ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 48 тема

• 44 701
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • На един клон
vivi75 дано всичко да е наред и да се оправя бързо.
Кукумявка  още ми е трудно да запомня кучовците на всички, би ли ми припомнила какво е твоето?
Аз съм с дого аржентино и мога да кажа, че при нас има ефект от нашийник тип душач и къс повод въже. Определено трябва и много възпитание обаче, като подхода пак според мен си зависи от породата. Колкото и да ме хокате тук с дого не може да се оправиш без да играят шамарчета, както и при доста други сериозни породи.
Коте при хъски няма как да ползваш душач, то си им е в кръвта да се теглят  Mr. Green

Нашето е улична превъзходна, да кажем Каракачанка е, прилича.

Милата Брук! Дано се оправи !  Sick

# 466
  • София
Значи определено можеш да пробваш с душач. Аз не харесвам строгия нашийник и не бих го ползвала. Но е много важно и да се наложиш над кучето. Много е важно да си уверена в себе си и да и се караш, а по мое мнение ако се наложи и някое шамарче да изяде. Трябва да си знае мястото и на вън не би трябвало да налита. Ако се случи, трябва корекция от твоя страна.

# 467
Vivi Дано Брук да се прави  Praynig

Да ви попитам как започнахте да учите кучовци да носят каишка и да ги водят на повод? И с каква каишка го водихте от начало?

# 468
  • София
ние не сме имали проблем с нашийника, но иначе го слагай за по 10-15 минути в къщи докато си играете да не се съсредоточи в него. После навън с повода имаше малко опъване при нас, но моето куче е лакомо и с малко лакомства всичко се оправи Simple Smile
Можеш да закачаш повода още на сухите тренировки в къщи пак за по няколко минути.

# 469
ние не сме имали проблем с нашийника, но иначе го слагай за по 10-15 минути в къщи докато си играете да не се съсредоточи в него. После навън с повода имаше малко опъване при нас, но моето куче е лакомо и с малко лакомства всичко се оправи Simple Smile
Можеш да закачаш повода още на сухите тренировки в къщи пак за по няколко минути.

Докато си играем точно решавам, че е дошъл момента и като й го сложа и тя вече не ми обръща внимание на мен, а на нещото на врата й и почва една усилена борба да го махне от там.

# 470
  • София
Ако е лакома, като го сложиш и дай нещо за дъвкане Simple Smile А ако и се скараш спира ли да го пипа?

# 471
Моята терминаторка докато беше малка и слагах нагръдник, така по лесно я управлявах като излизахме, после като свикна с повода и взех каишка и сега стои с нея не я махам.Като малка и тя така като на Кинира се драпаше до като не я махне не се спираше направо откачаше newsm78Сега като реши да се юрне напред, леко бутам с крак в хълбука и я спирам.

# 472
  • София
Бела, когато й сложих нашийника за пръв път, се дръпна ужасена, сви се на нейното си легълце и не ме погледна 2 часа. Нищо не помогна, много беше сърдита на целия свят. На следващия ден нямаше никакъв проблем с нашийника, сложихме го, тя продължи да си играе.
Лили не съм я свиквала аз с нашийник, та за нея не знам, но сега сама си дава тиквата, да й го сложа на вратлето.

# 473
Бебълс също не е имала проблем с нагръдника или каишката... нея я дразнеха дрехите  #Crazy

# 474
Ако е лакома, като го сложиш и дай нещо за дъвкане Simple Smile А ако и се скараш спира ли да го пипа?

Скарвам й се, тя сяда ме поглежда за малко и после пак продължава.

И аз мисля като  Тони-мама да пробвам с нагръдник, защото явно въобще не се харесва с каишката.

# 475
  • София
Пробвай, но не е гаранция, че няма да се опитва и него да свали Simple Smile
Все ще свикне накрая Simple Smile

# 476
kinira, иска се постоянство и търпение. Чара изобщо не и направи впечатление каишката, все едно не сме и я слагали, но като излязохме на улицата с повода беше супер уплашена миличката. Дърпаше се като магаре на лед, седна на сладкото си черно дупе и край! Аз я подканях с весел и игрив тон, като подръпвах съвсем лекичко повода и полека лека свикна, сякаш се успокои и и се доигра като и говорех весело и гальовно. А като тръгна да върви такова хвалене я хвалех..чудо. Peace

# 477
  • София
И двете си кучета без проблем ги научих така: вкъщи показах нагръдника, оставих да помиришат и да си поиграят. След няколко дена в процеса на игра просто го мятах върху гърба, докато посвикнат. После за по малко слагах на врата, а когато престанаха да реагират - нахлузих както си трябва и нямаше проблем. Струва ми се, че така го приемат като нещо забавно и няма драми и трагедии  Peace В случая с нашийника може би в началото трябва да се слага откопчан - така че като тръснат глава - да пада, за да нямат страх и чак по-натам да се закопчае  Peace

Лиската посвикна навън, вече не се запъва като магаре на мост, но затова пък ме обикаля в кръг и става мазало  Mr. Green

Стискаме палци и лапички за Брук  Praynig

Аааа, и още: не помня кой ми даде съвета да я извеждам заедно със Зари, но искрено благодаря - така хубаво се заиграха, че Лиска изобщо забрави, че е навън  Peace

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 14:28 от -=Деси=-

# 478
Привет на групата, от скоро си имаме малък немски шпиц Берк, Маша от долината /сестра ми/ви е разказвала за нас  Wink, скоро ще кача снимки на малкия палавник, а сега се връщам да ви чета че имам доста да уча за кучовците  Laughing

# 479
Привет на групата, от скоро си имаме малък немски шпиц Берк, Маша от долината /сестра ми/ви е разказвала за нас  Wink, скоро ще кача снимки на малкия палавник, а сега се връщам да ви чета че имам доста да уча за кучовците  Laughing
Охооо ми айде, добре дошла пък  Hug Laughing!

Общи условия

Активация на акаунт