да ми облекчи. Спях седнала. И нищо не помагаше. Първите месеци беше ужас, сега положението поолекна. Но пак често има дни, от нищото къде се вика ми става нещо. Киселините се появяват и няма минаване. Всяка сутрин пия топло мляко с круши. Много ми помага с/у запек. Има дни, в които обаче не ми понася, свива ме стомаха и цял ден ходя превита на две.
Но, мога да се похваля, че за сега други болежки и оплаквания нямам.

За пазаруването - все още ходя на работа и нямам време да обикалям обстойно по магазините. Скоро и това ще стане. Сега само разучвам въпроса с количките. Имам неутолимо желание да купувам дрешки, дрешки, дрешки. Но се натъжавам при мисълта, че цялата рода (и от двете страни) има същото желание. И накрая ще се окажем заринати с дрехи за 3-4 бебета, а не само за едно.

Вече две години съм в София, личния лекар ми е все още в Пловдив. Бихте ли препоръчали някои в Редута/Слатина/Гео Милев. Както и добър педиатър за след това.

# 380
по принцип не е хубаво да те "бъркат" в началото на бремеността - дори е забранено! Някои доктори обаче се правят, че не го знаят. Иначе май вече не е толкова опасно. В деветия месец така проверяват разкритие, но сега в почти шестия ... незнам. Аз поне няма да дам до началото на 9-ия, дори за микробиология и цитонамазка, ако нямам оплаквания Peace

Имам доста лоши спомени с това "бъркане" с първото бебче, та сега не Naughty, ако не е на живот и смърт Peace

От тогава мина седмица. Може би ако щеше да става беля щеше да е станала вече, а? Изплаших се вече не знам на кой да вярвам, тея лекари всичките са добър ден.
да, и според мен, ако имаше да става щеше да е станало вече.  Peace Така, че най-вероятно всичко е наред.
Ти нали беше писала, че повече си нямала кървене, освен това по ръкавицата, така че споко Peace

# 381
Very me пих гинипрал почти до 2 месец за задържане ,даже преди трансфера го пиех ,страничните ефекти от него  са сърцебиене и треперене на ръцете .Не са го спря ли от производство ,а го извзеха от аптеките и го пратиха в чужбина .

# 382
Честит рожденник, Pival! Аз вече цял месец съм вкъщи (болничен) и съвсем си промених режима....гледам телевизия до 2, 3, 4 сутринта и спя до обяд. Следобеда ми стига за ежедневните домакински грижи, но все пак губя половин ден. Тук времето не е приятно -ту вали, ту духа, студено и не е приятно за разходки, та излизам за бързо само да свърша неотложното. Утре влизам в АГ, за да ми издадат следващия болничен и така до края предполагам. Моят доки казва, че всичко ми е ОК, а пък не ме пуска да ходя на работа! Поне сега в болницата ще прочета някоя книга....Хубав ден на всички мами!

# 383
Здравейте мами,
Исках да ви питам нещо. Една позната ми каза че не трябва да давам да "ме бъркат" и даже ми се скара, понеже и разправях как последния път лекаря ми бръкна с пръсти и като ги извади имаше малко кръв. Дали е опасно за бебето. Аз не бях чувала такова нещо. Все си мислех че докторите си знаят работата. Бебето си го усещам сега как си мърда, но и лека болка тук там. Не постоянна. И вече се чудя кое е правилно и кое не. Тея дни ще ходя на ЖК и ще и кажа на моята доки, ама вие как мислите този доктор дали му е навредил по някакъв начин???

Не се притеснявай,мен ме "бъркаха",взимаха ми микробиология и ми правиха цитонамазка чак 18г.с. и прокървих,но ми обясниха,че кръвоснабдяването е по-богато в момента и е нормално!

# 384
Офф добре поуспокоихте ме малко. Значи вече никой няма да слушам. Тревогите ми идват само от разни хора които ме стряскат. Иначе си бях толкова спокойна.

# 385
Pival, честит Ви  рожденик nbirthday

Виждам,че говорите за хапчета Sad..моите са следните - утрогестан 3x2, магнерот 3x2,(лекарката искаше диаспорал , но на мен ми е ужасен вкуса му) нош-па3x1 .
Някой пие ли витамини - аз пия по предписание и Pregnacare plus omega 3 вече втора кутийка !

За шийката - моята на последния преглед беше под 3 см, ама точно колко лекарката не каза, само каза много да лежа и ако усетя пак болки да тичам при нея. За сега кръв няма( слава богу) а болките са 2-3 пъти на ден.

Онзи ден на 08.03 за първи път усетих движението на бебето. Знам,че съм с предна плацента, ама така ме ритна,че подскочих и мъжа ми скочи и той- какво ми е Simple Smile)..сложих му ръката на корема си и той изяде един ритник,чак ми се ококори насреща  Grinning Беше мило и сладко Simple Smile

# 386
  • София
за покупките - вчера направихме първите. Ходихме да купим на пумпал бодита, та направо взехме еднакви за него и за бебето, както и едни пижамки. Всичко от Х§М
[/color]
мдаа, има супер сладурски неща в h&m. ти какви размери взе за беб и пумпал?

Те са им уголемени по принцип. За беб взех 56, макар, че може би трябваше 50. Но си спомних, че за първите 2-3 месеца дърпат най-много.  Взех му това: http://www.hm.com/bg/product/17775?article=17775-B
На пумпал взех 80 р-р, че 86 беше огромен просто, целият с главата влизаше в пижамата, а той в мометна е около 82-83 см .. На него и на беб взехме и това: http://www.hm.com/gb/product/00854?article=00854-Q, както и бодита: http://www.hm.com/gb/product/07560?article=07560-C
Търсех си този комплект за бебо, но о нямаха все още http://www.hm.com/bg/product/15001?article=15001-A, пумпал имаше подобен и страшно много ми харесваше https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200578269680610&se … ype=3&theater

Това с предната плацента е много тъпо. Аз го усещам дребният и то от 12-13 г.с., и то защото ми е втора бременност и е много скоро след първата, но усещанията не са като предният път определено. Едва доловимо е, само като вдигам малкият ме рита сериозно. Не ми се мести корема като миналият път - тогава като легнех вечер направо се виждаше как се върти и беше много мило.

# 387
за покупките - вчера направихме първите. Ходихме да купим на пумпал бодита, та направо взехме еднакви за него и за бебето, както и едни пижамки. Всичко от Х§М
[/color]
мдаа, има супер сладурски неща в h&m. ти какви размери взе за беб и пумпал?

Те са им уголемени по принцип. За беб взех 56, макар, че може би трябваше 50. Но си спомних, че за първите 2-3 месеца дърпат най-много.  Взех му това: http://www.hm.com/bg/product/17775?article=17775-B
На пумпал взех 80 р-р, че 86 беше огромен просто, целият с главата влизаше в пижамата, а той в мометна е около 82-83 см .. На него и на беб взехме и това: http://www.hm.com/gb/product/00854?article=00854-Q, както и бодита: http://www.hm.com/gb/product/07560?article=07560-C
Търсех си този комплект за бебо, но о нямаха все още http://www.hm.com/bg/product/15001?article=15001-A, пумпал имаше подобен и страшно много ми харесваше https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200578269680610&se … ype=3&theater

Това с предната плацента е много тъпо. Аз го усещам дребният и то от 12-13 г.с., и то защото ми е втора бременност и е много скоро след първата, но усещанията не са като предният път определено. Едва доловимо е, само като вдигам малкият ме рита сериозно. Не ми се мести корема като миналият път - тогава като легнех вечер направо се виждаше как се върти и беше много мило.

Кое му е тъпото с предната плацента ?Ще ми обясниш ли ? Не се карам или заяждам, но ми стана интересно твоето мнение ?

За първи път усетих бебето си онази вечер и бях щастлива. Знаех,че ще го усетя доста късно, даже ми казваха,че може и да не го усещам, но факт Simple Smile
Заради предната плацента имам куп ядове, но няма да товаря никой с тях. Чат -пат съм споделяла,че съм била в болница, че пия и аз хапчета и до тук..

# 388
  • София
това му е тъпото - различното усещане на бебето, нищо друго. Поне за мен. Както казах, предният път (тогава бях със задна плацента) по това време се радвах на това какви смешни фигури ми прави корема, а сега не е ясно кога ще се забележат движенията.

# 389
това му е тъпото - различното усещане на бебето, нищо друго. Поне за мен. Както казах, предният път (тогава бях със задна плацента) по това време се радвах на това какви смешни фигури ми прави корема, а сега не е ясно кога ще се забележат движенията.

Нямам друг опит, първа бременност ми е Simple Smile както казах, бях адски изненадана, но и доволна. Въпреки,че за да я (момиче е )усети мъжа ми, трябва доста силно да натисне корема ми. Поне така беше в събота, но той е в командировка сега и сме си сами Simple Smile
Благодаря ти, лека бременност ти пожелавам. Предна, задна плацента, важното е да се родят здрави бебета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт