Отговори
# 15
Добро да е утрото и прекрасен денят ви, дружки !  Hug

Скрит текст:

Кралицата, в книгата, ролята на баронесата в живота на Сеит Еминов, беше абсолютно епизодична. Тук, с оглед интригата явно, са натоварили този образ с повече ангажименти . В романа и Петро е различен от това, което ни показват тук. Предполагам, че ще има подобни разминавания и с останалите образи, ако е нужно за развитието на действието. PeaceИ си права - “майката“  на Нихат, сега е майка на Петро, доколото схванах. Peace

Както предполагах, книгата на Нермин Безмен, ще служи като литературна основа на филма. Сюжета, образите, действията, ще бъдат доразвити, обогатени, има включени нови персонажи, които изобщо не присъстваха в романа - другата сестра на Шура, както и Гюзиде, са нови персонажи .
В този реди на мисли, аз не искам да товаря сериала с някакви свръхочаквания, по отношение на историческата достоверност и точност. Имали са исторически консултант, предполагам, че няма да допуснат очебийни неточности и разминавания с фактите, но ще има и интерпретации - няма как. Просто тук има доза художествена измислица, както в повечето филми и романи. Peace
Аз съм се съсредоточила в играта и преобразяването на Къванч и Фарах, които до този момент мога само да адмирирам ! Останалият каст, също мисля, че е много добър.Имам си, разбира се, едно наум за Едже и Хилял, но вярвам, че ще се постараят и ще се възползват максимално от възможностите, които им дава книгата . Peace

Сиси, определено е станало недоразумение и не си прочела назад в темата.  Peace Меги просто обръка имената на актьорите / Валето вече ти е обяснила, че има актьор с това име
/, даже се пошегувахме с лапсуса ! / До този момент, атмосферата в темата, е чудесна и много ми се ще, да остане такава, да не си търсим гарес, както казват старите хора, за всяка дума . Идеята е, да се забавляваме заедно, да се разтоварим от ежедневието, да се порадваме на таланта и красотата на любимците ни ! Така мисля аз !  Peace

Дива,  Hug благодаря, че си систематизирала образите !   bouquet

Снежка,  Heart Eyes Hug Heart Eyes изпреварила си ме !  Wink

# 16
Добро утро! Hug

Снеже , Госпожата  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря ви за сутрешното кафе, никога не ми е в повече  hahaha точно по две си пия всяка сутрин!  bouquet
Дива  Heart Eyes Hug благодаря!  bouquet
Темата ни е страхотна, нека и такава си остане! Praynig
Всеки да пише това, което усеща, когато гледа любимия филм, без да се опитва да се прави на по-по-най и всичко ще е чудесно!

Снощи се опитах да гледам серията на сръбски , къде разбрах, къде не  hahaha обаче разбрах най-важното ... Сеит се влюби и още как в Шура ... В банята, когато бъзикаха момчетата Петро за Шура, на него никак не му беше приятно. Дано по-бързо преведат серията и на бг. , друго си е.
Хубав ден, момичета! Hug

# 17
https://www.facebook.com/photo.php?v=413274205476113&set=vb.347495275387340&type=2&theater

# 18
Привет на всички и хубава неделя и от мен! Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Госпожата Hug,благодаря за новата тема! Flowers Rose

Очевидно денят ще е хубав,защото започва добре-с превод на руски на 1 епизод.

http://vk.com/video-59313557_168172582

Приятно гледане!

# 19
Дъга,  Hug страхотен неделен подарък ! Благодаря ти ! newsm51

# 20
Добър ден,дами!  
Госпожата,    Дива,   Снеже  ,   Фенче- благодаря ви за чудесните новини и усилията ви, за да бъде тази тема приятна за общуване.

Дъга- благодаря от сърце Peace
Чудесен подарък си имаме - девчонките са превели  първият епизод! Hug Hug Hug

Аз все пак се надявам,че сценаристките ,ще спазват основната линия на книгата,а и Нермин Безмен ги държи под око.Двете дами - Едже и Мелек,носят повече от "две дини",дано ангажиментите им и на двете места са успешни.

С удоволствие се оправям към "киносалона" Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 13:24 от Martyna83

# 21
Привет, момичета!  Hug   bouquet Снощи не ми излезе новата тема и съм писала в старата, затова и тук да ви поздравя послучай вчерашния празник, макар и малко късно. Бъдете здрави, щастливи, усмихнати и много обичани!

Госпожата, благодаря за новата тема!   bouquet  Heart Eyes  Hug Снеже, и на теб за кафенцето!   bouquet Обичам да го пия в приятна компания!

Дъга, благодаря за превода на фрагмана и за всичко, което правиш за нас! Аз лично нямам много време да влизам тук и не мога да съм полезна много в преводите, но винаги когато има как ще се опитам и аз да помагам. Относно думата "женкар" в превода на фрагмана искам да поясня, че тя е правилно употребена, защото çapkin (чапкън) на турски означава точно това или още "коцкар", както се казва, но по-разговорно. Според мен храбър не е правилният превод, дори и да звучи по-добре. Не съм чела книгата и не знам как е описан там Сеит. Уповавам се на това, което чувам и разбирам на момента във филма, а в началото на фрагмана, жената , която казва тези думи споменава точно това - известният красавец и женкар Курт Сеит Еминов и т. н.

Хубава и усмихната неделя желая на всички!  Hug   bouquet  Hug

# 22
bonita_M Hug
Благодаря ти за уточнението, прочетох го снощи и в старата тема. Радвам се,че това е правилната интерпретация на казаното във фрагмана, защото в крайна сметка това е варианта, който съм включила и във видеото и няма как да го променя. Надявам се и в бъдеще да правиш поправки и уточнения, когато се налага, за да бъдем максимално точни и да разбираме нещата правилно. Понякога една дреболия може да има голямо значение. Така че с общи усилия ще се справим.

Дива Hug,на мен лично ми е много полезна информацията за героите и актьорите,която си систематизирала. Ще си я ползвам,защото още не съм ги запомнила. Ще си позволя да допълня списъка с нещо,което прочетох при рускините. Ролята на барон Константин се изпълнява от актьора Сергей Теслер.

Нещо за него.
http://www.kinopoisk.ru/name/2396935/

# 23
Дъга  newsm51 newsm51 newsm51 страхотен подарък са ни направили рускините! Благодаря ти!

# 24
и аз се записвам, оттук натам само да 4ета и следя за новини и преводи!!!

Дааа, натам вървят нещата. Някои се изживяват като цензори или администратори на темата. Вчера изказът бил махленски, филмът не се разбирал, бил само за културтрегери, други тровели обстановката, трети се правили на интересни.
Що бе дами не си пишете по темата, а раздавате квалификации. Кой кого познава. И принос за една тема имат абсолютно всички, които пишат в нея. Така, че внимателно със китките и  сърчицата, които раздавате по списък  на по-специалните потребители.
Благодаря на Госпожата за новата тема! Нека да ври и кипи от  страсти и словесни битки.

# 25
Благодаря на всички за инфото, което сте постнали.  bouquet

Дъга, мерси за преведеният епизод.  bouquet

Нещо за Фарах. Hug

http://gecce.com/magazin/haber/farah-zeynep-abdullah-henuz-erken

# 26
и аз се записвам, оттук натам само да 4ета и следя за новини и преводи!!!

Дааа, натам вървят нещата. Някои се изживяват като цензори или администратори на темата. Вчера изказът бил махленски, филмът не се разбирал, бил само за културтрегери, други тровели обстановката, трети се правили на интересни.
Що бе дами не си пишете по темата, а раздавате квалификации. Кой кого познава. И принос за една тема имат абсолютно всички, които пишат в нея. Така, че внимателно със китките и  сърчицата, които раздавате по списък  на по-специалните потребители.
Благодаря на Госпожата за новата тема! Нека да ври и кипи от  страсти и словесни битки.

Напълно подкрепям и двата поста!  newsm10 newsm51

# 27

Журналистите са засякли Едже Йоренч и Фарах Абдулах на излизане след вечеря. Във връзка с въпроса на журналистите, че сериалът не е достигнал очаквания рейтинг, Фрах отговорила: "Все още е много рано. Излъчен е само един епизод, заради което не е правилно да се говори така. Имаме нужда от малко време, с времето сериалът ще се хареса (обикне)".

# 28
Благодарности за новата тема   bouquet

# 29
БЛАГОДАРЯ за преведеният 1 епизод smile3501 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт