Лоши ресторантьорски практики

  • 79 247
  • 941
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
  • Мнения: 6 804
Както казах, всеки е различен. Ако някой ми донесе посолен домат, ще го  #2gunfire Ама досега не ми се е случвало.

# 646
  • Мнения: 11 632
А във висок клас ресторанти, използват ли се клечки за зъби?

# 647
  • Мнения: 10 547
Ако всяка салата се овкусяваше с оцет, олио и сол, то добре, да висят тези омразни на мен оливерници по масите, но те, салатите, далеч не са само шопска и овчарска.

# 648
  • Мнения: 334
А във висок клас ресторанти, използват ли се клечки за зъби?

 Да, използват се.

# 649
  • София
  • Мнения: 2 997
Да, така е. Зехтин, балсамико  и въобще добавки се носят само  при поискване, а пиперът се предлага към някои меса и се мели на място от сервитьора.

Обаче, Assos, ти говориш за едни места, другите, май, за други.
Няма как да сравним кварталният кръчмок и неговото меню с гурме-събратята им.
Касита, въпросът беше в това дали има ресторанти, които работят изключително с пресни продукти и аз твърдя, че има.  Цената съответства, разбира се.

# 650
  • в рока
  • Мнения: 1 120
Аделинда, няма защо да пускам пързалка.Нито работя вече в бранша, нито имам заведение.Да, в квартално заведение можеш да предвидиш потока от хора, клиентите са постоянни.Пък ти си говори колкото си искаш, не ми пречиш.

Виж, за маргаринът вместо масло съм съгласна.

# 651
  • Мнения: 9 992
Аделинда, няма защо да пускам пързалка.Нито работя вече в бранша, нито имам заведение.Да, в квартално заведение можеш да предвидиш потока от хора, клиентите са постоянни.Пък ти си говори колкото си искаш, не ми пречиш.

Виж, за маргаринът вместо масло съм съгласна.

Ти си говори колко искаш , ако беше работила или си имаше хабер, щеше да знаеш , че ден с ден не си приличат и не напразно е лафа "ден година храни" , или както казва един , "ако знаех кой е този ден , само на него щях да работя" .

П.П.  по квартални кръчми не ходя, не ям кебапчета и кюфтета  Wink

Диди , много са ми гнусни оливерниците в повечето заведения, седящи цял ден на слънце  и оцет не обичам. Има приказка , "с внимание към всеки детайл" , обърни внимание за заведения където оцета е ябълков , това е лична преценка, до сега не са ме разочаровали.

# 652
  • Варна
  • Мнения: 6 804
Нали това те питам - какво значение има какъв е оцета? Не се разваля от слънцето ли?

# 653
  • Мнения: 851
Скрит текст:
Я кажете някой хубав китайски към днешна дата  Mr. Green

А за тези сладури някакви мнения? http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=1060928 Не е много по темата, но като казахте гурме.... се сетих. Последен писък на модата  Wink

# 654
  • в рока
  • Мнения: 1 120
Аделинда, няма защо да пускам пързалка.Нито работя вече в бранша, нито имам заведение.Да, в квартално заведение можеш да предвидиш потока от хора, клиентите са постоянни.Пък ти си говори колкото си искаш, не ми пречиш.

Виж, за маргаринът вместо масло съм съгласна.

Ти си говори колко искаш , ако беше работила или си имаше хабер, щеше да знаеш , че ден с ден не си приличат и не напразно е лафа "ден година храни" , или както казва един , "ако знаех кой е този ден , само на него щях да работя" .

П.П.  по квартални кръчми не ходя, не ям кебапчета и кюфтета  Wink

Диди , много са ми гнусни оливерниците в повечето заведения, седящи цял ден на слънце  и оцет не обичам. Има приказка , "с внимание към всеки детайл" , обърни внимание за заведения където оцета е ябълков , това е лична преценка, до сега не са ме разочаровали.

Абе, жена, да ти покажа трудовата си книжка ли, или дипломата.Изобщо спорът е смешен.Всяка вечер около 15-20 човека са постоянни.Резервации имаше много по световни и европейски  първенства, защото капацитетът от места не е голям.Работила съм и в заведения за бързо хранене и в ресторанти.Ти си тази, която не разбира май за какво иде реч.Повече няма да се обяснявам.

Между другото в кварталните кръчми няма само скара и бира, но както и да е .

# 655
  • Мнения: 334
Скрит текст:
Я кажете някой хубав китайски към днешна дата  Mr. Green

А за тези сладури някакви мнения? http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=1060928 Не е много по темата, но като казахте гурме.... се сетих. Последен писък на модата  Wink

 Не е последен писък на модата, от години вече е известна молекулярната кухня. За пръв път чух за нея и бях на такава презентация преди 6 години.

# 656
  • Мнения: 9 992
Нали това те питам - какво значение има какъв е оцета? Не се разваля от слънцето ли?

За разваляне не знам , уж се води по-модерен и по-полезен , все пак не е балсамико но пък е евтин .Не знам дали е по-скъп от винения . Щом са обърнали внимание на това , дребно но за такива като мен има значение . Точен отговор не мога да дам , но както казах до сега не са ме разочаровали.

# 657
  • Варна
  • Мнения: 6 804
Като знам в магазините виеният оцет ако е 39 ст. ябълковият ще е 49 ст. Има и за над левче, но иди го разпознай, налят в оливерника, каква марка е.

# 658
  • Мнения: 1 319
Наивно е да си мислите, че в ресторанта на Шанз Елизе с порция от 78 евро не си правят заготовки!  Wink
Аз не съм специалист, нито някога съм влизала в кухня на заведение, но доколкото знам от познати, които са в бранша, предварително се подготвят зеленчуците, като НЯКОИ от тях могат да бъдат нарязани предварително, други - само при поръчка. Да, сигурно има ресторанти, където в менюто има 2 предястия, 3 основни и 4 салати, та може и на място да ти направят сьомгата или прочие гурме рецепти.
По повод оливерниците - неприятно е, когато не са обърсани. Хванеш, омажеш се, то подлива... абе, гадна работа.

# 659
  • Мнения: 9 992
purko88, ако ми говориш за квартални пияндета, сядащи всяка вечер на ракия салата, там не разбирам. Всъщност с големия си стаж искаш да ме убедиш , че е практика , да се белят картофите час преди поръчката, защото си познаваш клиентите  Rolling Eyes и в бързото хранене и в ресторантите  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт