Лоши ресторантьорски практики

  • 79 274
  • 941
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 992
То макдоналдс е повече синтетика отколкото храна и с месеци да седи , дори не мухлясва, от какво да имаш дрискане с извинение.
То па едни изискания заведения в бг. само цените и най -много обстановката, иначе майстори готвачи гледам само по 24 китчен , тук ТОХ , не ги учи на кой знае какво .

 tooclose , всичко може да се окъка, затова трябва да се има доверие на заведението ,че поддържат що годе прилична храна. За мен заготовката не значи вмирисано , нито прясното , от колко седмици е все прясно , ако ме разбирате .

# 676
  • Мнения: X
То пък във Велико Търново едни луксозни скъпарски ресторанти по центъра ...  Tired

Точно един е. Води се за най- хубавия в града, много от вас са го посещавали. Всички гости на града там ходят. По- напред намекнах. Бнд е работил там и откакто знам какво се случва в кухнята, крачето ми не е стъпило там. Дано са се оправили нещата де.

Ходят защото мястото е удобно. Храната е отвратителна, обслужването също и е далеч от луксозно. Не мисля и че е скъпо.

# 677
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
В.Търново не е град със "скъпарски ресторанти", още повече, че малко хора в града могат да си позволят да хапват за 50-100лв. Confused Съпоставката, предполагам, е между ресторанти/пицарии, в които цените са нормални - напр. 1 салата е между 3 и 5 лв., а не най-малко- 7-8 лв. Аз съм посещавала и евтини, и скъпи ресторанти в града , и не мога да обобщя, че в "кварталната кръчма" е мръсно, вмирисано и персонала си бърка в носа, а в изискания ресторант, видиш ли, е мил, приветлив , а храната е божествена. Скоро бях на рожден ден на такова място - предложените ястия не струваха на вкус и наполовината на цената си Crossing Arms
И все пак, представите на всеки за "скъпо" - "евтино" са различни. За мен да дам 30 лв. примерно за обяд, ми е скъпо; за друг - може  да е жълти стотинки.

# 678
  • Мнения: 4 892
И все пак, представите на всеки за "скъпо" - "евтино" са различни. За мен да дам 30 лв. примерно за обяд, ми е скъпо; за друг - може  да е жълти стотинки.

Tова си е съвсем така. Но независимо от това, някои неща, като хигиена и пресни продукти могат, следва и трябва да се спазват и на евтино, и скъпо. При нас има едно хотелче, квартално, аз познавам собствениците, не е оборотен ресторанта към хотелчето, но е много чисто и мъжът, който се занимава особено много държи всичко да е добре. А не е скъпо.

# 679
  • Мнения: 1 431
Забелязвате ли, че ресторантьорските практики като цяло не се подобряват, но поне се уеднаквяват. Преди само 5 години на плажа във Варна в пицария Шрек сервитьора беше облечен само до кръста, а готвачките с работните дрехи седяха на съседната маса и пушеха. И храната беше ужасна, но не толкова, колкото останалата гледка. Напоследък сякаш не съм попадала на чак такива изцепки.

Какво мислите за практиката в Хепи да ви издебват с пълна уста и невинно да ви питат "Всичко наред ли е?"? За мен това е крайно неучтиво и много лоша практика.

# 680
  • Мнения: 6 217


Какво мислите за практиката в Хепи да ви издебват с пълна уста и невинно да ви питат "Всичко наред ли е?"? За мен това е крайно неучтиво и много лоша практика.
И на мен не ми харесва. Не знам, от къде идва тая практика? Някой знае ли?

# 681
  • Мнения: 4 892
В едно софийско Хепи бях последно преди две години близо и на суши бара имаше 100 човека  Mr. Green не знам как не се изклаха тези хора на тази квадратура. Много персонал, много нещо.

И на други места питат. А понякога не поправят нищо спрямо забележката. За какво питат - не знам.

# 682
  • Мнения: 2 220
Не знам какво му харесват толкова на Хепи, но за мен е абсолютна дупка.
Сервитьорките с късите си поли, само като се наведат над някоя маса и всичко им лъсва отдолу.
Постоянните им въпроси са безсмислени и ненужни. Последния път когато бях там и ме питаха дали ми е харесала салатата, след отрицателния ми отговор не последва нищо. Защо питаш дали ми харесва, след като моят отговор не носи никакви последици?  Crazy
Храната си е полуфабрикат.
Хепи е просто скъп фастфууд с досадни сервитьорки.

# 683
  • Мнения: 6 217
Не знам какво му харесват толкова на Хепи, но за мен е абсолютна дупка.
Сервитьорките с късите си поли, само като се наведат над някоя маса и всичко им лъсва отдолу.
Постоянните им въпроси са безсмислени и ненужни. Последния път когато бях там и ме питаха дали ми е харесала салатата, след отрицателния ми отговор не последва нищо. Защо питаш дали ми харесва, след като моят отговор не носи никакви последици?  Crazy
Храната си е полуфабрикат.
Хепи е просто скъп фастфууд с досадни сервитьорки.
Харесват му имиджа, нищо друго.

# 684
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
И на мен не ми харесва в Хепи Crossing Arms
NinoTino, напълно си права Peace В този смисъл ми беше и поста - че не винаги скъпото е гаранция за качество , и обратно. Последният път, когато бях в квартално ресторантче, ми приготвиха най -  вкусните картофи, които бях яла на заведение - задушени, с копър и чесън, и някакви подправки...абе, страхотни бяха - за скромната сума от 2.50. Е, нямаше 10 бр. посуда на масата/лъжици,вилици,ножове и пр./, но го преживях Wink

# 685
  • Мнения: 6 217
Сега да наблегнем ли, че и вкусно не винаги означава качествено? Да давам ли примери?  Grinning

# 686
  • Мнения: 1 319
Не знам какво му харесват толкова на Хепи, но за мен е абсолютна дупка.
Сервитьорките с късите си поли, само като се наведат над някоя маса и всичко им лъсва отдолу.
Постоянните им въпроси са безсмислени и ненужни. Последния път когато бях там и ме питаха дали ми е харесала салатата, след отрицателния ми отговор не последва нищо. Защо питаш дали ми харесва, след като моят отговор не носи никакви последици?  Crazy
Храната си е полуфабрикат.
Хепи е просто скъп фастфууд с досадни сервитьорки.
По принцип не съм фен на Хепи, но вчера минах наблизо и ми се прияде. Върнах се след час, влизам - посрещна ме едно момиче и пита За колко човека маса? За двама. Ми нямали места. Е, за какво ме пита тогава? Както и да е, излязох навън да почакам приятеля ми, като помолих ако се освободи място, да ме викнат. Разглеждам си менюто и виждам групичка 5 човека влизат и питат за места. Същата сервитьорка почна да се извинява, че са пълни и им каза, че ще ги викне след малко. Не се изненадах, че тях ги смести, а мен дори не ме и погледна (бяхме с хората навън маса до маса). Като дойде да ми вземе поръчката, казах че няма да им ползвам услугите и си тръгнах. Да, от двама човека няма да изкара толкова бакшиш, колкото от 5, но можеше от кумова срама да ми каже, че по-късно ще ми намери маса.
Толкова с Хепи. Определени неща от менюто ми харесват, но не си заслужават нервите.

# 687
  • София
  • Мнения: 2 997
Преди храната на всички заведения от веригата се приготвяше в кухнята-майка във Варна. Сега не знам как е. Но действително Хепи си е скъп фаст фууд.

d. h., за Щастливеца ли става въпрос? Отдавна не съм била във Велико Търново, всъщност  Thinking

# 688
  • Мнения: 11 632
Да. Сега има и втори отворен, също на центъра.
Да съм по темата- намирала съм гол охлюв в зелена сервирана салата.

# 689
  • In the shadows of my mind
  • Мнения: 964
Относно сервитьорките в Хепи - мисля, че е ясно защо задават безкраен поток от въпроси и предлагат ли предлагат... Simple Smile Но като цяло са любезни и отзивчиви.
Относно настаняването там, когато заведението е пълно, е истина, че понякога настаняват по-големи групи, пред по-малки - явно такава им е политиката и така са инструктирани "хостесите" или както там се наричат тези, които посрещат и разпределят по масите.
Аз лично съм имала един единствен път проблем там с настаняването, но той бързо се реши.
Като цяло не мога да давам компетентно мнение дали храната им е полуфабрикат или как точно се приготвя, но е факта, че ги посещавам често и ми харесват. Явно не ми е толкова изискан вкуса за топ елитните заведения на София с баш майсторите готвачи, гурмета и луксозни обстановки  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт