НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Не искам да споря, но никак не изглежда добре "мацката"  Rolling Eyes А филмите в които си я гледала са от преди 10 години.
Интересувам се и следя, за това знам, а не говоря наизуст.

А, относно примера за пилето, не искам да прозвучи грубо, но е меко казано нелеп.  Embarassed

# 496
  • SA
Ами Джия, то няма спор - за мен изглежда добре, за теб не. Всеки с разбиранията си за красота.  Simple Smile
Не, това за пилето хич не е нелепо. Меко и грубо казано.

# 497
Болестта на Кройц-Якоб не е ли луда крава? Тя ходи ли по овцете? Embarassed

# 498
  • SA
Да, Шоки, луда крава е.  Simple Smile Хапвай си спокойно агнешки главички.  Simple Smile
Абе агнешката главичка освен мозьк има и доста други благинки. Такава сьм яла в един ресторант в Бачково и беше страхотна просто.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 18:59 от kameloth

# 499
ние в Канада нямаме луда крава и месо от Европа не внасят  Simple Smile

# 500
Благодаря! Hug Да, има много благинки агнешката главичка Sunglasses

# 501
Малко за "добрите гени" на Анет Ларкинс
http://blogs.miaminewtimes.com/shortorder/2012/03/ageless_70-yea … old_raw_vegan.php
"She must just have good genes," many jaded friends said when I spoke excitedly of my upcoming meeting with Larkins. So I was curious to ask her whether her mother and grandmother had looked as youthful as she when they reached the ripe age of 70.

Turns out the question was not applicable. Both her mother and her grandmother died of breast cancer before their 50th birthdays. Besides that, diabetes runs rampant up and down her family line (as does a penchant for eating every part of a pig -- "even its squeal," according to Larkins). So much for good genes.

Между впрочем, сега се сещам, че преди спорихме за лимфната система на прасетата. Наистина имат такава, но нямат потни жлези.

# 502
  • SA
hjkl, откровено казано тази Анет Ларкинс много слабо ме интересува. Да си суровоядства там жената и да служи за пример на веганите! Няма лошо.
Сега за прасетата - спомням си, че беше писала за лимфната им система, каквато те всьщност имат. За  потните им жлези - не зная какво толкова против имаш. Изпотяването е начин за поддьржане на терморегулацията. Какво лошо има да имаш потни жлези?  Shocked
Свидничка дано се включи по вьпроса. Ама да имаш потни жлези не е нещо лошо.  Laughing

# 503
Какво сте я захвалили тази Анет Ларкинс , щом си превърнал идеите си в бизнес, не е много ясно каква е истината там. Аз съм виждала и други възрастни суровоядци, ама си изглеждат възрастни. Има някои раси на които не им личи много възрастта, особено ако спортуват и се хранят здравословно. Мъжът ми имаше колежка тайланда, толкова и се радваше какво тяло, какво лице, и накрая жената се оказа на 50 и нещо, а яде ориз и спагети....
И нашите фолк звезди навремето казваха че нямат силикон, ама надали някой им е вярвал, до скоро не си признаваха за ботокс и пластика...
На мен пък не ми харесва как изглежда, има шещо изкуствено в нея.

Благодаря за отзивите за бягането, ще прочета по-подробно.   bouquet

# 504
  • София
Ах, агнешка главичка ... вчера видях сметката на една! Баба ми все казваше "Кой каквото си няма ..."  Mr. Green
А аз се тествах последните дни само на месо и яйца, без зеленчуци и мина чудно! Сега се чудя защо са ми били гадните зеленчуци зимно време, ама нали уж витамини, фибри ...

... ще трябва да отворим няколко подгрупи в темата:

- на девойките, които са против зелените салати и многото зеленчуци, особено вечер/тези, които си осигуряват достатъчно мазнини докато хапват повечко зеленчуци  Wink
- на девойките, които броят калории и за тях имат значение/тези, които не броят и се осланят на сигналите от тялото си
- на девойките, които пият вода/тези, които не пият много вода
- спортуващи и мързелуващи
- вегетаринаки контра кръвожадни /в тази категория има и вегетарианки ядящи риба  Wink и т.нар. флекси-вегетарианки, само на свинско  hahaha
- коноп срещу марихуана  Joy Joy

Включвам се от раз в болднатите  Flutter

# 505
Напълно е възможно Анет Ларкинс да дължи здравето си на изваждането от менюто на тесто и захар, а не на избягването на месото. Освен това също е напълно възможно да има някоя и друга хирургична интервенция Wink

Понеже някой назад (май hjkl;) попита нещо за окосмяването, а тогава имаше и други неща за коментиране, та го оставих без коментар, затова искам сега да си напиша мнението. Ами, мисля, че не си ги разбрала добре нещата Embarassed Ти казваш, че си чела, че от въглехидратите се увеличавало окосмяването и питаш дали с ограничаване на въглехидратите може да се реши проблемът. Не мисля, че може да се твърди такова нещо по принцип. Обаче: имаме частния случай поликистоза - при нея често има повишено окосмяване, а също така често има инсулинова резистентност и също така често се повлиява добре от въглехидратната рестрикция. Затова при жени с поликистоза може да се очаква постепенно, с течение на времето (но не бързо), да се регулира окосмяването, ако минат на НВ-ВМХ, но може и да не се получи и все пак да е необходимо или хормонално лечение, или козметични процедури. Но иначе, ако не става въпрос за поликистоза, не вярвам въглехидратите сами по себе си да могат да причинят повишено окосмяване и съответно нисковъглехидратното хранене да е решението на проблема.

# 506
Благодаря! Hug Да, има много благинки агнешката главичка Sunglasses

Само сварена ли я приготвяте? Дайте идеи за рецепти, че миналата седмица гледах, че са пуснали във веригите главички  newsm78

# 507
  • UK
Добро утро и от мен  Hug
Първо, прасетата имат потни жлези, както и всички бозайници. Не са толкова функционални както при други животни, но все пак участват в топлообмяната.
Сега за ТSEs (transmissible spongiform encephalopathies) или прионните болести. Една от тях е лудата крава=BSE (bovine spongiform encephalopathy) и както всички знаем е доказано, че се предава на хора (Кройцфелт-Якоб)и причинява същите патологични изменения в мозъка.
 Прионни болести има и при  други животни обаче, като най-често срещаната е Skrapie при овцете. Не е доказано, че се предава на хора, НО.... Първо, абсолютно е забранено използването на мозък от овце, които са над 1 год. възраст в цяла Европа точно заради потенциален риск от предаване на приони от овце на хора. Второ има национални мониторинг програми в повечето европейски страни за контрол на Скрейпи, аз лично всяка седмица взимам по 60 мозъчни проби точно за Скрейпи. Т.е. не е доказано, че болестта е зооноза, но не е доказано и че не е. Аз не бих рискувала, особено като знам, че се отделят милиони всяка година за тестване и мониторинг. Защо ако няма риск?
Сега ще питате защо консумацията на мозък от агнета (животни под 1 год възраст) е разрешена? Така: разболяват се с клинични признаци само възрастни животни , т.е. те имат "активни " приони. Това обаче е защото всички прионни болести имат дълъг инкубационен период,.Но това не значи че агнетата не са носители.
Освен това определянето на това дали едно животно е агне или не= под или над 1 год възраст става на око, чрез инспекция на зъбите. Ако има поява на първи перманентен инцизор (постоянен преден зъб) тогава животното се  смята за овца, а не за агне. Растежът на зъбите е индивидуален обаче, както и при хората. Т.е. много "агнета" всъщност не са точно агнета и са над 1 год възраст.
  Това са ми на мен съображенията. Аз мозък от агне не бих яла. Може би е професионално изкривяване , но такъв риск не ми се поема. Ако искам мозък - свински  Peace

# 508
svidni4ka, благодаря ти!  bouquet И аз няма да ям повече мозъка от главичките...

# 509
  • UK
Шоки само да подчертая, че няма солидни доказателства за предаване на приона на Скрейпи на хора. Но няма доказателства и за обратното. То е като пушенето и излагането на слънце, в смисъл че всеки си преценява риска за себе си.
И последно, в очите и в основата на езика също има висока концентрация на приони при животни носители, не е само в мозъка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт