Наистина има вечери, в които малкия суче по-често и се "презапасява". Но има и дни, доста често напоследък, в които той отказва да суче. Яде само 5 мин. и спира. Дръпна ли се от него и почва рев. Иска да ме ползва за успокоително, без да яде
Не знам до кога ще издържи така. Или като засуче, почва да мята главичка назад, дразни се, мята ръце, крака, като не пуска зърното или го пусне, пак търси и пак почва да се се мята и нервничи с цялото си тяло. Тогава сменям гърдата. Суче малко /явно изсуква по-силната струя/ и почва пак същото поведение. сменям пози, но нищо. прекъсвам кърменето, опитвам да изцедя и давам със спринцовки, тогава яде /както казах той шише и биберон залъгалка не ползва, суче само малките ни пръстчета с баща му. като засуче малкия пръст и езичето е над венеца, правилно захапва/. Гърдите ме болят понякога от неговото дърпане и стискане, чувствам ги и напрегнати,ако не е сукал достатъчно и тогава цедя.
Много майки в твоето положение са установили че това което им помага най много е носенето в слинг, честото предлагане на гърда(всеки път, когато бебето покаже безпокойство или е гладно) и/или спането на едно легло с бебето и или кърмене в легнала поза. Така би имала възможността хем да свършиш нещо различно, хем да си починеш, докато бебето суче.
Слингът действаше докато беше по-малък, сега плаче в него, не му е удобно, не иска да е свит вътре. "Изстрелва се" с крачета нагоре, много е будно бебе, вечно са в движение крачетата и ръцете и не може да седи мирно, дори в слинг
Имам си едно хиперактивно бебе, което не обича да спи и е с характер
Само на гърда се успокоява, но ми се иска и да яде от нея ефективно...
Разбирам, че все още изпитвате трудности по време на кърмене. Споделяш, че като засуче и започва да се мята и да нервничи, да мята ръце, крака, като не пуска зърното...Ето някои идеи и въпроси, върху които да помислиш и да видиш дали някои от тях не се отнасят до вас:
Тогава не са имали голям избор.
. Личи си, че си много мотивирана да кърмиш и си добре осведомена за ползите от майчиното мляко, особено, когато става дума за недоносено бебе.
оо момичета, моля ви... никъде не съм писала, че не си гушкам детето 

Как е Криско? Все така ли хубаво расте и наддава? Отчети се с 2 изречения 

,иначе и аз съм захранена още на 2-рия месец с кисело мляко,но тогава е било друго.
ние след малко излизаме на разходка да използваме хубавото време
Препоръчани теми