Обидих жестоко майка ми

• 24 081
  • 241
  •   1
Отговори
# 120
  • по пътя на светлината
Плодово мляко ,много противоречия има в постовете ти,явно в зависимост от състоянието в което се намираш когато сядаш да пишеш.
Най добре първо поработи върху себе си и тогава се ориентирай какви решения да взимаш за бъдещето си.
С най добри чувства Wink

# 121
  • Tам през Атлантическия океан
Плодово мляко ,много противоречия има в постовете ти,явно в зависимост от състоянието в което се намираш когато сядаш да пишеш.
Най добре първо поработи върху себе си и тогава се ориентирай какви решения да взимаш за бъдещето си.
С най добри чувства Wink

Peace

Споделям

Може да нямаме перфектинте родители или такива каквито на нас ни се иска да са  Wink.....
но в един момент сме порсатнали достаъчно  и живота си ни е наш и от нас си зависи как да го изживеем  Wink
Всичко е въпрос на избор  Wink
Другото са само оправдания  Sunglasses

Не търся  Wink просто  ни е представена само едната страна  Grinning

Едва ли някой очаква страната на изтрещялата майка да е еднаква с тази на дъщерята.

Ай , бравосТ как бързо я охарактеризира  Crazy Wink

# 122
Къде са противоречията в постовете ми?

# 123
Не я охарактеризирам АЗ, а постъпките и!

# 124
Ето това вече е друго нещо .
И по-кротко за напред момиче

# 125
Познаваш лично и двете страни , така ли ?

# 126
Познаваш лично и двете страни , така ли ?

Не е необходимо. По дъщерята може най-общо да се прецени за поведенческия модел на майката. Обратното също. Кой кого как е нарекъл и кога е добавяне на детайли, които може да са важни или въобще да не са. Друг е въпросът, че проблемът с "най-общото" остава, защото хората поставят граници там, където най-много ги боли и това премълчават, изкривяват, потискат. Във форум може да се прецени само толкова.

# 127
Ясно  Mr. Green значи ако някой си има проблеми с мене и ме опише подобаващо защото така изглеждам в неговите очи  Mr. Green значи зъм зла и т.н .
  Laughing ОК добре

# 128
Ясно  Mr. Green значи ако някой си има проблеми с мене и ме опише подобаващо защото така изглеждам в неговите очи  Mr. Green значи зъм зла и т.н .
  Laughing ОК добре
По форуми винаги хората си правят изводи за дадени отношения на база на споделеното само от едната страна. Кой крив, кой прав - не се знае със 100%. Така става, когато хората, даващи съвети, не познават много добре и двете страни и ситуацията им.
Затова ми е много странно, особено в раздел Семейни отношения, как се дават с лека ръка съвети за раздяли , развежданици и хващане на пътя, при положение, че за такива сериозни съвети е най-малкото нужно проблема да се познава в дълбочина, а не на базата на 3-4 изречения да се правят генерални заключения. Уж безпристрастен поглед отстрани на хора, които не взимат страна, защото са чужди хора, но дефакто са чули/чели само едната страна. Демек неточна работа.
Това не е като да питаш във форума за рецептата за някоя манджа Laughing

# 129
  Laughing ОК добре

А - може да те опише както си иска или колкото му тежи на душата, да.

Аз в предходен коментар споменах, че няма много майки, които да са осъзнати манипулатори, освен ако не са с психопатични отклонения, разбира се. И тези майки, несъзнателно манипулиращите, са осакатени от собствените си родители и среда, за да подложат децата си на същото. Те са расли в среда, където изразяването на чувства, камо ли отрицателни, не е много желателно. И родителите, които като деца са свикнали да преценяват кога да показват чувства, дали изобщо да ги показват, какви ще са последствията... трудно отглеждат емоционално балансирани деца. Дали ще се набляга само на постиженията, защото самият родител не може да балансира емоции и постижения, дали ще е вариация на свръх-критичност, която детето ще усвои, пак с уклон към постижения ... темите са няколко, вариациите са много.

Но, да - всеки може да си пише каквото си иска, приказва, да прилага фантазно мислене и прочие, ако това му иде отвътре и го кара да се чувства по-ОК.

# 130
По форуми винаги хората си правят изводи за дадени отношения на база на споделеното само от едната страна

E де , нали аз на това натЪртвам и повтарям като латерна от одеве  Laughing Hug

С мойта маминка не сме имали идеални отношения , цветя и рози  Mr. Green
Това се почна в пуберитета и бурната ми младост  Mr. Green Сега вече не живееща отделена от нашите имаме перфектни отношения , сега от разтоянието на годините и от страната на родител за много неща я оправдавам , неща за които съм я мразела и ненавиждала даже  Mr. Green
Много сме се дракали и обиждали но па ми е помагала  Wink безрезервно и безотказно дори когато съм се оплитала до шия  Laughing Да , бе строга но справедлива  Wink ама  тогава не мислех така  Mr. Green
Тогава бе гадна и лоша майка  Crossing Arms

# 131

С мойта маминка не сме имали идеални отношения , цветя и рози  Mr. Green
Това се почна в пуберитета и бурната ми младост  Mr. Green Сега вече не живееща отделена от нашите имаме перфектни отношения

Чудесно. Ако се прибереш при родилите си за по-дълъг период ще стане ясно дали сега биха ви били идеални отношенията. Отдалече могат да са идеални от всякъде при добро желание.

# 132

Чудесно. Ако се прибереш при родилите си за по-дълъг период ще стане ясно дали сега биха ви били идеални отношенията. Отдалече могат да са идеални от всякъде при добро желание.

Против съм две поколения да живеят под един прокрив , здрави прави 'деца' е нормално да си имат самостоятелен живот , семейства  т.н , а вЕ да не живеят под един покрив с родители Wink
 Wink

И по назад ко казах идва момент рано или късно порасналите 'деца' да се изнесат от гнездото иначе почват волно или не двете страни да си вредят  Mr. Green

Eй за това в чужбина голяма част от децата се отделят отрано и почват самостоятелен живот , малко от малко  Wink Тук това виждам , е има живеят и с родители но не са мнозинство .
    Идва един момент , дори и да имаме прекрасни отношения с родител , съжителството 'вреди' и за двете страни  Wink

Sunglasses

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 04:20 от Desss

# 133

Против съм две поколения да живеят под един прокрив , здрави прави деца е нормално да си имат самостоятелен живот , семейства и т.н.
 Wink

И по назад ко казах идва момент рано или късно порасналите деца да се изнесат от гнездото иначе почват волно или не двете страни да си вредят  Mr. Green  

Точно! Това е решението. Още повече пък когато се ожени/омъжи "детето". Е, тогава става ад за всички, живеещи под един покрив!
Кой каквото ще да ми говори, снахи и свекърви е абсолютно противопоказно под един покрив, че и за чести контакти дори! Завряни зетьове - почти аналогична ситуация.
Там е работата, че България не е нормално място и нерядко тук хем се работи, хем няма пари за изнасяне и плащане на квартири. Така под един покрив си живеят и си опъват нервите дори по 3 поколения наведнъж.
Но това е единствения начин семействата и връзките да не се разпаднат - самостоятелно живеене!
За мен нито помощтта за гледане на деца, нито помощтта в домакинството - чистене и готвене, оправдават цената да се живее със свека! Един куп такива хора наоколо - не ги разбирам, непонятно ми е как се търпят. Може би не са толкова остри характери... ама пак ми е странно.

За хора обаче, на които така им се е стекъл живота по един или друг начин, че не са се задомили, не виждам какво лошо има да живеят с родителите си, ако имат добри отношения и се разбират. Това му е най-близкия човек, защо да не живее с майка си?! Когато вече има други фактори като жени и мъже, вече става сложното, защото често човек се поставя в ситуация между чука и наковалнята, почват нервите и конфликтите.

# 134
При мен всичките ми колежки от унито и работата които бяха от малките градове дошли в София много по-добре се справяха в живота отколкото аз  Mr. Green и не не е задълже да се омжиш за да литнеш от уютното гнездище  Wink

Цитат
За хора обаче, на които така им се е стекъл живота по един или друг начин, че не са се задомили, не виждам какво лошо има да живеят с родителите си, ако имат добри отношения и се разбират. Това му е най-близкия човек, защо да не живее с майка си?! Когато вече има други фактори като жени и мъже, вече става сложното, защото често човек се поставя в ситуация между чука и наковалнята, почват нервите и конфликтите.

Така  де остават си да си живеят  Sunglasses удобно и сговорно и накрая някои си остават стари моми и момци   Wink В полите на Мама  Grinning

Цитат
Там е работата, че България не е нормално място и нерядко тук хем се работи, хем няма пари за изнасяне и плащане на квартири

Аз бях така  Crazy все не ми стискаше нали си бях от София  Laughing къде да  се изнасям на квартира  Crazy  Накрая ми писна и се заизнасях  от България (майка ми ми помагаше в това начинание даже )
Така назад напред още не бяхме в Европата  Mr. Green срещнах мъжа ми у България де  Laughing

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 04:41 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт