Отговори
# 480
Смятам,че доказателства и аргументи от книгата, кой какво казал,мислил, направил и т.н. в книгата, не могат да са критерий за това, което виждаме на екрана, защото в противен случай ,ще заприличаме на литературен кръжок.

Точно! Още повече, че от споделенето досега, филмът е различен от книгата. Само някои имена са верни.

# 481

А аз предпочитам да вярвам, че това е една голяма любов, защото съм си глупава романтичка.  EmbarassedФилмът ми изглежда като вълшебна приказка, с красиви хора, красива музика. Иначе ако разсъждавам по плоскостта 15-годишна с военен герой, става твърде пошло. Предполагам, че Хилял Сарал няма за цел да ни направи свидетели на низки страсти, а на една любов, продължила цял живот едва ли не.
[/quote]

Hug Hug Hug Няма нищо пошло и в историята, разказана в романа.  Peace Драматизмът на тази голяма любов, се усеща във всяка страница и абзац от романа. От това, което виждам досега от филма, сценаристките и екипа, са уловили и духа на епохата, и драматизма на историята ! Очаквах приказка и я получих! Много, много съм доволна !  Heart Eyes И си права - това е любов, продължила цял живот !  Peace

Дафне,  Hug историята е разказана от баба и - от Мурка ! След това авторката тръгва по следите на любовта и стига до сестрата на Шура, която допълва картината. По- достоверни източници от тези двата - здраве му кажи ! И все пак, освен биографична част, в романа има и доза художествена измислица, което не бива да забравяме. Peace

# 482
...историята е разказана от баба и - от Мурка ! След това авторката тръгва по следите на любовта и стига до сестрата на Шура, която допълва картината. По- достоверни източници от тези двата - здраве му кажи ! И все пак, освен биографична част, в романа има и доза художествена измислица, което не бива да забравяме. Peace

Hug Heart Eyes Hug

А, ясно, така си и мислех, няма как Мурка да разкаже нещата, които гледаме сега. Peace

# 483
Госпожата,  Heart Eyes според мен историята не е разказвана само от Мурка.  Peace Няма как тя да разкаже събитията, които се развиват, преди нейната поява. Hug

Така е, Снеже !  Heart Eyes Писали сме заедно !  Peace

Никита, затова казвам, че не бива да забравяме, че има голяма доза художествена измислица и разбира се - интерпретациите на авторката.  Peace
Горе- долу и аз това казвам.  Laughing
Аз също коментирам на база на видяното, но не мога да отрека, че съм повлияна и от романа. Peace
Но, сълзите в очите му, не мога да нарека липса на любов, а единствено нагон. Моите очи видяха перфектно изиграна любов, страст и желание ! Толкова перфектно, че чак истински !  Heart Eyes

Пък твоите очи щом са уловили само това - ок !  Peace Затова гледаме с различни очи !  Hug

# 484

А аз предпочитам да вярвам, че това е една голяма любов, защото съм си глупава романтичка.  EmbarassedФилмът ми изглежда като вълшебна приказка, с красиви хора, красива музика. Иначе ако разсъждавам по плоскостта 15-годишна с военен герой, става твърде пошло. Предполагам, че Хилял Сарал няма за цел да ни направи свидетели на низки страсти, а на една любов, продължила цял живот едва ли не.

руснаците както казват:

жили они долго и счастливо...
а потом познакомились
    Mr. Green Mr. Green

прибързани отношения и това е  Wink

# 485
# 486
Госпожата,  Heart Eyes според мен историята не е разказвана само от Мурка.  Peace Няма как тя да разкаже събитията, които се развиват, преди нейната поява. Hug

Така е, Снеже !  Heart Eyes Писали сме заедно !  Peace

Никита, затова казвам, че не бива да забравяме, че има голяма доза художествена измислица и разбира се - интерпретациите на авторката.  Peace
Горе- долу и аз това казвам.  Laughing
Аз също коментирам на база на видяното, но не мога да отрека, че съм повлияна и от романа. Peace
Но, сълзите в очите му, не мога да нарека липса на любов, а единствено нагон. Моите очи видяха перфектно изиграна любов, страст и желание ! Толкова перфектно, че чак истински !  Heart Eyes

Пък твоите очи щом са уловили само това - ок !  Peace Затова гледаме с различни очи !  Hug

Здравейте! Hug
Госпожата  Heart Eyes newsm10 smile3521 smile3521 smile3521

# 487
Здравейте!wavey

В очакване на превода на 2 епизод, един кратък момент с превод с тези двамата,
които харесах от пръв поглед.

http://www.vbox7.com/play:89893763ee

Некоторые участники задаются вопросом, откуда у турецкой актрисы русская фамилия? Речь идет об актрисе Еве Дедовой. В "Курт Сеит и Шура" Ева играет роль балерины Татьи. Итак.. Предлагаем вашему вниманию краткую биографию актрисы:

Ева родилась в 1992 году в казахстанском городе Талдыкургане. Случайно попала в труппу ВКМ к известному турецкому режиссеру и продюсеру Йылмазу Эрдогану. После этого стала достаточно узнаваемой в Турции, снялась в нескольких проектах. Не так давно на экраны вышел фильм «Махмуд и Марьям», снятый по произведению азербайджанского писателя Эльчина Эфендиева, в котором Ева сыграла главную роль. Партером Евы по фильму стал турецкий актер Арас Булут Ийнемли, многим известный по сериалу «Великолепный век», в котором он играет.      

Нури Алчо сообщил, что встретился с командой "Курт Сеит и Шура". Вот, что он сказал по этому поводу:" Мы встретились с Керемом Чатаем (примечание: продюссер "Курт Сеит и Шура").. Дай Бог все получится! Мы думаем, проект будет длится минимум 1.5 года"

Перевод - Гумру Самедова

Перевод сделан специально для http://vk.com/kurtseyt_official, при копировании, пожалуйста, указывайте источник, уважайте чужой труд!

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 22:15 от * Дъга

# 488
Дъга, благодаря за споделената информация !   bouquet
Ева Дедова не ми харесва особено, но момъкът - Ушан беше май, много ми харесва !  Peace

Нури Алчо кой е, дали знаеш ? Ако проектът продължи година и половина, това са си два сезона, според мен ! Особено, ако са 16 епизода на сезон. Peace

Мисля си, че ако епизодите не са толкова дълги, ще е по- добре . Peace Два часа и половина, си е един игрален филм.

# 489
Само че, за мен нещата не се свеждат просто до бързия секс . Peace Затова отказвам да се съглася с всякакви намеци за леконравно поведение на момичето, както и да вменявам някаква вина на Курт, затова, че не се е държал “джентълменски“. Peace Мисля, че стихията на чувствата, ги повлече и двамата ! Лично аз не познавам някого, който би устоял на подобно “бедствие“ Peace

Hug Добре, влюбила се, преспала. Няма да придиряме. Но, след горещата сцена и за момент не почувства раздвоение, срам, съжаление от стореното, болка заради наранената гордост и загубената чест. Факт е, че тя му се предложи. Мотивите са без значение. И е  възпитавана в консервативен дух.  Шура беше на седмото небе, като че ли цял живот само това е чакала. Угризенията бяха на Курт. В този смисъл, ако не е леконравна в буквалния смисъл, е вятърничава и празноглава. И с това вече може да бъде извинена.

# 490

Госпожата,  Hug,това беше намигване към  ЗП,където все го обвиняваха, че към Бихтер е похот , мислех,че ще ме разбереш . Wink
Хубава вечер на всички!

# 491

Госпожата,  Hug,това беше намигване към  ЗП,където все го обвиняваха, че към Бихтер е похот , мислех,че ще ме разбереш . Wink

Hug Hug Hug Не се сетих, честно ! Да, все го обвиняваха, че е празноглав, че било само страст и прочее дрън-дрън  ! Laughing
 Малко се учудих, че този поглед не ти е въздействал - ми, както обичам да казвам - като те погледне така, камък да си, вода ще пуснеш !  Crazy Flutter Embarassed Heart Eyes

# 492
Нури Алчо кой е, дали знаеш ?
Госпожата Hug
Не знам кой е Нури Алчу,но предполагам че трябва да е някакъв телевизионер или филмов критик, знам ли. За съжаление не е посочен и източника, за да проверим.Не че това ще ти помогне, но това е той.

Скрит текст:

# 493

Оня ден срещнах една позната - възрастна жена, която е белогвардейка и я заговорих. Тя не знае нищо за филма и книгата на Нермин. Но ми каза, че и нейното семейство са татари от п-в Крим.  Те са избягали през 1922 година, след като  болшевиките са убили и тримата й чичовци. Първо са се установили в Белград.
Да, имало е  белогвардейци в Белград. Построили са си и църква в центъра на Белград. Руската църква. Още я има. Там е погребан водача им Врангел.

# 494
Само че, за мен нещата не се свеждат просто до бързия секс . Peace Затова отказвам да се съглася с всякакви намеци за леконравно поведение на момичето, както и да вменявам някаква вина на Курт, затова, че не се е държал “джентълменски“. Peace Мисля, че стихията на чувствата, ги повлече и двамата ! Лично аз не познавам някого, който би устоял на подобно “бедствие“ Peace

Hug Добре, влюбила се, преспала. Няма да придиряме. Но, след горещата сцена и за момент не почувства раздвоение, срам, съжаление от стореното, болка заради наранената гордост и загубената чест. Факт е, че тя му се предложи. Мотивите са без значение. И е  възпитавана в консервативен дух.  Шура беше на седмото небе, като че ли цял живот само това е чакала. Угризенията бяха на Курт. В този смисъл, ако не е леконравна в буквалния смисъл, е вятърничава и празноглава. И с това вече може да бъде извинена.

Дафне,  Hug ама и да придиряме - все тая ! Станалото - станало !  Laughing
Но аз, наистина не разбирам, защо трябва да се чувства виновна или да изпитва угризения, срам и съжаление ? Отдала се е на мъжа, когото обича, в когото е шеметно влюбена и иска този мъж да е единственият в живота и . От какво да се срамува? Пък и не мога да я съдя - не е направила нищо, което и аз не бих направила !  Wink Peace
Мисля, че семейството, в което са израснали сестрите и възпитанието, което са получили, е доста демократично и свободно. В крайна сметка, баща и я подкрепи и уважи изборът и !  Peace

Дъга,  Hug благодаря ! И аз предполагам, че е журналист. Peace

Общи условия

Активация на акаунт