Отговори
# 210
Добро утро, дружки! Hug
Скрит текст:
Hug Hug Hug Hug Hug Hug за всички!    bouquet
Днес е нашият ден ... нямам търпение да стане 20.00ч.
 Едва ли ще има повторение на серията  newsm78
Бу  Hug стискам палци! Peace

# 211
Бу,  Hug силно стискам палци ! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 212
  • БГ
Добър ден,дами! Hug
БУ  Peaceда върви всичко като по вода! С хубави мисли сме зад теб! Hug

Госпожата, Фенче,Снеже,Лудетино, Л_Дани -хубав ден ,момичета!

С интерес прочетох снощната дискусия! Благодаря на всички за споделените знания!

Обаче и аз като Госпожата и Снежка,мисля че изобщо няма да се задълбава в някакви исторически подробности ,извън събитията 1916-1920 г.Вероятно все пак ще покажат последствията от т.нар.ВОСР и разрушените съдби на хиляди семейства.

Дъгичке, Hug както винаги на своя пост - благодаря ти за фрагмана и аз го видях късно снощи при подругите и аха да го копна....видях,че ти си зарадвала девойките тук!
Снощи при мен връзката беше много лоша - бавна,бавна - изнервих се Mr. Green
Дано довечера всичко да ми е наред!
Спорен ден ви пожелавам на всички! Peace

# 213
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Включвам се в палцестискането. Успех и късмет!

# 214
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Ийи гюнлер,къзлар! Насълсънъз,бе??

Ей,ама сте писали,писали-не мога да ви изчета още................

Альооооо, ма много сте ЕнтЕлЕгентни,бе-аз съм малко тъпо блонди и не съм чела книгата,та тая Мурка-Хурка съвсем ми е неизвестна,ама нейсе-ша я Упознайм и нея.. newsm62 newsm62 newsm62  ........

Сега се връщам назад в четивото да се ограмотявам.........Ади,хошча кал и доскоро!  love001

# 215
Привет, дами wavey
Снощи гледах серията с частичен превод, днес продължавам- вече има 99 процента превод Peace в рамките на времето до новата серия- това е добре - няма да изоставаме Laughing Heart Eyes

Много интересни дискусии има в темата, мен лично много ме впечатли информацията за нашите български корени по руските земи- благодаря Peace

на Г-ца БУ Hug пожелавам късмет и успех Flowers Four Leaf Clover

Снимки зад кадър Peace
ако някои се повторят - моля за извинение Flutter

# 216
Момичета, снощи потърсих информация за кримските татари единствено заради по-доброто разбиране на филма. Не очаквах, че ще се отправите към дебрите на историята и произхода на прабългарите. В интерес на истината, има няколко теории за произхода ни като народ, но нито една не е безспорна.
Цитат
Произходът на прабългарите е проблем, все още предизвикващ дискусии.

Колкото и да е интересна темата за древните български държави на територията на днешна Русия, тя няма нищо общо с филма. По нищо не личи, Курт Сеит да се самоопределя като българин. Напротив, ясно е родството на семейството му с Турция и мюсюлманските традиции.
В същото време, попили са културата на Русия и се чувстват свързани с нейната история. Баща и син са предани на царя и готови да дадат живота си за него. За тях "Русия" значи дълг, родна земя, семейни корени, родова памет, гордост, любов, минало и бъдеще.
Сеит воюва за Русия, офицер е от руската армия, потомствен военен. В Русия живее и в Русия смята да отглежда децата си, да наследи баща си като земевладелец.
Сеит усеща, че има дълг не само към войниците под негово командване, но и към семействата, които обработват земите на Еминови, живеят и се хранят от тях.

Ако познаваме добре дедите си, навярно всеки от нас ще открие, че не е само българин.

Тази характеристика на Сеит го прави много интересен образ. И съм сигурна, че в следващите серии ще ни покажат на фронта, че врагът не е само черен. Сеит както прояви човечност и състрадание към своя войник, така ще прояви човечност и към вражески войник.

# 217

Уважаеми дами,

Поограмотих се относно историята-беше ми полезно! Hug Hug Hug Hug Hug

Мила Госпойце,успех днес-стискам всичко,квот ми падне! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Госпожата,много си готина! Heart Eyes Как беше снощи с третия хан?Спа ли добре? Ама да знаеш,че  в Холандия няма нищо гнило-гнилото е в Дания!

По повод на сериала-избягвам да правя коментари на прима виста-нека да минат няколко серии,пък тогава..

Всички сте много сериозни,а на мен ми се ще да внеса малко свеж полъх в дискусията-ако не ви харесва-кажете навреме,да си грабвам дисагите и да бегам.......

smile3503 smile3503 smile3532 smile3532

# 218
Да, и аз смятам, че кримският татар Курт не е турчин. И репликата е реферанс към Ердоган, който дрънка оръжия и си бълнува за Османската империя. Татарите не са турци, отделен народ, като етногенезис са кумани, монголи и прабългари. Дори, специално кримските татари са и с италианска кръв. Имало е генуезки колонии, превзети от османлиите. По време на събитията от нашето филмче не е съществувала  Турция и турци. Имало е Османска империя, Халифат, Високата порта, а турците са били османлии.  В рамките на империята Кримското ханство е било васално. Васали на Падишаха са били и сърбите, и румънците. От 18 век Крим а анексиран от Русия. Вярно, че  част от Южен Крим, където е Алища, е турцизиран  и езикът е туркоподобен, но как тогава един турчин ще се отзове толкова близо да руския цар, приет от руската аристокрация като свой, като Русия и Турция са били в постоянна война за Крим.
Успех на Г-цата!  bouquet

# 219
ългарин.

Тази характеристика на Сеит го прави много интересен образ. И съм сигурна, че в следващите серии ще ни покажат на фронта, че врагът не е само черен. Сеит както прояви човечност и състрадание към своя войник, така ще прояви човечност и към вражески войник.
И влизаме в романтичния период на ПСВ.

# 220
Здравейте и хубав ден на всички! Hug

Курт Сеит и Шура

Продолжение истории Курта Сеита

На встрече С читателями, посвященной выходу новой книги "Курт Сеит и Я", писательница Нермин Безмен, сообщила радостную вещь. В скором времени на экраны может выйти экранизация второй книги из серии - "Курт Сеит и Мурка". Писательница сказала, что она хочет, что бы Мурка ожила на экранах, также как и Шура, и если сериал "Курт Сеит и Шура" будет успешным, то спустя некоторое время начнется работа над фильмом по второй книге. Также писательница похвалила игру исполнителей главных ролей, сказав, что когда она смотрела на игру Кыванча Татлытуга, она как-будто видела своего деда.
Перевод сделан группой http://vk.com/kurt_seyt_and_shura ! Не копировать без указания активной ссылки на источник! # КуртСеитИШура # КыванчТатлытуг # КузейГюней

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 14:20 от * Дъга

# 221
Никой не твърди, че Сеит е турчин. Само че са близки с Турция заради исторически причини и религиозни.

Цитат
Кримският Хаганат станал протекторат на Османската империя през 1475, когато османският генерал Гедик Ахмед завоювал южния бряг на Крим. Обаче Османците уважили правото на Гирайските ханове да управляват останалата част на Крим и степите поради техния произход от Чингис хан. Съюзът с османците станал важен фактор в оцеляването на хаганата до 18-тото столетие, докато неговите сестри, Казанският хаганат и Астраханският били разрушени от извънредно силната Руска държава.

Не му е все едно на Сеит дали воюва с немци, унгарци или с турци. Мисля, че е съвсем ясно.

Дъга, благодаря за чудесната новина!

# 222

Курт Сеит и Шура

Скрит текст:
На встрече С читателями, посвященной выходу новой книги "Курт Сеит и Я", писательница Нермин Безмен, сообщила радостную вещь. В скором времени на экраны может выйти экранизация второй книги из серии - "Курт Сеит и Мурка". Писательница сказала, что она хочет, что бы Мурка ожила на экранах, также как и Шура, и если сериал "Курт Сеит и Шура" будет успешным, то спустя некоторое время начнется работа над фильмом по второй книге. Также писательница похвалила игру исполнителей главных ролей, сказав, что когда она смотрела на игру Кыванча Татлытуга, она как-будто видела своего деда.
Перевод сделан группой http://vk.com/kurt_seyt_and_shura ! Не копировать без указания активной ссылки на источник! # КуртСеитИШура # КыванчТатлытуг # КузейГюней[/color][/b]

newsm10

# 223

Курт Сеит и Шура

Скрит текст:
Перевод сделан группой http://vk.com/kurt_seyt_and_shura ! Не копировать без указания активной ссылки на источник! # КуртСеитИШура # КыванчТатлытуг # КузейГюней[/color][/b]

newsm10

newsm10 И на нашата улица ще изгрее слънце ,значи hahaha

БУ, стискам всички свободни! Wink
До довечера, дами!

# 224

Общи условия

Активация на акаунт