Отговори
# 450
Привет wavey за най- нетърпеливите / като мен  Laughing/ 2 серия с 20% превод на български Peace във Вики Heart Eyes

http://www.viki.com/videos/1034105v-kurt-seyit-and-sura-episode-2

Вече е 35%.

# 451
Привет wavey за най- нетърпеливите / като мен  Laughing/ 2 серия с 20% превод на български Peace във Вики Heart Eyes

Вече е 35%.

Току-що го го изравних с английския на 44 %, но ви съветвам да не бързате, защото преводът не върви последователно, а разпокъсано.  Wink После ще бъде качен и в Аси.  Peace

# 452

Вече е 35%.

Току-що го го изравних с английския на 44 %, но ви съветвам да не бързате, защото преводът не върви последователно, а разпокъсано.  Wink После ще бъде качен и в Аси.  Peace

newsm51  love001 newsm51

Нашето нетърпение, е ясно, но ви си работете спокойно ! Много труд е това, наистина не иска бързане, а много търпение и внимание !   bouquet

# 453
gospojata  Hug

Може ли да помоля теб или някой друг, който е чел книгата, да ми даде малко инфо в спойлер, да не се дразнят хората, които не искат да знаят. Това няма да ми развали удоволствието от филма, напротив. Слагам и въпросите си в спойлер.

Скрит текст:
Курт Сеит някога жени ли се за Шура?
Имат ли деца?
Нермин Безмен е внучката на Сеит Еминов, нали, но внучка от коя жена?
Ако не се женят помежду си и нямат общи деца, Шура има ли свои? От кого евентуално?

# 454

gphilipova,  Hug Hug Hug

Отговарям!

Скрит текст:
Курт и Шура не се женят ! Разделят се, след като са преминали през много трудности и перипетии в Истанбул. В един момент там се появи семейството на Шура - сестра и, съпругът и Константин и чичо и, ако не се лъжа и тя просто си тръгна от Курт. Нещо, за което нямам обяснение и до сега. Курт пък я видя с един братовчед и реши, че и е любовник и вместо да попита, да поговорят, веднага преспа с едно от момичетата от пералнята, която държеше. През целият период, обаче, се виждаха и бяха любовници, независимо от всичко.
Двамата нямат деца, въпреки че аз имам подозрения, че детето, което Шура губи малко след пристигането си в Париж, е на Курт. Точно преди да замине и преди той да я “повери“ в ръцете на френския и “любим“, бяха заедно.
После Курт се остава да го оженят за Мурка / всъщност, не помня добре дали преди да замине Шура или след това се ожени за нея/ - другото нещо, за което нямам отговор ! Този свободолюбив мъж, който се отказа от семейството си, заради Шура, се остави да го оженят за едно дете / Мурка е съвсем малка и тя, на възрастта на Шура, когато се запознават/ , без дори да го е виждал . Та, с тази си жена има две дъщери, едната от които, е бабата на Нермин Безмен. Peace
Шура има една дъщеря, но така и не разбрах дали от французина или от друг мъж, която живее в Щатите, където всъщност е и погребана Шура.

# 455
gospojata, благодаря ти!   Hug
smile3505

# 456
  • София
gphilipova - да дам малко разяснения към поста на gospojata
Скрит текст:
Когато се установяват в Истанбул, Сеит работи като разносвач в една пералния, Шура също работи там, но когато започват да пристигат много руснаци и да завладяват града, тя си намира работа в една руска аптека. В тази аптека една вечер идва братовчед и тя излиза с него, Сеит ги вижда и мисли, че той е неин любовник, ядосан се прибира в дома им малко студио над пералнията и преспива с една от работничките. Шура ги заварва и разстроена напуска Сеит, сдобряват се за кратко но тя му остава само любовница от тук нататък. На едно събитие, негов приятел му показва Мурка тогава 15г и му предлага да изпрати снимка и да направят годеж. Той се съгласява сгодяват се и в края на лятото се женят. През това време той продължава да се вижда с Шура. Даже веднъж Мурка и Шура се засичат в пералнята която Сеит купува за да е издържат с Шура. При последната им среща той насърчава Шура да замине с Ален. Заедно са за последен път и той я качва на  корба с Ален. Реално нямат деца, но Шура му изпраща писмо да му каже, че е загубила дете. Нермин е внучка на Мурка, дъщеря е на нейната голяма дъщеря. Шура има дъщеря Сандрочка но не от капитана а от друг мъж в Америка.

# 457
smile3505

Hug Hug Hug

Само да направя и аз едно уточнение

Скрит текст:
Курт и Шура вече бяха разделени, Шура го беше напуснала, когато той я видя с братовчед и. И понеже тя така и не му даде някакво разумно обяснение защо го напуска и не може да живее повече с него, той помисли, че всъщност не е заради семейството, а че има друг мъж в живота и. Изобщо ... Crazy

# 458
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А кой ще играе Мурка, разбра ли се?

# 459
А кой ще играе Мурка, разбра ли се?
Не, Светле, няма инфо. Peace Това, което самата Нермин споделя в интервюто за презентацията на новата и книга “Курт Сеит и аз“ е, че ако сериала се хареса на публиката и има интерес, ще филмират и втората част от романа. Което ме навежда на мисълта, че Мурка може и да не се появи или, ако го направи, ще е епизодично, към финала . Peace

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 19:12 от gospojata

# 460
  • София
smile3505

Hug Hug Hug

Скрит текст:
Курт и Шура вече бяха разделени, Шура го беше напуснала, когато той я видя с братовчед и. И понеже тя така и не му даде някакво разумно обяснение защо го напуска и не може да живее повече с него, той помисли, че всъщност не е заради семейството, а че има друг мъж в живота и. Изобщо ... Crazy
Скрит текст:
Той я вижда с братовчед и и преспива с гъркинята в един ден, и когато тя се пребира я вижда и го напуска

# 461

Скрит текст:
    Сеит побяснява от ярост, че този мъж е спал с Шура, хващат го нервите.....любят се двамата страстно и  после Сеит  веднага ни в клин ни в ръкав предлага на Шура да ги ожени. Французина беше лудо влюбен в  Шура. Сеит попита Шура, обича ли го? Тя каза, че не го обича, но какво го засяга него, след като е женен за Мурка???  Гневът на Сеит нямаше граници и тогава му хрумна налудничавата идея да ги ожени. Попита Шура къде отиде французина - тя му каза, че отива на кораба, който ще отплава за Франция.  Сеит веднага и заповяда да си събере дрехите и да отидат да  го  намерят на кораба. Шура се съгласява и тогава Сеит я заведе на Босфора, на кораба не ги пускаха за нищо на света, но Сеит каза на охраната, че това е съпругата на ....еди кой си.  Тогава съобщиха на  човека и той дойде на пристанището и видя Шура.  Тогава Сеит го попита, наистина ли обича Шура, оня потвърди и нашия  му изтресе куп закани, ако не обича Шура и ако я изостави някъде .....ще го намери и убие. А тоя много искаше Шура. И така Шура по този начин се омъжи за него и заминаха да живеят в Париж, а Тиночка си остана в Истанбул.  

Госпожата........Този епизод е първия, отгоре написания е продължение - не знам защо ми се изтипоса така и да не го преписвам  пояснявам.

Скрит текст:
       Сеит Еминов първи се жени за Нурка. Вече женен пак се среща с Шура, както и ти пишеш....Шура научава, че той е женен и въпреки това пак продължава да спи с него. Любовта им продължава.
      Един път Сеит отива в къщата на Шура и на стълбището среща този французина, който е зам. капитан на кораб /или някакъв такъв/, акустирал на Босфора.

# 462
с инфото, че Шура е била на 15 окончателно ме сразихте и  разстроихте... Mr. Green Mr. Green

не само че незряла, но и реално малолетна... Rolling Eyes

вече нямам никакви оправдания за постъпката на Сеит  Mr. Green

колкото до нейната мотивация / държа да отбележа подсъзнателна, тя самата едва ли се е замислила надълбоко/, бих предположила освен увлечението и чувството за реална заплаха и конкуренция от страна на красивата пищна баронеса.

баронесата ясно и даде да разбере, че е имала 'близки отношения' със Сеит и че най-веротно ще има отново, така че малката предпочете да си заздрави позициите и да не допуска любимият и да се озове отново в леглото на друга. Mr. Green

пак да повторя, да не се обиди някой Wink . не твърдя, че го е направила съзнателно, а чисто интуитивно, по женски инстинкт  Laughing

# 463
Шестнадесетгодишна изкусителка,  Mr. Green(подканяла си!!!)  и двойно по-голям почти мъж .Ако бяха сложили актриса, отговаряща на героинята по години, нямаше да изглежда  точно така любовната сцена.Тук му е мястото да кажа, че мисля ,че актрисата, колкото и да се старае, не и се много получава.Представете си детето си на 16, в тая ситуация(при все ,че сега още в детската градина са наясно с всичко) и пак ми разправяйте за чистата любов на мъжа.Ами влюбено-загубено,особено на ония времена, гледано в саксия , далеч от обществото и чело романи, първи бал и блянове(голяма изкусителка-няма що).Насреща Казанова, уморен от романи и похождения, с едно по-различно предизвикателство.Да,  може в сърцето му да се заражда любов и ако е така, точно това трябваше да го спре, за да направи разликата.
Сигурно наистина я заобичва, ще видим нататък, но в тази ситуация, смятам, че той си беше мъж-хищник, следващ нагона и предвид нравите и традициите, които са му добре известни,би се спрял ако любовта и мисълта за нея, бяха по-силни от желанието.И всякаквите-бла-бла, дето и наговори са само напълно  осъзнато оправдание за собствената му съвест.

Госпожата, Hug колкото до това, дето знаела къде отива и защо-  едно дете, като нея,на крилете на любовта, да мисли да мисли, колко да мисли и да знае,опитният и зрелият, да прием  влюбен, както твърдите , би трябвало да свърши това.  И тук пак ще кажа, представете си 16 годишна, а не тая 16-24 годишна , което ни показват.
Ако ни я представят за 24 годишна,както си и изглежда актрисата, по бих приела Шура-изкусителка.
Надявам се да сте разбрали, откъде идва несъответствието, в случая и моето мислене.
Нямам никакво намерение да споря и да се конфронтирам, нито съм обсебена и искам да доказвам нещо, просто това виждам реално.Няма да коментирам и многото слабости  на сериала,при все големия бюджет.
Най-стойностното нещо,  за сега ,без съмнение е Къванч, да видим обаче, дали ще е достатъчен и ще може ли да изнесе всичко на гърба си сам, ако продължава така.
Моите уважения. Hug

bouquet Абсолютно вярно. Приемеме, че Шура не е 16-годишна, не е дворянка, действието не се развива преди 100 години, както е анонсирана историята и нещата си идват по местата. Младо, разкрепостено, страстно, сговорчиво момиче, влюбва се от пръв поглед, нищо против бързия секс.
Но, за какво трябваше да се вкарват в разходи и да бият път до Санкт Петербург. 

newsm10 newsm10

# 464
gospojata, благодаря ти!   Hug
smile3505

Hug Hug Hug

Скрит текст:
Скрит текст:
Той я вижда с братовчед и и преспива с гъркинята в един ден, и когато тя се пребира я вижда и го напуска

Peace

Скрит текст:
Тя тогава го напуска окончателно уж, но ми се струва, че вече не живеше с него. Мога и да бъркам, книгата не е при мен и не мога да проверя. Peace

лор, ама няма обидени ! Нали си споделяме мнението ! Да не ми е щерка Шурка, че да се обиждам. Много е малка, вярно е ! Тя и Мурка е на същата възраст. Хайде, тя е туркиня, там това не е ненормално, но и аз бях учудена, че в Русия това също не е проблем. А за това, че Шура е усетила заплаха от страна на баронесата - така е - тя направо и каза, че Сеит  ще бъде пак неин . Показа и , имам предвид !
Само че, за мен нещата не се свеждат просто до бързия секс . Peace Затова отказвам да се съглася с всякакви намеци за леконравно поведение на момичето, както и да вменявам някаква вина на Курт, затова, че не се е държал “джентълменски“. Peace Мисля, че стихията на чувствата, ги повлече и двамата ! Лично аз не познавам някого, който би устоял на подобно “бедствие“ Peace

Сиси,  Hug благодаря ти, така беше  !  bouquet

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 19:32 от gospojata

Общи условия

Активация на акаунт