Когато ТО не е като НАС

• 25 263
  • 307
  •   1
Отговори
# 285
  • На село (близо до Лондон)
Т'ва като книгата на Коелю за единайсетте минути и секса. Нова книга за родителствуване - "12 минути".   Rolling Eyes
Че как. Ей в една съседна тема, една всеотдайна майка от английско размахва пръст и обяснява, че децата в БГ живи да ги ожалиш - били по 10 часа в институции, по нам си колко време при бабите...
Мисля, че трябва някой да й покаже 12-минутната статистика. Mr. Green

Ceca, ей ме на! Свят шарен, нямам претенции че в Англия идеално се гледат деца. 12 мин е малко, както и 10 часа на ден деца затворени в градини, ясли и училища е много.

# 286
  • Куциндрел
Т'ва като книгата на Коелю за единайсетте минути и секса. Нова книга за родителствуване - "12 минути".   Rolling Eyes
Че как. Ей в една съседна тема, една всеотдайна майка от английско размахва пръст и обяснява, че децата в БГ живи да ги ожалиш - били по 10 часа в институции, по нам си колко време при бабите...

Ceca, ей ме на! Свят шарен, нямам претенции че в Англия идеално се гледат деца. 12 мин е малко, както и 10 часа на ден деца затворени в градини, ясли и училища е много.
Знам, че си ти. Mr. Green
Просто не върви да пиша в другата тема, че бая страници съм изтървала.
Кажи сега, колко време си гледат чужденците децата, за теб знаем, поне по 3 часа на ден.

# 287
Ама очи в очи ли? Mr. Green

# 288
  • София
да, и дори проговарят с човешки глас!  Joy

# 289
  • София

В първия момент реших, че от блейкане съм объркала темата  Laughing  Mr. Green

Агент, сефте  Hug

# 290
Къде го този език с 600 думи и едно и половина глаголни времена? Няма език, който да не е развил прецизна граматична система и богат речник; такава са имали и индоевропейските езици още преди да станат писмени. Даже реално съвременните езици вървят към опростяване на граматиката.

# 291
Дами, прехвърлете бабите, майките и минутите за гледане на децата в съседната тема, там ще е по-уместно. Тази тема е за произтеклия краен продукт.

# 292
Нали крайният продукт е резултат от отглеждането, на което е бил подложен? Laughing

# 293
Къде го този език с 600 думи и едно и половина глаголни времена? Няма език, който да не е развил прецизна граматична система и богат речник; такава са имали и индоевропейските езици още преди да станат писмени. Даже реално съвременните езици вървят към опростяване на граматиката.

Скрит текст:

Само за крайния продукт ли говорим? Сигурно доста майки са били разочаровани, че не им се е паднало бебе според представите.

# 294
  • София
Има, някои езици на племена в Амазония  Peace Учили сме го по лингвистика, най-вече когато се правеше съпоставка на теорията на Чомски за универсална граматика и релативистичната теория на Сапир-Уорф.

Ето пример за такъв език:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirah%C3%A3_language

Едит: Мамасита вече е дала линк  Peace

# 295
Нали крайният продукт е резултат от отглеждането, на което е бил подложен? Laughing

Освен ако тезата не е, че различието на основните вътрешни ценности на детето спрямо тези на родителя е пряко зависимо от броя минути на ден, The Mommy Wars, учебника по неврология и лексиката на племената в Папуа-Нова Гвинея, сме офтопик.  Laughing Няма смисъл една група хора да говорим за едно и също в две различни теми.  Peace

# 296
  • София
що в две? Нали е тази темата?

# 297
Аз да се върна лекичко към изначалния въпрос на темата "Какво правим, когато ТО не е като НАС?" Едно от моите "ТО", по конкретно кифлата, която скоро ще стане на 10 е драстично различна от мен в следното- колкото мен ме дразни мейстрийма, толкова за нея първа радост е да е оФФФца от стадото и, съответно, един от най-големите ѝ ужаси е да не е оФФФца от стадото. ooooh!

# 298
Моят ме изнервя, защото по това прилича на мен, дели се постоянно. Знам, че носи негативи и си троших главата, докато го науча от собствен опит, и ме е яд, че и с него ще е същото. Да стане по-гъвкав и поне малко да бъде конформист е нещо, което трябва да усвои сам, животът да те научи е гадно и болезнено.

# 299
Има, някои езици на племена в Амазония  Peace Учили сме го по лингвистика, най-вече когато се правеше съпоставка на теорията на Чомски за универсална граматика и релативистичната теория на Сапир-Уорф.

Ето пример за такъв език:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirah%C3%A3_language

Едит: Мамасита вече е дала линк  Peace

Разбрах какво имате предвид. В това отношение съм по склонна да се съглася с Чомски и Пинкър - това е просто съвсем различен по тип език, там значенията се изразяват не по  начина, по който са изразени в по-близките до нас езици, но това не значи, че ги няма. Все едно да кажем, че индоевропейските езици са бедни откъм супрасегментни характеристики.

Уиш, на мен ми се струва, че това е част от израстването. Малко деца са готови на невръстна възраст да се делят от групата.

Общи условия

Активация на акаунт