ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 008
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
А бебето ми спи около 13-14 часа на денонощие. Когато е будна или плаче от колики или я кърмя. Това с 5-7 часа сън ми се струва невъзможен лукс.Wink

невъзможен ама е възможен ,,моята дъщеря си пропуска  едно хранене през нощта.. първият месец се будеше на всеки 3 часа, но както почнахме 2 месец почна да си пропуска нощното хранене, след като се изкъпем , нахраним спи от 5 до 7 часа  Wink

# 181
  • София
здравейте,
на нас лекарката ни даде някакъв картон където вътре пише кои ваксини се слагат и има къде да се нанасят размерите на бебето всеки месец. Незнам такъв ли трябва да е картона. Не ми е казвала да купувам друг.

За спането и Влади вече няколко пъти ми прави по едно такова дълго спане от 6 часа. По принцип е вечер след банята и след като се нахраним прави един дълъг сън и пропуска едно хранене.
Чудя се как да му го изместя да ми го прави това през нощта за да поспивам и аз Simple Smile.
А колко спим не съм засичала, различно е. По принцип сутрин като станем към 9 горе доло и не иска да заспи най редовно до към 12-13 часа. После поспива и после пак ми бодува до банята.
Ако не го тормозят коликите спим повече и през деня.

хубав ден от мен  Hug

# 182
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Моята мацка спи от 19,30-20 до към 3 през нощта Simple Smile Хапва в 3, в 7, в 10, в 13, в 16 и в 19-19,30 ... Вчера и днес ме измъчи с малкото си ядене ... Не стига, че си направи 6 храненията, ами тези 2 дни изпива само по 100-тина милилитра и за нищо на света, както и да я мъча не иска повече - върти се, плюе ... Уф ... Оплаках ви се ... По колко мляко на хранене пият вашите двумесечни бебета?

А за картона - и на нас ни направиха такъв. Вписва се датата на посещение; кг.; см.; обиколка на глава; общо състояние; индивидуалния номер на сложената ваксина.

# 183
Здравейте и от нас   Heart Eyes.От много време не съм писала  :blush:4
Виждам последно обсъждате ваксините та да кажа и аз -на нашата щерка и ги сложиха онзи ден и двете по препоръка на ЛЛ преди да отидем сложихме свещичка Ефералган след обяд още 1 и вечерта  пак и  не е имала проблем спинкаше си добре,но за мое успокоенеи и на другата сутрин и сложих една свещичка.Картон не сме купували ЛЛ си имаш и там нанася мерките иначе  пак сме с 1кг по-тежки и с 4см по високи  Grinning.Ние отказахме едното хранене малко преди да навърши месеца ,тя сама си го отказа,а ако ви кажа по колко ядем направоо  #Crazy, вчера цял ден яде по 60мл,а по принцип през другото време повече от 110мл не е яла винаги е различно 60,70,90,но пък си качва килограми,а ЛЛ ми обясни ,че Аптамила е много калоричен и тя си се е заситила нищо ,че това което изяжда е малко като грамаж,Режима ни е винаги рзличен 4 дена е един на 5-6 вче сме с различни часове,но това не ме притеснява важното е ,че си е добре детето.

# 184
Номерата по време на кърмене са редовни при нас. Нищо не помага. Като вземе да се дразни много и да почервенява от нервничане, прекъсвам кърменето и като се успокои пак давам. така се кърмим по-често.

Спането ни е проблем голям. Трудно заспива, само на ръце или гърда, стряска се постоянно, буди се. Вчера е спал два пати по 45мин-1час, а нощем се буди на всеки 1-2 часа и вече в 5-6 сме на крак. Да спи по максимум 8-10 часа на ден  Sad

Има ли и други мами, на които бебоците са мн уплашени, стряскат се и заспиват на ръце или гърда? Ако го оставя, буди се и настъпва рев веднага  Confused

За коликите давам Абоколикен, хомеопатични - ликоподиум и капки Коликинд, сашто Биогая. Имам и Саб Симплекс, но рядко давам

# 185
Здравейте момичета!
Ние вчера бяхме на консултация и ваксина. Виктория вече е 3850гр и е висока 56см. Тъй като много я мъчат коликите ни изписаха още едни капки в комбинация с инфакола. Надявам се с тях да се поуспокои малко. Изписаха ни и витамин Д и от днес и го давам по една капка директно в устата.
Относно съня -  не е е от най-сънливите, но предполагам до някаква степен се дължи и на коликите. Обикновено след банята прави една по голяма пауза от около 5,6 часа и към 02:00 часа вечерта става да яде, после около 05:00,06:00 часа, като между тия часове не иска да заспива веднага и се носим на ръце посред нощите. ooooh!
Иначе като излезем навън гласа и не може да се чуе, спинка си кротичко и няма проблеми. Чакам сега да минат тези дъждовни дни и пак да излизаме навън.
И също така да ви питам - ако меря температурата на бебка в устата с тези термометри биби - има ли разлика с това,което отчита като се мери под мишничката и ако има колко е тя?

# 186
  • София
thea и ние се приспиваме на ръце с нашата "музика " както казвам аз на абсорбатора или сешоара Simple Smile.
Поняко заспива много бързо, понякога минава доста време.
Карат ми се че го уча на ръце, но няма как като или се гърчи от колили и само гушкане го успокоява или пък ужасно много ми се спи и ако не съм го гушнала не мога да го приспя с часове.
Има моменти когато ми прави тези номера- уж заспал, слагам го в леглото и ми надава вой. В такива случай го гушкам и лягам с него и спим заедно и така няма проблем, спи си. Поне аз му хванах цаката и така поспивам повече, иначе бях полудяла само с по 2-3 часа сън.
За стрясканията и нашия се стряска. Знам че е нормално. Още свикват че не са в коремите на тясно Simple Smile.
Пробвай да го гушкаш повече и да спите заедно, това може да попромени нещата, поне при нас подейства.

# 187
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз съм вече по-спокойна относно храненето с АМ Simple Smile И да кажа какво научих за оптималното количество АМ приемано от бебето, за да помогна на някоя мама, ако има моите терзания ...
След доста ровене установих 2 стандартни изчисления:
1. Според педиатърка(българка) писала книга за храненето на бебето (пропуснах да си запиша името й  Embarassed) стандарта е: на колкото месеца е бебето умножено по 10 плюс 100 -> пр. 2*10+100=120 мл. АМ за двумесечно бебе.
..., но на мен по ми допада теорията на една английска педиатърка, защото е съобразена НЕ толкова с възрастта на бебето, колкото с неговите килограми ..., а това ми се струва по-логично, защото моето бебе на 2 месеца е 3800 и ще приема различно количество АМ от бебе на 2 месеца тежащо 4500 например ... Та според нея трябва да се гледат кг. на бебето и броя хранения. Нейната формула е следната:
2. теглото на бебето умножено по 150 и полученото количество разделено на броя на храненията. Пр.: бебе тежащо 4 кг. * 150= 600 мл. на денонощие при 6 хранения -> 100 мл. на хранене (респективно при 7 хранения -> 85 мл., а при 5 хранения -> 120 мл.)
Дано инфото да е полезно на някой Simple Smile А и да не забравяме, че дори и бебетата хранени с АМ могат да не са на режим т.е. на определени часове, а да се хранят "на поискване" ..., а и всяко бебе е различно и написаното не е "задължително", а само ориентировъчно ...

# 188
Thea,
Същото е и при нас със спането. Отделно бебето ми има и рефлукс. За да може тя и ние да изобщо да спим, непрекъснато е на ръце или при мен в леглото. Ако я оставя в нейното креватче или се събужда веднага, или започва да повръща. Почти винаги изкарва и през носа и много ме е страх, че ще се задави. Стряскането по време на сън като че ли отминава и се надявам бързо да го израсте.

# 189
Здравейте и от нас. Мони от 15тия ден след раждането си премина изцяло на АМ аптамил1.
Храним се на 3 часов режим 6-9-12-15-18-21 и последното ни хранене е в 23.00 вместо в 00.00 и спим до 6 сутринта. Много рядко ми се е пробуждал (може би 2 3 пъти) като само приплаче без да иска нито храна, нито вода, нито залъгалка. Просто да се отчете.
За радост не знам какво значи да не можеш да спиш, да нямаш време за нищо и т.н. като се има в предвид, че мъжа ми не е в БГ и грижите за малкия са изцяло на мен.
Аз на ръце и на спалнята при мен НЕ уча. Спи си в кошарката самостоятелно и спокойно.
Единствено първите две вечери след изписването си го взех при мен на спалнята от пусти мераци.

# 190
guerry, при нас редовно върви бял шум от youtube - кеф ти аспиратори, кеф ти сешори, вентилатори  Laughing Той малкия спи само при нас на леглото, иначе не иска.
То това не ми е проблем. Големият проблем е, че иска да спи върху нас гушнат, а не до нас на леглото. Заспива на ръце и само както мръднеш или се подместиш малко  или го оставиш до теб  и се стряска, събужда се и почва неистов рев  Sad Чак става червен, кашля, задавя се... ooooh!
Подозирам, че е травмиран от раждането, не беше леко. Като че ли нещо го смущава, нещо е притиснато и го боли, та ще сме на лекар в понеделник...

То и аз преди да родя си мислех, че детето ми ще спи само, ще го уча на това което за мен е правилно...дрън, дрън. Зависи от детето. Ако то не го позволи си остава човек само с плановете и фантазиите  Stop

FrauSt, как борите рефлукса? И моят връща някой път.

Почти безобидна, благодаря за полезната информация.

От днес следобяд съм и със запушени млечни канали на едната гърда и е още по-весело при нас. Болката е голяма, а малкия нещо не иска да суче. Цедя, но подобрение не виждам особено..

# 191
  • София
thea  мислех че по ревлив от нашия няма, но вие ни минавате  Rolling Eyes.
С времето ще го израсте  Hug. Гледаите вие да сте по покойни и може и на него да му подейства.

Кръстева браво на теб и бебчо. Направо искренно ти завиждам за спокойното бебе.

Почти безобидна и според мен за храненето трябва да се съди по килограми, а не по възраст на бебето. А и всяко бебе си е индивидуално.

Лека от нас и дано повече поспите.

# 192
Добро утро, мацки  Hug

За рефлукса: не знам как става при кърмените бебета, но да си кажа при нас как е  Embarassed Като я изписаха от болницата в началото на март (когато беше в Токуда, защото не искаше да яде и беше лепнала вирус) я набедиха, че има рефлукс. От тогава АМ го правя като смес: 1 лъжичка АМ от АР (анти рефлуксна формула) + 2/3 лъжички АМ от ХА (хипоалергична формула - това пък за презастраховка от алергии). Отделно матрака повдигнат на 30 градуса. Ами няма рефлукс детето. Смятам още най-много месец да давам АР и ХА мляко и да минаваме на обикновено АМ ...

# 193
  • NE
Добро утро и от мен!

Ние си повръщаме още от родилното, но по малко и не винаги. Когато Вили беше на АМ педи ни изписа Фрозовом, което е много гъсто като субстанция и е против повръщане. Когато преминахме изцяло на кърма го кърмя в поза коремче върху коремче и няма повръщане, не задържа въздух и не хълца. Отделно легленцето е на 30 градуса от самото начало.

# 194
Здравейте, момичета!

Thea, мила, съжалявам, че така се получава при вас, дано скоро Валери си създаде режим, който да те устройва и да си спи спокойно  Hug Преди обмисляше повиването, практикувате ли го? При нас вършеше работа в началото, но в един момент той повече се пънеше да си измъкне ръцете отколкото от коремчето и спрях да го повивам.
Относно спането по коремче, нашето момче също ни спеше много по гърдите и коремите, но от няколко дни се успокоява повече в леглото си. Не се знае до кога ще е този период, дано се задържи, колкото и да ми е хубаво да се гушкаме  Mr. Green
Колкото пък до белите шумове, вършеха работа само в началото, сега детето си иска музика  Mr. Green Ето какво върши работа при нас
http://www.youtube.com/watch?v=3sTQeDO6ess

Flower Fairy, браво, че сте преминали изцяло на кърма и че сте премахнали проблемите! Наистина позата за кърмене е едно от нещата, които помогнаха и при моето детенце да не повръща на фонтан, а само от време на време, по мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт