Обидих жестоко майка ми

• 24 085
  • 241
  •   1
Отговори
# 105
Бягството е отговор на поведението на родителя и съответно взаимодействие, не е излизане от порочния кръг. Да, такъв човек може да избяга, може и на друг континент да се пресели, но това няма да го направи емоционално независим.

Абсолютно си права, но аз ще се самоцитирам с част от първия си пост по темата:

Сега си на 22, ако се измъкнеш веднага, и започнеш да работиш с чужда помощ по преодоляване на вредите, имаш шанс след 3-4-5 години да успееш да се отърсиш от раните си и да живееш що-годе нормално.

Бягството, отделянето, е само началото. Оттам насетне предстои сериозна работа, която може да доведе до добър резултат, но може и до нищо да не доведе... Това са тежки зависимости, които не се преодоляват с щракване на пръсти. Но все отнякъде трябва да се започне. 

# 106
Бягството е отговор на поведението на родителя и съответно взаимодействие, не е излизане от порочния кръг. Да, такъв човек може да избяга, може и на друг континент да се пресели, но това няма да го направи емоционално независим.

Абсолютно си права, но аз ще се самоцитирам с част от първия си пост по темата:

Сега си на 22, ако се измъкнеш веднага, и започнеш да работиш с чужда помощ по преодоляване на вредите, имаш шанс след 3-4-5 години да успееш да се отърсиш от раните си и да живееш що-годе нормално.

Бягството, отделянето, е само началото. Оттам насетне предстои сериозна работа, която може да доведе до добър резултат, но може и до нищо да не доведе... Това са тежки зависимости, които не се преодоляват с щракване на пръсти. Но все отнякъде трябва да се започне. 

Благодаря за пояснението. Да, бягство като дистанциране, а не като скъсване на връзки, е добър старт. Границите не са поставени добре, което се превръща в проблем не само във връзката майка-дъщеря, а във взаимоотношенията с околните по принцип.

# 107
Не мога да разбера защо се комплицирани и анализира толкова ситуацията, уравнението е следното :
Майка = проблем , трудно съжителстване=х
Дъщеря = проблем за майката ,чувства се емоционално натоварена и потъпквана= y
Нужда от лично пространство на майка =c
/-/ на дъщеря =z
X-y=z+c
Проблема е решен , каква работа има след това не виждам , двете да се отнасят с уважение една към друга , ако се пристъпят елементарни граници се преустановява общуването ...загуба на време е да отричаш основните цветове на проблемите и анализирааашшш .

# 108
  • Tам през Атлантическия океан
Дано авторката се чуства по-добре след темата  Sunglasses

Значи , обижда майка си в караница помежу им  Wink чуства се кофти от това и пуска тема описвайки колко е лоша и как си го е заслужила  Sunglasses Нека и  Mr. Green

Лоша хока я , ругае , обижда но пък и помага ......

Има такива гадни , 'зли' майки има и тема в тяхна чест  Sunglasses

Виж обратното -  малтретиран/манипулиран родител/и също го има но няма да видим такава тема  Sunglasses или оплакване че детенцето нали ....само можем да станем свидетели  Sunglasses
На дърти години малко ли възрастни ги подмятат като ненужна вещ  Rolling Eyes или оставени нейде не мили недраги  Sunglasses а сигурно са били страхотни родители ..... 

Отплеснах се  Mr. Green темата не е за това знам ......

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 15:54 от Desss

# 109
Сега под вола теле ли да търсим? Ами има и такива и ако беше такава темата, не вярвам някой да беше поощрил изоставянето на родители и подхвърлянето им като вещи. Така описана, обаче, въпросната родителка е истински тормоз, така, че за помагане- лошо няма, ама да седиш там да те малтретира- трябва да не си добре. Какво още я нищите тая тема, момичето каза, че се е извинило десетки пъти и не е чуто. Е, какво да казваме повече....

# 110
  • Tам през Атлантическия океан
Не търся  Wink просто  ни е представена само едната страна  Grinning

# 111
Значи , обижда майка си в караница помежу им

Обижда я в чат, с познат. Peace

Поне да беше използвала някои други думи, мога да споделя, че майка ми е "леко е изтещяла"(примерно) докато сме се карали.За мен думите на авторката са думи на човек който няма смелост да отстоява себе си(насъбрал много огорчение, което е нормално).

# 112
Колко точно и помага "майка и"? Толкова, колкото да изчеша собственото си его и да и набие в главата "ето, без мен си нищо, защото си родено нищожество". Плодовото цвете си мисли, че майка и и помага, понеже майка и така и е внушила. Тя си мисли, че това, че и е платила следването е някакво чудо, което никой не би направил за децата си, както и това, че я е завела на лекар?! Я се върнете да прочетете предишни нейни постове - навръх Нова година "майката" я е обвинила, че и е откраднала 20 лв. от портмонето. А плодовото цвете не е откраднала парите и и тежи, че "майка и" не и вярва. Да, на всеки би му тежало, защото именно майката е тази, която се бори до последно за детето си, каква ли е тази "майка", която първа хвърля камък, при това по невинното си дете?!? Лошото е, че дъщерята е финансово зависима, а още по-лошото е, че е емоционално зависима, някакъв своеобразен Стокхолмски синдром, тя е емоционално зависима от лошото отношение на майка си, "майка ми ми помогна (финансово по времето на заболяването и), въпреки че ме обвиняваше, нали сме си двечките"?!? (цитирам по памет). Страшното е, че те ще си останат завинаги двечките, едната ще мачка до припадък, а другата ще проплаква из форума чат-пат.

# 113
Klitemnestra точно го описа- Стокхолмски синдром.

Познавах подобно семейство, но там са си майка, баща, дъщеря и син."Децата" са вече 35-40 годишни, но не мърдат от мама и тате, които са ги и изучили.Ако някой се скара с някого от семейството, веднага се разделят на лагери по двама(винаги различни) и се обиждат едни други, сърдят се със седмици, гонят се от дома, дори сменят и ключалки.Задължително се оплакват на всеки който хванат за слушател, не пестят и обидите, но сдобрят ли се по-сплотено семейство от тях няма.
И така им е добре, никой не мисли как да се "спаси" от този начин на живот.

# 114
Не търся  Wink просто  ни е представена само едната страна  Grinning

Едва ли някой очаква страната на изтрещялата майка да е еднаква с тази на дъщерята.

# 115
Това, че ще се изнеса е вярно, запланувала съм го отдавна. Живея от 6 месеца у дома, защото нямах първоначална възможност да си събера пари за квартира в София. В момента целта ми е точно това, но съгласете се, че с моите 200 лв на месец, които дори не винаги са толкова, ще успея да се справя. Не съм спряла да търся варианти за по-доходна работа и да преследвам мечтите си, напротив. Боря се със зъби и нокти, за да ги осъществя, макар и в моя малък град,защото професията, която искам да практикувам тук е почти невъзможна. Искам да работя като журналист- затова и работя в един сайт на хонорар и в един вестник също. Целта ми е да натрупам опит, но средствата не ми стигат- факт е. Вярно е , че нямам самочувствие и съм много чувствителна, вярно е че и аз не съм цвете за мирисане и във всяка история има две страни, но не съм се отказала да се боря и не смятам да живея цял живот при мама, за да ме издържа, както са казали някои от потребителите във форума. За първо време ще гледам да намеря нещо по-доходно, след това и да се изнеса и да започна на чисто.

# 116
Съжалявам, че ще апострофирам веднага, но защо искаш да работиш като журналист? Защото на теб ти харесва или защото за "мама" е срамно да си филолог и тя лъже наляво и надясно, че си журналист? Заради одобрението от "мама" ли искаш да си журналист или заради себе си??? Ако е заради теб самата, чудесно, но ако е заради "мама", и на хиляди километри да се отделиш от нея физически, ще си останеш все същия "домашен любимец", който "мама" храни, пои и пляска, когато е непослушен.
И не се притеснявай, няма как да си "цвете за мирисане" при положение, че те е отгледала такава "майка" .
Съжалявам за грубия тон, но имаш нужда от студен душ, който да ти помогне да изтрезнееш.
П.С. Майка ти извинява ли ти се когато (да допуснем, в афект) те нарича "свиня"? Важно е какво тя прави след като "кризата" и отмине... Изпитва ли угризения, търси ли вина и в себе си за конфликтите?

# 117
Не, защото аз съм си го решила от съвсем малка. Може би от 5-ти клас. Няма общо с нея, аз сама избрах да уча филология, без да съм кандидатствала за журналистика, понеже смятах, че имам повече шансове за реализация, майка ми никога не е настоявала да бъда журналист, но не и хареса идеята, че хората питат какво ще правя с тази филология. И не, не се определям като кученце, което хранят и пляскат, колкото и да не ти се вярва имам идентичност и стремежи, не съм обезличена.

# 118
Колкото до това дали ми се извинява, понякога го прави, да. Но аз, ако не й приема веднага извиненията започва да се ядосва.

# 119
 На прав път е според мен, прави необходимото за да заживее по-добре. Не се е оставила да се носи по течението. Нещата не стават веднага!

Кой каква майка го е отгледала е свършен факт, не може никой да се обвинява - карма. Не всеки се ражда в страхотно сплотено семейство, в което цари мир и разбирателство, спокойна обстановка, задоволени материално, здрави, умни и красиви. Това е живота, не си ги избираме съзнателно семействата, изборите са направени на кармично ниво и не са случайни, а имат нещо за цел.

Общи условия

Активация на акаунт