Лемили срещу Барби

• 23 534
  • 447
  •   1
Отговори
# 105
Ако се абстрахираме от тялото, то лицето им е едно и също реално. На тия двете.

На мен пък ни една не ми харесва. А за Монстър хай да не говорим. Това за страшилища, бе!

# 106
  • София - Рим и обратно
И какво пречи да си съществуват и двете - Барбита, Лемилита, ниски, високи, дебели, кльощави....нека има от всички.
Само кукли-гейове да не почнат да прокарват Mr. Green.

# 107
Моята мечта не е нито Барби, нито Лемили. Ако правилно помня като дете умирах за онези траиционни красиви кукли, които стояха само във витрините. Сега съм решила да направя колекция от такива кукли, ако имам дъщеря един ден за нея, почвам от сега. Ето за какви кукли говоря:

И още
http://needleandclay.files.wordpress.com/2007/05/maciak3.jpg
http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/60460/60460, … thing-6521602.jpg

И така от цял свят да си има представител, това за мен би била най-уникалната колекция кукли.
Хубавото на барбитата е, че имат цял свят, с който идват - гребенчета, дрехи, коли, цяла индустрия, докато с куклите по-горе се иска повече въображение какво да правиш, аз разигравах приказки.

# 108
Не ми харесва Лемили, много е правоъгълна.
И Барби не харесвам, имам чувството, че всеки момент ще ме убоде.

# 109
  • Куциндрел
В Лемили-то няма нищо лошо, ако не е обяване за заместител на Барби. Вече децата няма да искат да приличат на Барби, ами на Лемили.
Тъй де, заместваме тръна с глог. Mr. Green

# 110
Абе искат, много знаят те какво искат.  Grinning

Ако едно дете си играе с Барби, има голяма вероятност да заприлича на такова. Уплашена съм, моята си играе с плюшен пингвин  Shocked

Цитат
Става въпрос за Барбита, но не ми ясно клиторите от къде се появиха  newsm78

Става въпрос за Enchanted Dolls.

http://www.lilavert.com/blog_lilavert/wp-content/uploads/2013/12 … d-Doll-Salome.png

Тази кукла прилича на изнасилена.

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 15:55 от NinoTino

# 111
Много тъжна кукла.

# 112
  • До хладилника, който обичам
Бих купила Лемили - ако не за друго, то именно за да насърча нормалното възприемане на истинското тяло. Което е адски важно за подрастващите момичета. Като родител на момиче ми е притеснително да чуя от устата на съвършено нормално и пропорционално 8-10 годишно "Аз дебела ли съм? Бедрата ми дебели ли са? Трябва ли да отслабна?"

# 113
  • София
Трябва ли да отслабна?"
Мен, ако питаш, доста от днешните тинейджърки трябва сериозно да си зададат този въпрос.  Peace
Куклите не са виновни. Те са само оправдание за нечие безхаберие.

# 114
  • София
Бих купила Лемили - ако не за друго, то именно за да насърча нормалното възприемане на истинското тяло. Което е адски важно за подрастващите момичета. Като родител на момиче ми е притеснително да чуя от устата на съвършено нормално и пропорционално 8-10 годишно "Аз дебела ли съм? Бедрата ми дебели ли са? Трябва ли да отслабна?"

то и без тази кукла можеш да го чуеш...аз също съм си играла с барбита, нито веднъж не съм се сравнила с куклите и не съм си задавала въпроса, трябва ли да отслабна(не че ми е било нужно де, на онази възраст може би по-точно е трябвало да се питам дали не трябва да понадебелея, за да приличам на барби)...

# 115
  • До хладилника, който обичам
Трябва ли да отслабна?"
Мен, ако питаш, доста от днешните тинейджърки трябва сериозно да си зададат този въпрос.  Peace
Куклите не са виновни. Те са само оправдание за нечие безхаберие.

Ти прочете целия пост и видя, че говоря за здрави, нормално изглеждащи деца без свръхтегло?
Зная, че дъщеря ти е по-малка и ти пожелавам да не чуваш такива въпроси.
Но ако си мислиш, че вездесъщия родителски авторитет е достатъчен и играчките и медийния образ, които се налагат, нямат общо, доста грешиш.

# 116

Ти прочете целия пост и видя, че говоря за здрави, нормално изглеждащи деца без свръхтегло?
Зная, че дъщеря ти е по-малка и ти пожелавам да не чуваш такива въпроси.
Но ако си мислиш, че вездесъщия родителски авторитет е достатъчен и играчките и медийния образ, които се налагат, нямат общо, доста грешиш.

И аз си мисля за това, макар че детето ми е още малко, а и е като клечка. Но все пак обществения идеал за женска красота в момента лекинко се различава от нормалното човешко тяло - затова и толкова природно красиви хора все пак трябва да го докарат и с помощта на медицината. Не знам какво се прави, ако едно съвсем добре изглеждащо подрастващо момиче реши, че не го доближава...

Колкото до куклите - ние купуваме Монстър Хай, защото обичаме чудовища. Всъщност на пазара има кукли със всякакви пропорции за всеки вкус.

ПП. Ау, тези депресивни създания със зърната и половите белези очевидно са за колекционери и то мъже, въобще изключвам дете да играе с това. Явно са създадени от някой последовател на прерафаелитите, но със странни сексуални обсесии.

# 117
  • София
Бу, не съм убедена, че схвана мисълта ми, но може и аз да не съм се изразила достатъчно ясно.  Wink

# 118
  • София
Аз пък защото много обичам с големи глави и големи очи много харесах ей тези http://www.arcadiadolls.us/ Такъв тип куклета са ми най-симпатични(има вероятно и по-евтини и не така изпипани подобни образи). Сигурно и те са хърбави, не съм ги виждала голи Simple Smile

# 119
  • София
ПП. Ау, тези депресивни създания със зърната и половите белези очевидно са за колекционери и то мъже, въобще изключвам дете да играе с това.

Да не говорим, че също са доста уродливи и непропорционални.

Общи условия

Активация на акаунт