ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 065
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние се подсякохме преди седмица някъде и никакви кремчета не помогнаха, дори и Судото....освен миенето след всеки памперс само с вода без сапуни и други такива я измивам с отвара от смрадлика (напоена на памуче или марличка..без мокри кърпички) и чакам да изсъхне добре кожата..после мажа със судокрема...веднага загасна обрива..сега е доста по-малко, но продължавам по същата схема.

Чакам утре педи да погледне, че ми се иска да изключи възможността да са гъбички (макар че нямаме причини да се съмняваме..все пак да ми е спокойно)

# 136
Чакам утре педи да погледне, че ми се иска да изключи възможността да са гъбички (макар че нямаме причини да се съмняваме..все пак да ми е спокойно)

Гъбички на дупето? Е ти ме утрепа Grinning След 2 деца си мислех, че вече нищо не може да ме изненада, но явно може още

# 137
  • София
и на мен ми се стори странно, но много хора вече ме предупредиха да изключим тази възможност...

# 138
  • гр.Пловдив
Добро утро момичета! Как сте днес?
Гледам пишете, че избягвате сладкото. Това от гледна точка на килограмите или пречи на кърменето? Защото аз ям доста сладко (по принцип ям доста сладко).
Ние коликите ги облекчаваме (донякъде) с топла грейка на коремчето, от тези които се пълнят с гореща вода. С грейката на коремчето я слагам да спи. Аз съм изключила от храната си само прясното мляко, всичко друго си аз и пия, като гледам да ям по-чорбаливи работи с цел редовно изхождане и при мен и при нея. При всяка смяна на памперса правя масаж на коремчето. Всички тези работи на куп правят коликите ни по-поносими. Лекарства за коликите не давам.
Незнам дали си въобразявам или е истина, но след разходка (излизаме за по половин час на ден) е доста нервна и неспокойна. Превъзбужда ли се и аз незнам. Вие забелязали ли сте нещо подобно?
Ние довечера сме на тържество на каката, и баба и дядо ще гледат беба. Да ги видим как ще се оправят. Все пак както се казва - Който има внуци да си ги гледа!!! Joy
Лек ден от мен!!!

# 139
  • NE
Добро утро и мен.  Nature Sun With Face

sunny_shine Шоколада предизвиквал колики, но честно казано аз докато ядох шоколад не видях такова нещо. Общо взето майката просто трябва да наблюдава на какво реагира нейното детенце. Аз съм спряла за кърменето прясното мляко, меда, кафето и силните чайове и броколите. Последното ни докара ужасни колики. ooooh!
Скрит текст:
Отделно съм на зверски диета, но това е зареди махнатата жлъчка миналата седмица. Tired

# 140
sunny_shine на бабите трябва да им е ясно,  че никой не е длъжен да им гледа внуците Naughty

Относно сладкото - докато бях в болницата карах мъжа ми постоянно  да ми  носи сладко. Денят ми започваше с един шоколад. И нямахме колики. Започнаха 2 седмици по-късно. В момента каквото и да ям и пия, коликите са ужасни, та ако ще и на вода да го карам. Изглежда при всеки си е индивидуално и няма правило. newsm78

# 141
Здравейте, момичета!

За Ивето- днес бяхме на първа консултация и ваксина. От прибирането ни от родилното до днес Ивето е качил 1610 грама и е порастнал с 6 сантиметра, така сега е 4870 грама и 57 сантиметра ( на мама момчето Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes) Кали многом у се радва, пипа го по крачетата и ръчичките. Днес като тръгнахме за консултация с колата и тя остана с бабаб си у дома, се разтревожи къде го водим, много мило ми стана и съжалих, че не бяха излезли тя и баба и. Според мен неговите колики са по-слаби от  тези, които Клаи имаше, но да не чува Дяволът Praynig Praynig Praynig За сега се справяме само с Био Гайа, аз и на Клаи само това давам. Той е на смесено хранене. Кърмата ми е малко, около 200-250 милиитра на ден, но и това е нещо, защото с Кали и една капка не видях и не знаех какво представлява изобщо ( моля не ми се смейте). Моля, мамите с опит да ми кажат някои начини за увеличаване на кърмата, сега пия чай за кърмачки някакъв, но от скоро и не мгоа да разбера има ли няма ли ефект. Цедя се с помпа и му давам от шише кърмата, абе не съм перфектна ,ама каквото такова. Сама го гледам през деня, ММ е на работа по цял ден, с него спим в другата стая, за да не пречим на Кали да спи и нощните ставания пак са само мои, татко му се включва мног опо-малко в грижите за него, отколкото, когато Кали беше на неговата възраст и това води до напрежение често, но аз се концентритам сам овърху децата, бабата също ми образува нерви редовно, но аз отдавна не и мълча и така я караме. За мен най-важно сега е, че Кали и Иви са прекрасни Grinning Grinning Grinning
Мислим да пускаме Кали отново на ясла от 31 март, притеснено ми е как ще се наредят нещата, мисля, че е отвикнала след двумесечен престой у дома, но някак трябва да се справим. Терсене ми е, че не винги мога да иобръщам внинието, което иска и от което се нуждае,  старая се всяка възможна минута да си играем двете, да я гущкам, да си говорим, да гледаме филмчета. Когато храня Ивето, тя се люлее на двата ми крака.
Това е за сега от нас Hug   

# 142
Сама го гледам през деня, ММ е на работа по цял ден, с него спим в другата стая, за да не пречим на Кали да спи и нощните ставания пак са само мои, татко му се включва мног опо-малко в грижите за него, отколкото, когато Кали беше на неговата възраст и това води до напрежение често, но аз се концентритам сам овърху децата, бабата също ми образува нерви редовно, но аз отдавна не и мълча и така я караме. За мен най-важно сега е, че Кали и Иви са прекрасни Grinning Grinning Grinning

Здравей Тони, когато синът ми беше бебе, ММ ни беше заточил да спим в другата стая, за да можел да се наспива и да е адекватен на работа, пък аз нали съм била отпуска... Това ме изнервяше до максимум, защото една жена по майчинство си е на работа денонощно. Сега, с дъщеря ми вече приемам нещата по друг начин и няма напрежение в къщи. Приеми го така, че никой не може да замести мама. Тя е най важна за бебо и след няколко годинки мама спокойно ще може да се удари в гърдите и да разказва, че когато е бил бебе мама сама го е гледала. Повтаряй си постоянно, че ти си най-важния човек за бебето и няма да се впечатляваш от нищо, пък бабата си мисля, че е последна дупка на кавала, за да я отразяваш Laughing

# 143
Въпрос към ЛЛЛ.
Здравейте! Имам следния проблем, даже не знам дали така да го нарека. След като ни изписаха от болницата, преди месец, Алекса не искаше да ака. Не бях сигурна дали и в болницата е акала. Педиатърката ме посъветва да я дохранвам с АМ. Според нея кърмата ми не е била достатъчна. И така до днес се храним по следния начин: кърмя поне 20 мин. от едната гърда  и дохранвам с 30 мл АМ или  с 60 мл., но по-рядко. Храни се през 3 часа средно. Когато има колики и давам да посуче от другата гърда. Общо взето едната гърда си я пазя за момента с коликите.
След като е сукала поне 20 мин. от гърдата изцеждам с помпа и на ръка, но вече почти няма какво да се изцежда и преди не беше много.  
От изписването до днес  е качила 1,300 кг., като последно за 12 дни 600 гр. Доста ми се струва. Вчера реших, че ще и давам и двете гърди за да се опитаме да махнем АМ напълно. Тя обаче суче, изморява се, заспива и след 10 мин. се пробужда с рев от глад. Така изсуква и двете гърди за близо час с почивки и накрая пак се налага да и давам АМ.
Какво ще ме посъветвате? Прекалено много ли качва? Да променя ли нещо или да си продължаваме така?  
 С изсукването и на двете гърди  се измаряме жестоко и накрая и двете сме изнервени. Пия и чай за лактация, но не знам дали помага. Иначе влизайки в банята тека като чешма, така е понякога и като суче. Опръсквам и цялото лице и трябва да изцедя малко за да се нахрани нормално.

# 144
Момичета, след като изкупих всички видове кремчета и пудри за подсичане си оправихме дупето с един бабин мехлем, който бих искала да споделя с вас. На малката дупето и беше подсечено до кръв и нищо не помагаше. С какво ли не се мазахме, докато майка ми не ми донесе едно мазило, правено от нея и мисля, че всеку би могъл да си приготви вкъщи. Съставките са 1 шепа невен и 4 супени лъжици чиста свинска мас. От сутринта 3 пъти я мазах и почти няма следа от подсеченото.
Невенът не е задължително да е пресен, може и сух.

Приготвя се по следния начин:

1 шепа цвят от невен с 4 с.л. чиста свинска мас се слагат в подходящ съд и се оставят да кипнат на котлона за около 15-20 мин. Сместа се оставя да престои една нощ, на другия ден се разтопява, прецежда се и се слага в някаква кутийка, за да е удобно за употреба. Получава се вълшебен мехлем. Майка ми го ползва за рани от изгаряне, ухапване от насекоми и всякакъв вид кожни раздразнения Peace

# 145
elefteria,благодаря за рецептата  Hug-и аз съм чувала,че мехлемчето с невен е много полезно и ефективно за различни кожни проблеми,та дори и за разширени вени!  Party Въпроса е дали мас от супермаркета върши работа,че аз няма от къде другаде да си набавя...  Rolling Eyes Иначе ние оправихме дупето за 1 ден с кремче на Биодерма ABC при смяна на пелени!

# 146
elefteria,благодаря за рецептата  Hug-и аз съм чувала,че мехлемчето с невен е много полезно и ефективно за различни кожни проблеми,та дори и за разширени вени!  Party Въпроса е дали мас от супермаркета върши работа,че аз няма от къде другаде да си набавя...  Rolling Eyes Иначе ние оправихме дупето за 1 ден с кремче на Биодерма ABC при смяна на пелени!

Права си за разширените вени. Майка ми каза, че е научила рецептата от нейната майка, която си е го е правила точно за това.
Мас от супермаркета не съм сигурна дали ще свърши работа, защото мисля, че има сол в нея. А за да е чиста, трябва да е приготвена от разтопена сланина, без никакви добавки и в никакъв случай не трябва да има сол. По-добре да отскочиш до някое съседно село и да питаш първия срещнат дали някой в селото не продава мас. Гаранция ще те упъти към съответния дядо, който гледа прасета. Аз така се снабдявам с нея Embarassed

# 147
Към кърмещите майки - колко пъти ви се е случвало да запушите канали?
На мен за месец и 1/2  ми се случва вече 3 пъти, от които единият беше ужасно болезнен. Притеснявам се да не се случи отново.
Четох доста по темата, но не мога да определя все още каква е причината.
Надявам се да споделите опит и да си помогнем взаимно.

П.П. Много рядко използвам електрическа помпа. Всичко на всичко, десетина пъти за цялото време. Кърмя на поискване, почти винаги в поза люлка. Бебето ми е с рефлукс и избягвам легналите пози.

# 148
  • Англия
А някой чувал ли е за овча вълна против подсичане, в Германия я продават, казва се Heilwolle, на пакета пише, че е вълна измита само с вода, има лек мирис на овца. Моите приятелки, които ми я препоръчаха, гарантират чудотворен ефект. Аз още не съм я ползвала за тази цел, но на разкървавените ми зърна само това помогна, нито от кремове, нито от компреси нв видях кой знай какъв ефект. Мисля, че в България лесно може да се намери изпрана само с вода, разчепкана вълна.

# 149
Към кърмещите майки - колко пъти ви се е случвало да запушите канали?
На мен за месец и 1/2  ми се случва вече 3 пъти, от които единият беше ужасно болезнен. Притеснявам се да не се случи отново.
Четох доста по темата, но не мога да определя все още каква е причината.
Надявам се да споделите опит и да си помогнем взаимно.

П.П. Много рядко използвам електрическа помпа. Всичко на всичко, десетина пъти за цялото време. Кърмя на поискване, почти винаги в поза люлка. Бебето ми е с рефлукс и избягвам легналите пози.

В момента кърмя второто си дете. Първото също е изключително кърмено, но аз съм от щастливките, които никога не са имали буци, запушвания и никога не съм правила компреси. Ползвам ръчна помпа за изцеждане. Винаги, след като се нахрани бебето доизцеждам. Цедя, докато престане да тече струйка и започнат да капят капки. И аз кърмя при поискване и винаги в поза люлка, защото така ми е най-удобно на мен. По-скоро трябва да ти даде отговор някой от ЛЛЛ, а не майките. Аз единствено бих те посъветвала да не се отказваш, каквото и да ти коства Hug

Общи условия

Активация на акаунт