Каква е във вашите очи?

• 37 171
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Въпросът не е до вманиаченост, а до това, ако решиш да си кажеш в края на деня колко си погълнал, да успееш да си сметнеш.
То, аз и от синуси и косинуси нямам пряка полза в ежедневието, но това не ми пречи да мога да реша някоя и друга задача, в която те се срещат като част от условието.

# 691
Не е нужно да се вманиачаваш , но калориите  в пасти ,торти , баклави всеки знае че са много .

# 692
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Касита, това са безкрайно груби сметки- понеже ти знаеш колко калории има в килограм пилешко, но от магазина купуваш реално 600 грама пилешко, 300 вода и 100 неизвестни добавки, повечето на въглехидратна основа, сиреч доста по-калорични от пилешкото. Но и тях не може да сметнеш, заменяйки ги в уравнението с да речем кристална захар, понеже  не се разграждат идентично и при тях работят други ензими. И в крайна сметка, какво смяташ- едно голямо нищо.

# 693
Е, безкрайно груби, де.  Peace
До калориЙ не ми се е налагало да броя.

# 694
За мен е изненадващо, че хората внимателно следят енергията, която потребляват вкъщи - кой уред с какъв разход е дневна, нощна тарифа, знаят до стотинка, колко харчи колата им и т.н., а нямат никакъв интерес към собственото си тяло и естествените му процеси

# 695
За мен е изненадващо, че хората внимателно следят енергията, която потребляват вкъщи - кой уред с какъв разход е дневна, нощна тарифа, знаят до стотинка, колко харчи колата им и т.н., а нямат никакъв интерес към собственото си тяло и естествените му процеси

Е, не е точно така. Аз имам уреди ААА и знам, че са доста по-икономични от С, както знам, че килограм плодове са с доста по-малко калории от пакетче чипс. И в двата варианта не смятам, а просто знам.   33uu

# 696
  • София
Може би тези, които си смятат уредите си смятат и теглото. И двете са в някаква степевн вманиачаване в  определена област. Разбира се за тока си имаш постоянна честитка и ако не ти хареса може да се зачудиш и да засмяташ защо така, вероятно ако си мислиш, че ядеш малко и здравословно пък дебелееш също може да те накара да си смяташ калориите, но повечето хора без проблеми(в сметките или килограмите) не сядат да ги смятат тези неща, така, за спорта.

# 697
Това го знам. Аз недоумявам защо му е на човек, който се смята за здрав, да го прави това пресмятане и дори да го запомни.

Аз не ходя с калкулатор, но знам, колко калории приемам горе-долу за ден и колко изразходвам. Не е нужно да тегля и меря всичко до грам - на повечето опаковки има посочена калорийна стойност за 100 гр. продукт.
Приемаш ли дълго време повече, от колкото харчиш - почваш да складираш, ясно е.

на опакованите храни пише, на говените не пише. За мен дори това да гледаш и търсиш по опаковките, кое колко калории е, е вече напълно излишно вглеждане в  храната Simple Smile

Аз пък съм с много ниска обща култура отностно калории, нито си броя хапките и грамовете, които ям, нито търся по продуктите кое колко калории е за 100 гр, нито си броя колко изразходвам... Crazy Embarassed Embarassed Embarassed Crazy срам, срам, срам...
И аз съм на това мнение.
Съотношението между поето и изразходено всеки здрав човек може да си го прецени сам - ако започне да наддава, значи приема повече, ако отслабва - значи приема по-малко. Няма нужда да се чете кое колко калории е. Ако организмът не реагира по този начин - например приемът е намалял наполовина, но резултат в теглото няма - значи не става дума за здрав човек и там броенето на калории най-малко ще помогне.
П.П.Бях написала "сметне", но сега го промених на "прецени". Човек, който следи и смята калории, за мен се вживява излишно.

# 698
Аз състава гледам,не калориите.
Килограмите ми са същите като в 10 кл.
но не съм вече така стегната  Sad

# 699
Много важен е грамажът на порциите.  Калориите не водят до пропорционалност в храненето, уморително и оттегчително. Една електронна кухненска везна е в пъти по-полезна от броенето на калории. 

# 700

Не е проблем. Тренирай и ще видиш резултата, ако си постоянна.

# 701
  • в рока

Това постоянство............ ooooh! Изобщо не ми е от силните страни

# 702

Ти пък  Laughing
Представи си колко време седмично отделяш за форума - това си е живо постоянство. Ако отделиш 1/3 от него за спорт - ето ти време за подобна активност  Wink

# 703
  • в рока

Ти пък  Laughing
Представи си колко време седмично отделяш за форума - това си е живо постоянство. Ако отделиш 1/3 от него за спорт - ето ти време за подобна активност  Wink

Mr. Green Права си

# 704
До калории ли стигнахте? Аз се сетих с кого да дам пример и с какво за грозно слабо и красиво загладено. В ужасяващото Мис България миналата година повечето слаби момичета имаха ужасни (за мен) фигури --клечести крака, някои с криви крака, нехубави дупета, често плоскии тн. А момичето Ингрид имаше уникално красива фигура --с тънка талия много хубав бюст, красиви крака, дупе абе идеални пропорции. И беше 90-60-90. И всички се скъсаха да я убеждават, че е дебела, пухкава и не знам още какво. А тя беше единственото красиво момиче в къщата. Като фигура беше много по-красива от победителката Нанси, чиито мерки бяха 90 67 90 --тоест по-слаба, но с по-широка талия, без хубаво дупе или бюст, тоест с нищо хубаво по тялото си, просто по-слаба.
Няма да споменавам, че в лице пак "закръгленото" момиче беше най-красиво.
И така. В България просто не се цени истинската женска красота и красивите стегнати но жнествени тела,  като на това момиче, а се пробутват някакви спагети, на които нищо не им е хубаво --ни лице, ни фигура, просто защото са "слаби".

Тъпо ми е, че това момиче Ингрид, и другите като нея, ще слуша жените, които й опяват да "отслабва", вместо да види, че всеки мъж би харесал именно нея.

Общи условия

Активация на акаунт