Давате ли вода на новороденото

• 25 208
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
Ами така си мисля, защото се храни с твърда храна и то не малко има 2 заместени хранения и плюс това постоянно е със запек, защото отказва вода.

# 91
Опитай с по-разхлабващи храни. Водата не винаги помага за запек. Моят син пропи вода чак към 9-10 месец, защото започна да става по-толко, а и като почна да хапва кашкавал и по малк осирене. При безсоланата храна до 12 месец, самото дете може да няма нужда от толкова вода. Освен това освен твърда храна приема и АМ/кърма, което също го задоволява като течност. Детето в общи линии само ще си поиска вода.

# 92
Опитай с по-разхлабващи храни. Водата не винаги помага за запек. Моят син пропи вода чак към 9-10 месец, защото започна да става по-толко, а и като почна да хапва кашкавал и по малк осирене. При безсоланата храна до 12 месец, самото дете може да няма нужда от толкова вода. Освен това освен твърда храна приема и АМ/кърма, което също го задоволява като течност. Детето в общи линии само ще си поиска вода.
Благодаря ти много ме успокои, защото това за мен е голям страх, а и всички около мен се чудят как така не пие вода и още повече ме претесняват, а аз какво да направя като не иска детето.

# 93
  • Варна
 Аз давам вода единствено колкото да си изплакне устата(след кърмене или повръщане) или ако хълца.С шишето определено не иска да я поглъща,всичко изтича отстрани.Ние сме вече на три месеца и сме само на кърма.Пробвала съм да й давам вода под формата на чайче от копър,само вода,подсладени и двете неща ,но не.Предполагам,че щом всичко е" наред в памперсите ",то няма проблем.

# 94
Мога да ти кажа как хитрувах със сина ми, може и при твоето дете да мине този номер. Той се лъжеше да пие топла вода (с температурата на АМ). Първоначално ми беше много странно, но определено сработваше. Студена отказваше категорично, а по-топла я пиеше поне. За запека - на моя син елдата му действаше много разхлабващо, защо не опиташ и ти? Приготвях му яденето с елда, а не с ориз.

# 95
Да аз и давам каша от елда следобед, но не съм забелязала да действа разхлабващо. По скоро пюрето от сини сливи и от круши действа добре. А за водата съм пробвала и с топла не става. Моята дъщеря е много "упорита" Joy не мога да я излъжа

# 96
Кашата не му действаше, говоря за зрънцата елда.

# 97
Ами не съм и давала така, но ще опитам още утре благодаря ти за съветите Simple Smile

# 98
Защо не разредиш пюрето с вода, да стане като забранената дума - сок.

# 99
Ами може да и дам да опита и сок досега не съм и даваала и това е идея Simple Smile

# 100
за запека и зехтин може да помогне

# 101
за запека и зехтин може да помогне
След 6 ти месец

# 102
  • Драгоман
Zlatka Slavova за запека може да пробваш да я издържаш над леген. При моята имаше ефект - като я усетя, че се напъва  я слагам над легенчето и с доста усилия от нейна страна става работата  Shocked Преди това, със сапунче като беше само на кърма.
     А относно водата й давам откакто ни изписаха от родилния дом, но без захар (въпреки че личната каза със захар  #Crazy ) В началото само след кърмене по една глътка, а след това почна да си пие повече. И това, че пиеше вода не я е отбило от кърменето!

# 103
  • в огледалото на живота
Преди това, със сапунче като беше само на кърма.

Ей това не биваше да го пишеш като изпитано средство....

# 104
Zlatka Slavova за запека може да пробваш да я издържаш над леген. При моята имаше ефект - като я усетя, че се напъва  я слагам над легенчето и с доста усилия от нейна страна става работата  Shocked Преди това, със сапунче като беше само на кърма.
     А относно водата й давам откакто ни изписаха от родилния дом, но без захар (въпреки че личната каза със захар  #Crazy ) В началото само след кърмене по една глътка, а след това почна да си пие повече. И това, че пиеше вода не я е отбило от кърменето!
Сапунче, мушкато, термометър, лактулоза, дуфалак не се препоръчително средства. Водят до пристрастяване! И не къпете бебетата си в подсолена вода

Общи условия

Активация на акаунт