РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 55

• 129 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ти LeMonde. Проблемът при мен, е че не ям плодове, не обичам. Сега се насилвам да ям и от 2 седмици ги ям, но ми е точно все тая дали ще ям или не плод, не ми харесва. Виж салатки във всякакъв вид мога да ям и ми харесва. Мисля си, че при мен може да е и от фазата в която жената се подготвя за климактериума ... не че съм влезнала, но пия разни хапове дето ми даде доктора ... Ще продължа и ще видя. Благодаря на всички за бързите отговори и помощта.  cook

# 586
  • Пловдив
И при мен нещата стават много бавно.От януари да сега 10 кг .Сега ми останах а едни 3-4 килограма ,но нещо се запъна отслабването ми .Изчистих 1.5 след почивката и си останах 62.5 и не мърдам ,а продължавам с разделното хранене.Интересно е ,че и при мен се получават много газове ,особено след като си хапна шопска салатка на вечеря.Явно нещо от  доматите или краставиците е .

# 587
 zlati22, ако не обичаш плодове, не се насилвай, то си е мъка ...
Хапвай от време на време ,защото са много полезни и необходими за организма  Peace.
Закуската може да я редуваш с овесени ядки с плод или зеленчук .
Много вкусен вариант е сандвич от пълнозърнест хляб тип Бонус, намазан с тънък слой масло или авокадо, маслини, домат и всичко това - поръсено с подправки на вкус. За разнообразие сменяй авокадото с жълтък .
Овесените ядки някои момичета ги киснат в плодов сок, но не този от кутия, а пресен.
Предложението на  LeMonde е чудесно  Peace.
Когато си на заведение ,си поръчвай чисто месо на скара - без сосове и тнт и свежа гарнитура.
При пиците е по-сложно, но едва ли всеки ден си на пицария - може от време на време да отпуснеш душата  Grinning.
Има плодове като динята и пъпешът, които трябва да се консумират самостоятелно .
По всяка вероятност застоят те демотивира, затова пробвай за известно време - примерно за една седмица, нещо друго, после се върни на РХ .
За сладичко - черен шоколад ,сушени плодове - но в малки количества.
Аз имам любим десерт - желирано кисело мляко с плодове .
Хубав ден на всички Hug.

# 588
Благодаря ти LeMonde. Проблемът при мен, е че не ям плодове, не обичам. Сега се насилвам да ям и от 2 седмици ги ям, но ми е точно все тая дали ще ям или не плод, не ми харесва. Виж салатки във всякакъв вид мога да ям и ми харесва. Мисля си, че при мен може да е и от фазата в която жената се подготвя за климактериума ... не че съм влезнала, но пия разни хапове дето ми даде доктора ... Ще продължа и ще видя. Благодаря на всички за бързите отговори и помощта.  cook

zlati, вчера се замислих по твоят проблем и и ми хрумна следният вариант: плодовете в разделното хранене не са задължителни, а препоръчителни според мен с идеята за по-добро изчистване на организма от токсини (щом не ти действат добре просто ги премахни от менюто си и карай само на кафе сутрин). Пробвай варианта със салата на обяд и вечерята да е само протеинна (белтъчини) т.е. кисело мляко с варени яйца или кисело мляко със шунка или яйца с извара... изобщо комбинирай протеини на вечеря. от гледна точка на разделното хранене мисля, че е приета комбинацията на протеини (не съм сигурна), но от гледна точка на отслабване може би това е режимът, който ще стимулира процеса.

# 589
Да се смесват протеини по гореописания начин не е разделно. Но пък е по-добре, отколкото въглехидратни ястия за вечеря.

Относно плодовете - не мисля, че способстват отслабването. По-скоро глада.

# 590
ами аз разгледах в интернет въпроса със смесването на белтъчини и попаднах на това:

Сполучливи комбинации в разделното хранене:

белтъци с мазнини;
белтъци със зеленчуци;
белтъци с белтъци с различен произход (пример: яйца с мляко и др. подобни);
въглехидрати с мазнини;
въглехидрати със зеленчуци;
въглехидрати със захари (за хора със здрава храносмилателна система);
мазнини със зеленчуци;
мазнини с кисели храни;
захарни с кисели храни;
плодове най-добре отделно;
бобови със зеленчуци;
бобови с мазнини.

Взето от тук: http://www.bb-team.org/articles/999_razdelno-hranene-kakvo-tryab … ego#ixzz3lQffP019

Въпреки, че някъде се среща, че не може. Но от моя гледна точка смесването на продукти от една хранителна група не е проблемът, проблемът е в комбинацията с другите групи.

# 591
Оооо сладурки, толкова много неща сте изписали , а аз блея  Joy Да Алекс, тоав с плодовете голяма мъка... Ще пробвам всички варианти и ще споделя, но след време ... Явно на организма му трябва време да привикне и да започне да слабее Joy Ще му го предоставя, твърдо съм решена. Прекрасна почивка през уйкенда  chef

# 592
Здравейте!  Simple Smile Има ли някой, хранещ се разделно с когото да си правим компания? Темата е поизостанала.
Аз започнах 90 дд, имам малък резултат и като цяло много ми хареса, но проблемът е че когато се наредят празнични дни (като сега) започвам да прецаквам нещата. Това всеки ден да ми е по график не ми допада. Отново ще си правя плодови дни, но възнамерявам да премина към разделно хранене и да оставя 90 дд.

# 593
Привет и добре дошла! Simple Smile
Кои са любимите ти разделни ястия?  Иска ми се тук да обменяме повече кулинарни идеи, с цел разнообразяване на менюто. Повечето традиционни манджи се нуждаят от сериозна адаптация, а за да станат и диетични (не калорийни бомби с шепи ядки и олиа, напр.), и вкусни, и засищащи... си трябва малко гениален ум.

# 594
Аз съм запален любител кулинар и това ми е било винаги проблем, когато реша да свалям килограми. Но сега целта не са ми само килограмите, а искам да започна да се храня по-здравословно, по-правилно. Причината е, че за 20 дни на 90 дд забелязах огромна промяна в начина по който се чувствам. Имам повече енергия, не ми е подут корема и дори кожата ми започна да се изчиства от някой досадни "проблеми". Simple Smile Отдавам това на разделното хранене, което е голяма част от 90дд.
Та по отношение на рецептите, сега съм се заровила в няколко блога (английски и български) има много здравословни и разделни рецепти. Ще споделям тук какво похапвам за да обменим опит. Simple Smile
Сега, нещо любимо, за което се сещам е пълнени пиперки със сирене и извара на фурна. Много вкусно и бързо ястие. Но има хиляди интересни варианти за разнообразяване на менюто и то без да се нарушава режима.  chef

# 595
Пълнени пиперки с кайма и гъби става, нали ? И доколкото видях в таблицата може и да се полеят със сос от кисело мляко и яйце.

# 596
Пълнени пиперки с кайма и гъби може, но каймата не може да се залива с млечни, така че без соса. Освен това може да ги напълниш само с кайма и гъби без ориз.
Аз лично избягвам каймата.

# 597
Здравейте,и аз искам да започна с  разделно хранене, чета и се ровя в нета но все различни варианти.Моля ви ако можете вие да ми обясните или качите линк. Лек и усмихнат ден!

# 598
Здравейте,и аз искам да започна с  разделно хранене, чета и се ровя в нета но все различни варианти.Моля ви ако можете вие да ми обясните или качите линк. Лек и усмихнат ден!

Здравей
първа страница на темата изчете ли ?
табличката за РХ проучи ли
някои рецепти също
свиква се бързо , поне една книжка за РХ си купи или свали от нета и прочети и ще ти стане ясно

# 599
Чета ги в момента, Grinning БЛАГОДАРЯ!

Общи условия

Активация на акаунт