Кралицата, в книгата, ролята на баронесата в живота на Сеит Еминов, беше абсолютно епизодична. Тук, с оглед интригата явно, са натоварили този образ с повече ангажименти . В романа и Петро е различен от това, което ни показват тук. Предполагам, че ще има подобни разминавания и с останалите образи, ако е нужно за развитието на действието.

Както предполагах, книгата на Нермин Безмен, ще служи като литературна основа на филма. Сюжета, образите, действията, ще бъдат доразвити, обогатени, има включени нови персонажи, които изобщо не присъстваха в романа - другата сестра на Шура, както и Гюзиде, са нови персонажи .
В този реди на мисли, аз не искам да товаря сериала с някакви свръхочаквания, по отношение на историческата достоверност и точност. Имали са исторически консултант, предполагам, че няма да допуснат очебийни неточности и разминавания с фактите, но ще има и интерпретации - няма как. Просто тук има доза художествена измислица, както в повечето филми и романи.

Аз съм се съсредоточила в играта и преобразяването на Къванч и Фарах, които до този момент мога само да адмирирам ! Останалият каст, също мисля, че е много добър.Имам си, разбира се, едно наум за Едже и Хилял, но вярвам, че ще се постараят и ще се възползват максимално от възможностите, които им дава книгата .

Сиси, определено е станало недоразумение и не си прочела назад в темата.

/, даже се пошегувахме с лапсуса ! / До този момент, атмосферата в темата, е чудесна и много ми се ще, да остане такава, да не си търсим гарес, както казват старите хора, за всяка дума . Идеята е, да се забавляваме заедно, да се разтоварим от ежедневието, да се порадваме на таланта и красотата на любимците ни ! Така мисля аз !

Дива,

Снежка,