Каква е във вашите очи?

• 37 661
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Ами Жаве 93 кг както и да ги разпределиш са си 93 кг.Освен ако не си 2,10.
Та при мен не бяха няколко кг екстра ,а доста.Вярно не бяха само сланина,ама пак са бая за жена.И то не раждала!
Както й да е,това вече е минало.Каквото й да си говорим,все пак опаковката продава.
93 кг са много за тийнейджърка и е хубаво, че си се решила и си се справила с проблема.
Но и "опаковка" означава много различни неща.

# 451
  • в рока
Основна грешка на педагозите е да заменят или пренебрегват часовете по физкултура.И за мен те са недостатъчно.В моето у4илище имаше 2 салона.Когато не позволяваше времето да излезем навън,часовете се провеждаха в тези салони.Неприемливо е в час по физкултура да се рисува или доизяснява материал от другите часове през деня.

# 452
Основна грешка на педагозите е да заменят или пренебрегват часовете по физкултура.И за мен те са недостатъчно.В моето у4илище имаше 2 салона.Когато не позволяваше времето да излезем навън,часовете се провеждаха в тези салони.Неприемливо е в час по физкултура да се рисува или доизяснява материал от другите часове през деня.

На кои педагози?
Защото, моите уважения, но не е работа на 58-годишната начална учителка да рипа с първокласниците в салона, облечена с пола и сако.

# 453
Касита, е нали имат учители по физическо децата....Ние имахме учители по физическо и в началото училище Rolling Eyes  Thinking

Но все пак основна грижа си е на родителите.

# 454
  • в рока
Е,как да стане тогава?Хем искат часове за попълване на норматива,хем не искат да скачат.По добре 58-годишната начална учителка ,била тя с пола или рокля да  накара децата да играят на народна топка,отколкото да стоят в стаята.

# 455
Не е нужно да рипа. Достатъчно е да ги заведе в салона и да ги остави да играят на народна топка или нещо др. Никога не са ми допадали задължителните упражнения и уреди. Но ако оставят децата да играят игри, нещата ще са много по-различни.

purko88 ме изпревари Simple Smile

Касита, е нали имат учители по физическо децата....

При нас класният ръководител води физическото в 1 клас.

# 456
  • в рока
Да,и на само при вас.По принцип след въвеждането на език от втори клас,норматива на учителите падна.Заради това взимат и физкултурата,изобразителното или бит и техника

# 457
  • Пловдив
За мен пък беше безумна идеята, че физическото възпитание е предмет с норманиви, които трябва да се покриват и предмет с оценки и някой е решил, че всички деца на 10 години трябва да скачат ... м. Млазех го за това. Винаги съм била най-ниската в класа. Аз сега на 32 г. съм висока 153 см. Дали можех да скачам с късите си крачета, колкото съучениците ми, които бяха 1 глава по-високи и дългокраки?
Мразя идеята, че физическо, музика и спорт, могат да имат нормативи и оценки. Аз можех да рисувам, но не и да скачам, а нотите за мен бяха просто изображения ан точки и думички до, ре, ми на лист, но никога и до ден днешен тези думи не са обозначавали звуци, просто защото нямам слух за музика. Заради тази глупост трябваше да бъдем наказвани с ниски оценки и порицаване. Брат ми пък имаше двойки по рисуване.
Всички тези учебни часове имат смисъл но според мен учителите трябва да ги превърнат в забавна игра и нещо, което да привлича децата, а не във вид тормоз, който да ги отварти до живот.

# 458
Да,и на само при вас.По принцип след въвеждането на език от втори клас,норматива на учителите падна.Заради това взимат и физкултурата,изобразителното или бит и техника

При нас езикът е от първи клас.
От 2-ри нагоре по физическо имат друг учител.

За мен пък беше безумна идеята, че физическото възпитание е предмет с норманиви, които трябва да се покриват и предмет с оценки и някой е решил, че всички деца на 10 години трябва да скачат ... м. Млазех го за това...

Peace

# 459
  • в рока
Аз и в университета покривам пустите му и нормативи Confused

# 460
Явно са се променили нещата . Но дори да имат физическо, то е 2-3 часа в седмицата, което все пак не е достатъчно. Родителите трябва да си водят децата на спорт, не за да не са дебели, ами за да имат двигателна и спортна култура. Някои основни спортове като плуване, ски, танци и тн се учат на ранни години и после никога не можеш да ги научиш добре на по-голяма възраст. Заради това и толкова малко хора като процент плуват правилно или карат добре ски.

# 461
  • Велико Търново
Учителката на дъщеря ми е на 45 год., детето е в първи клас и до 4-ти тази учителка ще му преподава по всички предмети, вкл. и физическо - радвам се, че тя не оставя децата да рисуват или стоят по пейките, облича си екип и играе с тях - народна топка, организира щафетни игри....Но и на мен ми прави впечатление, че поне половината в класа ни са пълнички...
П.П.Май изместихме темата Wink

# 462
  • в рока
Че то колко пъти измествахме... Laughing

# 463
Касита, е нали имат учители по физическо децата....Ние имахме учители по физическо и в началото училище Rolling Eyes  Thinking

Но все пак основна грижа си е на родителите.

На места имат, на места нямат.
Детето ми сега има един трейнер- висок, гологлав, строг и обожаван от всички. Направо примират от кеф, като имат час при него. В предишното училище имаха класна в предпенсионна възраст и женицата дали и беше до това да рипа с тях?

poohito, има норматив от-до.

# 464
  • Велико Търново
Че то колко пъти измествахме... Laughing
Laughing Така де, нали вече щателно обсъдихме дамата от първа стр. Wink

Общи условия

Активация на акаунт