Лоши ресторантьорски практики

• 79 212
  • 941
  •   1
Отговори
# 750
Мани, много нелепо. Не знам мъжете какво гледат, най-вероятно и моя се заглежда по засукани жени, но тогава не се впечатли, а сега като го питах дали беше точно в Хепито на Раковска, изкоментира - егати тъпотията беше  Laughing

Впрочем, в ресторантчето, което толкова си харесвам, сервитьорите са само мъже.  

# 751
  • София
Забелязала съм, че в чужбина са основно мъже. Особено пък в скъпите ресторанти. И не са по гащи  Grinning

# 752
Забелязала съм, че в чужбина са основно мъже. Особено пък в скъпите ресторанти. И не са по гащи  Grinning

И аз съм забелязала това за по - хубавите рестранти избират мъже.
Както и за круизни кораби.

# 753
По-корабите избират мъже и поради причината, че жена не може да се справи с физическото натоварване, освен всичко друго. Лятото ми разказваха, че едно от изискванията е било сервитьорът да може да носи поне 30кг. Това една жена няма как да го направи.

# 754
По-корабите избират мъже и поради причината, че жена не може да се справи с физическото натоварване, освен всичко друго. Лятото ми разказваха, че едно от изискванията е било сервитьорът да може да носи поне 30кг. Това една жена няма как да го направи.
Защо ми се налага да носят толкова много ?

# 755
Доколкото знам, защото носят много тежки табли, бутат се тежки колички с храна, за да се сервира едновременно на големи групи хора. Не съм абсолютно убедена, това са ми казали, може да не е съвсем вярно.  Simple Smile

# 756
adelinda, да, и мъжете се дразнят, поне тези, с които аз ходя в Хепи.
Едно е да ти обръщат внимание, друго да се държат с теб като с олигофрен Wink

Искам да ти кажа, че хич нямам против някой левенти да ми се усуква Wink/ това в кръга на шегата/ . Общо взето пак казвам , потретвам , тук се държи на визията на сервитьорите не на опита и класата, да може да работи . Това е трудна професия, работа с хора , не всеки го може . 1 път съм сядала в заведение в бг. където сервитьорите бяха на години , но знаят как да обслужват и "ухажват " клиента  така , че да е доволен . Танцуващ персонал и в Гърция съм виждала , но не и в ресторанти , това  нелепо , където ходят и семейства с деца . А в Гърция има приказка ,че "смъкват долните гащи на туристите , без да им се разкопават панталона "  Laughing ама то се иска умение и финес  .По ресторантите по-често сервитьорите са мъже за да могат да носят таблите , които са огромни . Някой да е сервитьор и да е на 50 , не е необичайна гледка . Там също ги пенсионират по-рано , защото се води тежка професия.

# 757

Носят огромни пълни табли , тук такива не съм виждала. Цялата поръчка почти се изнася наведнъж, не първо салатите, после основно и тн. Носят се питиета , яденето всичко на куп и накрая десерта. Там помощните им табли са малки , колкото нашите големи .Това за таверна в Гърция.
По корабите , всичко е сготвено , не вярвам да има свободна консумация и всичко трябва да се разнесе максимално бързо . Няма кой по 1 по 2 да носи, поне така си мисля и съм гледала по тв.

# 758
А дали сервитьорите в изисканите ресторанти са мъже, за да носят огромни табли? Не мисля.  Simple Smile

# 759
От позната знам, че нейна приятелка не са я взели в Хепи на работа, защото не е била достатъчно красива и с хубаво тяло  Naughty

# 760
А дали сервитьорите в изисканите ресторанти са мъже, за да носят огромни табли? Не мисля.  Simple Smile

За изискано заведение говоря. Там също не съм видяла обзавеждане за милиони , а от нищо нещо и малко боя се прави бизнес , защото е с техни средства и гонят реална печалба ,а не пране на пари . Семейството работи , готви сервира, персонала за каквото не може да свършат те самите.
Тука защото масово се перат пари , вложат пари за  обзавеждане, което няма избиване от кафета по 2 лв. и карат сервитьорките да досаждат, че и печалба искат, че къси полички, да обяснявам ли още.

# 761
От позната знам, че нейна приятелка не са я взели в Хепи на работа, защото не е била достатъчно красива и с хубаво тяло  Naughty

Аз знам хотели, в които избират администраторите мъже по външен вид. И въобще не са изключения това, нито е типично само за България. Това го знам от работодатели, но ми е чудно от къде го знаят отхвърлените от дадена позиция. Защото се сещам за една кандидат секретарка, която затръшка врати и се развика в офиса, защото не я наемали поради пълната й фигура. А шефът просто й каза, че е прекалено квалифицирана за тази длъжност. Всъщност може и да не я е харесал визуално, не е ненормално. Но не го каза.

# 762
  • Варна
От позната знам, че нейна приятелка не са я взели в Хепи на работа, защото не е била достатъчно красива и с хубаво тяло  Naughty

Познатата ти как точно е сигурна, че причината е тази?  Thinking

# 763
Никъде не съм казала, че само заради това ги избират. Говорех за круизи и да, доколкото знам, това е една от причините.

# 764
Тя е попитала задължително ли е да е с късата пола и са ѝ казали,че няма друг вариант. Тя е казала, че няма да стои добре на нейната фигура и ѝ казали, че ако реши да влезе във форма да дойде пак  Mr. Green
Малко го преразказвам по спомен, защото беше отдавна и не ми е разказвано директно на мен, аз момичето не го познавам, но е от този род.
А ако ѝ бяха казали, че няма да я вземат, защото няма опит, щеше да си е чиста измислица и отбиване на номера  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт