ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 008
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами,

За спането - ние спим по 8-10 часа на денонощие и заспиваме основно на ръце. Ако не сме на ръце, трябва някой да гали коремчето, за да си кротува и поне да не реве.

Относно "ученето" на ръце, от опит мога да кажа, че съм против тази теория и бебетата трябва да се гушкат, а не виждам как може да стане това, ако не са в ръцете ви.

Имам син на 10 години и дъщеря на 1 месец. Със синът ми допуснах тази грешка да не го "уча" на ръце и сега с малаката се корегирам. Синът ми не обича дасе гушка и в момента, в който порастна до толкова, че да може да се съпротивлява започна да бута всеки, който иска да го гушка. После като порастна още, започна да се бърше след всяка целувка. Та за това си мисля, че няма по-добър момент за гушкане от този, когато са съвсем мънички. Още повече, че всичко научено може да промените във всеки един момент, в който започне да ви тежи.

Та моят съвет е мами, гушкайте децата си колкото може повече. Прането, готвенето, чистенето и всичко останало може да почака. Това е най-хубавият момент с вашето бебе. Не го пропускайте, заради разни бабини дрън-дрън "да не го учиш на ръце" Peace

# 196
  • NE
flyin Благодаря ти много. Аз бях силно мотивирана и се радвам, че успях да запазя кърменето. Разбира се съм благодарна, че детенцето ми не харесва АМ и аз имам кърма, иначе не би се получило.

За спането аз си продължих режима на 3 часа хранене от родилното до момента в който Вили започна да се храни на поискване по негова инициатива, тоест почна да се буди по-често гладен и да не е толкова сънлив. Вечер към 6 правим една хубава баня, хранене до към 8 и след това успявам да поспим до към 3-4 часа. След това едно леко хранене и чак се събужда в 6:00-6:30. През деня обаче не е активен в спането.

# 197
Всичко е под наклон - матракът в леглото и количката, повивалникът... Нося на ръце и изправена по-често. Купих си ергономична раница, която става и за новородени. С нея правя разходки навън, а вкъщи ми е удобно, че мога да свърша нещо + не ми се изморяват ръцете.
Съветваха ме педиатрите да заменя няколко кърмения с антирефлуксно адаптирано мляко, но... Страх ме е. Притеснявам се, че ще ми намалее и спре кърмата. Кърмя на поискване и се надявам да си наваксва повръщането. Изтощително е много, зърната ми са супер чувствителни в някои дни, когато е била с часове на гърдите...
От скоро пия чай за кърмачки - по една чаша на ден. Не знам дали си внушавам, но май има ефект. Когато свърши, ще пробвам таблетки със сминдух. Идеята взех от темата на Януарките, а после четох в кърмаческите блогове него.
Забелязах, че когато ям истински млечни продукти положението се влошава почти веднага - до два часа след като съм ги приела. Говоря за масло и мляко, купени от мандра, а не от магазина...
Пожелавам търпение на всички мами, по-малко безсънни нощи и здрави бебета!;)

А за гушкането - също много обичам! Пускам да минава покрай ушите на какво уча или не уча. Критиките са от баби или загрижени приятели, но всеки сам решава как иска да отгледа детето си. Няма място за оценка дали това е добро или лошо. Въпрос е само на избор.

# 198
Аз също се заричах, че няма да спи при нас, но няма друг начин.Като я сложа в леглото и се буди веднага и започва да мрънка, да се върти да плаче и спане няма. Откакто я слагаме между нас няма проблеми, яде към 22:30 и се буди чак към 6:00 сутринта, яде и пак заспива и така до към 10:00. Така че според мен по-важно е всички да са отпочинали и спокойни, а не къде спи бебето Simple Smile

# 199
  • София
здравейте,
и ние си се гушкаме много. Спим си заедно когато е по неспокоен, но си спи и в количката, че сега спим в количката,а не в креватчето му Simple Smile .

Биха ни ваксината на нас днес. Поплака малко, но веднагаго гушнах и се успокой, даже като си тръгнахме и заспа в слинга Simple Smile.
Мериха ни  и сме станали 5040кг и 56 см. Май добре си папкаме Simple Smile.
В неделя правим 40 дена и ще си правим и погачата.

Хубав ден от нас. Гушкайте се и дано са ни кротки бебчовците  Hug

# 200
  • София, св. Троица
Благодаря за отговора Aidin !  bouquet  Hug
Ще направя всичко по силите си да останем само на кърма. От огромна полза ми е всяка информация от ваша страна.  Hug

Ако е удобно да попитам използвате ли залъгалки? Освен АМ, други течности предлагаш ли - вода, чай или друго? Как се случва кърменето през нощта?

Ползваме залъгалка и давам чайче от копър за коликите. За денонощие изпива между 50 - 70 мл.
Вечер се кърмим през 4 ч. средно, в поза люлка. Тук искам да вметна, че снощи в 2 ч. сука само 15 мин. и заспа блажено. После в 5:30 ч. пак 15 мин. и отново сън до 8:3о ч. когато вече имаше сукане 20 мин. от едната, 18 мин. от другата гърда, 15 мл. изцедена кърма (само толкова изкарвах при изцеждането на гърдата, от която е сукала 15 мин. през нощта) и 15 мл. АМ.  Peace

В тази връзка как намираш да се случва самото сукане при вас? Каква част от ареолата обхваща с устата си бебето, как усещаш зърната си, как усещаш гърдите преди и след кърмене? Споделяш, че се кърмите около 20 минути и след това изцеждаш. Как преценяваш, че тя се е нахранила?

Мисля, че засуква правилно. Обхваща с устичка почти цялата ареола. Устичката и е правилно разположена (сверявам със снимки в нета). По време на сученето се чува, че преглъща. Ако спре да преглъща подръпвам гърдата, щипя бузките, нослето, ушето да я посъбудя.
Лявото ми зърно е разранено още от РД. То е по вдлъбнато, за разлика от дясното. Преди кърмене усещам пощипване по зърната, отделно протичам жестоко. След кърмене не ме болят и гърдите са меки.

Преценям, че се е нахранила, като пусне зърното, оригнем и като я погаля по бузката не отваря устичка. Заспива, но много често като я сложа в креватчето и след минутка отваря очи и започва да се плези и да плаче. Тогава знам, че иска още да хапне. Не помага чая и залъгалката в този случай. Трябва пак да се наместим и да продължим да се храним. Понякога това се случва три - четири  пъти. Напрягам се жестоко.  ooooh!

Иначе забелязвам, че акането се случва малко по-рядко от както намалихме АМ. 4 пъти на ден е, което все пак, мисля е нормално за 40 дневно бебче.  Peace

Ще записвам още два дни по колко АМ изяжда и ще започна да намалям по схемата.  Simple Smile

Много благодаря!  newsm51

Здравей kazushige,
Радвам се, че намираш информацията за полезна. Изглежда имаш силна мотивация бебето ти да е само на кърма и по всичко личи, че имате и голям напредък - поздравления.  HugВече нощните хранения са само на кърма, ако правилно съм разбрала.

Обичайно, когато има съмнения за недостатъчност на кърмата, е добра идея всички странични течности, като чай и вода да се ограничат до минимум, а АМ да се дава при нужда. От една страна кърмата съдържа около 80% вода и в този смисъл тя обичайно е напълно достатъчна да задоволи всички потребности на бебето през първите 6 месеца. От друга страна на този ранен етап, чаят и водата запълват стомаха на бебето с течност която не носи калории и би могло да е причина за по-малко на брой кърмения за денонощие. Ако преценяваш, че все пак чая помага, би могла да го даваш след като се увериш, че бебето е добре нахранено. По отношение на коликите може би тази статия ще ти е интересна: http://lllbg.org/2013/07/masazh-koliki/

Когато целта е увеличаване на кърмата и преминаване изцяло на гърда, добра идея е употребата на залъгалката да се ограничи до минимум. Залъгалката задоволява сукателня рефлекс на бебето, като по този начин лишава гърдите на майката от нужната им стимулация. Ако бебето суче от гърдите на майката, когато покаже такава потребност, това би помагнало за регулиране на количествата кърма спрямо конкретните му нужди. В същото време залъгалката не носи ползи за бебето. Тук можеш да прочетеш повече http://lllbg.org/2013/08/vreda-biberon-zalagalka/

Това че бебето засуква правилно, обикновено е от голямо значение за доброто стимулиране на гърдите, а също така дава възможност за получаване на нужното количество мляко. Изглежда много добре се ориентираш и разпознаваш ефективното сукане и е чудесно, че бебето ти се справя добре със сукането. Hug

Споделяш, че лявото ти зърно е разранено и сякаш по-вдлъбнато от дясното. Би могла да обърнеш малко повече внимание на засукването и позата, когато бебето суче от лявата гърда. Можеш да изцеждаш по малко кърма върху него и да оставяш на въздух. Много майки споделят, че от едната страна им е по-удобно да кърмят бебета си, от колкото от другата. Това е естествено, тъй като телата ни не са симетрични и може да е нужно малко време, докато усъвършенствате кърменето, така че да е приятно и за теб и за бебето. Относно вдлъбнатото зърно, с течение на времето от самото сукане е много възможно връзките, които го придържат вдлъбнато да се разтегнат и то да изпъква при сукане.

За много бебета е характерно, като заспят и след като бъдат оставени в креватчето да се събуждат. От една страна новородените бебета имат нужда се хранят често и много от тях правят т.нар. "кърмене на куп" - няколко чести кърмения през около 10-15 минути и след това могат да спят и по-дълго. Предполага се, че така се запасяват с калории за по-дълъг сън. От друга страна, естествено е за бебето да търси топлината на майчината прегръдка и дори, когато се е нахранило да продължава да иска да се гушка и да спи в мама. На този ранен етап от развитието си, бебето има инстинкт да търси контакт с тялото на възрастен - така се чувства защитено и сигурно. Много майки в така ситуация предпочитат да легнат в леглото заедно с бебето, за една обща почивка или да кърмят легнали.

Правилно се ориентираш, че когато бебето е неспокойно е по-добре първо да му се предложи да посуче и ако това не помага, тогава да се търсят други причини. Hug  Peace Бебетата се развиват много бързо, растат и се променят и заедно с това се променят и хранителните им навици и обичайно с времето кърменията се разреждат, а самото бебе би станало по-умело и би изсуквало повече мляко за по-малко време. Наистина първите седмици може да са натоварващи, обичайно с малко повече търпение и гушкане мама и бебе синхронизират потребностите, така както е най-добре за тях.

Споделяш, че ака около 4 пъти на ден. За първите 6 седмици е нормално да има около 3-4 изхождания, като след този период изхожданията могат да се разредят до 1 на няколко дни Ако бебето е здраво, има добър тургур на кожата си(при натиск, цвета бързо се възстановява), активно е, когато е будно, развива се нормално за възрасти си, вероятно всичко е наред.

Надявам се информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси или искаш да обсъдим нещо допълнително, не се притеснявай да пишеш. Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас.

bouquet

# 201
  • София, св. Троица
Благодаря много ЛЛЛ за бързия и подробен отговор.   newsm51

Споделяш, че към момента дъщеричката ти тежи 3550, какво е било рожденното тегло и теглото при изписване? Колко горе долу напишкани и наакани пелени има за денонощие? Предлагаш ли други течности освен кърма - вода, чай? Използвате ли залъгалка?

Тя се роди 2650, изписаха ни на 2580, а на един месец беше качила 800 гр. и беше пораснала 4 см, като за 10 дни от тогава беше качила 310 гр. Междувременно по отношение на нааканите и напишкани памперси възникна отново въпрос. До преди 3-4 дни при смяна на памперса преди всяко хранене (6 пъти за 24 часа) памперсите й винаги са били напишкани, често дори много мокри и наакани може би 2-3 за едно денонощие. Но от няколко дни насам първо намали хрененията с 1 дневно и има само 1 наакан памперс, но много обилно наакан, а останалите памперси само нацапани. Педиатърката каза, че може да се е запекла от Инфакола, който и даваме за коликите( въпреки, че изпражненията не са твърди, а както обиновено) и по нейн съвет го спряхме за няколко дни и й даваме вода с разтворена чаена лъжичка и половина захар(иначе е само на кърма). Въпреки това ситуацията с памперсите не се промени, само храненията за 2 дни бяха 5, след това станаха 7, после отново 6. От както промени режима си така, я тегля през ден и средно качва по около 35-40 гр. дневно. Другото което ме притеснява е, че се събужда много глада и плаче много докато й дам да суче, поради което се налага да й давам и залъгалка, но пък тя определя колко да поеме от гърдата и винаги я чакам да се пусне сама, което ме навежда на мисълта, че се храни добре? Всичко това нормално ли е и възможно ли е просто да е променила режима си, или има друг проблем?Малко объркано стана, извинявам се и Ви благодаря предварително за отделеното време и ценните съвети, за млади и неопитни майки като мен са безценни newsm20

Здравей evenceto,
Имали сте много добро наддаване за първия месец, а изглежда, че към момента наддава добре. Това показва, че се справяте много добре с кърменето. Hug Peace

Относно акането - след 6 седмица е обичайно за някои бебета да разредят изхожданията си. Това е цитат от книгата “Нежното изкуство на кърмене” – превод на Бу
Ходене по нужда при бебето

...Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.
Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикаво ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения...

Превод от The Womanly Art of Breastfeeding

През първите 6 месеца кърмата предоставя всичко, от което може да се нуждае бебето, при условие, че то суче на поискване и не е ограничавано във времето. Даването на други течности може да намали общия прием на кърма, което крие рискове. Ако майката предпочита да дава и вода, препоръката на специалистите е тя да не е подсладена и винаги да е след кърмене. На този ранен етап бебешкия организъм е в процес на развитие и съзряване. Захарта и солта през първата година могат да натоварят организма на бебето.

Бебетата наистина много се променят, през първата година те се развиват много бързо и е естествено с това да се променят и хранителните им навици и потребности. Peace Едно бебе понякога може да иска да се храни много често, когато на пример в период на усилен растеж, а друг път да иска да суче по-рядко. Възможно за известно време да спре да суче през нощта и пак да поднови. За това винаги е много хубаво, когато майката следва потребностите на бебето си. Ако се притесняваш, че поема малко кърма, би могла да увеличиш броя кърмения за денонощие. Някои бебета наистина се събуждат много изгладнели и плачат силно. Плача на бебето обикновено е закъснял сигнал за глад. Може да се опиташ да следиш за първите признаци на глад и да предлагаш кърмене именно тогава. Ето тук можеш да прочете за тях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0

Естествено е в началото да има някои притеснения, въпроси, все пак никой не се е родил научен, а и кърменето е процес, който се случва между двама. Всяка двойка мама и бебе е уникална и това, което е добро за едни двойки, може да не е добро за други. Ако ти и твоята дъщеричка се чувствате добре, вероятно всичко е наред.

bouquet

# 202
Почти безобидн@ благодаря за инфото,като изчислих  май разбирам защо малката не е яла още 120мл  Rolling Eyes
И аз се заричах че няма да спи при нас ,че няма да я уча на ръце и други щуротии ,но сега е друго слагаме я при нас когато е неспокойна и всички спим добре и на ръце се носим така че... Wink

# 203
  • NE
Аз съм на мнение, че на първо място трябва бебето да се чувства добре, защитено и обичано. Ако това е да е постоянно при мама е съвсем логично след като всичко това е получавало в утробата ѝ. Има деца и деца, така че всяка майка чувства сама за себе си и детето си какво е нужно да направи.

Вили от самото начало бе свикнал да спи в кош и още ползваме коша на количката. Слагам го на леглото до мен и хем е до мен, хем си е в собствената територия. Скоро ще пробваме и в кошарата, но нямам идея как ще реагира.

# 204
Благодаря за отговора Aidin !  bouquet  Hug
Ще направя всичко по силите си да останем само на кърма. От огромна полза ми е всяка информация от ваша страна.  Hug

Ако е удобно да попитам използвате ли залъгалки? Освен АМ, други течности предлагаш ли - вода, чай или друго? Как се случва кърменето през нощта?

Ползваме залъгалка и давам чайче от копър за коликите. За денонощие изпива между 50 - 70 мл.
Вечер се кърмим през 4 ч. средно, в поза люлка. Тук искам да вметна, че снощи в 2 ч. сука само 15 мин. и заспа блажено. После в 5:30 ч. пак 15 мин. и отново сън до 8:3о ч. когато вече имаше сукане 20 мин. от едната, 18 мин. от другата гърда, 15 мл. изцедена кърма (само толкова изкарвах при изцеждането на гърдата, от която е сукала 15 мин. през нощта) и 15 мл. АМ.  Peace

В тази връзка как намираш да се случва самото сукане при вас? Каква част от ареолата обхваща с устата си бебето, как усещаш зърната си, как усещаш гърдите преди и след кърмене? Споделяш, че се кърмите около 20 минути и след това изцеждаш. Как преценяваш, че тя се е нахранила?

Мисля, че засуква правилно. Обхваща с устичка почти цялата ареола. Устичката и е правилно разположена (сверявам със снимки в нета). По време на сученето се чува, че преглъща. Ако спре да преглъща подръпвам гърдата, щипя бузките, нослето, ушето да я посъбудя.
Лявото ми зърно е разранено още от РД. То е по вдлъбнато, за разлика от дясното. Преди кърмене усещам пощипване по зърната, отделно протичам жестоко. След кърмене не ме болят и гърдите са меки.

Преценям, че се е нахранила, като пусне зърното, оригнем и като я погаля по бузката не отваря устичка. Заспива, но много често като я сложа в креватчето и след минутка отваря очи и започва да се плези и да плаче. Тогава знам, че иска още да хапне. Не помага чая и залъгалката в този случай. Трябва пак да се наместим и да продължим да се храним. Понякога това се случва три - четири  пъти. Напрягам се жестоко.  ooooh!

Иначе забелязвам, че акането се случва малко по-рядко от както намалихме АМ. 4 пъти на ден е, което все пак, мисля е нормално за 40 дневно бебче.  Peace

Ще записвам още два дни по колко АМ изяжда и ще започна да намалям по схемата.  Simple Smile

Много благодаря!  newsm51

Здравей kazushige,
Радвам се, че намираш информацията за полезна. Изглежда имаш силна мотивация бебето ти да е само на кърма и по всичко личи, че имате и голям напредък - поздравления.  HugВече нощните хранения са само на кърма, ако правилно съм разбрала.

Обичайно, когато има съмнения за недостатъчност на кърмата, е добра идея всички странични течности, като чай и вода да се ограничат до минимум, а АМ да се дава при нужда. От една страна кърмата съдържа около 80% вода и в този смисъл тя обичайно е напълно достатъчна да задоволи всички потребности на бебето през първите 6 месеца. От друга страна на този ранен етап, чаят и водата запълват стомаха на бебето с течност която не носи калории и би могло да е причина за по-малко на брой кърмения за денонощие. Ако преценяваш, че все пак чая помага, би могла да го даваш след като се увериш, че бебето е добре нахранено. По отношение на коликите може би тази статия ще ти е интересна: http://lllbg.org/2013/07/masazh-koliki/

Когато целта е увеличаване на кърмата и преминаване изцяло на гърда, добра идея е употребата на залъгалката да се ограничи до минимум. Залъгалката задоволява сукателня рефлекс на бебето, като по този начин лишава гърдите на майката от нужната им стимулация. Ако бебето суче от гърдите на майката, когато покаже такава потребност, това би помагнало за регулиране на количествата кърма спрямо конкретните му нужди. В същото време залъгалката не носи ползи за бебето. Тук можеш да прочетеш повече http://lllbg.org/2013/08/vreda-biberon-zalagalka/

Това че бебето засуква правилно, обикновено е от голямо значение за доброто стимулиране на гърдите, а също така дава възможност за получаване на нужното количество мляко. Изглежда много добре се ориентираш и разпознаваш ефективното сукане и е чудесно, че бебето ти се справя добре със сукането. Hug

Споделяш, че лявото ти зърно е разранено и сякаш по-вдлъбнато от дясното. Би могла да обърнеш малко повече внимание на засукването и позата, когато бебето суче от лявата гърда. Можеш да изцеждаш по малко кърма върху него и да оставяш на въздух. Много майки споделят, че от едната страна им е по-удобно да кърмят бебета си, от колкото от другата. Това е естествено, тъй като телата ни не са симетрични и може да е нужно малко време, докато усъвършенствате кърменето, така че да е приятно и за теб и за бебето. Относно вдлъбнатото зърно, с течение на времето от самото сукане е много възможно връзките, които го придържат вдлъбнато да се разтегнат и то да изпъква при сукане.

За много бебета е характерно, като заспят и след като бъдат оставени в креватчето да се събуждат. От една страна новородените бебета имат нужда се хранят често и много от тях правят т.нар. "кърмене на куп" - няколко чести кърмения през около 10-15 минути и след това могат да спят и по-дълго. Предполага се, че така се запасяват с калории за по-дълъг сън. От друга страна, естествено е за бебето да търси топлината на майчината прегръдка и дори, когато се е нахранило да продължава да иска да се гушка и да спи в мама. На този ранен етап от развитието си, бебето има инстинкт да търси контакт с тялото на възрастен - така се чувства защитено и сигурно. Много майки в така ситуация предпочитат да легнат в леглото заедно с бебето, за една обща почивка или да кърмят легнали.

Правилно се ориентираш, че когато бебето е неспокойно е по-добре първо да му се предложи да посуче и ако това не помага, тогава да се търсят други причини. Hug  Peace Бебетата се развиват много бързо, растат и се променят и заедно с това се променят и хранителните им навици и обичайно с времето кърменията се разреждат, а самото бебе би станало по-умело и би изсуквало повече мляко за по-малко време. Наистина първите седмици може да са натоварващи, обичайно с малко повече търпение и гушкане мама и бебе синхронизират потребностите, така както е най-добре за тях.

Споделяш, че ака около 4 пъти на ден. За първите 6 седмици е нормално да има около 3-4 изхождания, като след този период изхожданията могат да се разредят до 1 на няколко дни Ако бебето е здраво, има добър тургур на кожата си(при натиск, цвета бързо се възстановява), активно е, когато е будно, развива се нормално за възрасти си, вероятно всичко е наред.

Надявам се информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси или искаш да обсъдим нещо допълнително, не се притеснявай да пишеш. Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас.

bouquet

Много благодаря за безценните съвети и отделеното време  newsm51

# 205
Как сте,маминки   Hug Минавам да се отчета след днешната консултация .. за един месец сме качили 1.400кг и сме по -високи с цели 7см.. растем като гъби  Crazy биха ни и ваксина и толкова плачка,че и тръгнаха сълзички,което на мен ми разби сърцето и ревах с нея  Embarassed Cry
Да се включа и в темите,които обсъждате . Направо ви завиждам благородно на тези,които успяват да поспят,докато малчовците им правят такива големи паузи от по 5-7 часа.Нашата най -голяма е от 4 ч и половино,от които половин ядене и час и нещо приспиване ,а и все е между 20ч и 1..а не през нощта,както ми се иска.Педи днес каза да намалим храненията до 6 ,което ми се вижда невъзможно с тая гладница..а и като е гладна е един рев   newsm78
За спането в креватчето ни се получава главно през нощта,а през деня ссамо ако не я боли коремчето или е приспана на ръце..Кръстева, и на мен ми се иска да не е "научена " на ръце,ноо просто не става Simple Smile
Flyin , днес докато кърмех,пуснах песничката,която си споделила,Боряна пусна гърдата и почна да се усмихва..та на нас не ни действа приспивно,а явно смешно хаха
Айде спирам,че се отплеснах.Лека и спокойна нощ на мами и бебоци  Hug Hug

# 206
Здравейте,

При нас къпането е късно - към 9.30-10 защото след това ядем и спи 4 4аса. Ако я окъпем по-рано не прави повече от 3 часа и аз през нощта правя 3 хранения и съм труп след това .. Като цяло сме на 3 часа, често през деня ядем на 2 ч и половина и по 100-110 мл.

В началото си заспиваше сама но заради коликите я гушкаме повече или я люлеем в коша. Започна да свиква и често предпочита в коша, а не на ръце. И аз през деня я слагам на дивана до мен за да свиква да не е на ръце. Когато е много зле с коликите лежи по корем върху мен или баща си.

Скоро и при нас трябва да става за разходки ... Вече нямам търпение  Confused newsm78

# 207
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета,
Доста време не съм писала, ама няма време. Каката ни беше болна от миналия петък (висока темп. и нищо друго) и направо беше чудо. Да гледаш едното, да пазиш другото направо луднах. И за капак едната вечер малката вдигна 37.2 та от притеснения не спах цяла нощ да гледам да не стане нещо. А май се оказа, че е от прегряване. Вечерта тя рева доста (не можеше да се изака) и с една приятелка, която ми беше на гости я държахме на ръце поне 2 часа и явно е от това.  Но вече е добре каката, на училище е от вчера и съм само с един брой  Laughing
Да се отчета и аз вчера бяхме на консултация "надебеляли сме с 1,100 кг и сме пораснали с 4 см. и вече сме 4,500кг и 56см. И ни казаха да увеличим вигантола на 2 капки. Вие по колко давате? Не ни сложиха ваксината защото и било леко зачервено гърлото, като педито каза, че най-вероятно е от реване, но заради болната ни кака да изчакаме една седмица.
Имаме си млечница. Изписаха ни някакво кремче но честно казано не ми се маже с него. А и не си го представям как ще стане. Лекарката каза след хранене, а тя след хранене заспива и нищо не мога да й дам, ако и дам после пак ще трябва да я кърмя за да заспи. Та реших да пробвам първо с разтвор на сода, като е будна да и обтривам устата. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте? Само да добавя, че тя освен кърма не иска нищо друго да пие, нито вода, нито чай.
Гледам, че обсъждате приспиването. Определено съм на мнение, че си е до дете, но има и доза родителска намеса. Ние имаме пък следния проблем (ако може да се нарече така). Заспива само на гърда. Дори и да е наядена цицата трябва да й е в устата иначе никакво друсане, люшкане и и т.н. не помага. Явно по този начин се успокоява. През нощта и през деня добре, но вечерните хранения в 18 и 21, а понякога и в 15ч. са кошмар. Тогава я хващат коликите и е много нервна. Суче много нервно, мята си главата с цица в уста, пъшка, рита (както го описвате и вие) в резултат поглъща доста въздух и много се оригва. Не може да се успокои и да заспи. И това се повтаря няколко пъти - кърмене, успокояване за малко, оставям я в креватчето и след 5 мин. Уааааа. В резултат на това преяжда става й тежко от поетия въздух и повръща доста. Снощи например това чудо продължи 2 часа от 9 до 11. Незнам как да се справя вече.
Накой по-напред беше питал за памперсите. Ние вече минахме на тройката само че сме с белите на Памперс.

# 208
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За памперсите - аз ползвам 2-ка, а днес ходих до едно магазинче и купих Памперс 2-ка, ама от Турция докарвани - 2 пакета от по 46 памперса за 21 лв. общо ... Надявам се да са добри ...
Ей, такива: водят се Памперс Прима

# 209
  • гр.Пловдив
Аз ползвам също турски памперс Prima, само че белия много по-хубави са даже от тези по магазините. Аз купувам големия пакет по 19 лв - 2ката са 62броя, а 3ката са 54 броя.

Общи условия

Активация на акаунт