Подсъзнанието може всичко 60 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 70 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Напоследък ме занимава един въпрос. Много хора казват, че ще се случи това, което ти е писано и  няма нужда да се тревожиш. Добре, но нали от друга страна по книгите пише, че с мислите си можем да моделираме собствената си реалност. Какво е вашето мнение?

# 406
Аз малко така си обяснявам нещата.
Това, което ни е писано, е отчасти и наш избор, това е пътят, който душата ни е избрала. Така че то на практика за нас е най-добро. Така че когато приемаме действителността, а това понякога е много тежко и боли в началото, ние живеем в съзвучие с решението на душата си, учим си уроците и те започват да се стопяват. Ако от нещо ни боли и ни е проблем, когато научим урока си с него и то се преобразява, отпада.
А пък мислите, намеренията, това са посоките , по които поемаме, за да научим урока си и да разрешим нуждите си, и понякога те ни водят до това.
А пък понякога е добре да сме търпеливи и да постоим известно време без да правим нещо.
Така че според мен мислите да са единственото нещо, което ни променя живота, не е вярно изцяло.

# 407
Аз малко така си обяснявам нещата.
Това, което ни е писано, е отчасти и наш избор, това е пътят, който душата ни е избрала. Така че то на практика за нас е най-добро. Така че когато приемаме действителността, а това понякога е много тежко и боли в началото, ние живеем в съзвучие с решението на душата си, учим си уроците и те започват да се стопяват. Ако от нещо ни боли и ни е проблем, когато научим урока си с него и то се преобразява, отпада.
А пък мислите, намеренията, това са посоките , по които поемаме, за да научим урока си и да разрешим нуждите си, и понякога те ни водят до това.
А пък понякога е добре да сме търпеливи и да постоим известно време без да правим нещо.
Така че според мен мислите да са единственото нещо, което ни променя живота, не е вярно изцяло.
[/quote

много точно    bouquet Hug

# 408
  • на острова на мечтите
Да, вярно, че всичко ни е писано и както се казваше в една руска поговорка, на който му е предречено да се удави, няма да бъде обесен(или нещо подобно,но в този смисъл),но в повечето случаи можем да реагираме по различен начин и да променим събитията, да не се гневим и противопоставяме на това, което ни поднася живота, а да се опитаме да го приемем разумно и то само ще се разреши.Точно както е писала Облачето.
Рози, обичам те! И благодаря за мляските!
Аз пък съм се размислила за една друга мъдрост, дето я пише в книжките. Нали нашето тяло се обновява периодично, в смисъл клетките се обновяват през определени периоди и уж сме си ние, ама не съвсем. Питанката ми е , ами защо като се обновява се състарява!? newsm78 #2gunfire Що не се обновява и да си запази свежеста, ами ми се обновява със състарени клетки Crossing Arms Ама ха1
Е, има си сигурно обяснение, ама не съм се замисляла сериозно,само дето последните постове за побелели коси и други подобни ме накараха да се питам щуротии.
Иначе, много ви оичам всички и да си се обичате и вие, че сте ми много мъдри и май това е по-важно в живота-вътрешната красота и хармония! Hug Heart Eyes

# 409
Иска ми се тук пак да си пишем повече, както беше някога. Бих се радвала.

# 410
Добре е да приемаме философски промените, които ни съпътстват в живота. Косите ни побеляват, телата ни увисват Mr. Green, но ставаме по-  мъдри с времето, по- спокойни и благодарение на натрупания опит реагираме по - гъвкаво на всичко, което ни поднася живота. Аз лично си харесвам бръчките и спокойствието, което ме наляга с годините от това, че вече го няма постоянния стрес, който изпитвах, като млада, харесвана жена все да изглеждам на ниво (но аз никога не съм била суетна и това ми беше стрес). Сега съм една спретната леличка и това все повече ми допада. Някак откривам красота във всяка възраст. Мисля, че Изабел Алиенде някъде беше казала, че съжалява за всяка диета и всяко пропуснато удоволствие в живота си заради суетата да бъде слаба и красива. Чувствам, че я разбирам.
Рози, много си положителна и твоите постове вдигат много енергията на темата. Тук има гушки за теб. Hug
Данилу, много ми харесва въпросът, който задаваш, логично и аз скоро си мислех за това, имах болки в стомаха и си викам, абе то ако на около седем години  се обновяват клетките, може би след седем години ще съм с друг стомах. Laughing
Нооо, аз много си обичам градинката и...това, което съм открила там е, че нито едно храстче или цветенце не е еднакво всяка година, веднъж е с повече цветове, друг път не. Така че, явно и при нас, хората го има това. Simple Smile

# 411
Момичета, малко в светлината на това, че животът си върви, времето минава, ставаме по-мъдри, по-опитни, по-спокойни, по-наслаждаващи се, по-уверени в изобилието, повече взимащи, повече отиващи, повече изкачващи се, повече правещи, повече отварящи се, повече тихи и доволни от мига, от вятъра, от поръсилия се кестенов цвят по лицата, от сладостта на целувките, от пълноценността на секса.... реших да посветя идващите 40 дни на мене си, на сбъдването ми.

Определям си две неща, които ще правя всеки ден - една поредица от две упражнения с определени позиции, която трае около 3 - 4 минути общо, и една процедура за кожата ми, нещо като отношение към досега. И към тях пълно приемане на изобилието, което Вселената ми дава - във всеки момент слушане на интуитивните усещания, изпълнение на малките желания (топка сладолед - отбивам се и си купувам, накъдето и да съм тръгнала), правене на неща за удоволствие (от гореща вана до да спра на вятъра и да дишам с усмивка и затворени очи как ухае влагата).

Имам много силно усещане за промяна (то аз и доста направих в тази посока  Heart Eyes), но сега е като вече съм в новото. Обещавам си 40 дни да се грижа за себе си повече от всякога. Дори и ако някой вкъщи иска нещо, което е в разрез с моментните ми усещания, аз да намеря начин да последвам моя копнеж за мига.

Някой иска ли да направим тези 40 дни заедно? Може да си обещае други неща на себе си, но да сме заедно в този път на насладата от живота. Лична наслада, която да ни отвори желаното.

# 412
Рози,аз съм с теб Peace
Даже май започнах от днес....
Какво точно правиш за кожата си,ако не е тайна?

# 413
Купих си тези дни един пилинг-маска за лице с жожоба, който много ми препоръчаха. Плюс си намерих копринена ръкавица за къпане и към нея съм си отворила една нова опаковка божествено ухаещо къпещо с шея май. Утре ще погледна, че си легнах и не ми се става сега.

# 414
И аз бих искала да се присъединя Simple Smile, и в момента съм в едни дилеми не знам как да постъпя, кое е правилното за мен, как да разбера това, от толкова мисли в главата ми не мога вече да погледна по обективно на нещата и да направя вярна преценка на ситуацията, при всички случаи наранени ще има, но това не искам да съм аз ,и все пак как  да нараня друг след толкова години....  #Crazy
всичко е толкова щуро  ooooh!

# 415
  • София
Много добра идея, а ми е много необходимо ми е в този момент. Благодаря ти, Рози! Grinning  Само не разбрах защо 40 дни?

# 416
  • София
Каквото ни е писано - става, а ние как го използваме, е друг въпрос. Защо ми се струва, че на всички в главата ви е някаква обреченост, почти смърт. Замисляли ли сте се, колко мечти човек погребва в живота си, а ако на някоя възраст се обърнеш назад - си имал всички шансове да ги осъществиш, но не си. Това е. Писано ти е да си да речем писател, но ти ставаш шлосер и решаваш, че явно не ставаш за друго. Не пишеш, не ставаш писател. Дарбата ти е ДАДЕНА, предписана от съдбата, не я ползваш.

P.S. Аз никога, преди да почна да работя това, което работя, не съм го искала. То ме намери. Писано ми е. Осъзнах го, когато разбрах скоро след това, че тази е сферата, че изпитвам истинско удоволствие и не бих го заменила с по-престижно или по-добре платено. Имаш шанс - гепиш го, те не се явяват случайно. Сега съм на ръба на друг етап, но това е и друга тема.

И кви са тия приказки за бели косми и бръчки, тука стана клуб на страдалеца. Тялото на човек винаги е красиво, независимо от възрастта. Погледнете любимите си и кажете не им ли харесвате именно недостатъците. Бели косми - чар, бръчици - твърде много си се усмихвала и те са станали постоянната ти усмивка. Обожавам хора с бръчици на ъгъла на очите.

svedd, всичко е лудница, животът е лудница, илюзия е, че можеш нещо да подредиш, освен себе си.

И около мен е лудница, колкото по-голяма, толкова повече опции за избор. Освен това единственото, което подрежда нещата, е спокойствието. Никоя цел не е постигната с истерии или тръшкане.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 01:30 от phil

# 417
По някои изследвания в психологията 40 дни са критичния минимум за изграждане на нов навик.

# 418
Каквото ни е писано - става, а ние как го използваме, е друг въпрос. Защо ми се струва, че на всички в главата ви е някаква обреченост, почти смърт. Замисляли ли сте се, колко мечти човек погребва в живота си, а ако на някоя възраст се обърнеш назад - си имал всички шансове да ги осъществиш, но не си. Това е. Писано ти е да си да речем писател, но ти ставаш шлосер и решаваш, че явно не ставаш за друго. Не пишеш, не ставаш писател. Дарбата ти е ДАДЕНА, предписана от съдбата, не я ползваш.
Аз пак се чувствам объркано. Ако на някой му е писано да умре от цироза,трябва ли да спре да пие от време на време в нормални количества или да си продължава, защото така или иначе ще умре от това на еди каква си възраст и каквото и да прави няма да му се размине? Ако тогава по дифолт знаем, че нещо ни е писано, това не обезсмисля ли усилията, които правим да  подобрим живота си?
Това, че нещо ти е писано, означава, че ти нямаш контрол над събитията. След като нямаш контрол тогава какъв е смисълът да опитваш да правиш нещо след като краят е предначертан?

# 419
По някои изследвания в психологията 40 дни са критичния минимум за изграждане на нов навик.
Егоизма навик ли е?Трябва да стана егоист.Трябва спешно да започна да получавам.Не мога повече да се раздавам,изчерпах се.
От сутринта си повтарям-"Искай и ще ти се даде."

Общи условия

Активация на акаунт