Юлски бебета 2013 - тема 17

• 26 852
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хера, така се надявах някой да го каже, добре, че с те вие с Гемавар. Съвсем умишлено са облечени с езнакви блузи, т.е. това е една и съща блуза, с която Марина е облечена специално за снимката. Весе, Бранка да е по-голяма тук с не повече от 20 дни. Седи си стабилно, издължена... Маринчо си е майкуша, няма какво да говорим.
Мъхче, не намирам Денито за грозновата, много си смотана. Сега сериозно. Марина има една доста изразена вена на нослето, мислех, че ще изчезне, но си седи. Срамно ли е да попитам педи какво да/не правя?
За капак имах неблагоразумието да се изсипя в ПИБ баш по обяд  ooooh! Един час съм чакала да си събера изтекли преди половин година дебитни карти.
Като каза ПИБ- обяд- чакане се сетих за зората на моята "кариера", която започна точно там, точно на фронта. Сви ме корема. Какво ли не съм преживяла там- от кърмеща жена, докато й разказвам за продуктите, които предлага банката, до луд, който иска да ме хваща за гушата. Имам един единствен бял косъм на главата /май го ощавих покрай маските, с които се клепам, че нещо не го виждам/ и съм сигурна, че е от тогавашната ми работа. Laughing
Марина си покрива главата при заспиване. Но не със завивката, а се завира и дърпа обиколника.

# 91
Гледам, нови пишещи мами  Hug Велкоме   bouquet
Както е тръгнало, някои мами от само четене се престрашиха и да пишат. Аз пък от писане май ще мина само на четене. Затъпяла съм бе хора ! Не намирам нищичко за което да пиша  Rolling Eyes Добре, че се схванах и ме боли зверски, та да напиша и аз нещо. Само дето темата не е " Болежките на дамите в не-първа младост", а е за бебета.
Ужас ! Сякаш падам от небето и за пръв път ви виждам.  #Crazy Не свещ да паля, ами направо съм за психиатрия.  Това определено не съм аз.

Поне нещичко за Боци...ми няма какво. Яде, спи, хили се. Или се хили, спи, яде.  Кротко, дебело, ненатоварващо и незабележимо бебенце.

Имам нужда да се напия, да се удавя в алкохол даже, и да взема после да се стегна, че така си не е работа......

# 92
Ааа, Близначе, без такива! Минава ти и прописваш! Ти си една от емблемите на нашата тема.

# 93
  • София
И аз сакам да се нАпия, даже няма и да ми е трудно. Ето, на 8-ми се отворихме с ММ по една биричка (по принцип у нас рядко се пие като нямаме гости), изпих 1/4 и кто ми се замая главата! Три пъти се уверявах, че тъкмо бира съм си сипала (все едно може да се сбърка)!

Джинке, хич не ми го споменай тоя фронт, щото и моите бели коси са от там!  #Cussing out За вената - изнендааа, Дени също има такава на носльото. Педи казва, че е заради прозрачната кожа и имало вероятност  да се изрсте. Спокич!

Близначе, тая тема отдавна не е само за бебетата ни!

# 94
  • София
Днес се разходихме два часа навън. Аз измръзнах, а Ясен се наспа. Спа и час в коридора у нас, това до сега не ми се беше случвало.
Пълзи вече активно и съм му сложила на пода дюшек за походно легло между гардероба и спалнята. Ръбовете съм обезопасила с олекотени завивки. В едния край съм сложила коритото настрани. Итрае си, като чука с играчки в коритото.
Танче, вземай се в ръце, стига болежки!

Ние също сме пътували с ферибота от Игуменица до Бари. Беше пълно с мургавели.Добре че си бяхме запазили каюта, защото иначе не зная как щяхме да издържим.
От Бари отидохме в Помпей, Рим, Флоренция, Пиза и накрая Венеция. Прибрахме се по суша, като спахме в къмпинг в Триест /преди границата на Италия и Словения/. Навсякъде сме спали на къмпинг. Къмпинга в Помпей се оказа публичен дом, голям майтап.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 22:03 от verabel

# 95
Ех, пак не мога да смогна да ви чета.

Първо, докато не съм забравила, да споделя с вас един статус от ФБ на моя дружка: "До ден днешен не мога да си простя, че в детската градина не обичах да спя."  Mr. Green

Вал, не се притеснявай, че не помниш никове - тук сме голям кокошкарник  Mr. Green , сигурно това е най-активната тема от Родени 2013г.

За грозните бебета - радвайте се, че са "грозни", защото нали знаете - после ще се разхубавят, а хубавите ще погрознеят(това пак тук някъде го четох, не помня на Мисти ли го бяха изтърсили  newsm78)

Моя мушморок и той обича да си играе с "достойнството", само да му падне  hahaha . Преди по време на хранене се скубеше и си дърпаше ушите, сега много рядко го прави.

Агнес, Ого е голям мъж и ще го израсте това, споко  Wink . Майка ми също се е родила с шум, до ден днешен това не й е създавало проблем.

Близначе, веднага да се стегнеш в кръста  Wink

# 96
Мамчета .. всички болни деца и майки да се оправят  fingerscrossed .

За дърпането на ушите и моя Самуил го прави, когато мн му се спи и така се приспива, а достойнството си го дърпа всеки път, когато го види голо  hahaha .

Моя малчо също си има вена на носа .. просто му е мн прозрачна кожата, когато го видят хората за първи път все си мислят, че се е посинил някъде Simple Smile.

Аз понякога вечер си сипвам по една чаша вино .. бяло или червено .. каквото има. Разтоварваме и ме кара да се чувствам добре .. само дето понякога ме напива 1 чаша .. щото нали не съм пила от 2 години и съм изгубила всякакъв тренинг  Wine Glass .

agnesana Не като нормално .. детето ти си е нормално и си го гледай и си го обичай ..,а щом има родители, който го гледат и обичат .. значи всичко ще е наред. само положителни мисли  Hug Peace .

# 97
 Drunk  Айде, аз съм на вино. Наздраве !

Ще трябва да се стегна....

Поздрави от Сандалка Simple Smile Добре е, не се сърди на никой и никога не се е сърдила. Просто има много работа.

Лека нощ за сега, утрото е по-мъдро от вечерта Wink

# 98
Ох, Близначе..знам как боли това. Аз имам междуребрена невралгия. Ауууу, дъхът ми спира от болка. Аз лекарства не съм пила, само упражнения ме спасяват. Пробвай Петимата тибетци - https://www.youtube.com/watch?v=cZLHIY06mqo

# 99
Благодаря ви момичета  Hug Ей, майтапа на страна, но излезе, че сте ми по близки от сестра ми (която няма да пропусна да спомена)  Hug
Сори за личричното отклонение  Blush

Бемол позната работа. И на Ого е епикризата не пише, че е имал кръвопреливане  ooooh! Как да е. Важното е да са живи и здрави децата.

Ого също си дърпа ушите. Понякога тъкмо се е унесъл и голямо мачкане им прави. Бубата още не я е открил или поне баща му не споменава да е правил такива работи  Blush Аз Ого ги виждам гол като му сменям памперса и като го къпя. Баща му го съблича вечер за баня и той го облича след баня.
Също си има синя веничка на нослето.

Бе тия наще деца сигурно имат някаква родствена връзка. Много общи белези придобиха. Черти от характера също  hahaha Ми тъй де, майките им като се осестриха, значи бебетата излизат първи братовчеди  Crossing Arms

Аква статуса е трепач. Познат синдром на недоспиването. От един час се търкалям в леглото (сама) и не мога да заспя. И как да заспя като от 20:30ч до 00ч диването се буди 4 пъти само. После продължи със същия интензитет. И при мен го взех и пак се буди. И вчера не спах и днес така и вече ще съм като призрак.

Близначе искрени съчувствия. Позната работа е дъх да не можеш да поемеш от болка, но чак сега разбрах, че и аз имам невралгия. От недоспиване и мене ме хвана хипохондрията. ма тя Софийка не мож да е сама, трябва и антураж. Аз пия Дексофен (вече 30г) и ми помага  Mr. Green Майтапа на страна, не знам колко помага, но усещам някаква разлика. Пия го естествено в невероятно краен случай заради кърменето, но ти нямаш моя проблем.

Мадлен аз още като усетих, че нещо ми става и започнах с проспан, ама уви секрета слезе на долу. После пих АБ и никакъв ефект. После ми изписаха Тавипек и пак уж имах подобрение ама на сега ме лепна същото на ново, при условие, че още пия Тавипек. Вече незнам какво да пия. Тръгна ми и задна хрема. Не мога да си издухам носа и да изкарам сектерите. Трябва да ги изхрача, а не мога и ги гълтам  Sick

Забравих да ви обесня за аспирина за туршия и аспирина на Боарон. Миналата седмица водих Зар на УНГ. И му обеснявам, че от Магарешки са ми дали друго противоалергично, но активната съставка е същата и понеже нямаха изписаното ми дадоха това и му го показвам. Та човека ми обясни за разликата между аспирина за туршия и този на Боарон. Активната съставка една и съща  ама единия е за туршия пък другия не е за туршия  Joy Joy Joy Joy Тоя лекар винаги ме е кефел. Като си тръгна от кабинета и съм заредена И с нови лафове и с нова енергия. Пълни ми душата. А Зар пък си тръгва с шоколад. Та и двамата го обичаме лекаря  Joy

# 100
Добро утро от старческия дом  newsm27  Днес съм все така скована, може би с идея по-малко.
Надявам се поне другите с болежки да сте по-добре.  Praynig
И да няма болни дечица !

Моето като откърти снощи в 20 ч, стана направо в 8 сутринта. Така ми харесва  Laughing
Майка го е научила да вика "баба" и сега като я види почва да бабосва. Съвсем съзнателно. В момента сме на опити за "мама" и "тати", но без съществен успех.

Сетих се да ви кажа за шумовете по сърцата.Аз имах такъв, но в един момент просто изчезна. някъде към 7-8 години. Така че споко  Hug

Агнес, в пиенето му е майката да ти кажа...Ти да познаваш болен алкохолик? Ми какъв е извода? Малко пием  Naughty

Терп, скорошно оправяне и на теб  Praynig

Данче, ти как си? Мисля те.

Аква, пропуснах тазгодишния конгрес в Стара Загора. Което не значи, че ще се отървеш. Не съм решила, не съм хванала влака  Twisted Evil
Като се замисля и с Варна не съм приключила още, догодина и там има конгрес лятото Rolling Eyes

И...София....ма айде да се видим де ! Крайно време е за една голяма среща ! Несериозници такива несериозни  Naughty

Днес ще е влачещ ден, т.е. ще се влача като мекотело. Алтернативата Софийка да ми помага отпада. Прецених, че овцете и имат по-голяма нужда от нея. Ма колко съм добра  Grinning

# 101
Добро утро,

от днес ММ е отново в командировка и съм самичкаааа Simple Smile Този път ми липсва ужасно много, защото напоследък се държи като примерен татко - няма такава грижа за малката, дори на моменти ревнувам от него. Тя така му се радва, такива радостни писъци надава само като го види....а при мен е нещо обичайно, мама нали винаги е там и няма такава радост. Но е хубаво, че е така, радвам се:)
Данче - много смешно ми стана за Станка Златева Joy
Джули - и аз съм си мислела същото - какви ли приятелки ще има това моето момиче и как ли ще се държи. Но се надявам, че няма как да се сближи с разни неприятни за мен момичета ако й показваме какво е хубаво още от малка и я учим, че това са неприлични думи и жестове....най-много ме е страх да не вземе да се конти и да излиза с момчета още от съвсем малка. Не, че мама е била света вода ненапита, но все пак....понякога си мисля - дано да не прави същите глупости като мен  Embarassed
АгнесанкеPraynig дано всичко отмине!  Praynig
Ушите - и моята бебка си ги дърпа и рови в тях. Не е правило, че е преди да заспи, но е май когато й се доспива. Гледам, че малко даже си ги е разранила вътре. Не се притеснявам от това.
Емито пък има хемагниом на крачето и сега започват притесненията....доста е голям и уж се разнася, но това разнасяне не си го представях по този начин. Той просто си остава толкова голям като площ, само че крачето й е пораснало...тоест пак си обхваща от пръстите до глезена, но вече е малко по-блед в средата и все толкова червен в крайчетата. Тъпото е, че щял да й пречи като прохожда в обувките и затова трябва да се избират винаги затворени и много меки обувки. Сандали не може да сложи зада не се нарани и да не го разкървави. Но това си е тя - познаваме си я така Simple Smile

Друго бебе дали си смуче палеца? Вече започва да го прави не само, когато й се спи, а когато е уплашена или притеснена от нещо. Примерно на люлките - като й стане вече в повече и си лапва палеца. Дали не трябва вече да предприемам нещо за да я откажа от този навик?

Една случка от вчера, която малко ме натъжи и ми стана неприятно, но гледам да подминавам
Скрит текст:
Отиваме на площадката и Емито започва да се хили на едно друго бебе на нейната възраст - и то започва да й се смее. С майката ги доближаваме и започва типичният разговор - на колко месеца е, как се казва, колко е сладко и тн....и по едно време тази жена ме пита - а вие откъде сте? аз казвам от България и тя само казва аха....и си дърпа бебето, все едно Емито е някакво лошо дето, с което не бива да се дружи. Тя милата седи и се чуди какво става. Страшно неприятно ми стана, но пък си казах - еми да тя не бива да дружи с такива тесногръди деца Simple Smile Та си представих сега е така, когато са само бебета, а колко ли още трябва да изтърпя напред и колко ли пъти ще ни дискриминират....но дето вика ММ то ние сме много по-напред от тях, защото когато те дойдат в БГ и се оправят така както ние тук да се похвалят Simple Smile

# 102
Добро утро ,
Агнес - прегръщам те и съм сигурна,че всичко ще бъде наред ! Дари миналата година нали трябваше да я оперират (същото нещо ) , та ни пращаха и на кардиолог , защото една педиатърка беше чула шум. Там за щастие се оказа,че всичко е наред и че този шум е характерен и нормален и се израства .
Жалинка - много неприятна ситуация . Но вярвам,че ще съумеете да я възпитате по такъв начин, че да не страда от подобни постъпки, и да се гордее със себе си . И мъжът ти е прав - да ги видим тях у нас, как ще се чувстват ...
Василена понякога си смуче палеца, но за кратко. Незнам дали трябва да предприемаш мерки - може би е временно .
Близначе - бързо да минават болките ...
За среща съм за , много искам да се видим и да се запознаем . Наскоро ходих на зъболекар в центъра и видях много майки с колички. Викам си - абе не може всички да живеят там - все се придвижват с транспорт - не е толкова трудно .

Хубав ден, момичета  Hug

# 103
За спането - имам чувството, че никога вече няма да спя дълбоко. Много трудно заспивам, детето си ляга в 8-8.30 аз се кокоря поне до 12, сутрин се събуждам преди него. Малко ни се промени режима, вече не спи 3, а 2 пъти. Но пък по-продължително, преди обяд 2ч сън, следобяд пак 2ч. Май така е по-добре, защото вечер след млякото си заспива веднага. Събужда се понякога към 5-6, давам мляко и пак заспива. Тази сутрин не се събуди, стана направо в 7.15 - дадох мляко, сега ще хапва кускус(много е вкусен, за съжаление не ми оставя, хапва си го  Mr. Green)

Близначе,  Hug . Малчо казва разни неща - предимно "баба, дада, тата". Вчера му смуках малко секретчета с бейби вак-а и изведнъж взе да казва "мама"(значи можело  Mr. Green)

jalina, моя мъник не си смуче палеца, но като го подхвърляме си лапа ръката - предполагам това е от страх, нищо че се хили  Grinning . А това с отношението на другата майка...  ooooh!

# 104
Това дребното ми изкара акъла  ooooh! От 50% бели коси, вече имам 100%. Лази си моля ви се по килима, както всеки ден. Чисто е, до него сме, наблюдаваме....уж. Обърнах се за минутки - да направя попарата. А ММ да си приготви закуска. И той налапал един етикет от дреха, незнайно от къде откъснат ! И като взе да повръща това дете ! И не може да си поеме дъх ! Хем се дави, хем повръща, почервеня......бях на косъм от припадък  ! Аз, скована - не мога да реагирам. ММ скочи, грабна го и извика, че имал нещо в устата. Обаче се паникьосал и не знае какво да прави. И аз болна, скована....кой ти гледа...Скочих, грабнах го, бръкнах и извадих дълбоко от гърлото му етикет. От дреха. Къде го е намерил, как....идея си нямаме. Може би се е откъснал от активната гимнастика, там имаше такива малки етикетчета.
Казвам ви, поне до утре ще треперям, а поне още един месец ще се обвинявам  Tired

П.С. И нещо интересно, на което попаднах във фейса:

Общи условия

Активация на акаунт