Каква е във вашите очи?

• 37 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ами сигурно и тя не се е харесвала и на това се дължи сегашния й вид. Изглежда като човек, който е много критичен към себе си.

Сори, обаче ме досмеша. Понеже е "много критична към себе си" се е докарала до това, което е. Има нещо много сбъркано в мисленето, че колкото си по-слаб, толкова по-добре. Има си клинични граници на нормалност. Естетичните донякъде съвпадат с тях, но да речем, долната граница на "нормалност" е приемлива за българката. Аз искам дъщерите ми да са слаби и правя всичко по силите си да го постигна, но не искам да са прекалено слаби. Нито ми е красиво, нито е здравословно.
Нищо смешно няма в това. Поне за мен. Но се случва човек да премине границата неусетно. Именно за това апелирам в темата, понеже засяга прекалено много съвременни жени - да се поддържа здравословно тегло, с умерено хранене и качествена храна, с активност. За да не се превърне стремежът към стройна фигура в обсебване. Особено ако не сте от късметлиите дето от 8-ми клас сте запазили непроменено тегло, щото ви е такъв гена /майка ми/.
Анджелина може наистина да е била болна и оттам да се дължи слабостта й.  Дано не е така.

Вярно, че не е смешно по принцип, но малко ми прозвуча като оксиморон - да се "развалиш", защото си супер критичен към себе си. Дано не е така!

И аз към това апелирам, всъщност.

# 661
Не че нещо, но на първа и трета снимка е Мегън Фокс, а на тази по средата - Оливия Уайлд.  Peace

Вярно.  Mr. Green Еми същата ми се видя и тях.

# 662
А, и да ги бъркаме, тях не ги бърка  Crazy

# 663
ох на мен те и двете ми харесват много повече от анджелина джоли като фигура. тя пък дори слаба е с дебела талия и плосък задник и прекалено слаби крака и ръце. Съвсем не ми харесва такова тяло.
Явно имам по-друг вкус. Иначе Брад Пит ужасно е погрознял последно време Sad.

# 664
Именно за това апелирам в темата, понеже засяга прекалено много съвременни жени - да се поддържа здравословно тегло, с умерено хранене и качествена храна, с активност. За да не се превърне стремежът към стройна фигура в обсебване. Особено ако не сте от късметлиите дето от 8-ми клас сте запазили непроменено тегло, щото ви е такъв гена /майка ми/.

Да, но представите за здравословно тегло доста се различават. Например, моделките на ВС, които пуснах, бяха категоризирани като твърде слаби. Като се сетя, че съм толкова слаба, почвам да се чудя какво не ми е на ред ? Ям по над 2200 калории дневно, средно имам по 5 часа аеробна активност седмично и още 3 часа йога, и пак ще се намери някой който да каже, че съм като клечка. Значи проблема не е в мен, а в представите на другите за това, кое е и не е слабо.

# 665
  • София
Не се притеснявай, в една тема същите моделки бяха определени като "трътлести". Mr. Green

# 666
Именно за това апелирам в темата, понеже засяга прекалено много съвременни жени - да се поддържа здравословно тегло, с умерено хранене и качествена храна, с активност. За да не се превърне стремежът към стройна фигура в обсебване. Особено ако не сте от късметлиите дето от 8-ми клас сте запазили непроменено тегло, щото ви е такъв гена /майка ми/.

Да, но представите за здравословно тегло доста се различават. Например, моделките на ВС, които пуснах, бяха категоризирани като твърде слаби. Като се сетя, че съм толкова слаба, почвам да се чудя какво не ми е на ред ? Ям по над 2200 калории дневно, средно имам по 5 часа аеробна активност седмично и още 3 часа йога, и пак ще се намери някой който да каже, че съм като клечка. Значи проблема не е в мен, а в представите на другите за това, кое е и не е слабо.

Грешиш. Няма "представи" за здравословно тегло. Има параметри. Представите са естетическо понятие. Когато отидеш на лекар никой не ти казва "о, вие отговаряте на моите представи за здравословно тегло" - качваш се на кантара и те мерят. Теглото ти или е в параметри, или е извън. Това, че се храниш с 2,200 калории и спортуваш по 8 часа седмично вероятно е достатъчно, за да поддържа теглото ти такова, каквото е, но ако теглото ти е било прекалено ниско, няма как с този режим да го нормализираш. Същото важи и в обратната посока - жена с наднормено тегло, която се йхрани здравословно и спортува в рамките на нормалното, няма да отслабне, а ще си поддържа теглото.

# 667
Не знам, аз последно като бях в Лувъра, и се шматкам, шматкам, па дойде време да си ходя. И като се разпищяха едни аларми, едно чудо, лудница ви казвам. Наобиколи ме една охрана, дръпнаха ме в една стаичка отстрани, направо напълних памперса.  Embarassed Какво става, момчета, викам, защо така припряно, а те - Съблечете се!  Shocked Ама недейте така, казвам, аз не съм по работа тука, разхождам си се, те обаче тц. Naughty Ми съблякох се, гледаха, цъкаха, па ми казаха да си се загърна. И като се почнаха едни извинения, едни извинете мадам, викам - какво ми се извинявате, мискини, защо ме карате да се разпищолвам тука, а те - скенерите, викат, скенерите са виновни, засекли под палтото ми силуета на някаква Венера от Вилендорфско, и си казали - край, откраднаха я, бърже да я спрат, демек мене, щото нали. В смисъл, не знам дали се обясних като хората, но и аз страдаме от съдбовна прилика с разни неземни създания, и все ще се намери некой да ми каже, че не приличам на човек, разбираш ли.  Peace

# 668
Грешиш. Няма "представи" за здравословно тегло. Има параметри. Представите са естетическо понятие. Когато отидеш на лекар никой не ти казва "о, вие отговаряте на моите представи за здравословно тегло" - качваш се на кантара и те мерят. Теглото ти или е в параметри, или е извън. Това, че се храниш с 2,200 калории и спортуваш по 8 часа седмично вероятно е достатъчно, за да поддържа теглото ти такова, каквото е, но ако теглото ти е било прекалено ниско, няма как с този режим да го нормализираш. Същото важи и в обратната посока - жена с наднормено тегло, която се йхрани здравословно и спортува в рамките на нормалното, няма да отслабне, а ще си поддържа теглото.

За BMI ли става въпрос ? Защото според тези параметри много хора са под "здравословното тегло", а всъщност нищо им няма. Един кантар не изчислява нито процента мазнини, нито мускулната маса, нито се взема предвид костната маса. Аз също съм "underweight" според индекса за телесна маса, но физически не мога да поема повече храна, за да се впиша в критерия.

# 669

За BMI ли става въпрос ? Защото според тези параметри много хора са под "здравословното тегло", а всъщност нищо им няма. Един кантар не изчислява нито процента мазнини, нито мускулната маса, нито се взема предвид костната маса. Аз също съм "underweight" според индекса за телесна маса, но физически не мога да поема повече храна, за да се впиша в критерия.

Не само за BMI. Има си критерии. Примерно, за obesity:
http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/obesity/sum_clin.htm

http://publications.nice.org.uk/obesity-cg43/guidance#clinical-recommendations

http://www.health.govt.nz/system/files/documents/publications/we … -guidelines_0.pdf

http://www.acog.org/Resources_And_Publications/Committee_Opinion … _During_Pregnancy

A ти откъде знаеш, че нищо им няма? Ако искаш повече информация, попитай Анет от американската тема. тя е специалист, аз не съм.

# 670
ИТМ си е съвсем добър показател за здравословно тегло, не е критерий за хубаво тяло, нито има претенции да показва какво е съотношението между мускулна маса и сланина. Не това му е целта. Освен това границите са много широки, така че човек спокойно може да се вмъкне в тях. Допускам, че има и изключения, но повечето хора със здравословно тегло, би трябвало да попадат в зеленото. Сега, това че някой си е под нормата и се чувства о.к. няма да прменя таблицата, която са изнамерили специалистите. И да се казва "ИТМ не е верен" е голяма глупост, просто защото няма как такъв показател да не е верен.
Дори съпругът ми, който тежи 81 кг на ръст 205 и изглежда доста необичайно, е в зеленото, а ако питаме съфорумките, това не са килограми за мъж, защото техните са по 100 кила и в техния случай пък се оказва, че много хора са над нормата, ама нищо им няма иначе  Wink

# 671
Ау, Янечек, къде го намери тоз' левент? Simple Smile Моят е направо дребосък, по-висок е от мен с 2-3 см.

# 672
Моят е направо дребосък, по-висок е от мен с 2-3 см.

Ти откъде знаеш, че и моят не е по-висок от мен с 2-3 см  Flutter

# 673
Ще си признаеш за височината.  Joy Няма само аз да съм тъгъдък.

# 674
Индекса е някаква ориентировъчна таблица, а не сто процентов биологичен показател, той дори не е създаден от биолог, а от математик Laughing. Един човек, който тренира и е с индекс 18, т.е под нормата, може да е много по-здрав от човек с индекс 20, който последният път когато е спортувал е бил в гимназията Simple Smile .

Дори не зная, защо под 18.5 се смята за под средното ниво, след като най-голяма продължителност на живота имат хората с индекс между 17 и 22, а не виждам как човек с индекс 17 ще живее дълго, ако е болен.

Общи условия

Активация на акаунт