Отговори
# 465
      И още малко инфо да подам - дано този път да се отпечата правилно.

Скрит текст:
За вечерта на изневярата - аз съм го разбрала така - Сеит излезе от пералнята и тръгна към аптеката на Шура, за да я вземе и заедно да отидат към дома им. Но 15 мин. преди края на  работното време на Шура в аптеката влиза /не помня единия или двамата й братовчеди/ синовете  на този генерал, който го дадоха  във втора серия. /Името му е генерал Богацевски или нещо подобно./
 Шура след като вижда единия си братовчед толкова се захласва от радост, че започва да го прегръща и целува. Тя затвори аптеката и заедно прегърнати излязоха на улицата. Сеит е на двадесетина метра от тях. Тъмно е и вижда само силуети на прегърнати хора. Той без да знае кой е тоя, веднага си каза, че Шура си има и други любовници.  Побясня от ярост и се върна обратно в пералнята. И там намери една  гъркиня и преспа през нощта с нея. На другия ден Шура разбра, че Сеит й е изневерил и така се разделиха.  Може и да не съм права, но така си мисля че е  Простете ми.

# 466
     И още малко инфо да подам - дано този път да се отпечата правилно.

Скрит текст:
За вечерта на изневярата - аз съм го разбрала така - Сеит излезе от пералнята и тръгна към аптеката на Шура, за да я вземе и заедно да отидат към дома им. Но 15 мин. преди края на  работното време на Шура в аптеката влиза /не помня единия или двамата й братовчеди/ синовете  на този генерал, който го дадоха  във втора серия. /Името му е генерал Богацевски или нещо подобно./
 Шура след като вижда единия си братовчед толкова се захласва от радост, че започва да го прегръща и целува. Тя затвори аптеката и заедно прегърнати излязоха на улицата. Сеит е на двадесетина метра от тях. Тъмно е и вижда само силуети на прегърнати хора. Той без да знае кой е тоя, веднага си каза, че Шура си има и други любовници.  Побясня от ярост и се върна обратно в пералнята. И там намери една  гъркиня и преспа през нощта с нея. На другия ден Шура разбра, че Сеит й е изневерил и така се разделиха.  Може и да не съм права, но така си мисля че е  Простете ми.

Сиси, така беше ! Благодаря ти !  newsm51

# 467
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Добър вечер дами! Hug Hug Hug Hug Hug
Рекох да си повея ника по тераската, ей така...за калабалък. Laughing

Госпожа Heart Eyes Heart Eyes Hug след 3-та серия се включвам. Party Party Party

# 468
          Димето, много ти благодаря за  мнението в пост 423.

Мога и други неща да пиша, но ме е страх да не би някое момиче да ме обвини, че издавам тайни от книгата на Нермин. Знаем, че филма няма да бъде точно копие на книгата, самата Нермин го каза, но си мисля, че щом е биография на няколко семейства  все пак ще се придържат към историята.

Оня ден срещнах една позната - възрастна жена, която е белогвардейка и я заговорих. Тя не знае нищо за филма и книгата на Нермин. Но ми каза, че и нейното семейство са татари от п-в Крим.  Те са избягали през 1922 година, след като  болшевиките са убили и тримата й чичовци. Първо са се установили в Белград. Тя е родена там през 1934 година, но двамата й братя са родени на Крим. Помня майка й и баща й - вече покойници - белогвардейски татари. Тя преди 15 години е ходила там да си търси имотите - всичко е унищожено, къщите, улиците, дворовете. Болшевиките направо са  палели и унищожавали всички имоти. От роднините й няма никой жив - никакви наследници - синове, дъщери, внуци. Масово са избити като царски  роби.

Това е положението. Смърт, смърт и пак смърт - /Главата  му искам, жената, децата и целият им род!!!!/ 

# 469
Добър вечер дами! Hug Hug Hug Hug Hug
Рекох да си повея ника по тераската, ей така...за калабалък. Laughing

Госпожа Heart Eyes Heart Eyes Hug след 3-та серия се включвам. Party Party Party

Е, Трайкова, Heart Eyes Hug Heart Eyes ми това е чак след две седмици ! Crossing Arms Другият вторник няма да има епизод, заради мач от Шампионска лига .

Сиси,  Hug пиши си спокойно, всеки има право да споделя мнението си и виждането си за сериала. Колкото до препратките с романа - поставяй ги в спойлер, така няма да има проблем за никого.  Peace
За мен, лично, справката с романа, е важна, защото дава обяснение и хвърля светлина върху редица събития или сцени от филма, които са само загатнати или пък няма как да си обясниш, ако не знаеш историята. Peace А момичетата, които искат да бъдат изненадани, няма да четат скрития текст. Мисля, че така е справедливо !  Peace

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 20:21 от gospojata

# 470
с инфото, че Шура е била на 15 окончателно ме сразихте и  разстроихте... Mr. Green Mr. Green

не само че незряла, но и реално малолетна... Rolling Eyes

вече нямам никакви оправдания за постъпката на Сеит  Mr. Green

колкото до нейната мотивация / държа да отбележа подсъзнателна, тя самата едва ли се е замислила надълбоко/, бих предположила освен увлечението и чувството за реална заплаха и конкуренция от страна на красивата пищна баронеса.

баронесата ясно и даде да разбере, че е имала 'близки отношения' със Сеит и че най-веротно ще има отново, така че малката предпочете да си заздрави позициите и да не допуска любимият и да се озове отново в леглото на друга. Mr. Green

пак да повторя, да не се обиди някой Wink . не твърдя, че го е направила съзнателно, а чисто интуитивно, по женски инстинкт   Laughing
Абсолютно вярно! По едно време нали  се скараха.  Няма друго обяснение за поведението й, когато  срещна Петро след преживяното на дивана. Хванала за ръка Курт, с розата, разрошена, весела, сияеща, тържествуваща, с победоносно изражение на лицето. Да я види цял Петербург. И да каже Петро на баронесата.  

# 471
  • София
nikita - Изводи за това какви чувства питае Нермин към Шура не можеш да си вадиш без да си прочела книгата.

# 472
с инфото, че Шура е била на 15 окончателно ме сразихте и  разстроихте... Mr. Green Mr. Green

вече нямам никакви оправдания за постъпката на Сеит  Mr. Green

колкото до нейната мотивация / държа да отбележа подсъзнателна, тя самата едва ли се е замислила надълбоко/, бих предположила освен увлечението и чувството за реална заплаха и конкуренция от страна на красивата пищна баронеса.

баронесата ясно и даде да разбере, че е имала 'близки отношения' със Сеит и че най-веротно ще има отново, така че малката предпочете да си заздрави позициите и да не допуска любимият и да се озове отново в леглото на друга. Mr. Green

пак да повторя, да не се обиди някой Wink . не твърдя, че го е направила съзнателно, а чисто интуитивно, по женски инстинкт   Laughing
Абсолютно вярно! По едно време нали  се скараха.  Няма друго обяснение за поведението й, когато  срещна Петро след преживяното на дивана. Хванала за ръка Курт, с розата, разрошена, весела, сияеща, тържествуваща, с победоносно изражение на лицето. Да я види цял Петербург. И да каже Петро на баронесата.  

Логичното обяснение  би било , че въпросната писателка, внучка на Мурка и Сеит, няма как да питае топли чувства към Шура, тъй ,че всичко свързано с малолетната ще е двусмислено, а Казанова ще излиза все чист от водата с някакво оправдание.

# 473
Ники,  Hug към лор си се обърнала, извинявам се, но само искам да кажа, че не е така. Както казах и преди - Нермин е подходила много честно и към двата образа - нищо не им е спестено, нито на Шура, нито на Курт. Peace Не зная каква ще е интерпретацията на двете цинцифуции, но в романа никой не е само бял.  Peace
И честно казано, аз още докато четях, изпитах респект към Мурка - много трябва да си пораснал, че да разкажеш всичко това на внучката си. Предполагам, че никак не и е било лесно да признае, че цял живот е живяла в сянката на тази жена и никога не е била обичана така. Peace
Извини ме отново, че се намесих !   bouquet

# 474
nikita - Изводи за това какви чувства питае Нермин към Шура не можеш да си вадиш без да си прочела книгата.
И без да си чела романа, логично да е не храни добри чувства към конкуренцията на баба си. Предполага се, че бабата е страдала заради тази връзка на Курт. И до момента  образът на Шура е тотално компрометиран. По нататък може да я изкара светица.

# 475

Чудя се каква ще е ролята на този нов образ, който са въвели ? Със сигурност присъствието и, няма да е случайно. Thinking

# 476
с инфото, че Шура е била на 15 окончателно ме сразихте и  разстроихте... Mr. Green Mr. Green

вече нямам никакви оправдания за постъпката на Сеит  Mr. Green

пак да повторя, да не се обиди някой Wink . не твърдя, че го е направила съзнателно, а чисто интуитивно, по женски инстинкт  Laughing

А аз предпочитам да вярвам, че това е една голяма любов, защото съм си глупава романтичка.  EmbarassedФилмът ми изглежда като вълшебна приказка, с красиви хора, красива музика. Иначе ако разсъждавам по плоскостта 15-годишна с военен герой, става твърде пошло. Предполагам, че Хилял Сарал няма за цел да ни направи свидетели на низки страсти, а на една любов, продължила цял живот едва ли не.

# 477
И честно казано, аз още докато четях, изпитах респект към Мурка - много трябва да си пораснал, че да разкажеш всичко това на внучката си. Предполагам, че никак не и е било лесно да признае, че цял живот е живяла в сянката на тази жена и никога не е била обичана така. Peace
HugСпоред мен, източниците не са достоверни. Щом историята не е разказана от дядо й. Каква е гаранцията, че не си  измисля.  Знае 5-6 факти от биографията, другото са фантазии. Сестрата на Шура е била на 90 години, когато е писала романа.  На мен лично ми направи впечатление, че тази книга не е издадена в Русия. Страна, първа по книгоиздаване, не е издадено само това, което още не е написано. И то вече се вижда. Направо си е за съд от някои жив наследник на Боровински или на баронесата.

# 478
Госпожата,  Heart Eyes според мен историята не е разказвана само от Мурка.  Peace Няма как тя да разкаже събитията, които се развиват, преди нейната поява. Hug

# 479
Ники,  Hug към лор си се обърнала, извинявам се, но само искам да кажа, че не е така. Както казах и преди - Нермин е подходила много честно и към двата образа - нищо не им е спестено, нито на Шура, нито на Курт. Peace Не зная каква ще е интерпретацията на двете цинцифуции, но в романа никой не е само бял.  Peace
Госпожата, мен цялата тая история ми е малко бутафорна.Няма начин, колкото и безпристрастен да си, да не наклониш везните нанякъде, дори и без да искаш.А иде реч и за трета ръка разказ- Курт, Мурка, та внучката и да не забравяме, че не е биография, а роман.Сериалът не знам по романа ли е ,или по мотиви от романа, което не е маловажно,но по- важното е ,че тук обсъждаме сериала и аз казвам това което виждам  и мисля и гледам да се аргументирам. Hug

Смятам,че доказателства и аргументи от книгата, кой какво казал,мислил, направил и т.н. в книгата, не могат да са критерий за това, което виждаме на екрана, защото в противен случай ,ще заприличаме на литературен кръжок.

P.P Не ме карайте да напиша, че Къванч не е успял да изиграе любов , а е изиграл мъжка  похот и за това така го виждам hahaha hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 21:09 от nikita1

Общи условия

Активация на акаунт