ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 44 599
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Кукумявка под прикритие Все още не съм го водила на лекар, защото няма други признаци, освен липса на апетит. Не е и изобщо, да не яде, а хапва по - малко.

Коте, Лили е голяма красавица.   bouquet Hug

# 136
Честит  рожден ден на дъщеричката на Анчето на патерици!  bouquet Да расте щастлива и обичана госпожица!  Heart Eyes
Честити титли на Лили и нейните стопани!  Hug
Руфъс дано е добре,да започне да яде нормално. Peace
Моят гладник пак в 6 сутринта откачи да иска да яде.  Crazy Като гледам и слушам за на Анчето поспаланките и поспаланковците,направо и завиждам.  Mr. Green
Деси, Лиска е мъничка още,сигурно се е уплашила от света около нея. Ти пусната без повод ли я изведе? Че се е скрила под пейката? Мен ме е страх да го пусна още,такова шубе е от другите кучета,че не знам. Whistling
Приятни разходки на всички днес!  Simple Smile
Вечерта темата да е пълна с пролетни снимкии. Mr. Green Sunglasses

# 137
  • София
Деси, Лиска е мъничка още,сигурно се е уплашила от света около нея. Ти пусната без повод ли я изведе? Че се е скрила под пейката? Мен ме е страх да го пусна още,такова шубе е от другите кучета,че не знам. Whistling

Ооо, в никакъв случай не пускам. С флексито беше  Peace

Честит рожден ден на девойката на Анчето! Да е жива и здрава!   bouquet

МСК, браво на Лили   bouquet Може ли като за идиоти с две думи да обясниш какво значат тези съкращения?

# 138
Котеее, бравоооо! Hug

# 139
  • На един клон
МСК, браво на Лили   bouquet Може ли като за идиоти с две думи да обясниш какво значат тези съкращения?
Ето какво означават CAC, CACIB, BOB и r. BOG по мои спомени:
САС - първо място в породата за съответния клас и пол (пр. на най-хубавото женско куче в открит клас, на най-хубавото мъжко в ... клас - на всяко от тях се присъжда САС. Може да има и разделение по цветове)
CACIB - същото като САС, но се присъжда само на международни изложби
ВОВ - Веst of breed - най-добро куче от породата. Състезават се спечелилите CAC (CACIB) женски и мъжки в отделните класове (пр.работен клас, открит клас и т.н.)
r. BOG - Веst of groop - второ място в конкурса за най-добро куче в породната група (състезават се победителите, спечелили ВОВ в отделните породи във всяка отделна породна група, пр. 8 група са разни видове спаньоли,английски,американски кокер и др.)

Финалният напън е състезанието за  BIS - Best in show - най-добро куче на изложбата. Състезават се победителите в отделните групи ( спечелилите BOG). Тук Лилката не е участвала, понеже е била на второ място в групата.

Най-ценни са самите САС и CACIB, но си е кеф да успееш и в горните състезания.

По мое време след 3 титли САС , като поне едната е от изложба с ранг  САСIВ, спечелени в рамките на една година, можеше да бъде издаден сертификат за Шампион на България.
Ако съм неточна в нещо, моля да ме поправите.Минаха повече от 20 години все пак.  Mr. Green
Честито на красавицата!

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 11:05 от Кукумявка под прикритие

# 140
Коте , браво   bouquet

Абе кучовците от Варна...хайде утре да си чукнем срещичка ,ако е такова времето?  Laughing

# 141
  • На един клон
Спомням си как след една изложба, на която не спечелихме нищо, се прибрах с Карло като попарена вкъщи. Майка ми импровизира и аранжира една ваза като купа и вика - "Ето ти купа, пууу!".
Те тогава и купите бяха едни "красоти", ум да ти зайде. Имам една за BIS - невероятно произведение на "изкуството".  Mr. Green
Наскоро водих детето да гледаме котешка изложба. Страшно се изненадах и се възхитих на организаторите, такава организация не съм си представяла че може да се създаде по нашенско.
По наше време кучешките дори и международните бяха ... смешни.

Коте, кажи какво ви дадоха от спонсорите.

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 10:58 от Кукумявка под прикритие

# 142
  • София
Благодаря Simple Smile
Кукумявчи, една розетка от панделки има, доколкото знам, и туйто, на тея изложби не знам дали има някакви награди даже, май само за BIS... Simple Smile
Спомням си две изложби, през цялата ми 'кариера' като изложител (5 години, около 20 изложби), на които получихме някакъв подарък. Първата беше 2009та в Стара Загора (ах, каква изложба беше, уникална!!!), Бела спечели с бащата на Лили най-добра двойка и получиха чувал с храна и купа, втората беше специалката на хъскитата миналата година - Лили взе шампоан Simple Smile Иска ми се да идем в Македония на някоя изложба, там организация, спонсори - всичко е на ниво, не като тук...
Благодаря за обяснението, аз се мъчих, мъчих, и все не се сещах каква е разликата м/у CAC и CACIB  Mr. Green
И май с тези цац-цациб покрихме изискванията за шампион на България, аз така и не се научих кога какво се взима  Laughing
Джак, знаех си аз, че само заради титлите искаш Лили, ама сега го доказа - като спечели и ти хоп - ще я крадеш Laughing Laughing Laughing

# 143
  • виртуално
Красавица е Лили  Hug

Джак, предлагам следната схема:
Аз крада Лили (че ми е близко), а ти на Анчето малък рижав пикльо - и ще разменяме  Peace

# 144
  • На един клон
Благодаря за обяснението, аз се мъчих, мъчих, и все не се сещах каква е разликата м/у CAC и CACIB  Mr. Green
И май с тези цац-цациб покрихме изискванията за шампион на България, аз така и не се научих кога какво се взима  Laughing
За шампиона на България не съм съвсем сигурна дали не бяха 3 CAC + 1 САСIВ. Най-добре провери в БРФК и ако трябва набързо я заведи за още 1 САС.  Mr. Green
Имаше и изискване да са спечелени при различни съдии.

# 145
  • София
Джак, предлагам следната схема:
Аз крада Лили (че ми е близко), а ти на Анчето малък рижав пикльо - и ще разменяме  Peace

Добре си го измислила  hahaha

Кукумявка, мерси  Hug
Значи още едно голямо "браво" на Лили!   bouquet

# 146
Благодаря за пожеланиятаааа!!! Дребното отиде да манипулира баба си, хихихии Simple Smile

Цитат от БРФК точно за изложбите сега:
Цитат
За получаване на сертификат за Шампион на България кучето трябва да добие 2 титли САС на българска изложба /Национална или Международна/. За титла Гранд Шампион на България е необходим 3-ти САС от българска изложба /Национална или Международна/( ако имате от преди две титли САС + още 1 ), за титла Балкански Шампион е необходим 4-ти САС от българска изложба /Национална или Международна/.
За получаване на сертификат Шампион на Молдова, Черна гора, Азербайджан, Грузия, Кипър, Коста Рика и Румъния е необходимо кучето да участва и на двете изложби и да добие 2 титли САС от Националните изложби на съответните държави.

И още едно също важно за титлите (т.н. промоции):
Скрит текст:
Регламент на БРФК за присъждане на шампионски титли:

Титлата ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда на кучета, които притежават четири титли САС, при трима различни съдии, като периода между първата и последна титла не е по-малък от 365 дни.
През 2013 и 2014 година титлата ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ще се присъжда при наличие на две титли САС от всеки две поредни изложби.
Титлата ГРАНД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда след като куче Шампион на България получи титла САС.
Титлата БАЛКАНСКИ ШАМПИОН се присъжда след като куче - Гранд Шампион на България получи титла САС.

Титлата МЛАД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда на кучета, които притежават три титли JСАС /BJC/, при двама различни съдии - за неопределен период от време.
През 2013 и 2014 година МЛАД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ще се присъжда при наличие на една титла JСАС /BJC/ при участие на две поредни изложби.
Титлата МЛАД ГРАНД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда след като куче Млад Шампион на България получи титла JСАС /BJC/.
Титлата МЛАД БАЛКАНСКИ ШАМПИОН се присъжда след като куче - Млад Гранд Шампион на България получи титла JСАС /BJC/.

Коте, браво!!! Поздравления!!! Казаха ми, че е имало доста чужденци.
Аз само да кажа, ча за нас кучетата ни винаги ще са най-прекрасните, но е грешно да се мисли, че точно нашето куче е идеално. Всеки развъдчик трябва да вижда недостатъците на кучето си( екстериорни или поведенчески), за да може да го комбинира с подходящ партньор. Знам какво си искала да кажеш аз само уточнавам. И аз като теб си обичам моите циганета и много им се радвам, но съм много критична и все нещо чопля да им намеря като кусур   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 147
Благодаря за пожеланиятаааа!!! Дребното отиде да манипулира баба си, хихихии Simple Smile

Цитат от БРФК точно за изложбите сега:
Цитат
За получаване на сертификат за Шампион на България кучето трябва да добие 2 титли САС на българска изложба /Национална или Международна/. За титла Гранд Шампион на България е необходим 3-ти САС от българска изложба /Национална или Международна/( ако имате от преди две титли САС + още 1 ), за титла Балкански Шампион е необходим 4-ти САС от българска изложба /Национална или Международна/.
За получаване на сертификат Шампион на Молдова, Черна гора, Азербайджан, Грузия, Кипър, Коста Рика и Румъния е необходимо кучето да участва и на двете изложби и да добие 2 титли САС от Националните изложби на съответните държави.

И още едно също важно за титлите (т.н. промоции):
Скрит текст:
Регламент на БРФК за присъждане на шампионски титли:

Титлата ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда на кучета, които притежават четири титли САС, при трима различни съдии, като периода между първата и последна титла не е по-малък от 365 дни.
През 2013 и 2014 година титлата ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ще се присъжда при наличие на две титли САС от всеки две поредни изложби.
Титлата ГРАНД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда след като куче Шампион на България получи титла САС.
Титлата БАЛКАНСКИ ШАМПИОН се присъжда след като куче - Гранд Шампион на България получи титла САС.

Титлата МЛАД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда на кучета, които притежават три титли JСАС /BJC/, при двама различни съдии - за неопределен период от време.
През 2013 и 2014 година МЛАД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ще се присъжда при наличие на една титла JСАС /BJC/ при участие на две поредни изложби.
Титлата МЛАД ГРАНД ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ се присъжда след като куче Млад Шампион на България получи титла JСАС /BJC/.
Титлата МЛАД БАЛКАНСКИ ШАМПИОН се присъжда след като куче - Млад Гранд Шампион на България получи титла JСАС /BJC/.

Коте, браво!!! Поздравления!!! Казаха ми, че е имало доста чужденци.
Аз само да кажа, ча за нас кучетата ни винаги ще са най-прекрасните, но е грешно да се мисли, че точно нашето куче е идеално. Всеки развъдчик трябва да вижда недостатъците на кучето си( екстериорни или поведенчески), за да може да го комбинира с подходящ партньор. Знам какво си искала да кажеш аз само уточнавам. И аз като теб си обичам моите циганета и много им се радвам, но съм много критична и все нещо чопля да им намеря като кусур   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аааа, това за кусурите е много характерно за съвестните развъдчици и тези, които разбират от породата. За любители като мен - всяко куче си е хубаво, а моето си - най  Grinning Доста често присъствам на такива разговори от хора, които са далеч преди мен по познания и на които свалям шапка! Защото ако ги нямаше тях, аз пък нямаше да имам моето прекрасно куче. Не случайно чистопородното развъждане го сравняват със създаването на едно произведение на изкуството.

# 148
  • София
Аз затова реших, че не ща да съм развъдчик Simple Smile Другата стопанка на Лили, която я води по изложбите, все им намира кусури на кучувците, но тя си се занимава и разбира и знае. Аз имам някакви основни познания на теория, знам г/д стандарта на хъскито, и дотам.
Много обаче се ядосвам, когато срещна някой, който се прави на разбирач, а първия му въпрос е "На тва хъски защо не са му сини очите?", или друга подобна изцепка... А такива бол, за съжаление.

# 149
Здравейте на всички,
Всички имате много хубави кучовци!   bouquet
От две седмици и аз имам един мъник вкъщи. Смеска е между шар пей и нещо улично. Simple Smile
За сега е много игриво, спящо и от време на време послушно Simple Smile

П.С. Имам един въпрос към, защо от време на време ходи да се яде акото?

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 15:23 от kinira

Общи условия

Активация на акаунт