Лоши ресторантьорски практики

• 79 834
  • 941
  •   1
Отговори
# 435
Мен специално огромните менюта ме изнервят! Не съм отишла там да чета два часа, в крайна сметка! Stop

Още си спомням едно пътуване до Рим и ресторантчетата, които посещавахме там. Повечето бяха в централната част на града, на едни малки криволичещи улички. Всички до едно бяха с по 5-6 маси максимум, менютата им се състояха от приблизително от следното: 2-3 супи, 4-5 салати, 7-8 основни ястия, някое и друго предястие, 3-4 десерта, паста - общо два листа, не повече. Посрещаха ни с панерче хляб/гризини, както и неизменната кана със студена вода. Всичко, което опитахме, беше невероятно вкусно. Обслужването беше безупречно, сервитьорите - в униформи. Никога няма да забравя тези ресторантчета! Хората си ценяха клиентите, винаги се чувствахме обгрижвани и глезени. Heart Eyes
В Търново няма нито едно подобно място, за жалост. Иначе бих го посещавала с удоволствие. Тук се набляга на грамадните менюта, пълни с посредствени полуфабрикати. Но народът явно на това се радва. Като види дебелата книга, която служи за меню, и си вика, че това е яката работа... ooooh!

# 436
  • в рока
Вчера седнах в Търново в едно заведение- ами пицата изобщо не беше вкусна.....
Сравнително скъпо, прашлясала маса......

# 437
Вчера седнах в Търново в едно заведение- ами пицата изобщо не беше вкусна.....
Сравнително скъпо, прашлясала маса......

Кое е заведението?

Сега, знам, че тук сигурно има много фенове на Търново. Любима дестинация е на много сънародници. За мен обаче, като постоянен жител на града, заведенията са много надценени. Като се засилите да идвайте насам, питайте някой местен кои кръчми препоръчва. Wink

Точно защото се разочаровах от пиците по заведенията (дори на местата, където в началото ги правеха добре, след това ги развалиха), се научих да си замесвам тесто сама и си правя пица у дома. Крехко тесто, богата плънка, пресни продукти. Е, нямат аналог! Laughing

# 438
п.с. Посещавали ли сте ресторант Джани в Слънчев бряг? Много ме кефят с менюто си от над 30 листа.  Mr. Green Сядаш и четеш буквално 5 часа. (Не че някой до сега е изчел цялото меню).  Laughing
Но пък в силен сезон отпред е винаги така. Какво толкова му харесват, чак и да чакат...мистерия ми е.

Защото е евтино.
И в Кондор е евтино, и в Ирис, там и кухнята е доста по добра, но такива стълпотворения не съм виждала.

# 439
  • в рока
Оооо, с имената съм много зле.Срещу спирката на паметника Майка България пресичаш и по едни стъпъла.Често съм във Велико Търново, оставам и за по няколко седмици.Да , сантимент ми е още от дете.Заедно с Варна са ми любимите градове.Но това няма нищо общо със заведенията.

Любимото ми място засега е Сити пъба срещу Пети Корпус.Най-вече заради музиката и приличните цени

# 440
п.с. Посещавали ли сте ресторант Джани в Слънчев бряг? Много ме кефят с менюто си от над 30 листа.  Mr. Green Сядаш и четеш буквално 5 часа. (Не че някой до сега е изчел цялото меню).  Laughing
Но пък в силен сезон отпред е винаги така. Какво толкова му харесват, чак и да чакат...мистерия ми е.

Защото е евтино.
И в Кондор е евтино, и в Ирис, там и кухнята е доста по добра, но такива стълпотворения не съм виждала.

Това, че е евтино е мит останал с времето. Цените са като навсякъде другаде.
В случая по-скоро е "15 години сме работили за името, сега името работи за нас". Добре са си изиграли картите.
Същото е и при "Кондор". (Името работи, но не чак за да докара опашки от хора.)

п.с. А пък в "Ирис" така засрамих едната сервитьорка преди няколко години.... Потъна в дън земя!
Отивам аз до тоалетната. Влиза и едната сервитьорка. Ползваме си тоалетните ала бала и излизаме едновременно. Такааа, аз заставам на мивката и си мия ръцете, а тя директно си излезе и хвана таблата да сервира. Отидох и я попитах пред колегите ѝ не я ли е срам да не си мие ръцете след WC и да пипа храната с тях? Тя ме гледа, гледа, мига, мига....  ooooh!

# 441
Мен специално огромните менюта ме изнервят! Не съм отишла там да чета два часа, в крайна сметка! Stop

Още си спомням едно пътуване до Рим и ресторантчетата, които посещавахме там. Повечето бяха в централната част на града, на едни малки криволичещи улички. Всички до едно бяха с по 5-6 маси максимум, менютата им се състояха от приблизително от следното: 2-3 супи, 4-5 салати, 7-8 основни ястия, някое и друго предястие, 3-4 десерта, паста - общо два листа, не повече. Посрещаха ни с панерче хляб/гризини, както и неизменната кана със студена вода. Всичко, което опитахме, беше невероятно вкусно. Обслужването беше безупречно, сервитьорите - в униформи. Никога няма да забравя тези ресторантчета! Хората си ценяха клиентите, винаги се чувствахме обгрижвани и глезени. Heart Eyes

Ох, замечтах се.  Rolling Eyes Heart Eyes

инфантилна Знам ли и аз? Явно "Джанито" просто го знаят повече.

Ice Queen Много яко си я забила.  Joy

# 442
Оооо, с имената съм много зле.Срещу спирката на паметника Майка България пресичаш и по едни стъпъла.Често съм във Велико Търново, оставам и за по няколко седмици.Да , сантимент ми е още от дете.Заедно с Варна са ми любимите градове.Но това няма нищо общо със заведенията.

Любимото ми място засега е Сити пъба срещу Пети Корпус.Най-вече заради музиката и приличните цени

До паметника има две спирки, защото е на кръстовище. От описанието, което си ми направила, си правя изводите, че сте посетили едно заведение, което е долепено до сградата на Община Велико Търново. Там никога не са имали добра кухня, поне аз не помня някой да ми я е хвалел...
Били сте на крачка от "Щастливеца" 2, трябваше там да хапнете... Или в пицария "Темпо". В последната не съм сядала скоро, но преди беше доста прилична. Peace

# 443
 Гледам да не мисля много за немитите ръце...Аз имам някаква фиксация върху ръцете на хората и забелязвам, че масово не ги мият след ходене до тоалетна, особено мъжете. А повечето готвачи са мъже. На много малко от местата, където съм работила съм виждала в кухнята да ползват ръкавици.

# 444
Като се засилите да идвайте насам, питайте някой местен кои кръчми препоръчва. Wink

Питам. Предварително благодаря за отговорите, може и на лични. Ще сме там четири дни. Интересуват ме: семейни ресторанти с вкусно обедно меню, кафенета със силно еспресо и избор на различни нестандартни фрешове, рок-кръчми с по-тежка музика за вечерта.

# 445
Да бе!Защо не си мият ръцете тези хора?И аз го забелязвам.Осигурили топла вода,сапун,салфетки-ми мини,умий се бе българино!Ей богу-пикал и после ми сипва на бара,пипа ми чашата ,а аз само си представям,че се е окапал по ръцете  Embarassed
то и аз съм спешен случай и гнуслива ама бива ли така при течаща вода?
Вкъщи като готвя и си мия ръцете по 10 пъти,имам си отделни дъски за месо и за зеленчук и после всичко в миялна на висок градус.Плотовете си мия,всичко.Масово зеленчука го приплакнат с един душ отгоре-отгоре и действат.

# 446
  • в рока
За рок кръчми-Бар- Градина Скандал и бирарията ,която споменах-Сити пъб.За "Щастливецът" и аз съм чувала само добри отзиви.

# 447
Привет, с повече от вас сигурно се познавам задочно, работя на място където масовата клиентела е майки с деца. Сега по темата.
Не мога да го разбера това с гоненето на клиенти, много пъти, когато сме нямали свободни маси, сме вадили допълнителни, за да има хората къде да седнат. В крайна сметка те са доволни, както и ние. В крайна всеки сам решава какъв имидж ще създаде на заведението си. Дали днес ще седнеш и ще ми поръчаш кафе- изборът е изцяло твой, но ако си доволен, утре ще дойдеш с повече хора, ще решиш да поръчаш още нещо от менюто. Успех Simple Smile

# 448
Гледам да не мисля много за немитите ръце...Аз имам някаква фиксация върху ръцете на хората и забелязвам, че масово не ги мият след ходене до тоалетна, особено мъжете. А повечето готвачи са мъже. На много малко от местата, където съм работила съм виждала в кухнята да ползват ръкавици.
Аз също. Peace

# 449
Джани съм ходила 2 пъти и бях доволна. Ама явно повече няма да отида като чета какво пишете  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт