Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 29 950
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • Телиш/Плевен
Ехе, колко много сте изписали. Grinning

pival, да ти е жив и здрав синът, да расте много щастлив и обичан! newsm59

Добре дошли на новите мамчета! welcome Дружината става все по-голяма. Heart Eyes

Ех, много тумбачета с болежки... Sad Да минават бързо и всичко да е наред до термин! Hug Стискам палци на всяка една от вас! fingerscrossed Една мама от юлки'2013 беше казала, че юлските теми са късметлийски. Силно вярвам, че е така и през юли ще си имаме най-хубавите и здрави бебоци!!! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Ритничетата - усещам ги всеки ден и все по-силни. Heart Eyes Миналата нощ даже не можах да заспя, но честно казано аз и не исках, защото ми беше много хубаво да си усещам принцеската. newsm76 Вече си имаме и любима песничка - от руската анимация "Маша и Мечокът". Като я пусна и веднага започва да рита. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 391
Искам да питам нещо за онези възглавници за бременни : Какво им е по-точно свойството? Облекчават ли гръб/корем като спим и по какъв начин?Много им се чудя. Една нормална голяма възглавница не би ли свършила подобна работа?

Бързам да ти отговоря изчерпателно: също като теб бях с болки, първо в гърба, след това в кръста, накрая в таза, сега едва усещам и то не постоянно в десния седалищен мускул. Какво сторих - взех наличната вкъщи свободна квадратна възглавница от патешки пера, навих я на руло, вързах краищата й, заприлича на огроен бонбон. И вечер я слагах между краката си. Рай ми бе! Можех да се въртя навсякъде, на полустрани, полукорем и ми бе доста мекичко. Спях непробудно цяла нощ. Но се наложи да изгожня от двуметровото легло таткото, че да не ми размества и останалите възглавници (тънка за под кръста, пухкава малка за ходилата, и две тънки на глава и шия). Този начин ми го препоръча кинезиотерапевтка. Тя ми прилагаше и мануална терапия, освен това ходя и на йога за бременни. След облегчението станах още по-жизнена и подвижна. Пожелавам ти да изпробваш тези прости методи. Иначе сега отказах патешкия пух, че ми се върна алергията. А в момента много ми помага и спането на матрак "Дормео" мемори пяна. Няма друго такова чудо. Чак не ми се става сутрин от него. Пиши пак.

# 392
Здравейте пак мили мами Simple Smile

много сте изписали наистина!
Това с предната плацента е наистина малко странно. И на мен ми е първа бременност и дълго чаках да усетя нещо... Славо богу вече усещам от време на време по някое ритниче Simple Smile За съжаление мъжа ми не може да усети нищо... Надявам се че в по-късна седмица ще може  Confused

# 393
Здравейте и от мен  Hug
Доста сте изписали днес едвам ви изчетох хихихих
на мамчетата с проблеми скорошно оздравяване   bouquet  bouquet
и само положителни мисли,никакви глупости.Ще видите че юли ще си имаме най-хубавите бебешоци  Heart Eyes Heart Eyes
Аз съм в 23 г.с движенията ги осещам още от 20 г.с  stork-boy а от скоро го усещам от дясната страна.Нз колко е нормално да се движи,ама все си мисля че тоз моя малкия малчоган е мн мързелив.Кажете ми ако някоя има опит.На преглед съм в сряда  Hug най-накрая.

# 394
И моят малък мъж е ленив. Почти не се движи, а силни ритници усетих една вечер когато бях на кино, явно го е подразнил силния звук. По принцип и дори на Феталната морфология не се движеше кой знае колко, все си мисля, че е много мързеливичко това бебе  smile3507

# 395
И моят малък мъж е ленив. Почти не се движи, а силни ритници усетих една вечер когато бях на кино, явно го е подразнил силния звук. По принцип и дори на Феталната морфология не се движеше кой знае колко, все си мисля, че е много мързеливичко това бебе  smile3507

Hug Hug Praynig охх,не съм само аз значи,че се бях изплашила  newsm44

# 396
knick_knack Много се извинявам за нахалството,но може ли да споделиш за проблемите с плацентата? Какво са ти казали докторите?Какво си изживяла до момента? Тук сме доста майчета с този проблем,но при всяка е различно, та мисля че ще е добре да знаем какво БИ МОГЛО да ни очаква и от какво и как да се пазим. Ако някой не иска да се ,,Натоварва" с това нека пише, можеш да ми отговориш и на лични... Предварително благодаря и пак се извинявам  Embarassed

# 397
Майчета, чета и не разбирам нещо. Защо предната плацента да е проблемна? Да нямате предвид предлежаща? Аз първия път бях с предна плацента и никакъв проблем нямаше. Само дето мялко късно усетих движенията на беб, ама това не е проблем.
За преглед с вагинален ехограф - в Щерев ме преглеждаха с такъв доста до късно, пък и после на всеки преглед ми гледаха шийката с такъв. Не вярвам да има проблем някакъв, ако разбира се, няма проблем по принцип с бременността.

# 398
knick_knack Много се извинявам за нахалството,но може ли да споделиш за проблемите с плацентата? Какво са ти казали докторите?Какво си изживяла до момента? Тук сме доста майчета с този проблем,но при всяка е различно, та мисля че ще е добре да знаем какво БИ МОГЛО да ни очаква и от какво и как да се пазим. Ако някой не иска да се ,,Натоварва" с това нека пише, можеш да ми отговориш и на лични... Предварително благодаря и пак се извинявам  Embarassed

М, какво има да се натоварват, нали това е идеята да се информираме. който не иска няма да чете Simple Smile

# 399
knick_knack Много се извинявам за нахалството,но може ли да споделиш за проблемите с плацентата? Какво са ти казали докторите?Какво си изживяла до момента? Тук сме доста майчета с този проблем,но при всяка е различно, та мисля че ще е добре да знаем какво БИ МОГЛО да ни очаква и от какво и как да се пазим. Ако някой не иска да се ,,Натоварва" с това нека пише, можеш да ми отговориш и на лични... Предварително благодаря и пак се извинявам  Embarassed

Здравей mama@cvety, искрено се надявам да не натоваря никой, все пак всички сме бременни и треперим. Както ти казваш, макар и с общ проблем,при всяка една от нас е различно !
При мен на накратко: след проблемно забременяване ( дълго и с един фалшиво положителен резултат), почти от самото начало кървях. Не много, но кървях..през 2-3 дни тичах до лекарския кабинет и даже сутрин ми включваха системи за задържане и по обяд ходех в офиса си на работа, че беше края на годината и беше лудница !!! Още тогава ми казаха,че зародиша не се храни добре и че най-вероятно ако го запазя ще имам проблеми с плацентата си. По коледа изкърявах силно и реших, край - изгубих бебето. Но не..приеха ме в болницата. Тогава пиех диаспорал 3x1 , утрогестан на 6 часа по 2-вагинално, нош-па 3x2. Закрепих се, но не ми даваха да вдигам нищо над 1 кг и само лежане. От тогава насам съм в болнични и ще съм така до началото на 45-дневния болничен за майчинство. Още в третия месец ми личеше коремчето, но то ми е много ниско долу и хората едва ли не се учудваха като им кажа,че съм с термин юли.
Шийката ми при последното ми приемане в болницата беше около 2,5 см, лекарката просто спря да ми обяснява,да не се шашкам повече. Там бях на системи с магнерич по 5 ампули в системата, която вървеше за около 8-10 часа, утрогестан 3x2, пак нош па 3x1, но и магнерот на таблетки 3x2. Забравих да кажа,че имам нон-стоп контракции , но не ги усещах, а те ги виждаха на ехографа.Тогава моята гинеколожка седна и ми обясни,че с тази предна плацента и много ниско разположено бебе, няма да мога да го усетя навреме ( както и стана),че ако имам контракции няма да ги усещам - или поне ще е по-късно, а това може да е голям проблем. Говорихме,че ако не се вдигне и си остане така последните месеци ще лежа ама без да ставам. А говорихме и за варианта - бебе седмаче Sad. Знам,че до тук не се е вдигнала и ако това е така, заради нея и годините ми ще раждам секцио.С много кофти кръвна група съм и това ме притеснява, но каквото това е. Предупредена съм за момента, че повече от 2 часа на крак не бива да стоя, да внимаваме със секса , да не нося тежко повече от 1-2 кг, да не се протягам и т.н...
Това е накратко ( ама май не толкова кратко описание) при мен. Знам,че има мами, с предна плацента и без тези проблеми, но аз си ги имам. За момента съм си в нас, лежа, почивам и чакам в събота да ида на поредната ФМ за мен е трета, да видим,че малката се развива добре.
Извинявам се на всички за дългия пост и пак повтарям,че не искам да товаря никой !
п.с.
Майка ми предложи име  на малката - Магнезийка Grinning. Лека вечер на всички !! Simple Smile

# 400
  • София
няма проблем с това да е предна плацентата, стига да не е ниско разположена, както спомена Норичка. Просто казах, че ми е тъпо, че сега не усещам малкият толкова интензивно както предният път. Нищо повече. Предната плацента не е проблем!

Ник-нак, много съжалявам че караш толкова тежка бременност, но съм сигурна, че и ти и бебо ще сте добре. Само се пази, а ние ще те подкрепяме до колкото можем

# 401
knick_knack Много се извинявам за нахалството,но може ли да споделиш за проблемите с плацентата? Какво са ти казали докторите?Какво си изживяла до момента? Тук сме доста майчета с този проблем,но при всяка е различно, та мисля че ще е добре да знаем какво БИ МОГЛО да ни очаква и от какво и как да се пазим. Ако някой не иска да се ,,Натоварва" с това нека пише, можеш да ми отговориш и на лични... Предварително благодаря и пак се извинявам  Embarassed

Здравей mama@cvety, искрено се надявам да не натоваря никой, все пак всички сме бременни и треперим. Както ти казваш, макар и с общ проблем,при всяка една от нас е различно !
При мен на накратко: след проблемно забременяване ( дълго и с един фалшиво положителен резултат), почти от самото начало кървях. Не много, но кървях..през 2-3 дни тичах до лекарския кабинет и даже сутрин ми включваха системи за задържане и по обяд ходех в офиса си на работа, че беше края на годината и беше лудница !!! Още тогава ми казаха,че зародиша не се храни добре и че най-вероятно ако го запазя ще имам проблеми с плацентата си. По коледа изкърявах силно и реших, край - изгубих бебето. Но не..приеха ме в болницата. Тогава пиех диаспорал 3x1 , утрогестан на 6 часа по 2-вагинално, нош-па 3x2. Закрепих се, но не ми даваха да вдигам нищо над 1 кг и само лежане. От тогава насам съм в болнични и ще съм така до началото на 45-дневния болничен за майчинство. Още в третия месец ми личеше коремчето, но то ми е много ниско долу и хората едва ли не се учудваха като им кажа,че съм с термин юли.
Шийката ми при последното ми приемане в болницата беше около 2,5 см, лекарката просто спря да ми обяснява,да не се шашкам повече. Там бях на системи с магнерич по 5 ампули в системата, която вървеше за около 8-10 часа, утрогестан 3x2, пак нош па 3x1, но и магнерот на таблетки 3x2. Забравих да кажа,че имам нон-стоп контракции , но не ги усещах, а те ги виждаха на ехографа.Тогава моята гинеколожка седна и ми обясни,че с тази предна плацента и много ниско разположено бебе, няма да мога да го усетя навреме ( както и стана),че ако имам контракции няма да ги усещам - или поне ще е по-късно, а това може да е голям проблем. Говорихме,че ако не се вдигне и си остане така последните месеци ще лежа ама без да ставам. А говорихме и за варианта - бебе седмаче Sad. Знам,че до тук не се е вдигнала и ако това е така, заради нея и годините ми ще раждам секцио.С много кофти кръвна група съм и това ме притеснява, но каквото това е. Предупредена съм за момента, че повече от 2 часа на крак не бива да стоя, да внимаваме със секса , да не нося тежко повече от 1-2 кг, да не се протягам и т.н...
Това е накратко ( ама май не толкова кратко описание) при мен. Знам,че има мами, с предна плацента и без тези проблеми, но аз си ги имам. За момента съм си в нас, лежа, почивам и чакам в събота да ида на поредната ФМ за мен е трета, да видим,че малката се развива добре.
Извинявам се на всички за дългия пост и пак повтарям,че не искам да товаря никой !
п.с.
Майка ми предложи име  на малката - Магнезийка Grinning. Лека вечер на всички !! Simple Smile

Мале мале... ти си преживяла ебати ужаса. Стискаме палци всичко да е наред (моите и на бебка)  Hug

# 402

Това с предната плацента е наистина малко странно. И на мен ми е първа бременност и дълго чаках да усетя нещо... Славо богу вече усещам от време на време по някое ритниче Simple Smile За съжаление мъжа ми не може да усети нищо... Надявам се че в по-късна седмица ще може  Confused

Аз също съм с предна, но не ви разбирам. Усещам бебо още от някъде 14 г.с. и ми е първа бременност. Наистина не знам кое ви се струва странно като усещане на предна плацента.

# 403

Аз също съм с предна, но не ви разбирам. Усещам бебо още от някъде 14 г.с. и ми е първа бременност. Наистина не знам кое ви се струва странно като усещане на предна плацента.
И аз съм така, усещам от рано, дори днес и таткото ги усети и стреснато си дръпна ръката  Laughing Може би и разположението на бебето има значение, нямам представа защо така се получава

# 404
  • София
Аз също съм с предна плацента и едва миналата седмица започнах да усещам нещо, като до скоро не бях сигурна дали е бебето.
Доколкото разбрах от моята АГ проблемно е, ако плацентата ти е ниска или е плацента превия.

Knick_knack, не знам дали тези проблеми се дължат само на плацентата. Всичко е много индивидуално и до организъм. Важен е крайният резултат! Очевидно и ти и бебето сте достатъчно борбени, така че продължавайте все така до юли месец!  Praynig  Hug

Аз днес пък направих една глупост при елементарно дърпане на стол, но така си напрегнах коремните мускули, че все едно ми се скъса нещо в корема или разтегнах сухожилие или мускул. Вече няколко часа ме боли от ляво корема. Като ставам от леглото или като се засмея даже ме боли....все едно съм правила коремни преси Sad Дано не е нещо сериозно и да поотмине с лежане.

Мами, а какво мислите за този слинг - http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-sling-purses-baby-c … 05/742739136.html
Прилича ми на ергономичните раници.

Общи условия

Активация на акаунт