РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 55

• 129 428
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • Враца
Добро утро  Hug.
Къде сте, диванета, режимни ли сте или  Laughing?
 Elizabett, щом не се чувстваш добре като ядеш въглехидрати, избягвай ги. Може да пробваш с метода на изключването- така ще разбереш от какво получаваш сърцебиене.
В момента не съм във върховна форма .Контузих си и двата крака, не разбрах как стана, но явно съм натъртила пети и разтегнала сухожилия и сега съм с изключително елегантна патешка походка Joy ,чудя се с кой крак да куцам.
От известно време получавам зверско главоболие, придружено с повръщане, много ме мъчи ,особено като съм нощна смяна. Предполага се ,че е от шиповете във врата ми - следствие от травма през състезателните ми години. И какво да правя - нямало да умра от това ,да съм се мажела с нещо и да съм си почивала повече ...
Та така де ...

Вие как сте, що сте ,хайде идвайте, че сервирам закуската  Laughing.

Относно шиповете във врата и аз имам и не отдавна един човек(т.нар. народен лечител) ми каза една рецепта , която пробвах и незнам дали от внушение или наистина помага , но почувствах голямо облекчение.
Счукват се на кашичка 6 маслини и 3 скилидки чесън, болното място се намазва с мас и тази кашичка се лепи отгоре-завръзва се с шалче или кърпа. Така се стои 2 часа и се прави 5 поредни дни! Simple Smile

# 451
Здравейте,мили мои! Въпросче от новопостъпилите! Може ли за обяд да си направя ориз със зеленчуци! Добра комбинация ли е?

# 452
  • София
Здравейте  bouquet.
Koffee - може Peace.
Geriangel -  би било хубаво да се поограничат въглехидратите, ако питаш мен. Особено, ако не се движиш/спортуваш.
Към всички новички - имайте предвид , че разделното хранене не е просто механично делене на храните. Трябва да се стремите да хапвате прясна, качествена и вкусна храна  Crazy. По подразбиране отпадат всички джънк храни, маргарини, майонези, сосове и т.н. Ако ви се яде нещо сладко, по - добре веднъж седмично се поглезете с едно хубаво парче торта /черен шоколад и т.н., отколкото всеки ден да си взимате бонбон или вафла.
Другото според мен важно е, да не отслабвате "на война" с тялото си - т.е. да има издевателства, глад и периоди на преяждане, водещи до нови наказания. Обичайте се такива , каквито сте, а отслабването ще дойде като грижа за самите вас.
Много усмивки, движение и здрав сън bouquet.
 Нерви Heart Eyes. Как си ти?  Mr. Green освен храненето  bouquet.

# 453
  • Враца

koffee Според мен може да си направиш ориз със зеленчуци. Оризът е въглехидрат + зеленчуците = няма проблем според мен. Принтирай си една табличка ( http://razd-hranene.hit.bg/Tablica.htm )или си я сложи на десктопа за твое улеснение ,за да може да си следиш разрешените и забранените комбинации. Аз така правя поне. Разбира се имам въпросчета и аз като новак, има неща които не са ми ясни. Като на пример защо във въпросните таблици го няма оризът?Знам ,че спада към въглехидратите с високо съдържание на скорбяла, но къде в таблицата му е мястото, за да следим комбинациитре му-при хляба и тестените или при картофите, а може би при нито едно от двете? Моля по-запознатите да споделят!

# 454
  • София
Geriangel -  може да го разглеждаш като картофите. Само със следното уточнение - според Леви не е хубаво да се смесват въглехидратите на едно хранене, защото сами по себе си са доста хранителни и тежки. Т.е. в таблиците пише, че може картофи с ориз или картофи с хляб, но не е добра идея. По - добре картофи със зеленчуци, ориз със зеленчуци и т.н.
За хляба - най - добре пълнозърнест и не с мая, а квас или сода.
За млякото - избягвайте прясното, киселото да е отделно хранене.
За плодовете - самостоятелно.
Закуската - пробвайте овесени ядки  Peace

# 455
  • Враца

happysmile
Страхотни съвети! Благодаря ти!   bouquet

# 456
Здравейте  Laughing!

Имам нужда от съвет  newsm78 довечера съм поканена на рожден ден и както подобава, че има храна и алкохол.  #Crazy Страхувам се , че няма да издържа и ще се изкуша да хапна неща които не трябва. Трябва ли на другият ден да да карам на вода и плодове, ако се изкуша? Embarassed

# 457
Не харесвам думичката "трябва".
Ако усещаш, че такъв разтоварващ ден ти е нужен - направи го Wink

Аз съчетавам киселото мляко със задушени зеленчуци. Лоша комбинация ли е?

# 458
Аз съчетавам киселото мляко със задушени зеленчуци. Лоша комбинация ли е?
ако са безскорбялни може

Хепии мило ок съм отсякъде, само че килограмите ми мнооогооо влюбени в мен нещат да ме напускат и това е.

# 459
Ехооо, щастлив февруари от мен! Може ли да помоля да споделите няколко ваши примерни менюта? След прочитането на книгата на Владимир Леви, разбрах че не е препоръчително да пия и кафе, НО сега му се наслаждавам с вашите коментари! Помагайте моля... Heart Eyes

# 460
  • Враца
Аз мога да споделя моето меню за последните два-три дни.
Закуска : Препечена филийка пълнозърнест хляб с малко масло и шарена сол
Обяд: Салата айсберг с лук и няколко лентички кашкавал(така и не ми стана съвсем ясно кашкавала в коя група е , някъде пише ,че е при мазнините, някъде ,че е при белтъчините).
Вечеря: Салата айсберг със зелен лук и броколи със сметана на фурна.

Закуска:Препечена филийка пълнозърнест хляб с малко масло и шарена сол
Обяд:Салата от китайско зеле с моркови, малко пилешка кавърма
Вечеря: Салата от китайско зеле със моркови, картофи с гъби и малко сметана на фурна.

Закуска:Филия пълнозърнест хляб с лютеница и 1 лист китайско зеле отгоре-поръсена с малко шарена сол.
Обяд: Салата от китайско зеле(този път без морков) и няколко лентички кашкавал
Вечеря: Пропуснах я и чак към 12:00ч изядох 1 ябълка и 30мин по-късно 1чай с малко мед.(Не мислете ,че съм се насилила да гладувам просто не се чувствах добре и нямах апетит)
Това е менюто ми  за последните 3 дни. Може и да греша някъде, но не чувствам глад и не ми тежи да спазвам режима поне за сега!
Simple Smile  thumbsup

# 461
Привет момичета, приятен и спокоен ден ви желая!  smile3525

Може ли някои да сподели какви резултати има от РХ. wavey

# 462
Зависи от кашкавала. Гледай на опаковката (както и за други неща, за които не си сигурна) какво пише. Има по-мазни и по-малко мазни кашкавали. Например пармезана аз го смятам за мазнина и го ям понякога и с паста. Нормалния кашкавал е по-скоро към белтъчините.

Аз не съм кой знае колко редовна в темата... но като гледам и другите са заети Simple Smile Такаче ще споделя моите резултати. На РХ съм от около 3 години, първата година доста стриктно свалих 6-7 кг. Сега режима ми е РХ когато съм на работа, а почивните дни разнообразявам. Разбира се, винаги избягвам боклуци (джънк фууд и всичко със шарена опаковка). Гледам да не изпадам в крайности и да не се вманиачавам и ми е добре. Крайния резултат е от 64 на 55 кг, по-оформено тяло (без никакви упражнения, самия режим така ми подейства) и много рядко ми става тежко или лошо, за разлика от преди.

Да ви споделя, след много задълбочено търсене как е РХ на английски ... наистина голям зор видях  Joy в крайна сметка открих как е и си намерих приложение за телефона, което може би ще улесни доста новите разделнички Simple Smile Казва се food combining и го има в app store. Успех Simple Smile

# 463
Чудесен резултат си постигнала и което е по-важно продължаваш с РХ.Аз също мисля да го направя начин на живот за напред и ако мога да се отърва от килограмите( които са доста) ще бъде чудесно.

# 464
Здравейте сладурани ! Heart Eyes!
Не съм писала мнооооого време в темичката, за което много мЪ е срам  Embarassed!
Е, имам си и причини де - в момента не съм на РХ.
Иначе си ви чета от време на време .
 geriangel ,колко мило, благодаря ти за рецептата против шипове - записах си я и сега да видим как ще се намерят 5 поредни дни, в които да не съм на работа, че да я приложа, нещо с миризмата на чесънчето не сме особено привързани  hahaha ...
Целувки на всички  Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт