Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 433
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
  • София !
при предишната ми бременност имах леко бежаво зацапване и лекаря ми беше казал че е цветна бременност, а и сега имах  първите два дни когато трябваше да ми идва. Сега не се притеснявам.
От време на време имам болки ниско долу и пия 2х1 Ношпа. Бях чела, че е нормално да имаш болки, защото оплодената яйцеклетка се имплантира в матка (нещо такова)

Не разчитайте на това! Всяка болка има причина и може да не е безобидна!

И аз това казвам !! Никоя болка по време на бременност , не е , за подценяване !!
Ако примерно моите болки са нормални , то не значи , че и твоите са нормални . Така , че , мой съвет е , да обръщате повече внимание на болките и да се консултирате с лекарите си  Peace .
По - добре фалшива тревога , от колкото недей Боже някоя беля !!

# 346
  • в огледалото на живота

Междувременно ви пиша с въпрос- някой от вас дали ходи на басейн по време на бременност. То е ясно, че е полезно, но таткото е много притеснен от евентуалните бактерии във водата и ми забранява влизане. Чувала съм преди, че имало някакви предпазващи кремове, с които се мажеш и не допускаш бактериите да проникнат- някой знае ли нещо по въпроса?

Благодаря ви предварително, а както и за многото полезнотии, които споделяте  lovekiss
Имах две нормални бременности.С първото дете не успях да прескоча до морето тъй като се роди началото на юни,но с втората бременност изкарах най-прекрасната морска почивка с тумбак... Grinning
За басеините съм скептично настроена обаче...по скоро не!

# 347
Здравейте момичета,
първия ден на последната ми М беше на 10.03.
Правим опити за бебе, сега ми е едно такова лошо и т.н.
направих 5 теста - всичките  EFP
Днес ходих и на лекар - нищо не се виждало Sad((  Thinking

Рано ли е да се види плоден сак, не е ли рано,
моля помагайте  Praynig

# 348
При мен се видя плоден сак в 5г.с. , бях на 4 дена закъснение. Но първо лекарят ми си разбира от работата, второ ме гледа с вагинален видеозон. Мисълта ми е, че ако е с коремен може и да не се вижда, аз например бях с обърната матка и на коремния нищо не се видя. Може да си имала по-късна овулация и сакчето да е по-малко и за това да не се вижда добре. Но дори и сега да се види плоден сак по-важното е да се види сърдечна дейност, а тя се вижда след 7г.с. така, че имай търпение и изчакай още седмица - 10-на дни и отиди пак Peace

# 349
  • софия
Здравейте момичета,

моля помагайте  Praynig

Здрасти, 5 + теста са си бременност, ако питаш мен ,но наистина ти е много рано, ако правилно мисля ти закъснява с не повече от 5 дни към момента. Аз си направих само един домашен тест, и един кръвен, 2дни след закъснението и чак миналата седмица ходих на АГ, като последния ми МЦ беше на 20.02. Успех ти пожелавам, и можеш да идеш след 10-тина дни  на вагинален ехограф, да се види къде е точно ембриона Simple Smile

# 350
да, и моя преглед протече с вагинален видеозон.
Февруари пак бях на общ преглед, цитонамазка - всичко ми беше перфектно!
А отностно професионализма - нямам й кой знае какво доверие, просто отидох за констатация, иначе се ориентирам към Тутракан - Бойчеви. В Русе НЯМА добри гинеколози.. за съжаление това е истината..

# 351
  • в огледалото на живота
да, и моя преглед протече с вагинален видеозон.
Февруари пак бях на общ преглед, цитонамазка - всичко ми беше перфектно!
А отностно професионализма - нямам й кой знае какво доверие, просто отидох за констатация, иначе се ориентирам към Тутракан - Бойчеви. В Русе НЯМА добри гинеколози.. за съжаление това е истината..
Ако толкова бързаш пускай кръвен тест.

Не съм много съгласна с последното ти изказване,но както и да .... Rolling Eyes

# 352
Здравейте момичета,

моля помагайте  Praynig
Направи си кръвен тест. Peace

# 353
Момичета, попитах точно за кръвен тест и отговора на д-р Славова беше: "Няма по-точен резултат от вагиналното изследване и преглед. Ние не правим кеъвни тестове"...
Какво означава това НИЕ - тя е сама в кабинета :Д  newsm78 newsm78

# 354
  • ул. "Мечтание"
Момичета, попитах точно за кръвен тест и отговора на д-р Славова беше: "Няма по-точен резултат от вагиналното изследване и преглед. Ние не правим кеъвни тестове"...
Какво означава това НИЕ - тя е сама в кабинета :Д  newsm78 newsm78

Странен отговор.  Thinking

# 355
  • в огледалото на живота
Какво означава това НИЕ - тя е сама в кабинета :Д  newsm78 newsm78
Не знам коя е тази д-р Славова и къде е това Ние?!

Кръвните тестове може да открият бременност доста по – ранно от домашните такива. Те откриват хормона от 7 – 12 дни от зачеването.
В една бременна жена стойностите на HCG  или наричан ЧХГ се увеличават през първия триместър, а след това намаляват с течение на времето. В този случай жената може да направи многократно този тест и да бъде проследено нивото на хормона.
Като си пуснеш такъв кръвен тест,ще отчете стойностите на ЧХГ и дали има бременност.
Съветвам те да отидеш тук,дано не излезе като реклама или спам:
http://invitrorusse.com/bg/main/prices
Цената на това изследване е около 17лв.

# 356
  • София
Ако няма зор да се установи ранна бременност, кръвните тестове за мен са излишни. Но това е мое мнение. Иначе при закъснение уринарните тестове са доста точни и в 5, 6 г.с. вече се вижда жълтъчното мехурче с вагинален УЗ.

# 357
Нощни очи, Хрисинка, момичета или момчета, да са ви живи и здрави, каквито и да се окажат бебчетата ви Simple Smile
Да, това е най-важното Simple Smile

# 358
  • ул. "Мечтание"
Пати, благодаря!  Hug

# 359
Момичета на кой ден почват симптомите?

Общи условия

Активация на акаунт