Обидих жестоко майка ми

• 24 076
  • 241
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. София

Колко хора познавате, и най-вече - майки, които се държат така откачено и то със собствените си деца. .

Много. За съжаление.

# 151
  • Бургас

Колко хора познавате, и най-вече - майки, които се държат така откачено и то със собствените си деца. .

Много. За съжаление.

Познавам родители, които не им пука за децата им и които се отнасят с пренебрежение и безразличие, но не знам случай за такова жестоко отношение, включващо подобно насилие над личността. То вярно, че народа много изтрещя, ама толкова ли..... Tired

# 152
  • гр. София
miss july радвай се, че не познаваш такива хора.
Това не е от вчера и не са виновни промените в БГ. Майката е родила твърде късно (особено за тогавашните стандарти) - 37 г.; единствено дете - автоматично го взема за прислужник, боксова круша и т.н. Такива хора, не са осъзнавали каква отговорност и задължения са отглеждането на дете, били са съсипани от товара, стоварил се на плещите им и сега намират удобният момент да си го "върнат". Изключително манипулативно и злодейно. В такива конкретни случаи жените - "майки" твърде дълго са свикнали да бъдат обгрижвани, ревнуват от вниманието отделено за собствените им деца; мрънкат постоянно, смятат се за героини (защото са родили на "преклонна" възраст, ауууу); включая, не забелязахте ли, че на болната жена мъжът й умря?

Момиче, при първа възможност - БЯГАЙ и не се обръщай назад. Смени си тел. №, не контактувай с ваши общи познати (за да не те издадат). Всяка стотинка, която заделяш намери сигурно място ИЗВЪН дома, хем да бъде скрита, хем ако родителката ти реши назидателно да те изхвърли на улицата да не си съвсем гола и боса (дори ако си само с дрехите на гърба си и отидеш при роднини или приятели, все пак е редно да споделиш разходите по домакинството, дори и за седмица. Може да ти откажат, но ти си длъжна да го предложиш).

# 153
Нееееее не не. Никакви пароли и подобни. Не. Стимул - реакция. Тя ще го приеме за конфронтация и ще изригне срещу дъщеря си. Това не е достатъчно, за да я накара да спре. За да се отдръпне един нарцисист трябва усети много силна заплаха за себе си. Плодово мляко,
Скрит текст:
в краткосрочен план просто се забавлявай с театъра, който ти се изнася ежедневно и се стреми да не мислиш къде си сбъркала, как да я промениш - това не зависи от теб. Ти си запас от внимание, обожание, грижа от която тя има нужда. Това са твоите инструменти, с които можеш да "дозираш" поведението й, но само временно. Плюс нейните планове за теб. Понеже си й едничка, няма да те пусне лесно, затова не я заплашвай. Общувай повече с хора, които са добронамерени - роднини, приятели. Колкото повече остарява майка ти, толкова по-трудно ще става, защото ще е по-лесно да хлъзне версията за болести и неспособност да се грижи сама за себе си, но ти трябва да се грижиш и за себе си.
Прочети тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686117.0

# 154
37 г. нито е "преклонна възраст" да станеш майка, нито предполага евентуално нарцистично и манипулативно поведение. Още по-абсурдно ми звучи, родените от по-възрастни майки да се възприемат като товар, бреме за родителите си. Обикновено точно тези деца са планирани и дълго чакани(в случая момичето е единствено дете и едва ли се е  появило неочаквано  и нежелано).Много по-вероятно е жена, родила на 18-20г.да чувства детето си като пречка и бреме според мен.Що се отнася до конкретния случай, въпрос на възпитание, среда,манталитет, а не на възраст.
Иначе, ако моята дъщеря ме нарече тъпа пача, не само, че няма да приема извиненията й, а ще я изгоня.

# 155
Как да я нарече? Мила моя майчице, дето ме съсипваш? Боже Господи!

# 156
Както вече казах, въпрос на възпитание. Според теб конкректното определение  за човек , който ни съсипва "пача"  ли е? За  Манго от маалата може и да е така, за човек, който има претенциите да е филолог и журналист, едва ли.

# 157
За човек на когото едва му издържат нервите може да е и доста по-грубо. До кога да ти издържи възпитанието, докато станеш за 4-ти километър ли? Айде стига, бе!

# 158
  • Tам през Атлантическия океан

Иначе, ако моята дъщеря ме нарече тъпа пача, не само, че няма да приема извиненията й, аще я изгоня.
Е , ама амвторката казва че и нея са я обиждали  Wink

Ситуацията трябва да се гледа не като малък човек - голям човек  Grinning а като равностойни хора.
Детето вече не е дете а голям човек Wink работещ , учещ със свой собствен свят.
Не опрадавам майката , но на дали се е държала така като е била малка  и да вече пораснало дето  Sunglasses може да се и поскараме малко по-грубо  Mr. Green

Що за съвети се дават да крие пари и т.н.  и какво да живее като на хотел ли  Whistling
Ако иска да се изнесе може да заяви това желание и да каже събирам пари за еди какво си и така .

Живее с майка си , нормално е да и държи сметка за гаджетата , ако живееше сама нямаше да има такива ядове .

На майка ми и збождаха очите обажателите ми  Mr. Green ама на приятелките от провинцията никой нем държеше сметка  Mr. Green защо не ги виждат , т.е. не живеят с тях не знаят какви ги вършат дечицата им  Laughing

Самостоятелност  Wink това е решението  Laughing Hug

Родител никога няма да изгони чадото си , детето само трябва да се усети кога този момент е настъпил . Wink

Друг е въпроса ча на някои им изнася уЖ и така Wink

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 19:17 от Desss

# 159
  • Tам през Атлантическия океан
Като си попорастнало 'дете' и живееш с родител/и  не може спокойно да си поканиш който си искаш , все трябва да се съобразяваш , не може да се прибираш по нощите и отсъстваш от дома  Mr. Green защото ще те чакат , ще се притесняват. Ще ти се ровят по нещата като чистят общият дом и така  Mr. Green Ако сменяш често гаджетата може и да те нахокат че си леко момиче/момче   Mr. Green ако па си седиш домек само , че си се задръстил   Laughing Може и да ти държат сметка на парите ако работиш , ако не бачкаш ще се цупят и упрекват че не можеш да си намериш бачкане , и т.н. и т.н. ..........   
Все неприятни неща за порастнали уЖ самостоятелни деца. Ми да , изнервящо е и за двете страни  Mr. Green

# 160
Дес, аз тогава не живеех с нея. Тя го видя на снимка и не го хареса, последва един много голям телефонен тормоз и терор как не искала дъщеря й да е с този човек, защото не й харесва по външен вид. Буквално ме побърка, вкъщи постоянно ревеше, тровеше баба ми и всички роднини, на всички им беше писнало да я слушат. На мен не ми звънеше с дни понеже се сърдеше, че съм с него. И редовните реплики бяха ,,ако искаш ожени се за него, но от тук нататък аз не съм ти майка...забрави ме", когато ми е лошо или имам проблем казваше да не я занимавам, а да казвам на него и хиляди още неща. Аз не спирах да плача, бях смазана буквално, между чукът и наковалнята. И да, може би не е присъщо да говори така един филолог, признавам си грешката, извиних се хиляди пъти. И избухването ми беше породено от това, че никога не ми е показвала, че се гордее с мен, винаги ми е казвала колко по-добри са другите, аз как съм се провалила и така нататък. И когато си намерих работа в този вестник се оказа, че няма да се случи да ме назначат официално, а ще работя на хонорар.  Аз бях буквално като смазана понеже имах огромни надежди и бях толкова щастлива, виждах че и тя се радва. Когато й съобщих, че няма да бъда официално наета тя направи поредната разочарована гримаса тип,, не ставаш за нищо". А да не казвам колко пъти ми е натяквала, че тя преди 40 години си е намерила работа в нашия град страшно лесно, а аз не мога. Бях разтсроена и избухнах, факт е че не мога да върна времето.

# 161
Равностоен човек може да ми бъде приятелка, мъжа ми,, някой на моята възраст.  Майка ми не ми е равностойна,  тя ми е майка и имам респект и елементарно уважение към жената, която ме е родила. Дъщеря ми също не ми е равностойна и на колкото и години да стане, няма да й   позволя да разговаря така, както разговаря с приятелките си,с гаджето или с някой от нейната компания. Това не ни пречи да се разбираме  и всеки да си живее живота, както му е удобно, просто защото имаме претенцията да сме интелигентни хора и никой не рови в компютъра на другия, нито си гледаме в паничките. Разбира се, това не значи, че винаги съм съгласна с майка ми, напротив, доста често спорим,но с нормален тон, без  крясъци и обиди.
Естествено, че не е нормално и майката да нарича дъщеря си свиня и овца, но пак се връщам на основната си теза, за манталитета и в възпитанието. В случая, колкото е възпитана едната, толкова и другата.

# 162
Ако дъщеря ми ме нарече "тъпа пача", значи съм се провалила отвсякъде като родител и най-вероятно си го заслужавам. Точно като майката на авторката.

# 163
  • гр. София
В случая, колкото е възпитана едната, толкова и другата.

Като речника ти е пълен с обидни епитети какво възпитание предлагаш на детето си?

Аз никога не съм крила пари, но не съм била и в такава ситуация от първо лице. Предложенията, които дадох са от реални случаи и изпитани на нечий гръб.

Апропо, ако сега е нормално да раждаш и на 50 години, преди 20-30 години, дори в София родилки - първескини над 25 годишна възраст са били поставяни в графа "късни" родилки.

# 164
Ако дъщеря ми ме нарече "тъпа пача", значи съм се провалила отвсякъде като родител и най-вероятно си го заслужавам. Точно като майката на авторката.

Именно! Lexie   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт