За спането - ние спим по 8-10 часа на денонощие и заспиваме основно на ръце. Ако не сме на ръце, трябва някой да гали коремчето, за да си кротува и поне да не реве.
Относно "ученето" на ръце, от опит мога да кажа, че съм против тази теория и бебетата трябва да се гушкат, а не виждам как може да стане това, ако не са в ръцете ви.
Имам син на 10 години и дъщеря на 1 месец. Със синът ми допуснах тази грешка да не го "уча" на ръце и сега с малаката се корегирам. Синът ми не обича дасе гушка и в момента, в който порастна до толкова, че да може да се съпротивлява започна да бута всеки, който иска да го гушка. После като порастна още, започна да се бърше след всяка целувка. Та за това си мисля, че няма по-добър момент за гушкане от този, когато са съвсем мънички. Още повече, че всичко научено може да промените във всеки един момент, в който започне да ви тежи.
Та моят съвет е мами, гушкайте децата си колкото може повече. Прането, готвенето, чистенето и всичко останало може да почака. Това е най-хубавият момент с вашето бебе. Не го пропускайте, заради разни бабини дрън-дрън "да не го учиш на ръце"

биха ни и ваксина и толкова плачка,че и тръгнаха сълзички,което на мен ми разби сърцето и ревах с нея