ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 227
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София

Момичета-ние нали сме само на кърма и използвам помпата нощно време за да се цедя,ако малката спи и пропусне хранене,та исках да ви попитам-грешка ли е,че сутрин само измивам помпата с бебешки препарат и гореща вода,без да я преварявам?Събирам кърмата 2 или 3 дена и след това я замразявам.Мислите ли,че е опасно?  newsm78 Вие как процедирате със стерилизирането на шишета и помпи?
[/quote]

аз също не стерилизирам помпата след всяко цедене. Казват че трябва, но не мога да я стерилизирам през час -два. Аз стерилизирам през ден-два всичко. Мия помпата с препарата на детето с вряла вода.
Събирам кърмата в хладилника и я слагам в хладилника всеки ден (вечер ). Дори и да напълня едно контейнерче, на другия ден го допълвам.

# 676
  • Англия
Аз до скоро изцеждах кърма за всяко хранене, тоест през 2 часа в продължение на 8 седмици, и денем, и нощем. Помпата я стерилизирах всеки път, разбирайте по 10-12 пъти на ден. И през ум не ми е минало да си спестя този ангажимент. А сега като изцедя веднага я замразявам, ти защо я събираш по няколко дни, а не я мяташ директно във фризера?

# 677
ana,ами аз замръзявам в пликчета от по 180 мл.,а не в контейнери или буканчета и затова е по-сложно допълването,ама ще опитам все пак на всяко изцеждане!А и аз изцеждам само за облекчение на гърдите-не повече от 20-30 мл. от гърда и затова ги събирам за няколко дена...  Rolling Eyes

# 678
Аз не ставам да изцеждам нощем. Помпата също не е стерилизирам на всяко ползване. Мия с бебешко веро и гореща вода.

Кърмата е съхранявам в хладилник до 3 дни, после хвърлям. Ако изцедя и искам да замръзя кърма, я събирам най-много 24 часа в хладилник и после замръзявам. Знач, че дори веднага след цедене е хубаво да се замръзи /и така правя, ако има достатъчно мляко/. Но ако се държи първо 2-3 дни в хладилник и после се замръзи може да е кисела като се извади за размръзяване. на мен в началото така ме се получи, като е размръзих и стоплих се пресече и имаше особен мириз.

Ние ползваме шише на Нук. Само неговия биберон приема малкия. Имам и на Филипс, на Медела, но не ги иска тях...

Памперси ползваме 4ка на Babylove от ДМ. Тънички ми се виждат, но пък до сега 4ката не са ни изпускали. Аз лично не намирам разлика между Памперс и тези от ДМ. На малкия всичко му понася за сега, а и цената е доста по-добра.

Моят мъник от няколко дни направо ми ходи по нервите. Плаче от лиготия за всичко. Не го боли нищо. Не се храни и както трябва. Не може да заспи и това го нерви, а мен още повече  ooooh!

# 679
  • София
Здравейте, мацки!

Скоро не съм писала, но чета редовно. И ние като повечето февруарчета - ръцете/одеалото/дрехата/каквото докопа - в устата. Добре, че не отказва биберон. Гледах венеца - не видях промяна. Но четох, че първите зъбчета никнат между 4ти и 7ми месец, така, че се подготвям психически Simple Smile Още не са ни пуснали окончателно коликите, но няма вече писъци, само пъшкане.
Все още купувам Памперс Прима, не смея да ползвам други още. Иначе мокри кърпички, по стечение на обстоятелствата, взех Baby Crema с алое вера и за сега съм доволна.
За помпата - достатъчно е да се стерилизира веднъж на 24ч., това  ми го каза консултантка по кърмене.
Вигантол давам по 2 капки сутрин на гладно, но ще го спирам скоро, ще събираме витамин Д от слънцето.
Отиваме на ваксини и преглед, дано минат леко както първата порция.

# 680
Момичета, това не знам дали сте го виждали, но ще ви даде всички отговори за съхранението на кърмата. Това, че събираш в хладилник и след това замразяваш не е грешно

http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/

За мен не е грешно и че не се стерилизира помпата, особено ако не е първо дете Laughing

http://cleverbook.net/?p=2113

# 681
Аз пак да попитам тук присъстващите-някой има ли проблеми със запушен нос на бебето,как действа в такива случаи и дали има нещо по -ефикасно от морската вода Стеримар. Благодаря ако някой се отзове Hug

# 682
elefteria-мерси за инфото! По принцип ни е първо детенце,ама аз май не се престаравам много с изваряването и стерилизирането! Hug

nelly-ние преди 10 дена бяхме със страшна хрема и сополи!Беше точно по празниците и докторката ни не си вдигна телефона!По съвет на аптекарката взехме Коризалия-хомеопатични таблетки,които стривах на прах и давах разредени с водичка,правех промивки с морска вода Маример и за 3-4 дена всеки ден пихме по една ампулка вит.C ! Още на следващия ден сополките не бяха вече жълти,но самата хрема ни мина след около 7-8 дена!  Peace

# 683
elefteria-мерси за инфото! По принцип ни е първо детенце,ама аз май не се престаравам много с изваряването и стерилизирането! Hug

nelly-ние преди 10 дена бяхме със страшна хрема и сополи!Беше точно по празниците и докторката ни не си вдигна телефона!По съвет на аптекарката взехме Коризалия-хомеопатични таблетки,които стривах на прах и давах разредени с водичка,правех промивки с морска вода Маример и за 3-4 дена всеки ден пихме по една ампулка вит.C ! Още на следващия ден сополките не бяха вече жълти,но самата хрема ни мина след около 7-8 дена!  Peace
Благодаря,Съни,ще опитам с хомеопатичните таблетки,моята педиатърка за сега си вдига телефона,но именно тя ни препоръча горното препаратче.И за това не и звънях,да не ми каже пак да пръскам от тоя спрей.Горкото бебе вече има кошмари с него сигурно Rolling EyesА за витамин С то-хм,чувала съм,че в по-големи дози е опасно,а аз приемам с храната доста от него

# 684
  • NE
Нели Не съм запозната как влияе витамин С на бебета, но при възрастните излишното количество се изхвърля от организма и си мисля,че не е страшно даването му.

За помпата ще кажа, че от родилното се отвратих да се цедя постоянно. Те и гърдите ми си регулираха млякото и имам колкото бебо яде, нито капка повече. Затова само две торбички бях замразила и Вили категорично отказва да яде от тази кърма, после започна само от гърда и така я караме досега.

Примата е супер, но ние свикнахме с Пуфиса и пак минахме на него.

Днес цял ден обикаляхме с Вили из цяла Варна и за моя радост спа през повечето време.

# 685
Здравейте момичета, при нас времето днес е ужасно. Ходихме само до бебешкия магазин за да заредя храна, вода, памперси и мокри кърпи на Мони за месеца и веднага се прибрахме  Crossing Arms гадно време, кога ли ще се настроя за лято, не знам.
Миналата година по това време вече бях по къси гащи, а сега още се мотам със зимното яке (е не баш със зимното, ама ...)
guerry аз от 10на дена вече не стерилизирам. По принцип стерилизирах веднъж дневно - сутрин преди първото хранене. Спрях да гладя и бебешките дрешки, но аз съм със сушилня и суша всичко бебешко на високи градуси.
Използвам за миене на бебешките шишенца и принадлежности  препарата на Нук.
nelly N аз вкръсквам вече Низита и издърпвам всичко с аспираторчето. Два пъти дневно го правя това и Мони вече не е със запушено носле.
Fraust аз съм с Авента (новата форма) малко и 2 големи шишенца и съм много доволна, но сме с обикновения аптамил. Чувала съм, че за аптамил ар препоръчвали шишенцата на др браун, но не е личен опит.
Момичета, знаете ли кога започват да се опитват да хванат предмети? Гледам го, че има интерес, определено иска да докопа играчките от гимнастиката, но само иска  Joy

# 686
Момичета, това не знам дали сте го виждали, но ще ви даде всички отговори за съхранението на кърмата. Това, че събираш в хладилник и след това замразяваш не е грешно

http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/

За мен не е грешно и че не се стерилизира помпата, особено ако не е първо дете Laughing

http://cleverbook.net/?p=2113

аз от самото начало така правя събирам количеството за деня ил иза 2 дни ако е по малко и тогава замръзявам Simple Smile)) няма нищо грешни в това Simple Smile ДОки каза кърма в  хладилник до 8 дни най сигурно
Днес за целия ден имам 180мл след като се е хранил ... и утре събраното количество умешвам в 1 пакет написвам 2те дати  и замръзвам

В Фризер до 6месеца ...

# 687
  • Варна
При нас приспиването е кошмар , особено вечер . Дундурка ме се по 1-2 часа , а като го оставя в кошарата все едно  го попарват с  вряла вода , писва на секундата .В чудо се видях вече , на ММ не давам да гъкне и мръдне и взе да ме гледа вече накриво. Не знам какво да правя вече  ,а така исках сам да си заспива в кошарата . Пробвах да го оставя сам да се приспива , но реве като заклан , взимам го докато се укроти малко , но историята се повтаря . Кажете какво да правя , кога ще отмине този период  newsm45

# 688
При нас приспиването е кошмар , особено вечер . Дундурка ме се по 1-2 часа , а като го оставя в кошарата все едно  го попарват с  вряла вода , писва на секундата .В чудо се видях вече , на ММ не давам да гъкне и мръдне и взе да ме гледа вече накриво. Не знам какво да правя вече  ,а така исках сам да си заспива в кошарата . Пробвах да го оставя сам да се приспива , но реве като заклан , взимам го докато се укроти малко , но историята се повтаря . Кажете какво да правя , кога ще отмине този период  newsm45

Синът ми го отучих от приспиване и дундуркане с цената на много рев, сега ужасно съжалявам, че слушах разни "съветнички" да не го уча на ръце. За мен всичко научено може да се отучи. Още е мъничко и се чувства най-сигурно в ръцете на мама. Аз лично не съм против дундуркането, а даже напротив. Гушкай го, приспивай го...това са ви най-хубавите моменти заедно и няма да се върнат. Не пропускай тези моменти само заради фикс идеята да го научиш само да заспива в кошарката, това от опит ти го казвам. Като стане на 5г и да искаш няма да можеш да го дундуркаш, а може и да не ти дава изобщо да го гушкаш, както се случи при мен Laughing
Предполагам, че сега това малко те изнервя, защото те ангажира с часове да го държиш докато спи, но като период ще отмине като поизрасте бебчо, за сега аз бих го държала по цял ден да спи, а всичко останало може да почака.
Лошото е, че имам да пиша и домашни, ама се оправяме Simple Smile

# 689
  • Варна

Синът ми го отучих от приспиване и дундуркане с цената на много рев, сега ужасно съжалявам, че слушах разни "съветнички" да не го уча на ръце. За мен всичко научено може да се отучи. Още е мъничко и се чувства най-сигурно в ръцете на мама. Аз лично не съм против дундуркането, а даже напротив. Гушкай го, приспивай го...това са ви най-хубавите моменти заедно и няма да се върнат. Не пропускай тези моменти само заради фикс идеята да го научиш само да заспива в кошарката, това от опит ти го казвам. Като стане на 5г и да искаш няма да можеш да го дундуркаш, а може и да не ти дава изобщо да го гушкаш, както се случи при мен Laughing
Предполагам, че сега това малко те изнервя, защото те ангажира с часове да го държиш докато спи, но като период ще отмине като поизрасте бебчо, за сега аз бих го държала по цял ден да спи, а всичко останало може да почака.
Лошото е, че имам да пиша и домашни, ама се оправяме Simple Smile

Благодаря ти Elefteria вдъхна ми малко кураж

Общи условия

Активация на акаунт