Лемили срещу Барби

• 23 547
  • 447
  •   1
Отговори
# 210
  • София
BirdsFlu, имах същата кукла.  Heart Eyes Ех, каква носталгия ме налегна. Много ме е яд, че майка ми всичко изхвърля и не ми е запазила нито една играчка за спомен.

# 211
Ами като дадеш на детето кукла бебе/дете, количка за кукли и креватче люлка, ще си играе на майка й бебе.
Като му връчиш кукла с кифленски вид, "аксесоари" и детски гримове, познай на какво ще си играе. 4470

То е неизбежно де, ама поне да има някаква мярка и баланс.

Като дете най-много обичах да си играя с руските метални конструктори, имах няколко комплекта "Лего". Също много обичах и комплектите с лекарски принадлежности. Имах и бременна барби. Завърших направление "политически науки" и работя нещо съвсем различно. Все още нямаме деца. Къде е причинно-следствената връзка?

# 212
  • София
 Lidsy, щом ти казват капацитетите, че има, не спориш! То тая причинно-следствена връзка може да се прояви при теб след 20-ина години, понеже се развиваш по-бавно.  Peace  Mr. Green

Дъщеря ми най-си обича куклите, тип парцалени, които са "рахитични". Какво правим?  Grinning

# 213
  • Пловдив
Тази жена:
Скрит текст:
Твърди, че това:
Скрит текст:
е красиво дете.
На тях сигурно Барби са им повлияли, защото са американци?
Разбирам, че за всяка майка детето и е прекрасно, но когато детето ти благодарение на теб е затлъстяло преди пубертета или благодарение на теб и разбиранията ти за красиво е анорексично (и двете състояния повлияват здравето) куклите ли са виновни за това?

# 214
  • София
Е наистина ли виждате формирането на личността като 2+2=4? Rolling Eyes

Цялата тая Барби история си е едно фиксиране върху външния вид и никак не е здравословно да се прекалява с нея.

# 215
  • София
Цялата тая Барби история си е едно фиксиране върху външния вид и никак не е здравословно да се прекалява с нея.
Както не е здравословно да се прекалява със стотици други неща - пилешко месо, зрънчо, гледане на телевизия, късно лягане и т.н и т.н.

# 216
  • където ми харесва
Тази жена:
Скрит текст:
Твърди, че това:
Скрит текст:
е красиво дете.
На тях сигурно Барби са им повлияли, защото са американци?
Разбирам, че за всяка майка детето и е прекрасно, но когато детето ти благодарение на теб е затлъстяло преди пубертета или благодарение на теб и разбиранията ти за красиво е анорексично (и двете състояния повлияват здравето) куклите ли са виновни за това?
Бъркаш се. Въпросната жена, твърди, че когато детето й изглежда така
Скрит текст:
тогава е красиво. Хайде сега, да поразсъждаваме, кое е по-здравословното newsm78

# 217
  • в рока
Това предаване разби всичките ми представи за семейството и отглеждането на дете ,честно

# 218
  • Пловдив
избрах не гримираната снимка. Защото проблема с Барби и не барби е основно относно телосложението. Исках да кажа, че не куклите повлияват възприятията на децата за телосложение и формират вкуса им. Аз мисля, че въдприятията и вкуса за много неща - красота, храна, облекло се формират в семейството най-вече, а не от куклите, телевизията и т.н. Децата обичат да подражават основно на собствените си родители или да се показват красиви основно пред тях те са първите, чието одобрение търсят. Едва през пубертета възтават срещу родителското мнение.

# 219
  • София
Детето си е нагласено като едно окръглено Барби. Явно дългите крака и тънка талия не са единственият проблем.

Да,  tonkabonka, тук нали коментираме куклите.

# 220
Е наистина ли виждате формирането на личността като 2+2=4? Rolling Eyes

От гледна точка на детето не е.

# 221
  • София
Е, как да не е? Детето възприема Ау, колко е красива, колко е розова, колко е руса!

# 222
Аз за някаква Коледа бях купила на щерката много хубава кукла според моите стандарти. След реване и тръшкане детето ми каза, че я е страх от тази кукла. Така и не разбрах какво и беше страшното, но щерката до днес я споменава  с лошо.

С такава муцунка беше куклата, дълга коса, ама съвсем стандартна според мен. Вече на боклука.

http://www.fao.com/product/index.jsp?productId=2666394

# 223
Е, как да не е? Детето възприема Ау, колко е красива, колко е розова, колко е руса!

Глупости!  Peace

# 224
  • Пловдив
Ама някой ги казва тези неща.
Детето не си ги измисля само.
В ранна възраст ще реши така, ако мама каже така. Ако мама каже "с това пембе е, като циганка на пазара" детето ще възприеме това. Така и в моя вкус пембеното не е никакъв сигнал за красота. Майка ми е виновна за това сигурно.
Също никой в моето семейство не е бил убеден, че това да си рус те прави по-красив. От друга страна обаче имаше едни намеци, че това да си къдрав те прави по-красив. По онова време косата ми беше права (накъдри се в пубертета) обаче има в мен едно вярване, че къдравите жени (естествено къдрави) са по-красиви, т.е. косата им е по-красива от правата коса или изкуствено накъдрената.

Общи условия

Активация на акаунт