Лоши ресторантьорски практики

• 79 247
  • 941
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Както казах, всеки е различен. Ако някой ми донесе посолен домат, ще го  #2gunfire Ама досега не ми се е случвало.

# 646
А във висок клас ресторанти, използват ли се клечки за зъби?

# 647
Ако всяка салата се овкусяваше с оцет, олио и сол, то добре, да висят тези омразни на мен оливерници по масите, но те, салатите, далеч не са само шопска и овчарска.

# 648
А във висок клас ресторанти, използват ли се клечки за зъби?

Да, използват се.

# 649
  • София
Да, така е. Зехтин, балсамико  и въобще добавки се носят само  при поискване, а пиперът се предлага към някои меса и се мели на място от сервитьора.

Обаче, Assos, ти говориш за едни места, другите, май, за други.
Няма как да сравним кварталният кръчмок и неговото меню с гурме-събратята им.
Касита, въпросът беше в това дали има ресторанти, които работят изключително с пресни продукти и аз твърдя, че има.  Цената съответства, разбира се.

# 650
  • в рока
Аделинда, няма защо да пускам пързалка.Нито работя вече в бранша, нито имам заведение.Да, в квартално заведение можеш да предвидиш потока от хора, клиентите са постоянни.Пък ти си говори колкото си искаш, не ми пречиш.

Виж, за маргаринът вместо масло съм съгласна.

# 651
Аделинда, няма защо да пускам пързалка.Нито работя вече в бранша, нито имам заведение.Да, в квартално заведение можеш да предвидиш потока от хора, клиентите са постоянни.Пък ти си говори колкото си искаш, не ми пречиш.

Ти си говори колко искаш , ако беше работила или си имаше хабер, щеше да знаеш , че ден с ден не си приличат и не напразно е лафа "ден година храни" , или както казва един , "ако знаех кой е този ден , само на него щях да работя" .

П.П.  по квартални кръчми не ходя, не ям кебапчета и кюфтета  Wink

Диди , много са ми гнусни оливерниците в повечето заведения, седящи цял ден на слънце  и оцет не обичам. Има приказка , "с внимание към всеки детайл" , обърни внимание за заведения където оцета е ябълков , това е лична преценка, до сега не са ме разочаровали.

# 652
  • Варна
Нали това те питам - какво значение има какъв е оцета? Не се разваля от слънцето ли?

# 653
Скрит текст:
Я кажете някой хубав китайски към днешна дата  Mr. Green

А за тези сладури някакви мнения? http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=1060928 Не е много по темата, но като казахте гурме.... се сетих. Последен писък на модата  Wink

# 654
  • в рока

Ти си говори колко искаш , ако беше работила или си имаше хабер, щеше да знаеш , че ден с ден не си приличат и не напразно е лафа "ден година храни" , или както казва един , "ако знаех кой е този ден , само на него щях да работя" .

П.П.  по квартални кръчми не ходя, не ям кебапчета и кюфтета  Wink

Диди , много са ми гнусни оливерниците в повечето заведения, седящи цял ден на слънце  и оцет не обичам. Има приказка , "с внимание към всеки детайл" , обърни внимание за заведения където оцета е ябълков , това е лична преценка, до сега не са ме разочаровали.

Абе, жена, да ти покажа трудовата си книжка ли, или дипломата.Изобщо спорът е смешен.Всяка вечер около 15-20 човека са постоянни.Резервации имаше много по световни и европейски  първенства, защото капацитетът от места не е голям.Работила съм и в заведения за бързо хранене и в ресторанти.Ти си тази, която не разбира май за какво иде реч.Повече няма да се обяснявам.

Между другото в кварталните кръчми няма само скара и бира, но както и да е .

# 655
Скрит текст:
Я кажете някой хубав китайски към днешна дата  Mr. Green

А за тези сладури някакви мнения? http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=1060928 Не е много по темата, но като казахте гурме.... се сетих. Последен писък на модата  Wink

Не е последен писък на модата, от години вече е известна молекулярната кухня. За пръв път чух за нея и бях на такава презентация преди 6 години.

# 656
Нали това те питам - какво значение има какъв е оцета? Не се разваля от слънцето ли?

За разваляне не знам , уж се води по-модерен и по-полезен , все пак не е балсамико но пък е евтин .Не знам дали е по-скъп от винения . Щом са обърнали внимание на това , дребно но за такива като мен има значение . Точен отговор не мога да дам , но както казах до сега не са ме разочаровали.

# 657
  • Варна
Като знам в магазините виеният оцет ако е 39 ст. ябълковият ще е 49 ст. Има и за над левче, но иди го разпознай, налят в оливерника, каква марка е.

# 658
Наивно е да си мислите, че в ресторанта на Шанз Елизе с порция от 78 евро не си правят заготовки!  Wink
Аз не съм специалист, нито някога съм влизала в кухня на заведение, но доколкото знам от познати, които са в бранша, предварително се подготвят зеленчуците, като НЯКОИ от тях могат да бъдат нарязани предварително, други - само при поръчка. Да, сигурно има ресторанти, където в менюто има 2 предястия, 3 основни и 4 салати, та може и на място да ти направят сьомгата или прочие гурме рецепти.
По повод оливерниците - неприятно е, когато не са обърсани. Хванеш, омажеш се, то подлива... абе, гадна работа.

# 659
purko88, ако ми говориш за квартални пияндета, сядащи всяка вечер на ракия салата, там не разбирам. Всъщност с големия си стаж искаш да ме убедиш , че е практика , да се белят картофите час преди поръчката, защото си познаваш клиентите  Rolling Eyes и в бързото хранене и в ресторантите  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт