ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 44 679
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София, България
Ами по принцип не е хубаво да се сменя храната, но аз бих я сменила с някоя по-качествена. Може да пробваш и с Happy Dog. Казвам я нея, защото познавам човек, който хранеше малкото си кученце с такава храна и беше изключително доволен. Бяха му я препоръчали от развъдника, от който взе кучето. И козината й беше много хубава лъскава и много я харесваше. Аз никога не съм я пробвала... 

# 241
  • София
За храна аз препоръчвам Юкануба с две ръце. Като малка Бела ядеше нея, когато благоволеше да хапне, де. Про план на Пурина е далеч от висок клас храна, тази информация ми е дадена от ветеринар.
Лично за тея двете маймуни, още не съм открила храна, която да ядат без разни добавки. Лили се предава от време на време, колкото да не умре от глад - на два дни хапва една купичка (дневната дажба е 2 купички...), ама Бела може да стачкува почти цяла седмица... Всичко пробвахме, като беше малка, и никакъв ефект - не яде, и туй то.
За купирането и аз съм против. Животинките са създадени по този начин и изведнъж на някой му е хрумнало, че ще изглежда 'готино' с отрязана опашка/уши ...

# 242
  • На един клон
Въпрос на навик е да виждаме кучетата красиви и без да им е резнато нещо...
Peace
Аз така бях с кокерите навремето, но сега опашките не ми пречат.
Хубаво куче и с дълга опашка се познава, хаха.
Друг е въпросът че при тях (кокерите) купирането уж се е възприело по "работни" причини. Ловувайки из храсталаците толкова силно махали с опашки,че ги разранявали до кръв. И за това - между трети и четвърти прешлен ... Sick Интересно ми е съвременните "ловджии" как ли се справят с опашки.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 05:03 от Кукумявка под прикритие

# 243
Аз храня с Роял Канин,не знам според класациите, но акото е твърдо, малко, козината лъскава и гладка,кучето няма проблеми със стомаха и му даваме и друга храна,ябълки,кисело мляко, хляб, месо от нашата храна сварено, яйце... и не се е разхлабил или нещо подобно. Относно храните,всеки да прецени според кучето си и според джоба си,така мисля аз.  Hug
Предишното ни куче не беше хапвало гранули, това беше 1992 г. И си живя 16 години, с прекрасна козина и осанка,без затлъстяване и подобни. Помня,че му смилахме в храната черупките на сварените яйца също.  Simple Smile Но и то умираше за плодове,моркови и краставици. Тогава му бяхме купирали ушите и опашката,сигурно го е боляло,днес не бих го направила.
Бари вече е закусил и кача да играе с някой! Whistling Обаче с това лаене на разходка ми разказва играта,то бива да ни пази от всичко и всички,ама на моменти прекалява. Не знам как ще свикне......да е спокоен и да не му пречат хората и животните. Thinking

# 244

Бари вече е закусил и кача да играе с някой! Whistling Обаче с това лаене на разходка ми разказва играта,то бива да ни пази от всичко и всички,ама на моменти прекалява. Не знам как ще свикне......да е спокоен и да не му пречат хората и животните. Thinking

Ние още не сме излизали  на разходка,защото нямаме трета ваксина,но съм сигурна че ще имаме същия проблем  Още от сега лае наляво и надясно по предметите вкъщи,които не може да достигне за да ги загризе  иначе с гостите е дружелюбна,като изключим че много гризе по краката .

# 245
  • София
Добро утро!
Снощи писах от телефона и не можах да се "доизкажа".  Laughing
Като за начало ето една прясна снимка на  Heart Eyes Нерко:
Скрит текст:

Спора с рязането на телесни части е много интересен. Както казах,
аз съм против това. Според мен обаче трябва да се счита за насили
и твърде ранното заплождане на кучки на по 8 - 9 месеца! То си е
чисто насилие това. Големия проблем е, че на хартия всичко
може да се напише, но на практика няма кой да следи за спазването
на този закон, така че всеки е свободен да прави каквото си иска.

Относно храните, аз в момента храня с Роял, защото я взех на страхотна
цена, но по принцип БГ вносителя доста се улива с цените. Не може да
има такива фрапантни разлики в цената в БГ и в Полша, от където освен
всичко доставят и безплатно. Извода си направете сами!
А за качеството скоро една дружка ми разказа, как някаква жена развъдчик
на йоркита, като купува гранули, винаги ги опитва на вкус. Същата твърди,
че Рояла в БГ е различен на вкус от не разбрах кой точно чужбински. Е такъв
тест не ми беше хрумвал! И започвам да си мисля, че се внасят храни и други
неща "второ качество" в БГ, като имам предвид каишката Килтикс, с която
миналата година кучката няколко пъти хваща бълхи (за кърлежите е трепач).

# 246
Ирина , много хубав Арън   bouquet

# 247
И аз храня с Ройял, както съм казвала и преди, моите не щяха да ядат Еукануба и Акана. По препоръка на Ани  Hug, храня Машка с храната на Чара, т.е. за подрастващи и наистина и се отразява много добре на стомашните проблеми - отдавна не съм я виждала да страда, да я боли стомаха , да има газове. Но те и без това ходят и си ядат от чиниите. Поръчвам Ройал пакетирани за развъдници, които няма в търговската мрежа. Вчера поръчах от ел.магазин пак за гигантски породи за 8-12/24 месеца. ще вида каква е разликата като дойде, че ми стана любопитно.
Иначе за готвеното съм с 2 ръце, обаче наистина не стига времето и караме само на гранула. Давам им сурови плодове и зеленчуци, хрупат си всичко с удоволствие  Peace

# 248
Момичета и момче , кажете как да заградя мястото около къщичката на кучето ?

# 249
Bed of roses , моята е на 5 години и продължава да лае 90% от хората навън като излезем през първите 15-20мин.  ooooh!

# 250
  • София
Маша, чак сега забелязах, че Чара е с опашка  Simple Smile Ама ѝ отива, де  Peace

Ето един доберман с уши  hahaha

И сега да платя малко данък на зверовете:
Скрит текст:
Любима игра...

... и последните секунди на балона.

Истинското значение на израза "прожектирам всичко"  hahaha

И моята любима снимка на двата звяра

# 251
Охххх, Десииии, твоите снимки винаги предизвикват у мен страхотно настроение и невероятно умиление  Hug.

# 252
  • София
Охххх, Десииии, твоите снимки винаги предизвикват у мен страхотно настроение и невероятно умиление  Hug.

Мерсиии  Hug Тези двамата са за нон-стоп работеща камера, че докато взема апарата да ги снимам и са свършили работата  Mr. Green

# 253
  • София, България

Предишното ни куче не беше хапвало гранули, това беше 1992 г. И си живя 16 години, с прекрасна козина и осанка,без затлъстяване и подобни.

Скрит текст:
Хаха ние да не сме роднини с теб? Grinning Да не си майка ми?!  Mr. Green 92-ра година нашите взеха канадски вълк, който през целия си живот се е хранил с готвено, с нашата останала храна от масата, с кучешки консерви и никога не е имал никакви проблеми. Почина на 16 години.   Cry   За съжаление в момента сме в ремонт и не мога да намеря снимка да ви покажа.   ooooh!

След това имахме кавказка овчарка, която също е хранена само с консерви и варени кокали и също нямаше грам проблеми. Вярно, че беше дворно куче и някак си беше с по-здрав имунитет, но храната си е храна и не знам дали това има нещо общо. Живя 13 години. Може би си е чист късмет това. Винаги е могло да се случи нещо лошо. Но е факт, че не при всяко куче вредната храна е наистина вредна

Деси, много са сладки твоите палавници. Всеки път качваш страхотни снимки  Heart Eyes

Лиске, как така да заградиш? Да й направиш нейно си дворче ли?  newsm78

# 254
Нещо такова ,да,като дворче

Общи условия

Активация на акаунт